Dacia ocupa locurile 1-4 la ADAC EcoTest, In clasa compacta
![]() ![]() ![]() |
Dacia ocupa locurile 1-4 la ADAC EcoTest, In clasa compacta
aphophis |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|||
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
Ceva e gresit pe acolo ... 33 centi inseamna 0.33 euro ... * 100 = 33 euro /100 km ?!
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Da, e vorba de costurile totale de exploatare in eurocenti/km. In cadrul calculatiei de costuri au fost luate in considerare toate posturile relevante: costuri propriu-zise de exploatare, costuri fixe, intretinerea si pierderea de valoare, consumul de combustibil. Baza de calcul este o durata de 4 ani de posesie a masinii, la un rulaj anual de 15.000 km.
LE: nu mi se pare nimic gresit, sunt valori normale daca iei in considerare TOATE costurile asa cum spuneam, cu impozit, asigurare, intretinere, pierdere de valoare de piata, combustibil... asta e... This post has been edited by Vio: 22 Feb 2009, 14:18 |
--------------------
Renault
Megane II
2003 1,4 16V 98 cp Pack Authentique, gri boreal, 105.500 km
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
Fan3 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 1 January 05 ![]() |
mie sincer mi se pare putin 15.000 km /an pentru o tara ca germania.
Un calcul cu 25.000km/an (macar pentru motoarele diesel) ar scade costul pe km |
--------------------
*
*
*
- *
|
|
cosmin_2300 |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 5.050 Joined: 5 May 06 From: București ![]() |
|
--------------------
Opel
Astra J - 2016 -
Diesel inside. My friends, it has often been said that I like war. Friends, I love war!
|
|
eugeniuz2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.004 Joined: 13 August 04 From: Iasi ![]() |
e o socoteala interesanta care arata de ce apreciaza nemtii masina hulita de noi.
si e si mai interesanta din perspectiva diesel versus benzina. dovada vie a modului obiectiv (uneori obsesiv de...) in care se judeca achizitia si utilizarea unei masini in Germania. |
--------------------
Kia
Cee'd
2008 SW BEST
- IS-96-AEU
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
<pamflet>
A uitat VW sa-i mituiasca pe testangii, de aia... nu-i asa, aphophis? Sau poate a cumparat ADAC o bucata de Dacia (asa in secret). Sau poate a fost Dacia/Renault mai iute la portofel de data asta, sau poate, sau poate... </pamflet> <on_topic> Testangiii in general se straduie sa fie obiectivi. Ca aplica uneori criterii cu care nu toti sunt de acord e altceva.: In acest caz de exemplu 15000km/an a stirnit suspiciuni, dar eu STIU (nu cred, STIU) ca e o medie cit se poate de rezonabila. Va mai amintiti ce discutii aprinse au fost cind acelasi ADAC a criticat tendinta Loganul pentru ca erau sa-l rastoarne? Ce studii ale pozei, ce scenarii, ce teorii ale conspiratei! Dar cind acelasi ADAC a indraznit sa se intrebe daca esti mai cistigat cumparind de (parca) 7000 Euro un Logan nou sau un GolfIV SH, va mai amintiti cum lumea striga "pai sigur, trebuia musai sa iasa VW!!". Iata ca la criteriul financiar Loganul iese cel mai bine - acum de ce nu striga nimeni? </on_topic> |
--------------------
.
.
. Muschii mei minte nu are.
Cip-Cirip! Cip-Cirip! Cip-Cirip! |
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.491 Joined: 14 January 06 ![]() |
pentru ca cel mai probabil chestia asta o sa fie pe site-ul adac si peste 1 an -2 , pe cand chestia cu rasturnatul au retras-o de pe site dupa putin timp, din ce stiu eu. Si iti inchipui ca au retras-o, nu pt ca erau ei bunii samariteni..
This post has been edited by aphophis: 22 Feb 2009, 22:10 |
--------------------
Kia
Rio
2021
- ---
|
|
os |
![]()
|
![]() Dictator. Comunist. Arbitrar. Pe scurt: rau. Group: Moderatori Posts: 1.528 Joined: 29 April 04 ![]() |
Nu, nu-mi inchipui. Eu in general nu-mi "inchipui" ci-mi place sa aflu cu fapte. Nu cu sopirle,
|
--------------------
.
