Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

pozitii arse, !!!???!!!

cristuz
post 11 Sep 2008, 18:21
Post #1

Membru incepator

Group: Members

Salutare.......mai am si eu o problema cu jucarioara mea.....
sa ma intamplat cuiva sa i se arda amandoua pozitii pe fata iar cele pe spate sa mai mearga?
ma gandesc sa ii schimb becurile.....
aaaa......si cine poate sa imi spuna cum scot becurile de pozitii ca mi`am cam prins urechile pe acolo.....e prima masina si nu prea m`am bagat sa vad ce si cum se scoate biggrin.gif
Multumesc

--------------------
renault lagunaII 2002
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cpcro
post 11 Sep 2008, 19:26
Post #2

Membru autentic

simplu. ridici capota, scoti ornamentele din plastic negru din stanga si dreapta. in stanga trebuie sa scoti si capacul rezervorului cu lichid pentru servo, precum si gatul rezervorului cu lichid pentru spalat parbrizul. dupa aceea scoti cu grija capacele mari de pe fiecare far si ajungi la becurile cu pricina. nu uita sa iti scoti ceasul de la ana, ca sa nu-l pierzi pe undeva, pe acolo. biggrin.gif succesuri...
PS...daca se ard din nou, vezi sa nu ai ceva probleme la instalatia electrica. nu ar strica sa verifici si sigurantele...

This post has been edited by cpcro: 11 Sep 2008, 19:27

--------------------
renault laguna 2 break 1.9 dci 120 cp - ct xx afc 2002 privillege carminat
+
cristuz
post 12 Sep 2008, 10:49
Post #3

Membru incepator

multumesc mult.....am sa incerc smile.gif

--------------------
renault lagunaII 2002
+
biemgi
post 12 Sep 2008, 11:25
Post #4

Membru incepator

Sal,

este putin mai complicat deoarece spatiul este cam mic si va trebui sa ai rabdare smile.gif) mai complicat este in partea stanga unde este recipientul pt sol. parb. si servo. Si la mine sunt arse ambele pozitii pe fata radmasa.gif
daca nu te descurci incearca sa desfaci suruburile de prindere a farurilor asa vei obtine ceva mai mult spatiu NU incerca sa scoti farul afara deoarece mai are o prindere pe undeva pe sub aripa.
success

This post has been edited by biemgi: 12 Sep 2008, 11:26

--------------------
Renault Laguna 2.0 16V - SB 07 YJY 2004 Privilege
Degeaba gandesti daca esti prost! :)
+
jon_nxt
post 12 Sep 2008, 14:15
Post #5

Membru declarat anti-bizoni

From: Bucuresti

In partea stanga? Cand spui stanga e vorba de stanga cum stai la volan sau cum te uiti la capota din fata masinii? Ca la mine spre exemplu, dpdv al soferului la volan, vasul cu solutie parbriz si servo sunt situate langa farul din dreapta... huh.gif E diferita aplasarea de la model la model? ohmy.gif

--------------------
Renault Laguna 2, phase 1 1.9 dCi Dynamique, 2001
"Din fericire, gandirea corecta vine din experienta. Din nefericire, experienta vine din gandirea incorecta."
+
bogul
post 12 Sep 2008, 14:55
Post #6

Membru incepator

From: Timisoara

cristuz da eu am avut ambele pozitit arse fara sa fie siguranta si eu le-am schimbat destul de usor cu rabdare fara sa demontezi nimik .Desfaci capacele de la faruri incet si cu rabdare tragi de firele de la poziti scoti becurile si le schimbi( cred ca le gasesti la orice magazin de piese auto )si la fel bagi si mufa de la poziti inapoi in far nu trebe sa insurubezi,desurubezi nimik. Bafta si cat mai multi km fara incidente.

jon_nxt cand stai in fata masini,si nu, nu este diferita amplasarea la fel sunt cel putin la dci-uri

--------------------
Renault LagunaII - TM 01 BOG 2001/08/Dynamique/1.9 dci
Symbol 2007 1.5 dci TM 13 SMP

Life's a B*** and then u die...
+
biemgi
post 12 Sep 2008, 17:45
Post #7

Membru incepator

jon_nxt partea dreapta a masinii cnd stai la volan si partea stanga cand stai in fata masinii, daca este vb tot de la laguna indiferent de motorizare sunt pozitionate la fel.

bogul trebuie sa scoti capacul bateriei (se demonteaza ff usor) altfel nu ai acces in spatele farului.
iar in partea stanga este ceva mai complicat deoarece nu ai suficient spatiu sa iti bagi ambele maini iar aici trebuie sa desfaci capacul de la servo, trebuie sa scoti o clema de plastic ca sa poti scoate capacul de plastic.

eu azi le'am schimbat nu a fost complicat deloc.

--------------------
Renault Laguna 2.0 16V - SB 07 YJY 2004 Privilege
Degeaba gandesti daca esti prost! :)
+
mariusa10
post 26 Oct 2008, 19:56
Post #8

Membru autentic

Am inlocuit becurile de la pozitie cu leduri care au avut viata scurta,unul sa ars celalalt pilpiie.Ma inerveaza accesul foarte greu la becuri.Ultima data cind am schimbat un bec m-am chinuit o jumate de ora si bine julit la o mana.Ma gindesc ca mai usor ar fi daca as da jos farul.Asa ca m-am uitat in manualul de reparatie si am avut surpriza sa vad ca pentru demontarea farului trebuie sa dai jos bara fata.Credeam ca sunt numai cele 2 suruburi de sus..asa era foarte usor,dar sub far mai este un surub.
Daca este cineva care a dat farul jos fara sa dea jos bara sa-mi spuna.Ma gindesc ca poate am acces la surubul de jos scotind grila dintre faruri.

