Putere motor, Laguna 1,6 16v
![]() ![]() ![]() |
Putere motor, Laguna 1,6 16v
titicheveresan |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 86 Joined: 30 May 07 From: Arad ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|||
Cypher4laguna |
![]()
|
![]() Honda Driver Group: Members Posts: 931 Joined: 2 November 04 From: Bucuresti ![]() |
bujii noi + filtre noi (aer, benzina, ac) + curele noi
si cauciucurile influenteaza putin (conteaza marca, dar poate astea sunt si cu R-ul mai mare), benzina cu care a fost "obisnuita". Prima ta masina imi suna a masina umblata la drumuri lungi, iar a doua mai mult in oras, cel putin ultima vreme ![]() toate cele bune ![]() |
--------------------
Honda
Civic & Jazz
ex-'06 Logan Laureate 1,5 dci
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Si eu am Laguna fabricata in august 1998 si intr-adevar scartaie rotile chiar si intr-a doua desi nu recomand miscarea asta
![]() |
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Poate fi și catalizatorul înfundat...sunt multe cauze posibile...
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
buggsy_ro |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 50 Joined: 10 July 07 ![]() |
Cel mai bine e sa incerci cu filtrele si bujiile,aerul si scanteia de la bujii influenteaza timpii de aprindere si arderea practic a benzinei.In plus e poate cea mai ieftina varianta de a avea performante mai bune .
Salut! |
--------------------
RENAULT
LAGUNA II
2001/1.9 dci
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Bujiile sunt noi, filtru de aer e aproape nou, urmeaza sa schimb filtru de benzina, si eventual distributia. Catalizatorul e ok, si asta stiu din cauza ca galeria de evacuare este crapata, am dat-o jos si am sudat-o. Nu ca ar fi tinut foarte mult
![]() Merci de sfaturi |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Fratilor... devin disperat. Am schimbat tot ce s-a putut schimba: bujii, distributie, curele, filtre, am verificat evacuarea, si... nici o schimbare. In comparatie cu un Golf 3 din 1993 cu motor de 1,8, fara 16 valve, Laguna mea nu trage cu nimic mai bine. Si... directia merge cam greoi, am verificat uleiul, este la nivel. Ma intreb,... daca pompa servo de la directie merge "frinat", poate sa influenteze asa de mult puterea motorului....???
Chiar ca nu mai stiu la ce sa ma uit. Please HELP !!! ![]() |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 155 Joined: 6 October 07 ![]() |
Eu am avut 2 lagune una din 1999 cu mot 1.6 16 valve si am schimbat toto la ea filtre ulei tot, pana si tampoane motor nu vroia sa ia scart intr-a doua cum scartia renaultul 21 care il avusesem inante dar la drum intins fugea cu a patra 170 si la blana 205 dar asta este , acum am o alta laguna din 2000 tot 1.6 16 valve la fel 48 mii km adusa acum 2 luni din germania de mine la fel am schimbat filtre tot ce tre la ea nu vrea sa ia scart intra 2 pana mea dar dupa 3500 ture rupe cred ca este caroseria cam grea pt mot asta, eu stiu ce sa mai zic oricum eu am luat masina pentru concedii nu sa ma trag la semafoare , ce sa va zic la drum intins e buna e o masina de familie............eleganta pt anul ei de fabricatie am fost de 2 ori la viena la cumparaturi ca de doar sunt reduceri si e ok , si cred ac este ultima laguna pe care o sa mai o am am astepat cu interes modelulu 3 dar ce sa zic esec total ..........o sa mai o tine pana la 100mii pe asta pe urma........mai vedem!!!
