sedan vs estate, avantaje
![]() ![]() ![]() |
sedan vs estate, avantaje
Tsunami |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 19 February 09 From: Bucuresti, deocamdata ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane III 1.9 dCi estate privilege
2012
|
|||
slider2 |
![]()
|
![]() doar membru si atat Group: Members Posts: 3.630 Joined: 15 April 08 ![]() |
poi depinde de ce ai nevoie. din cate stiu eu si la m2 sedan, bancheta se rabateaza, deci si in ea poti pune obiecte lungi, dar nu voluminoase. de exemplu intr-un estate poti pune un frigider si sa inchizi si hayonul, ceea ce intr-un sedan nu prea poti.
in privinta motorizarii, un estate in general este ceva mai "puturos" decat sedanul, datorita greutatii in plus. implicit s-ar putea ca un estate sa consume o idee mai mult, dar maxim 1L/100km. dar aceste lucruri depind de la caz la caz, unii producatori incearca sa reduca greutatea versiunilor estate, folosind materiale mai usoare. de asemenea un estate este in general mai lung, deci in oras mai greu cu locurile de parcare si strecurarile prin trafic. apoi mai intervin si gusturile tale, adica daca iti plac mai mult masinile tip sedan sau estate. si bineinteles pretul, un estate nou este intotdeauna ceva mai scump ca un sedan. |
--------------------
symboala
neagra
2008 mormantul n-are decat o singura usa... intrarea... atat.
|
|
dumid |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 641 Joined: 12 July 06 From: Bucuresti ![]() |
am 2 copii, cand plecam undeva avem nevioe de spatiu. In estate se pot aseza mult mai usor chestii gen carucior pt copil. Momentan detin bicorp si se simte nevoia de mai mult spatiu (noroc ca am rezolvat partial cu roof box). Cred ca ar trebui mutat la diverse.
|
--------------------
5461
1997
2012
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Avantajele unui break ma gandesc ca sunt destul de clare pentru oricine, nu inteleg de ce e nevoie de un topic pentru asa ceva.
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
Tsunami |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 109 Joined: 19 February 09 From: Bucuresti, deocamdata ![]() |
pentru ca mi-as fi luat sedan, dar nu mai exista in tara. ar trebui sa astept 2 luni. asa ca m-as orienta catre un estate in lipsa.
ma astept sa consume mai mult datorita greutatii suplimentare si formei mai prost aerodinamice. eram curios sa citesc cei care aleg sedanul, care-ar fi motivele lor sanatate si asfalt uscat sub roti. si bun! |
--------------------
renault
2012
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
estate pentru gratare in weekend si camping
![]() sedan pentru aspect, si pentru ca e mai practic(bun si pentru oras si pentru iesiri, excursii) |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
L!nuX |
![]()
|
![]() Membru decent Group: Members Posts: 1.316 Joined: 4 January 08 From: Bucuresti ![]() |
cum adica nu mai este sedan in tara ?
s-au dat toate meganurile de pe stoc ? |
--------------------
Renault
Megane
- Numar personalizat !
1.6 16v - 2007
|
|
Tsunami |
![]()
|
|
--------------------
renault
2012
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
daca iti iei estate sa nu uiti un lucru - pe vremea asta frumoasa si noroiul de pe strazi o sa ai nevoie mai mereu sa cureti luneta
![]() ![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
papa_mulo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.771 Joined: 25 November 07 From: Bucuresti ![]() |
El isi pune intrebarea daca sa aleaga break sau sedan si tu ii zici hatch
![]() |
--------------------
Renault
Megane Estate
2018 dci90 Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018 Clio 1.2 16v - 2014 --------- Foste: R11 Spring 1.6D - 1987 Trafic dci115 - 2008 |
|
will |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 107 Joined: 16 October 07 ![]() |
sfatul meu : ia sedan daca nu ai de carat lucruri voluminoase de regula
|
--------------------
Renault
Megane
2007 /1,5 dci 85 cp/luxe privilege
|
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
@ papa - da! - eu am sedan si ma uit ca aceasi echipare dar hach este mult in bine, de la finisaje pana la trenul de rulare
![]() |
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Avantajul la Estatate e portbagajul mare. In rest, e aceeasi masina. Mai e ceva, estate-ul se face in Spania, sedanul la turci... Acum, pentru cine pune pret pe tara de provenienta, e o diferenta. In rest, nimic..
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Tsunami |
![]()
|
good point, mersi
|
--------------------
renault
2012
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Cu placere. Dar te rog sa nu mai dai quote la posturile de pe aceeasi pagina. Ti-am editat eu.
|
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Steel&Plastic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 August 08 ![]() |
o diferenta observata de mine este legata de pasagerul din spate.