[attachmentid=1627479057]

This post has been edited by mariusa10: 26 Oct 2008, 20:06

--------------------
laguna II 1,9dci 2003 privilege
“Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen
+
Yutcaru
post 27 Oct 2008, 00:16
Post #9

Membru autentic

La mine am observat ca nu merge stopul acela de frana lung de pe portbagaj defapt de pe usa portbagajului.In mod normal ar trebui sa se aprinda la frana,nu??

Toate celelalte stopuri merg ok

Ce sa fie?un bec ars?sunt mai multe becuri acolo? sau e numai unul singur?....si cum pot sa ajung sa vad ce are mai exact?

Mersi,

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
jordy_seba
post 27 Oct 2008, 09:10
Post #10

Membru

From: vaslui

stopul de frana de pe hayon-ul portbagajului are in el mai multe leduri sisa se arda toate in acelasi timpe cam greu de crezut
sa nu fie de la contact iar pt asta trebuie sa demontezi panoplia de pe interior

--------------------
renault laguna 2002 1,8 16v
+
Aris64
post 27 Oct 2008, 09:17
Post #11

Membru incepator

From: Cluj-Napoca

Accesul e simplu, scoate masca de pe spatele portierei si ai acces la bec. Nu sunt mai multe becuri e un dispersor de plastic. Bafta:)

--------------------
Renault Laguna 2 2004, Initiale, 2,o 16V
+
Kanny69
post 27 Oct 2008, 11:28
Post #12

Membru autentic

Eu am dat jos farul stanga fara sa demontez bara fata. Farul e prins in 2 suruburi pe partea superioara si cu un surub in partea semnalizatorului in spatele carenei de la roata.
Nu e usor, dar se poate da jos. Dar daca tu vrei te ajut sa-ti schimbi becurile, eu le schimb destul de usor si nici nu ma zgarii.

--------------------
Ex Renault Laguna II 2002 1,9 dci 140 Cp
Ford Mondeo 2.0 TDCI 131 Cp Ghia Denso
+
Yutcaru
post 27 Oct 2008, 11:30
Post #13

Membru autentic

Ok,mersi mult.Cand o sa am ceva timp liber am sa ma pun pe treaba rolleyes.gif

--------------------
Renault Laguna 2 1.8 16 valve 120 CP - TM 24 GBY 2001 Expression
+
mariusa10
post 27 Oct 2008, 17:56
Post #14

Membru autentic

QUOTE(Kanny69 @ 27 Oct 2008, 12:28)
Eu am dat jos farul stanga fara sa demontez bara fata. Farul e prins in 2 suruburi pe partea superioara si cu un surub in partea semnalizatorului in spatele carenei de la roata.
Nu e usor, dar se poate da jos. Dar daca tu vrei te ajut sa-ti schimbi becurile, eu le schimb destul de usor si nici nu ma zgarii.
*

Multumesc pentru informatii.De schimbat o sa le schimb eu sa-mi mai fac putin antrenament la degete.Nu o sa mai pun leduri pt. ca vad ca au viata scurta desi ar trebui sa tina mai mult decit becurile.Am gasit la Practiker becuri pt. pozitie Philips blue vision cu 19RON setul.Nu vreau becuri normale pt. ca se vede galbui linga becul xenon si nu arata bine.

--------------------
laguna II 1,9dci 2003 privilege
“Nu aruncați gunoaiele! Din ele se fac show-uri TV”
Woody Allen
+
alex_passion
post 3 Feb 2009, 18:53
Post #15

Membru incepator

Am si eu o pb la un renault clio symbol dak poate sa ma ajute cineva.....am sch de curand becurile de pozitii cu niste leduri....au mers kteva zile.....iar acum s-ar ars...culmea este k nici becurile din bord nu se mai aprind.....nu se aprinde absolut nimic....am cautat siguranta sa vad dak e de acolo....dar sigurantele sunt ok.....ajutati-ma si p mn dak stii kre este remediul.....stima

--------------------
Renaul Clio - B 89 SAE 2003 Expression
+
naighba
post 4 Feb 2009, 09:51
Post #16

Benzinar din mosi stramosi

From: Bacau (Ro) / Bar sur Aube (Fr)

Si eu am patit sa se arda becurile pe pozitii in acelasi timp amandoua.....dar cea mai "dureroasa" problema am avut-o cand s-au ars becurile pe faza scurta.....tot amandoua....pe autostrada.....tongue.gif. Acelasi lucru l-a patit si fratele meu....i s-au ars amadoua becuri pe faza scurta in acelasi timp. Exista cumva vreo...chestie care cand se arde unul se ard amandoua.....ceea ce nu ar fi normal....sau e doar "norocul" nostru?

--------------------
Renault Laguna 3 GT 2.0T 4Control 2008
Laguna 2001 1.8 16v - Privilege
Clio 2002 1.4 16v - Privilege
Peugeot 206 1.4 HDI - Comercial
Solenza 1.4 MPI - Clima
+
doru07
post 5 Feb 2009, 17:58
Post #17

Membru

Mie mi s-au ars pana acum de doua ori becurile pe faza scurta, ambele situatii fiind la fel: se arde un bec si a doua zi moare si celalalt.
Indicat este sa cumperi 2 becuri si sa le ai in portbagaj de rezerva.

--------------------
renault laguna II - MH 04 GZA 2003 privilege, 1,9DCI, 120CP
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 2nd August 2025 - 16:12
Dacia