.
|
Vio |
![]()
|
![]() MEMBERMENSCH Group: Members Posts: 942 Joined: 19 April 05 From: Judetu' Sachsen, D.D.R. ![]() |
Nu e vorba de soparle, au retras-o pentru ca au fost amenintati de Renault cu un proces pe care nu prea aveau sanse sa il castige... mai ales ca testul nu a fost cusher deloc... adica ceva de genul:
Faza 1: facem testul ca la carte, totul merge brici, coafura rezista... Faza 2: bai fire-ar a dreaq, inca nu s-o rasturnat?... hai sa mai facem un test, dar in CONDITII IMPUSE DE NOI, tragem mai nasol de ea, uraaaa, s-o rasturnat!... Pozeeeee, repede, si uite testul!... Logan, cah, cah... Mai ajuta cu ceva sa va spun ca de la acel moment si pana in zi de azi Dacia are in permanenta pagina de reclama si laudatorisme in revista ADAC-ului, pre numele eu ADAC-Motorwelt?... ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
If you want to hit your target, shoot first, and then call whatever you hit the target. |
|
os |
![]()
|
...daca ai sa te uiti in pagina aia ai sa vezi ca zice "Reclama" - e drept, mic si discret pe la margine (ca mai rup si eu cite-o boaba de nemteasca).
Dar nu despre asta e vorba, si inainte ca lumea sa creada cine stie ce vreau sa precizez: 1. nu, eu nu cred ca VW a inventat masina ultimativa. Sunt intim convins ca NIMENI (se aude, dom' aphophis - nimeni adica nici Renault) n-a inventat-o si nici n-o va inventa. 2. n-am VW - si nici nu prea ma omor dupa ele, caci cu foarte putine exceptii mi se par cam banale (si au desigur problemele lor - dar care model nu are). 3. Din motivul nr. 1 cred ca aprecierile "tertilor" trebuiesc privite cu ochi critic; mai cred ca preferintele oamenilor sunt diverse si ca fiecare foloseste in apreciere propriile criterii: unul vrea sa care porcul de craciun, iar atul vrea sa-i fluture vintul urechile in decapotabila (nu glumesc de loc: am trecut odata pe o autostrada pe linga o decapotabila deschisa. Soferul avea o sapca de baseball pe cap si cam cite-o jumatate de pachet de vata in fiecare ureche; pavilioanele urechilor ii fluturau usor - ma rog, o fi avut omul cartilajele moi, dar imaginea era extrem de distractiva). Preluarea nefiltrata intr-un sens sau in altul e dovada lipsei de discernamint. 4. Colegul aphophis pare sa aiba doua fixuri: 4.1. .ce face VW gresit - incep sa cred ca ar vrea si el unul, ca prea-i chitit ![]() 4.2. cum conspita testangii germani sa: 4.2.1. scoata in fata VW - despre asta vezi mai sus 4.2.2. denigreze ZaCar (pe romaneste Logan) - care e o masina corecta, dar tot la ieftinache e facuta si desigur se comporta ca atare - corect si atit. Am pomenit testele mai vechi in asociere cu rezultatele citate de colegul aphophis tocmai pentru a sublinia ca in functie de criteriile folosite rezultatele ies cind asa, cind asa. Nu e nimic ciudat. In final ii sugerez colegului sa aleaga teste comentate intr-o limba pe care o cunoaste. |
--------------------
.
.
|
Vio |
![]()
|
Domnu' os, ai zis ashea:
QUOTE ...daca ai sa te uiti in pagina aia ai sa vezi ca zice "Reclama" - e drept, mic si discret pe la margine (ca mai rup si eu cite-o boaba de nemteasca). Fara sa citesti atent ca si io am zis ashea: QUOTE si pana in zi de azi Dacia are in permanenta pagina de reclama si laudatorisme in revista ADAC-ului Ce nu-i clar aci?... am spus eu altceva?... da' totusi coincidenta temporala m-o pus pe ganduri, si daca cunosti si citesti revista stii ca nu prea vezi multe astfel de pagini, cel putin nu referitor la auto... This post has been edited by Vio: 23 Feb 2009, 00:01 |
--------------------
Renault
Megane II
|
os |
![]()
|
Sunt convins ca oricine poate sa cumpere o pagina, sau doua si sa scrie aproape orice (ca doar e reclama); nu cred ca ADAC face cadou asapur si simplu spatiul la care te referi, ci mia degraba imi vine sa cred ca e pur si simplu o reclama isteata - printre altele prin formatul asemanator cu un articol "normal". Dar nici despre asta nu e vorba de fapt.
