Taxa de prima inmatriculare, Ce mai stiti despre ea?
![]() ![]() ![]() |
Taxa de prima inmatriculare, Ce mai stiti despre ea?
babi82 |
![]()
|
||
![]() Membru Group: Members Posts: 105 Joined: 1 April 09 From: Cluj Napoca ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna II
2002 Privilege
|
|||
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
Nu ca n-as recupera si eu cei 900 si ceva de euro platiti acum un an...oare se mai poate face ceva dupa atata timp?
|
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu sint in aceeasi situatie. Am platit prin martie anul trecut.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
djp3k05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 10 May 08 From: Bucuresti ![]() |
din cate am inteles eu de la avocat, daca ai platit taxa, ai 30 de zile la dispozitie in care sa contesti decizia de calcul a taxei de poluare.
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@cridaia
Am mai scris: in noiembrie 2007. @djp3k05 Un avocat trebuie sa fie prea prost ca sa piarda un proces pe speta asta, cu legislatia europeana curenta. @Adi R5 Poti sa inmatriculezi orice masina fara taxa, indiferent de vechime. Tu nu intelegi ca actuala taxa incalca niste principii europene de baza ? Citeste posturile mele anterioare sau da search pe forum in bara google , de la subsolul paginii. Vei mai gasi un topic de-al meu cu toata desfasurarea procesului meu. This post has been edited by Dodone: 18 Mar 2010, 14:19 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Adi R5 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.432 Joined: 29 August 06 From: A R A D ![]() |
cunosc povestea ta. eu am replicat ptr ca se facea confuzie intre taxa asta si masinile vechi deja inmatriculate care cred unii ca polueaza (cind de fapt ele se incadreza in normele din vremurile lor)...ori stim cu totii ca aceasta taxa nu are "nici-in-clin-nici-in-maneca" cu poluarea...este doar inca un abuz din partea statului.
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Inseamna ca te-am inteles eu gresit. Scuuuze
![]() |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
djp3k05 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 139 Joined: 10 May 08 From: Bucuresti ![]() |
Dodone ai pm
|
--------------------
Renault
Laguna
Oct 1994, RXE, 2000
|
|
Adi R5 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Espace
2007
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() @djp3k05 Ai reply la p.m. |
--------------------
Renault
|
romirom007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 12 May 10 ![]() |
tocmai am castigat procesul cu politia si voi inmatricula masina fara plata taxei auto (1300e).onorariul avocatului a fost 1500ron.
![]() |
--------------------
renault
laguna
1997,2.0i
|
|
tiberiu27 |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 239 Joined: 6 July 06 From: baia mare ![]() |
cat timp a durat?
|
--------------------
renault
sedan2
2004 1.5 dci
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 8 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1.6 16V 107cp 1999/RXE
|
|
Dodone |
![]()
|
@romirom007
Felicitari ! Trebuie sa facem pe forum un "club" a celor care au castigat in instanta - definitiv si irevocabil - dreptul de a inmatricula autovehiculul fara taxa si a celor care au recuperat integral taxa inapoi. |
--------------------
Renault
|
fascistu |
![]()
|
![]() fascistu Group: Members Posts: 1.107 Joined: 22 February 10 From: arad ![]() |
eu din cate am inteles... nu conteaza cat fum negru iese pe toba, ci conteaza cat rezista masina pe sosele.... de aia cred ca is taxe mai mari la masini mai noi.. si la alea mai vechi mai mici... asa am auzit din mai multe parti, daca ii asa... ii o mare tampenie...
|
--------------------
Renault
Laguna II
- AR 02 KID
2001/1.9 DCI, 120 hp Renault Laguna II, 1.9 DCI, 120 hp, 2001
|
|
Dodone |
![]()
|
Nu e tampenie ci marlanie, ca o fac cu premeditare. E foarte simplu: se poate pune ca taxa o anumita valoare /1 gram de poluant. Adica taxezi exact cantitatea de poluant care iese pe teava. In acelasi timp oferi reduceri progresive la masinile hibride, electrice si pe hidrogen. Sa vedeti cum ar renunta multi la masinile poluante si la drumurile cu masina care nu sunt neaparat necesare.
Dar de ce sa facem ceva ca lumea... ? In Olanda intra in curand taxarea per km. rulat. Sunt curios de efecte. |
--------------------
Renault
|
alexkilo |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 13 Joined: 25 May 10 ![]() |
Fratilor eu tocmai mi-am cumparat o lagunica 1 din 2000 cu motor de 2.2 td. Nu stiu ce norma de poluare are, dar nu prea cred ca ajunge la euro 3. Ideea e ca o am inscrisa pe Bulgaria si ma costa toate taxele(asigurare, itp, carte verde si ce o mai fii) in jur de 200 de euro. Daca as pierde timpul prin tribunal si bani la avocat, oare ar merita, la ce taxe sunt si in tara pentru asa un motor(impozit, asigurare)...?
|
--------------------
renault
laguna
- P 8417 PK
2000 2.2dt
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
din ce am auzit se vor scumpi taxele si la Bulgari, iar acei 200eur ce-i platesti anual, aprox. ii platesti aici, numai ca in momentul de fata "nu esti proprietar".
