Cutia de viteze agata, ce poate fi ?
![]() ![]() ![]() |
Cutia de viteze agata, ce poate fi ?
argon |
![]()
|
||
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|||
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.322 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
Compara cu un alt megane cu acceasi echipare, daca ti se pare la fel inseamna ca asa trebui sa fie ... daca nu iti place si nu esti multumit, schimba masina.
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Problema sau doar mi se pare ?
Dupa ce opresc pe loc, cand "bag" maneta schimbatorului intr-antaia "simt" se aude uneori cum cupleaza ceva pe jos prin centrul masinii mai in fata ( se simte un pic si in schimbator ), ca si cum trage ceva fier pe/de fier. Posibil sa fie ceva joc pe acolo sau timoneria (cablurile)? Mie mi se par foarte imprecise treptele si agata mereu, insa altii, inclusiv mecanicul au zis ca e ok ![]() Mentionez ca la unele "forje" a-I-a, si apoi a a II-a, a ramas blocat schimbatorul in a doua, nu mai iesea neam cu ambreiaj calcat la maxim, a iesit cu forta bruta. Sa ma ingrijorez ? This post has been edited by Ma3x: 12 May 2014, 21:47 |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
valikris2002 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 944 Joined: 11 November 05 From: roman,neamt ![]() |
Si la mine ramane agatata in treapta 1 uneori si fara un motiv anume, o las in aceea treapta si mai accelerez o data , apoi iese. Poate sa faca 1,2 ori pe luna sau niciodata. Am schimbat si uleiul in cutie nici o diferenta, alceva e problema. Poate fi o cauza faptul ca la o frana de urgenta pe la 60 km/h a trebuit sa evit un sofer care mi a taiat calea, mi a sarit din viteza cutia, am presupus ca e ceva ce tine de vre- o protectie, siguranta pasiva, etc. si ca nu ramane cu urmari , insa ceva sa intamplat.
|
--------------------
megan sedan
manager 1.5 dci, 85 cp
26-10-2007
- -
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Cu imprecisul si agatatul e boala lor, asa-s cutiile, nu o sa poti compara niciodata cu o nemteasca de exemplu...dar asta e. Cu zgomotele, nu e normal in schimb.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Ma3x |
![]()
|
![]() - Group: Members Posts: 488 Joined: 25 April 10 From: B ![]() |
Ce ulei sa-i iau si cat ? Cu ocazia verificarii o sa ii schimb si uleiul.
LE : gasit http://www.reno.ro/Schimb-ulei-cutie-de-viteze-t210457.html This post has been edited by Ma3x: 13 May 2014, 20:15 |
--------------------
-
-
-
- - ex. Renault Symbol 1.5DCI 60kw 2007
ex. Megane sedan 2.2 1.5DCI 63kw 2007 ex. Renault Symbol 1.5DCI 47kw 2008 |
|
argon |
![]()
|
Impresii pe ger are cineva? Ca la -25 de grade abia am resuit sa bag in treapta 2, am ceva la sincronul respectiv, sau asa-s toate? La temperaturi 'normale' nu se intampla, doar agata uneori la retrogradare. Uleiul e ce recomanda reno, marmelada 75w80 Elf, m-a mancat sa-l schimb, inainte nu facea asa cu uleiul din fabrica
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(argon @ 1 Jan 2015, 18:32) marmelada 75w80 Elf Trebuie TRANSELF TRJ 75W80.....nu orice ELF. Eu azi la -30 nu am avut nici o problema...schimbat uleiul de 6 luni odata cu ambreiajul. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
soryn94 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 536 Joined: 24 June 11 From: Constanța ![]() |
Nici eu nu am probleme pe ger, uleiul a fost schimbat acum 5.000 de km .Cel putin la mine intra mai precis in viteza la rece. In schimb am un huruit intermitent in a 2-a cand cutia si motorul si cutia au ajuns la temp. normala de functionare. Am schimbat rulment planetara, dar degeaba. Ciudat este ca huruitul a aparut imediat dupa ce am schimbat ambreiajul si uleiul din cutie. Ma rog........misterele reno
This post has been edited by soryn94: 1 Jan 2015, 22:40 |
--------------------
RENAULT
MEGΛNE GrandTour
2.2 , 1.6 16v 2oo6/Expression
|
|
argon |
![]()
|
75w80 trj am pus, nici nu era altceva. Scrie pe el pentru cutii j printre altele. La caracteristici scrie punctul de curgere -40, deci la-30 e ca mierea..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
Cypry Brasov |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 725 Joined: 4 January 13 ![]() |
-30 nu am am nici o pb, merge f bine ,masina face in vara 10 ani si este uleiul de fabrica original...eu inainte sa plec cand este ger o las sa mearga minim 5 minute.
|
--------------------
DACIA
Duster
2017
|
|
argon |
![]()
|
Aia e, uleiul original..nici la mine nu făcea, dar l-am schimbat, apropos espacern, rectific, trj nu mai exista de ceva ani, am confundat eu, a fost înlocuit cu nfj, deci e imposibil sa pui ce zici tu.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
QUOTE(argon @ 2 Jan 2015, 12:24) 75w80 trj am pus, nici nu era altceva QUOTE(argon @ 2 Jan 2015, 14:58) trj nu mai exista de ceva ani ![]() Daca cauti bine mai se gaseste inca pe stoc....dar si referinta noua este OK. |
--------------------
.