|
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
pixule |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 465 Joined: 25 February 06 From: Zalau ![]() |
ai facut un test clip, sau o verificare la cineva cu interfata obd si soft ddt2000? poate ai problema la ceva senzor de presiune aer. a mea dupa o luna de circulat in tara nu mai tragea la fel, apoi am avut niste drumuri mai lungi, am mers turat, si-a dat putin drumul, dupa aia iar a scazut.mentionez ca circul 50% in oras, si chiar mai mult de atat, iar in rest drumuri nu prea bune, cu viteza mica si turatie la fel.am incercat cu benzine de toate marcile, standard si super plus, dar nu am vazut diferenta vizibila.filtrul de aer are vro 3k de km acuma, uleiul are 8k, filtrul de benzina inca nu la-m schimbat. mentionez ca mi-am schimbat bujiile de o sapt, si parca se inalzeste motorul mai repede, si de la 2k tr in sus are mai multa putere.mi-am desfacut bujiile vechi de curios, si surpriza, aveam 2 de o marca si 2 de alta, erau si putin ruginite, si aveau 2 electrozi.acu mi-am pus beru cu 4 electrozi, 15 lei/buc
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 1ph2 RXE
- SJ69LOL
1.6/16v/107 Cateodata ajungi la concluzia ca e mult mai bine sa fii prost.Desi la mine e cam tardiv acum sa ma mai gandesc la asta.Altii insa o pot face cu succes
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Am fost la reprezentanta Renault din Arad, mi-au pus testerul (nu cunosc specificatiile lui), si rezultatul a fost bun. Repet ...am schimbat tot ce se putea schimba, si nimic. Masina este folosita la naveta intre 2 orase, si asta insemna cam 150 km pe zi. Nici diferenta dintre combustibili (95* - 99*) nu ii afecteaza performantele....
![]() Cred ca voi renunta la ea, si ma gindesc sa o schimb cu un Laguna II diesel...... Avem pe acest forum, posibilitate de postare anunturi de vanzare? |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
doruletz75 |
![]()
|
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
2000 Cand eram pic imi doream sa lucrez la Dacia Pitesti si sa fac Politehnica si acum......ce vremuri
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Stii cum esti tu ? Ca aia cu Dacia 1300, care injura Loganu.
|
--------------------
-
-
-
|
|
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
andu911 aprob
![]() |
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
Eu tind sa cred ca singura problema a masinii e soferul... Te sfatuiesc ceva- mergi undeva pe un drum drept cu viteza maxima si daca ajunge la 195-200 km/h sau macar 190 nu are nimic masina...
Cel putin a Megane merge... This post has been edited by ionutt daniel: 11 May 2008, 13:16 Attached thumbnail(s) DSC00002.JPG ( Size: 372.75k ) Number of downloads: 587 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
doruletz75 |
![]()
|
daca aveai plinul la benzina nu mai fugeai tu cu 190
![]() |
--------------------
renault
laguna
- B 75 DRU
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Titicheveresan,
Problema ta e relativ simpla din punctul meu de vedere. Dupa un anumit numar de kilometri, performantele unei masini scad (a fost un episod Top Gear in care un Maserati de vreo 20 de ani si cateva sute de K KM scotea pe dyno doar vreo 80 de cai din 160 cati trebuia sa aiba). Explicatia e simpla: uzura generala a motorului si a ansamblului transmisiei Solutia, cel putin in ceea ce ma priveste a fost schimbarea integrala a distributiei (supape, tacheti, ax cu came) si a setului motor (pistoane, cuzineti, biele, vilbrochen), plus schimbarea integrala a ambreiajului (disc, placa, rulment). In concluzie, am bulit cutia de viteze, de a trebuit sa o schimb si pe aceea. Nu sunt sigur ca se aplica si la tine, dar e posibil sa ai o pierdere de putere pe undeva. Ar fi bine sa o poti duce la un dyno tester, sa vezi ce resurse mai are, aste te poate ajuta sa vezi cam de unde vine problema. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Intre timp incearca sa cureti injectoarele, schimba filtrele de aer si benzina, fa o toaleta la EGR, vezi ce calitate are uleiul etc. Small maintenance....
This post has been edited by Johnny78: 14 May 2008, 12:33 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
titicheveresan |
![]()
|
M-am saturat de ea.... o vand sau o schimb cu ceva mai nou....astept variante
0723542408 |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.139 Joined: 22 August 06 From: Giurgiu ![]() |
QUOTE(doruletz75 @ 11 May 2008, 18:04) Nu fi asa sigur ![]() ![]() Pentru initiator: Te sfatuiesc sa o dai la Bursa, si aici sa specifici varianta si dotarile. Ce masina vrei sa cumperi? This post has been edited by ionutt daniel: 30 May 2008, 15:06 |
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
191
![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Nu sunt sigur ce vreau sa cumpar.... oricum ceva mai nou, si de preferinta diesel, chiar daca mai pun diferenta... dar asta numai dupa ce o vind (sau schimb?)...
|
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
parerea mea e ca nu are sens sa o mariti pe un motiv care mie mi se pare cel putin pueril (din punctul meu de vedere). daca tii neaparat sa rupi asfaltul cu ea, cumpara un motor de 2 sau 3 litri, reconditioneaza-l si gata. A mea scartie la orice apasare mai sanatoasa pe pedala, dar, pana la urma, care e sensul?