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
Gabryel.GLN |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.839 Joined: 14 December 09 From: Constanța ![]() |
Am avut si eu o Laguna 1.8 inscrisa la bulgari, dar pe mine ma ajungea cam 100E asigurarea + cartea verde si ITP-ul..
|
--------------------
Renault
Espace V INITIALE PARIS
2016/1.6 dci 160CP
|
|
Dodone |
![]()
|
@alexkilo
Devreme ce platesti avocat tu nu esti obligat sa te prezinti in instanta. Cei 200 de euroi sunt taxa pe comoditate. E alegerea ta... Referitor la norma de poluare. Atata timp cat tu dai statul in judecata pe motiv de discriminare si ca taxa e ilegala, nu te mai intereseaza norma de poluare. Nu vei plati taxa sau daca ai plati-o vei recupera integral banii (taxa + dobanda , celtuieli cu avocatul). Mie nu mi-ar conveni sa am bunul meu pe numele lui Ceafa Lata din Bulgaria. Si sa mai arat tot felul de hartoage la fiecare politist din Europa care ma opreste in trafic. Si sa fac o excursie oblgatorie in Bulgaria in fiecare an... ![]() This post has been edited by Dodone: 16 Jun 2010, 10:53 |
--------------------
Renault
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
- TM 98 BUZ
2009 - BlueMotion
|
|
romirom007 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 6 Joined: 12 May 10 ![]() |
|
--------------------
renault
laguna
1997,2.0i
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Pentru stat e scuza: nu are bani ca e criza.
Dar pentru omul de rand nu e criza cand trebuie sa plateasca impozitele. |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
- ----
--
|
|
asfaltuscat |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 276 Joined: 8 May 10 From: Cluj Napoca ![]() |
Ideea e sa iti ia sau sa nu iti dea.
|
--------------------
Renault
Laguna
- CJ 27 BGM
1.6 16V 107cp 1999/RXE
|
|
Cristibcl |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 23 November 08 From: Bucuresti ![]() |
salutare asta este primul meu post,
treaba cu plata taxei e nasola rau la mine de exemplu a fost asa mi-am luat un renault laguna nevada cu 1800e si in tara am mai dat 1200e la inmatriculat dar una peste alta sunt multumit de masina si asta este traim in romania deci nu trebui sa ne mai facem griji pt bani nostri ca deja o fac altii ![]() |
--------------------
Renault
Laguna Nevada
- B-59-XDK
1997
|
|
marianmxm |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 3 Joined: 11 July 10 ![]() |
Buna , am si eu o intrebare, stie cineva un avocat din Constanta care ma poate ajuta sa scap de plata taxei auto? Mi-am cumparat o Laguna I DTI din 1999 si din cate stiu este euro 2 iar taxa este in jur de 2000 de euro, lucru care mi se pare absurd.
![]() This post has been edited by marianmxm: 31 Jul 2010, 11:05 |
--------------------
Renault
Laguna
- se 333 rtb
1999
|
|
CRY 79 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.974 Joined: 25 April 09 From: Sibiu ![]() |
QUOTE(jungle_21 @ 18 Mar 2010, 04:49) Nu ca n-as recupera si eu cei 900 si ceva de euro platiti acum un an...oare se mai poate face ceva dupa atata timp? QUOTE(djp3k05 @ 18 Mar 2010, 10:19) din cate am inteles eu de la avocat, daca ai platit taxa, ai 30 de zile la dispozitie in care sa contesti decizia de calcul a taxei de poluare. Exact! Daca nu contesti decizia de la finante in 30 zile, pa. QUOTE(Dodone @ 11 Jun 2010, 10:48) @romirom007 Felicitari ! Trebuie sa facem pe forum un "club" a celor care au castigat in instanta - definitiv si irevocabil - dreptul de a inmatricula autovehiculul fara taxa si a celor care au recuperat integral taxa inapoi. Eu am castigat, am mai spus pe aici, iar in urma cu trei zile mi s-au inapoiat si banii platiti (2400 lei), plus indexarea (1200 lei), plus cheltuieli de judecata (1000 lei). |
--------------------
Renault
Trafic
- SB 10 KXF
Iunie 2005, 74 Kw si multi cai frumosi With under cover face.
|
|
jungle_21 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 762 Joined: 18 February 07 From: Mures ![]() |
@ CRY 79, eu nu mai am ce face deoarece am inmatriculat masina in martie 2009, si am aflat abia anul acesta de treaba cu recuperatul banilor, cand deja era trecut si un an de la data inmatricularii in tara.
|
--------------------
Opel/Renault
Corsa Cosmo;Laguna 1 Break// Megane 1 hatch
"04 1.2 16v ;"96 2.0 Rti;"96 1.6 Rti Ex R 21,Best car ever !!! Ex Clio unu' Pocket Rocket
|
|
Dodone |
![]()
|
Se poate contesta si dupa 30 de zile, in cazuri intemeiate. Nu stiu care sunt efectiv acele cazuri, intrebati un avocat (probabil daca dovedesti ca ai fost plecat din tara, ca ai fost internat in spital, etc.). Termenul de prescriptie e de 6 luni iar cel de decadere e de 1 an.
In concluzie, doar dupa 1 an de zile nu mai poti face absolut nimic. |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 11:28 |