.
.
- . RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
argon |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Uleiul Elf ce se gaseste in comert la noi este fabricat la Brasov si am oarece indoieli inprivinta calitatii acestuia.La vechiul Cielo cel mai bine mi-a mers cutia cu Mobil atf 220,pus la recomandarile unui mecanic,cel mai bun pe care l-am cunoscut eu.
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
2019
- Numar de vaslui prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
argon |
![]()
|
Si la multe BMW-uri cu cutie manuala producatorul recomanda ulei de cutie automata ATF, si la alte marci am auzit ca unii folosesc cu succes in loc uleiul respectiv in loc de 75w80, 80w90, sau ce zice prodcatorul..totusi nu as baga la Megane
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
nutu01 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 447 Joined: 8 December 13 From: Brasov ![]() |
QUOTE(luca76 @ 2 Jan 2015, 20:41) Uleiul Elf ce se gaseste in comert la noi este fabricat la Brasov si am oarece indoieli inprivinta calitatii acestuia.La vechiul Cielo cel mai bine mi-a mers cutia cu Mobil atf 220,pus la recomandarile unui mecanic,cel mai bun pe care l-am cunoscut eu. Uleiul produs la Brașov de Total se exporta aproape 90 %. Nu vad de ce sa ai îndoieli. |
--------------------
Renault
Laguna 3 Grandtour
2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
- BV55YES
|
|
EmiSeven58 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 32 Joined: 16 December 14 ![]() |
Nu stiu cat de mult are relevanta dar zic sa scriu aici ca tot e un topic mai nou...am patit zilele astea ochestie ciudata tare, am bagat in marsarier si ...surpriza...motorul incepe sa tremure ciudat , turatia nu scazuse si am zis sa o scot pe liber , cu toate acestea dupa ce am ridicat ambreiajul masina continua sa mearga cu spatele , atentie cu "batzu" pe liber
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2007
|
|
djcosmines |
![]()
|
![]() djcosmines Group: Members Posts: 316 Joined: 20 January 10 From: Spain ![]() |
eu am schimbat ambreajul si am schimbat si lichidul de la cutia de viteze, am acuma
CEPSA PROFESIONAL TRANSMISIONES 75W80 API GL-4 API MT 1 MAN 341 Z2 ZF-TE ML 02B/17A Inainte sa il schimb si acuma la fel, cand bag 1-a si a 2-a viteza parca agatza ceva, si in marsalier cand nu intra... trebuie sa las masina sa se miste putin inainte sau inapoi, sau las ambreiajul si il apas din nou. Am avut mai demult o lovitura din spate, un camion m-a lovit, nu a ajuns la stalpi, dar a facut din megane OLCIT ![]() This post has been edited by djcosmines: 3 Jan 2015, 15:38 Attached thumbnail(s) cepsa_transmisiones_75W80.jpg ( Size: 6.26k ) Number of downloads: 498 |
--------------------
Renault
Megane 2 Hatchback
2004 1.5 dCI 100 cp
- 3794 CTK
|
|
jenka.e |
![]()
|
gușter de rînd Group: Members Posts: 441 Joined: 15 August 10 From: Timișoara ![]() |
cred că am mai scris: agăța și la mine în "arriere" și I, Supărare mare. astă toamnă am făcut schimbul de ulei și o ușoară verificare și am constatat că bieleta de la cutia de viteze era cu cauciucul de amortizare fff îmbătrînit și rupt. Schimbat bieleta și... minune, totul funcționează ca nou! Bine de știut pt cei cu "senzații de agățare" la sc himb de viteze.
|
--------------------
RENAULT
MEGANE II (2.1) Sedan
2005 1,6, 16V, 113CP-(83kW) 150 050 km
|
|
argon |
![]()
|
La mine nu are legătură..ce s-a rezolvat cu schimbarea bieletei a fost ca nu mai dansează maneta schimbătorului, dar tot agata in treapta 2, intra jumate de cursă, are un hop si apoi intra pana la capăt, la rece, ca si când nu s-ar potrivi dinții pinioanelor si da dinte in dinte.