Daca iti place sa o auzi cum scartaie, mai poti sa iti iei niste cauciucuri de iarna si nu mai omori motorul. Asta e o masina careia nu prea ii place sa fie bruscata. Se conformeaza dar dupa aia se apuca de cerut. Si cand cere, nu prea se incurca cu prostii. (un kit ambreiaj e cel putin 300 de euro). |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Nu sunt genul care rupe asfaltul sau face praf cauciucuri....
Dar, asa cum am scris si la incept, masina in comparatie cu altele de aceiasi capacitate, nu merge asa cum ar trebuii,... La cei 150 km naveta zilnic, se simte lipsa puterii. Acum e la mecani, sa schimb tot ce se mai poate schimba (distributie, filtre, ulei...etc). Singurele explicatii mai sunt, varsta, si faptul ca galeria de evacuare e crapata. Se poate ca in cazul meu in care e crapata galeria, sonda lmd. sa dea informatii gresite calculatorului? |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
da, se poate
Ai verificat injectoarele? vezi si ce compresie ai pe cilindri. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Eu zic sa stai linistit cu masina pe care o ai. Mai mult ca sigur e o problema minora, posibil chiar galeria . Daca nu are alte defecte sau nu te-ai plictisit de ea (cum patesc eu de obicei), nu are un consum exagerat, nu cred ca are rost sa o dai, mai ales ca faci acum o investitie destul de mare.
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
CiPPtm |
![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
Spuneai de galerie...incearca sa o schimbi,cum ai zis poate ii afectata sonda lmd.Ziceai ca ai sudat galeria,poate atunci ai afectat si mai rau sonda.Parerea mea ca si a celorlalti,nu lua decizia sa o vinzi doar ca baiatul cu golfu te-a facut la semafor.
![]() This post has been edited by CiPPtm: 5 Jun 2008, 13:03 |
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
- KO 920 DU'
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression. "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
titicheveresan |
![]()
|
Da intradevar am sudat galeria care a tinut pina am incalzit bine motorul. Mai incerc o data sa o sudez (sper ca de data asta sa tina), dar as dorii sa o schimb cu una buna si nu gasesc... stiti voi unde as putea gasii?
Si cum e cu sonda lmd?, ce masoara? Merci |
--------------------
Renault
Laguna I
- Ar-14-CMC
1999
|
|
ionutt daniel |
![]()
|
Galeria fiind din fonta nu prea tine cu sudura, dar incearca sa o sudezi cu fegment de motor (in loc de sarma normala) si o sa tina mai mult. Incearca sa te duci mai intai cu ea la magazin, poate se potriveste de Logan 16 16v sau la dezmembrari, ca in acea zona a tarii sunt destule centre de dezmembrare. Daca e sparta pana in sonda, e normal sa nu mearga bine si nici la un test de gaze nu va iesi bine(real).
|
--------------------
renault
espace
- bulgariax4
2.2
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Galeria second e ca nevasta de la bordel. Nu ai incredere.
eu zic ca mai degraba una noua si gata... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
CiPPtm |
![]()
|
![]() >>>>>>>> <<<<<<<< Group: Members Posts: 226 Joined: 20 April 08 From: TiMisoara/Wien. ![]() |
Exact.Eu zic sa nu m-ai o sudezi pe aia veche,fa cumva si ia una noua.cu alte piese te mai poti juca sa le pui second da nu cu asta.Cand ai facut sudura aia acolo eu cred ca poate ai zapacit si sonda,si daca avea si ceva bube ea din-nainte...Am un prieten care tot asa si-a sudat galeria,nu era Laguna,da si-a zapacit sonda.Ii incepuse sa-i consume mult si ii scazuse puterea din cauza sondei.Bafta!
This post has been edited by CiPPtm: 6 Jun 2008, 14:08 |
--------------------
X(fostä)Laguna
1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala)
- KO 920 DU'
Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression. "Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 15:45 |