La sedan , daca pasagerul are peste 1,80, are nesansa sa atinga plafonul sau sa il loveasca atunci cand masina trece peste o denivelare insa la estate nu e asa. eu am estate si am verificat treaba asta si asa este. In schimb estate este un pic mai rigida in curbe si pentru ca este o idee mai lunga se parcheaza mai greu. volumul portbagajului este de obicei cea mai importanta diferenta si hotaratoare, cred eu. deci daca vrei volum, ia-ti estate. |
--------------------
renault
megane II
2003 1.9 dci 120 cp
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Da, sunt subiectiv, da si-mi place, da... aleg sedan-ul oricand.
Imi place megane II estate, este o masina super OK ca si exterior, pentru ca la interior cat si la motorizare nu exista diferente notabile. Daca ai nevoie sa cari lucruri voluminoase, care necesita ca spatiul de incarcare sa fie maxim, ia-ti estate. Daca mergi preponderent in oras, alege sedanul. Eu am sedan iar pana cum nu m-am lovit niciodata de problema spatiului la portbagaj ba chiar, cand am avut nevoie sa car ceva mai lung, am rabatat si bancheta. Nici nu ma gandesc sa-mi car frigiderul, aragazul sau mai stiu eu ce, cu masina personala fie ea si break. Gandeste-te bine ce vei face cu masina ! |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
Tsunami |
![]()
|
mersi dragilor pentru timpul pierdut pentru mine,
sunteti okay, asa cum am mai spus, mi-ar place sedanul, dar cum nu mai este disponibil fara comanda, nu pot renunta la performantele motorului de 1.9 in favoarea formei, asa ca voi alege estate-ul. va fi masina de servici, dar, daca ma impac bine cu ea, as putea chiar s-o cumpar la sfarsoitul leasing-ului. mersi tuturor |
--------------------
renault
2012
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
ar fi fost bine sa mai ai rabdare si sa iei pe comanda. eu am facut greseala sa o iau de pe stoc, si ai mai multe dezavantaje. am prins-o cu stergatoarele proaste, si am vazut cam la o saptamana ca era frecat botul masinii, langa sigla. cred ca s-a frecat cineva cu blugii de ea cand s-a asezat cat timp era la cobalcescu. concluzia: be patient! iti iei o masina nou nouta, sa te bucuri cu adevarat de ea, sa nu stai cu sufletul la gura ca cine stie cu ce bube ai primit-o.
This post has been edited by spy_oh_joy1389: 3 Mar 2009, 12:16 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
bunicu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 257 Joined: 12 September 04 ![]() |
un alt avantaj la estate este usurinta incarcarii si accesarii bagajelor. nu trebuie "ridicatate" asa mult ca la sedan si sunt mai comod de asezat si invartit prin portbagaj.
cand ai protbagajul plin ochi la estate poti sa umbli mai usor la un bagaj din "fund", fara sa dai restul de bagaje jos. cei care au copii pot sa confirme ca de fiecare data "bluza lu ala micu" e fix in primul bagaj incarcat, ala la care ajungi cel mai greu ![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
Estate 1,5 dci 101 CP comfort expression
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.133 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
|
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
draqosh |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 27 Joined: 4 March 09 ![]() |
A l e x 28 Feb 2009, 08:37 Post #15
eu am sedan facut in spania ![]() This post has been edited by draqosh: 5 Mar 2009, 16:26 |
--------------------
renault
megane
2006 megane 2 1.6/16v
|
|
A l e x |
![]()
|
Si eu am Estate facut la uzinele Mercedes. E frumos sa visam...
Dar hai sa nu fim off-topic. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Lucman |
![]()
|
![]() Cogito ergo doleo Group: Members Posts: 664 Joined: 26 August 05 From: Bucuresti ![]() |
Totul se rezuma la nevoi. Incearca sa cari un patut de copil cu sedanul
![]() Un copil = 5 usi ![]() |
--------------------
Renault
1.5 DCi 80CP
Fidji Bianchi Super Grizzly
|
|
geoman |
![]()
|
![]() George Group: Members Posts: 399 Joined: 28 October 07 From: Iasi ![]() |
La sedan deschiderea portbagajului e penibil de mica. N-am vazut la nici o alta masina cu portbagaj asa mare, deschidere asa mica . Cred ca s-ar fi putut si cu 5 usi la sedan fara sa se modifice aspectul exterior.
|
--------------------
renault
megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP
2004, 2006
|
|
Tsunami |
![]()
|
am luat-o azi dimineata.
7km la bord. mi-a dat-o jos de pe platforma intr-o benzinarie (sa nu risc sa raman fara combustibil). destul de confortabila, si mama ce-as mai duce-o la plimbare.... happy happy soonamee.... mersi si pentru felicitarile ce o sa le primesc, mai ales ca azinoapte a fost si ziua mea. nici ca se putea face un cadou mai frumos (adica se putea, o yamaha R1, ![]() sa ne intalnim sanatosi pe strada. tsunami, cu numar provizoriu de brasov doar pentru 2-3 saptamani |
--------------------
renault
2012
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 4th August 2025 - 14:22 |