Poftim - si Mercedesul A se rasturna de nou - si tot la un test care pe vremea aia era nestandard in Germania. Ce Dumnezeu - hai ca as intelege sa traga in Dacia - dar in Mercedes? <pamflet>Stai ca acum vine colegul aphophis sa ne explice - de altfel pe buna dreptate - ca nici Mertanu' nu-i VW ![]() Mi-am mai amintit una - isi aminteste cineva discutiile majore facute despre primele Audi TT quattro care isi schimbau brusc comportamentul la decelerare in curba (si care dupa mari discutii au fost reechipate in uzina cu ESP si spoiler)? <pamflet>Desi nici Audi nu-i chiar VW, ma vad pus in dificultate cind incerc sa anticipez replica lui aphophis - caci si Audi e la VAG... grea dilema!</pamflet> Mai mult: imi amintesc vag ca la patania cu Loganul rasturnat a fost o chestie cu cauciucurile, Poate cineva sa-mi reaminteasca? |
--------------------
.
.
|
Vio |
![]()
|
Nici nu il face cadou, evident ca e platit... dar a inceput sa apara exact dupa patania cu testul...
![]() |
--------------------
Renault
Megane II
|
paul_damian |
![]()
|
![]() Membru mult Group: Members Posts: 644 Joined: 21 April 04 From: Medias, Romania ![]() |
Trebuie sa recunosc ca pe mine m-ar fi gadilat mai mult la lingurica, orgoliu si patriotism daca Dacia ar fi fost mentionata in raportul de defectiuni 2009 al Dekra (comunicatul de presa original si in engleza). Dar probabil atunci n-ar mai fi costat atat...
This post has been edited by paul_damian: 23 Feb 2009, 07:29 |
--------------------
Dacia
Sandero
Stepway, 2021 Ex Dacia Logan KissFM 1.4, 2008
Ex Dacia 1310, 1999 Ex Dacia 1100, 1969 |
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
os |
![]()
|
Aha. Deci ceva-ceva tot a fost. Si - ce s-a facut? S-au inlocuit jantele, cred... sau?
|
--------------------
.
.
|
driverx |
![]()
|
![]() --- Membru cu ralanti --- Group: Members Posts: 7.656 Joined: 21 November 03 ![]() |
...sau....
|
--------------------
Mitsubishi
Lancer
2008 Univega Alpina HT-LTD Disc Deore 2011
|
|
os |
![]()
|
Ha? S-a luat vre-o masura, sau nu?
Sa inteleg ca masura luata a fost "nu faceti manevre bruste, ca se descalta masina", sau cum? |
--------------------
.
.
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
Da, masura a fost fix aia: nu faceti manevre bruste.
Insa din cate stiu s-au schimbat la PH2 jentile. Poate astea noi or fi mai bune. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
-
- - E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
os |
![]()
|
Exista o vorba buna de duh care zice "ar fi de ris, daca n-ar fi de plins".
Sigur ca la o masina low-budget te astepti sa existe limitari. Dar nu pot sa cred ca diferenta de pret intre diferite modele de jante e chiar asa de mare (chiar daca se ia in calcul omologarea); mai degraba imi pare ca s-a mers pe linia "merge si asa". Pe de alta parte presupun ca in practica problema nu are relevanta prea mare. Sau are? (intrebarea e pe bune) |
--------------------
.
.
|
IRONICK |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 22.542 Joined: 19 April 05 From: Romania ![]() |
s-a crescut presiunea in pneuri ...
|
--------------------
CUGIR
Albalux 11
1982
- B-11-LUX
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st May 2025 - 05:07 |