Zgmot in mers renault clio - rulmentii, rezolvat
![]() ![]() ![]() |
Zgmot in mers renault clio - rulmentii, rezolvat
iulianghiorghita |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 23 February 09 ![]() |
|
||
--------------------
renault
clio 1.4
2002
|
|||
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Salut. Nu l-am sters, inca ... incearca sa spui mai clar despre ce este vorba ... daca se poate ... ca altfel l-as considera "spam". Spor,
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
aleksanders |
![]()
|
![]() . Group: Members Posts: 2.976 Joined: 6 November 07 From: ... ![]() |
zgomotul este de la trenul de rulare sau motor si cum se manifesta el - si indicat este sa te duci la service ca aici noi ne putem da doar cu parerea
|
--------------------
.
.
- .
. ....
|
|
iulianghiorghita |
![]()
|
Salutare. Imi cer scuze ca nu am oferit mai multe detalii mai devreme. Practic masina mea face acest zgomot in mers in momentul in care depasesc viteza de aprox. 30-40 km/h. Eu am zis ca e posibil sa fie de la rulmentii de pe spate...nu stiu exact ce poate fi. Va rog frumos daca puteti sa ma ajutati cu un sfat pana a merge la un service(care costa foarte mult)
Daca mai fac ceva greseli...scuze...sunt incepator si nu stiu cum sta treaba prea bine cu partea mecanica. Va multumesc anticipat! Iulian |
--------------------
renault
clio 1.4
2002
|
|
caustic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 12 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Deci sa intelegem ca zgomotul se aude din spate?
Daca tu crezi ca e de la rulmenti poti face mai multe teste. Pune masina pe un plan drept, plaseaza-te central ini spatele ei, lasa-te pe vine si uita-te la unghiul pe care il face roata cu solul. Daca e 90 e ok. Alta varianta. Suspenda pe rand cate o roata pe spate folosind cricul din dotare si invarte-o. Vezi daca harjaie sau scoate alte zgomote (apasa intai frana de mana). Ultima varianta este, ca atunci cand e roata suspendata sa pui o mana sus si una jos, plasandu-le pe normala rotii la sol si sa tragi de roata intr-un plan perpendicular cu tine. Adica, cu mana de sus tragi spre tine si cu cea de jos spre masina; si invers. Daca are joc e nasol Daca ar fi sa dai un nume zgomotului cum i-ai spune: scartait, troncanit, harjait... continuu, intrerupt, proportional cu viteza... Fa-ne un tablou ca sa te putem ajuta. |
--------------------
Renault
Clio
1.4 8V/2000 3 Volume
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Explica mai bine/clar ...
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
gxg_coman |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 413 Joined: 17 February 09 From: Bucuresti ![]() |
ar mai putea fi o posibilitate...daca are cauciucuri de iarna e posibil ca asta sa fie cauza zgomotului. si la mine se aude un zgomot mai mare decat ar trebui dar asta la viteze mai mari(peste 90 km/h)
|
--------------------
renault
laguna
1.5 dci/ 110 CP
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
Zgomot am avut si eu pe spate drepta la viteze mai mari de peste 40 km/h. Am fost la service, am ridicat masina pe elevator si s-a constatat ca zgomotul provine de la rulment. Am luat altul care a costat 90 de lei si am scapat de zgomot. Mentionez ca se auzea ca o "huruiala"
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
iulianghiorghita |
![]()
|
Multumesc frumos tutror care m-ati ajutat pana acum cu cate o idee. Pe mine sincer ma enerveaza foarte mult acest zgomot...pot zice ca e mai mult ca un zgomot de fier pe fier,ceva care nu pare a fi uns la timp. Eu banuiesc ca e de la rulmenti, dar ma gandesc sa nu fie ceva mai grav...ca nici bani nu prea am in perioada asta
![]() 25 Feb 2009, 09:30: Revin cu o precizare...cand i-au un viraj dreapta la o viteza de aprox.60-70 km/h se aude ca un fel de bataie pe stanga spate... This post has been edited by iulianghiorghita: 25 Feb 2009, 09:30 |
--------------------
renault
clio 1.4
2002
|
|
mad_biker |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 211 Joined: 6 December 07 From: Bacau ![]() |
Eu zic ca 99% e rulmentul stanga spate. Sa ne spui dupa ce rezolvi problema ce a fost.
|
--------------------
renault
clio symbol
2002 1.4 8v
|
|
caustic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 97 Joined: 12 May 08 From: Bucuresti ![]() |
de la rulment nu prea scartaie, mai mult troncane...
|
--------------------
Renault
Clio
1.4 8V/2000 3 Volume
|
|
iulianghiorghita |
![]()
|
Multumesc frumos pentru sfaturi. Va tin la curent dupa ce merg la service.
Zi buna tuturor! |
--------------------
renault
clio 1.4
2002
|
|
iulianghiorghita |
![]()
|
Saluatare...am rezolvat problema: era de la rulmenti. Am schimbat rulmentii pe spate(am pus de dacia solenza) si un rulment pe fata original de renault ca nu se potrivesc altii
![]() In total m-a costat 520 ron la reprezentanta. 28 Feb 2009, 19:15: Salut...daca nu mai are nimeni nimic de zis eu zic ca putem inchide acest topic...Decizia este a voastra Cu respect, Iulian Ghiorghita This post has been edited by iulianghiorghita: 28 Feb 2009, 19:15 |
--------------------
renault
clio 1.4
2002
|
|
al3 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 140 Joined: 7 June 07 From: Bacau/Iasi ![]() |
am si eu un zgomot, mai degraba un scartait care provine de la motor in jurul turatiei de 2500 rpm. scartaitul se aude numai la aceasta turatie in sarcina, pe liber.. nu conteaza ce-i faci dar cand esti la 2500 scartaie. sa intre ceva in rezonanta?? sau sa fie mai grav?
![]() |
--------------------
Ford
Focus
- BC
2006 Ghia 1.6 16V TI-VCT
|
|
Batrânul |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.464 Joined: 22 March 05 From: Bucuresti ![]() |
Citeste aici ... poate iti foloseste:
http://www.reno.ro/index.php?showtopic=850...mot+catalizator |
--------------------
Renault
Clio IV
2015 / Life 1.2 16V Ex Dacia 1300 (1975), Oltcit (1984), Dacia 1310 (1996), SuperNova (2001), R. Symbol (2007)
Cine nu are batrani sa-si cumpere... Astept oferte... |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 28th July 2025 - 21:54 |