Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rog un sfat, Cutia de viteze

valeriu24
post 2 Jun 2009, 09:46
Post #1

Membru

Group: Members
From: Bucuresti

Buna tuturor,

Am o problema care ma ingrijoreaza din ce in ce mai tare. Masina mea, un megane 2.2 coupe, a suferit in urma cu cateva luni un soc puternic partea din spate, haion etc. In fine, lucrurile s-au remediat, insa am observat inca din primii kilometri rulati dupa incident ca vitezele nu se mai schimba asa usor ca inainte. Parca ceva agata la cutie. in fine, n-am bagat in seama. De 2 luni de zile problema e ca , treptele 1 si 2 se blocheaza. Adica, plec de la semafor cu a1a, si cand vreau sa schimb a 2 observ ca imi trebuie ceva muschi sa continui miscarea. O alternativa ca sa nu mai trag ca apucatu' de levier, este sa apas din nou ambreiajul, dar evident se creeaza un soc destul de puternic in habitaclu daca pedalez ambreiajul. Problema nu apare mereu, poate 5-6 zile nu se blocheaza, si in a 7a zi sa se blocheze de 5 ori. Am observat ca apare mai des atunci cand motorul este rece, si turez masina ( sa zicem, plec de pe loc, ajung la 3500 ture si cand schimb, ... pauza ). Masina a fost ridicata pe elevator pentru schimbat distributia, si mecanicul mi-a spus ca e ulei pe cutie, semn ca ceva curge, dar ulei in cutie am fost asigurat ca este. Imi puteti da voi vreo idee despre ce poate fi ? Un diagnostic macar pe aproape m-ar ajuta enorm, pana la momentul cand voi ajunge in service cu ea. Astept cu interes parerile voastre.

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2 - Bucuresti 2007, authentique
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
chelule
post 2 Jun 2009, 10:06
Post #2

membru fara par

From: Brasov

un motiv ar putea fi lipsa uleiului din cutie, dar daca spui ca a fost verificat, probabil ca asta pica.
alta defectiune ar putea fi la ambreiaj, mai precis la rulmentul de presiune, sau la placa de presiune, atunci cand este rece nu mai debraiaza. In rest, cand accelerezi nu simti ca patieaza ambreiajul?
Insa cel mai bine poti afla la un service autorizat

--------------------
Renault Megane Sedan 2 - BV-11-CHE 2005
+
alexxis2001ro
post 2 Jun 2009, 10:17
Post #3

mvp

From: Timișoara

se pare ca ai uitat ca ai deschis un topic identic si aici ? cum se face ca tot timpul, in ciuda tuturor avertismentelor se incarca forumul inutil?

This post has been edited by alexxis2001ro: 2 Jun 2009, 10:21

--------------------
renault megane II sedan - TM - XX - XXX 2004 comfort privilege 1.5 dci
Daca nu exista intrebari stupide, atunci ce gen de intrebari pun prostii? Devin brusc destepti in timp ce pun intrebarile?
+
valeriu24
post 2 Jun 2009, 10:25
Post #4

Membru

From: Bucuresti

Scuze pentru deschiderea acestui topic! Am venit cu informatii ceva mai complete. Cutia de viteze totusi agata mereu. Nu, nu simt nimic la accelerare. Cum se simte cand patineaza ambreiajul ?

--------------------
Renault Megane 2.2 Coupe, 1.5 dci, 85 eco 2 - Bucuresti 2007, authentique
+
George Paul
post 2 Jun 2009, 11:41
Post #5

Membru autentic

Daca e adevarat ce scrie aici, si te-ncadrezi in parametrii defectiunii respective, cutia deplasata in raport cu motorul (in urma accidentului, cel mai probabil) iti va afecta in timp si ambreiajul (plus volanta).
De ce nu verifici intr-un service timoneria si starea tampoanelor pe care "sta" motorul?

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 5th August 2025 - 20:15
Dacia