Daca sunt rapid si bag scurt imediat după apăsarea ambreiajului intra perfect, dar daca zăbovesc cu pedala apăsata, e gata, agata in 2, chiar nu intra daca e f frig, ca si cand incerci sa dai a doua la 80 pa ora. Vara n-are treaba, probabil uleiul e corespunzător de subțire.. This post has been edited by argon: 3 Jan 2015, 17:39 |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
adu_mihailescu |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 43 Joined: 25 April 13 ![]() |
Si la mine agata de o apuca gaia in a1-a.Mai face figuri si spre a2-a la temperaturi scazute.Mergem pe vorba "Asa face toate, nu ai ce-i face..." si asta e.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2
2006 Expression
- B 250 ADU Renault Megane 2.2 Sedan 2006 1.5 dCi 74kw 101cp
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.023 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
QUOTE(argon @ 1 Jan 2015, 18:32) Caraiala cand bag a doua la greu. Nu stiu ce naiba are. Parca in anii trecuti nu agata. Trebuie sa apas ambreiajul si sa astept sa scada turatia apoi schimb viteza. Dupa ce se incalzeste, merge normal. Parca tot agata, simt ceva in cutie dar nu mi-e clar. O fi de la bieleta motor-cutie rupta? This post has been edited by Diac: 8 Jan 2015, 22:32 |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
2005/2017 Influence/Tekna
- HAN/AIZ/DIA Alexandru.
|
|
pantzer2002ro |
![]()
|
pantzer Group: Members Posts: 21 Joined: 7 August 11 ![]() |
Transefl ..... nu am gasit marca aceasta de ulei .... si crede-ma "am cautat" .... cred ca ti s-au incurcat literele. e bine oricum ca l-ai schimbat.
si la mine "agata". in marsalier nevasta-mea a zis ca ..... nu intra ![]() |
--------------------
renault
megane II
2007
|
|
argon |
![]()
|
Trans de la transmisie si elf de la marca.
http://www.elf.com/consumers/car-oil/car-m...nfp-75w-80.html |
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
argon |
![]()
|
O intrebare mai ciudata, are ceva daca merg cu 2,5 litri in loc de 2,8 la jh3? La sugestia cuiva am scos 300ml din cutie, si surpriza..nu mai agats, deci uleiul nu mai e pana da afara pe lateral. Eu zic ca nu ar avea nimic..alte păreri?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
argon |
![]()
|
Nimic ?
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
luca76 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 510 Joined: 26 May 14 From: Cel mai sarac judet din tara ![]() |
Ai scos cam a 10-a parte din ulei deci o cantitate foarte mica si nu e nici o problema.Chiar nu mai agata?
|
--------------------
renault
Kadjar 1,5 blue dci manual
2019
- Numar de vaslui prostu' pana nu-i fudul nu-i prost destul
|
|
hellcat |
![]()
|
![]() FrontYard Motorsport Group: Moderatori Posts: 5.628 Joined: 25 April 04 From: Dieppe ![]() |
QUOTE(argon @ 3 Jan 2015, 17:33) Daca sunt rapid si bag scurt imediat după apăsarea ambreiajului intra perfect, dar daca zăbovesc cu pedala apăsata, e gata, agata in 2, QUOTE(adu_mihailescu @ 4 Jan 2015, 23:20) Nu e de mers pe "asa face toate", e vorba de cum e proiectata cutia de viteze si principiile de functionare. Din moment ce exista o situatie cand intra in treapta a doua perfect, atunci intreg sistemul nu are o problema, tine strict de utilizare corecta. Totul depinde de sincronizare, trecerea din treapta I in a II-a se realizeaza mai bine cu cat se "nimereste" turatia corecta. Ce spune argon e regula, daca incerci sa bagi a II-a leeent, dupa ce ai parcurs 100 de m cu ambreiajul calcat nici vorba sa-ti intre in viteza...va invit sa incercati - valabil pt orice cutie nu doar renault. QUOTE(argon @ 12 Feb 2015, 09:54) E placebo, cantitatea asta de ulei - lipsa acesteia, poate conta pentru treapta a 5-a, ea e ultima la care ajunge uleiul. |
--------------------
Renault Clio
bicorp 1.4 16v
2002 expression Commencal Premier HD1
|
|
argon |
![]()
|
Arborii, si in special pinioanele de a doua, cu sincroanele acestora sunt complt scufundate, sau partial? Nu zic ca agata sa nu poti conduce, face la fel ca JH1 pe Logan benzinar, adica nu intra ferm ca un JR5 de dci, sau un VAG de exemplu...de aia ziceam ca 'asa face toate' ca si proiectare la cutiile JHx..
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 08:21 |