Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema Directie

csm2007
post 12 Jun 2013, 18:55
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Buna ziua.Am si eu un renaul clio symbol diesel din 2005 si am o problema la directie, mai exact, pe minunata noastra centura in regim de autostrada din jurul Bucurestiului deja au aparut gropi...am avut sa zicem in jur de 90-100 km/h cand am dat in una si imediat dupa s-a auzit un zgomot puternic, cred ca la roata din stanga(cea cu care am intrat in groapa)...nu mi-am putut da seama exact, zgomot care a incetat dupa cca 50 metri...am tras pe dreapta m-am uitat...nimic rupt la prima vedere, dar cand am plecat volanul mergea foarte greu...si cam din jumatate de tura in jumatate avea tendinta sa se blocheze si trebuia sa trag tare de volan ca sa iau vitaj, dealtfel rotile nu se mai indreapta singure, raman in pozitia in care am luat virajul daca iau mana de pe volan...are cineva vreo idee ce ar putea cauza asta?...cutia de directie...planetare...servo...nu am nicio idee eu, daca stie cineva il rog sa imi spuna si mie care e cauza:D

--------------------
Renault Clio symbol 2005
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
verde
post 13 Jun 2013, 10:01
Post #2

Membru autentic

From: Pitesti

In spatele proiectorului si farului stanga ai pompa electrica a servodirectiei. Probabil ai atins-o si a pierdut lichid. Vezi daca ai bara de protectie julita / lovita in partea de jos. Sub aripa in fata rotii , catre far ai un capac de plastic care se trage si vezi pompa.

Attached thumbnail(s)
pompa.JPG ( Size: 9.8k ) Number of downloads: 241

--------------------
megane 3 /clio 4 ....dci 110 /1,2aspirat ....2015 /2017
+
STALEX2004
post 14 Jun 2013, 10:33
Post #3

Membru autentic

From: Bucuresti

@csm2007:
daca vrei te pot ajuta sa demontam pompa si sa vedem ce are/reparam.da-mi un pm cu nr tau de tel.
bafta

--------------------
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
Renault Clio Symbol Fidji 1.5 DCI 2006
Renault Clio 3 FL 1.5 DCI 2011
+
DXL
post 14 Jun 2013, 20:32
Post #4

Membru incepator

ai sesizat cumva ca face un zgomot mai cidat un bazait ceva ? daca face e clar pompa care are ceva probleme. daca merge greu si nu se mai aude nici un bazait poate fi mai grav. trebuie desfacut masurat si la urma bobinat....

--------------------
Clio Symbol 2007 - B-60-DXL
+
csm2007
post 15 Jun 2013, 19:32
Post #5

Membru incepator

nu a fost pompa...am verificat-o si e ok....dar dupa ce m-am uitat la ea, fara sa demontez si sa fac nimic deosebit, doar am pus mana pe ea practic si m-am uitat daca s-a scurs lichid si-a revenit...nu imi pot da seama care a fost cauza...am mers cca 150km cu ea asa pana sa ma uit acolo

--------------------
Renault Clio symbol 2005
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 11:18
Dacia