Test ITP cazut
![]() ![]() ![]() |
Test ITP cazut
buldysor |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 31 Joined: 7 November 11 ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
1. Curata etrierii. Daca nu se rezolva inlocuieste cablurile.
2. Pivot 3. Planetara dar nu stiu cum ar putea fi insecure ![]() This post has been edited by R19/16v: 6 Mar 2012, 14:48 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
sau sa aiba joc
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Pai aia nu e insecure... presupun ca ar fi zis ca la pivot - excessive play.
This post has been edited by R19/16v: 6 Mar 2012, 14:51 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
luciang |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 129 Joined: 22 August 11 From: Bucuresti ![]() |
Burduf spart poate?
|
--------------------
renault
Grand Scrnic 3 ph2
2013 Privilege
|
|
R19/16v |
![]()
|
Trancane cand accelerezi in curba la stanga?
|
--------------------
DS
5H
|
buldysor |
![]()
|
nu, nu suna absolut nimic cand virez stanga sau dreapta...... chiar nu stiu, am avut schimbat capul pe partea dreapta, stiu cum suna.... dar pe stanga nu aud nici un sunet
1. merci pentru sugestie, voi incerca 2. cum se schimba pivotul, e greu, ce scule am nevoie? This post has been edited by buldysor: 6 Mar 2012, 15:04 |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
aleksanders |
![]()
|
pivotul daca nu a fost schimbat niciodata exista posibilitatea sa iti dea mari batai de cap - si ai neaparata nevoie de o presa - iti recomand sa faci lucrarile astea in service - nu sunt lucrari de facut dupa tutoriale pe net
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
buldysor |
![]()
|
ehhh, in service costa 200 lire, iar eu am gasit piesa la 20 lire:
SPER CA ASTA E si am gasit si presa la 12 lire: OARE E BUNA ASTA? oare cu aceste piese ma pot descurca? din catee vad in poza, piesa are doar 3 suruburi.... si acestea o fixeaza.... la ce am nevoie de presa? (da, m-am prins ulterior la ce am nevoie de presa) mentionez ca sunt cam afon.....dar invat repede si imi place sa ma murdaresc.... mai ales cand pot economisii atatia bani This post has been edited by buldysor: 6 Mar 2012, 15:51 |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nu ar trebui facuta si o geometrie roti dupa ce se schimba pivotul?
![]() |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
aleksanders |
![]()
|
la pivot nu- doar la bieleta....
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
buldysor |
![]()
|
si cablul de la frana de mana nu se poate ajusta?
probabil e mult prea intins si nu mai decupleaza frana. oare se merita sa schimb tot bratul? in loc sa schimb pivotul? e mai putina munca? am gasit tot ansamblul la 43 lire: Aici daca e mai usor sa schimb tot bratul acela, o voi face.... si atunci voi sti sigur ca am toate bucsele in regula This post has been edited by buldysor: 6 Mar 2012, 15:34 |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
aleksanders |
![]()
|
mergi la un service- e mai sigur si pentru tine si pentru cei din jur - macar de aveai un minim de cunostinte de mecanica mai existau mici sanse -
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
petruseldan |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 202 Joined: 25 February 11 ![]() |
cablul a frana de mana se regleaza de sub cotiera(se ia cotiera jos), dar nu cred ca de acolo e problema. probabil etrierul, sau cablul
|
--------------------
Renault
Laguna 2, 1.9dci, 107cp
- AB-89-CKA
2002
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
@buldysor
Pentru reparatii ar fi bine sa gasesti un mecanic privat de preferat... in nici un caz dealer Renault. Manopera in sine nu e cine stie ce, dar e nevoie de cunostinte si de scule... chei, mijloace de ridicat / sustinut masina etc. In zona bratului / pivot / fuzeta sigur vei avea probleme cu suruburi blocate etc. Si aici se cam improvizeaza daca nu ai ce trebuie...dar e nasol. Daca schimbi bratul complet e mai usor, altfel ai nevoie de flex pentru a desface pivotul...not fun Frana de mana...verificat cablu / camasi si etrier Cat despre CV joint / planetara: daca are joc = insecure. Poate fi destransa, poate fi rulmentul dinspre roata sau cutie sa aibe joc. Pune un mecanic sa verifice. Bafta 7 Mar 2012, 00:48: Inca ceva, cati km / mile si ce motorizare e pe masina? Ma mira ca a trecut cu brio la MOT la noxe. This post has been edited by bold.cristian: 7 Mar 2012, 00:48 |
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
E mult mai usor sa schimbi bratul cu totul decat sa tai cu flexul 3 nituri sau 3 suruburi...
![]() Trebuie sa lasi in jos cadrul motor ca sa scoti bratul. Ai de desfacut bielete antiruliu, suport motor inferior, suruburi cadru motor, capete de bara scoase din fuzeta, coloana directie desprinsa de caseta de directie, tiranti...etc... daca imi mai aduc aminte, iti mai spun... ![]() Aaa... sa nu omit... si pe stanga si pe dreapta trebuie sa desfaci tot ce am scris mai sus, ca altfel n-ai cum sa lasi in jos cadrul. Edit: mai ai si 2 traverse cu 3 brate ce trebuie demontate. De astea uitasem.... Tot ce poate fi mai simplu este sa schimbi bratele cu totul, in loc sa schimbi bucsele si pivotii. Dar nu sa schimbi bratele, doar pentru pivoti. Nu la Laguna 2. La alte masini da. Referitor la planetare, ai un burduf care probabil nu mai e etans, sau e pe punctul de a se rupe. This post has been edited by andu911: 7 Mar 2012, 01:34 |
--------------------
-
-
-
|
|
bold.cristian |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 128 Joined: 27 February 10 ![]() |
|
--------------------
Renault
(pr) Koleos 2.0DCi BVA
2008
|
|
buldysor |
![]()
|
masina are 130.000 mile, si noxele au iesit perfect, motor 1.9.
azi voi da niste telefoane pentru a vedea cat ma costa nenorocitul de pivot merci de info |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
relu_24 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 68 Joined: 7 March 08 ![]() |
Pivotul original este prins in nituri pe brat.
Niturile se dau jos cu flexul (10 min) iar noul pivot se monteaza in 10 minute. Daca schimbi bratul, desfaci 1/2 masina |
--------------------
Renault
Laguna II
2003 Expresion
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
--------------------
-
-
-
|
|
buldysor |
![]()
|
ehhh, am gasit un service care imi schimba pivotul cu 85 lire. pretul include si piesa.
maine voi face aceasta reparatie, azi trebuie sa ma ocup de frana de mana. sper sa reusesc ceva, fara a fi nevoie sa apelez la mecanic. |
--------------------
renault
laguna 2
2003
|
|
instabil13 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 119 Joined: 12 August 10 ![]() |
problema asta am avut-o si eu la frana de mana. Ramanea blocat etrierul stanga spate.
S-a rezolvat prin inlocuire etrier. |
--------------------
Renault
Laguna
2001 1.6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 10:41 |