rulmenti spate, ajutor
![]() ![]() ![]() |
rulmenti spate, ajutor
fabyan |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
|
||
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
- HD 07 TZG
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
|
|||
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pe de alta parte, se poate sparge in orice moment, chiar daca e Renault
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Salut
Eu am tamburi pe spate si tocmai ce am schimbat un rulment, m-a costat 120 RON. El saracul nu huruia, dar i-am schimbat sabotii pe spate si cand mi-a montat roata mecanicul nu a bagat-o exact perpendicular pe axa si mi-a imprastiat jumate de rulment pe jos cu bile, alea alea ![]() |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
2008 Laureate 1.6 Lagunist aproape versat, renoist profesionist.
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Se rezolva cu rulmentii, nu sunt greu de gasit...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 23 Joined: 19 January 09 ![]() |
sper sa se rezolve.
am luat seria de pe ei si i-am trimis in austria sa vad daca gaseste separat.direct la SKF respectivul sta pe aproape de fabrica.sper sa gaseasca.am sa va spun si cit ma costat. eu am venit cu ei huruind din Seghed pina in lugoj asa. am avut morcov ca nu am stiut ce are.dar merg mai incet prin oras si nu ies afara. mie frica sa nu se sparga si sa-mi apara alte bucurii. |
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
@ strumfuadi "gandeste'te la diferenta de suprafata de contact dintre tamburi-oala vs. placute-disc" ??? probabil se vor pune tamburi si pe fata , nu?
@sorinnn1971 - tare sunt curios cum vei monta rulmentii atat timp cat constructia butucului nu permite(se observa din figura postata de mine). cel mai indicat ar fi sa dai roata jos , scoti butucul si te convingi. si inca ceva ...un rulment nu trebuie neaparat sa se sparga , se poate gripa , se incinge , s.a.m.d. (are joc , vasilina "ioc") si atunci sa vezi distractie ! inmultesti suma care o dadeai pe butuc cu 3 sau 4 ! nu glumesc , am vazut camasa interioara a rulmentului sudata pe ax! |
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(vali1971ro @ 10 Feb 2009, 20:27) @ strumfuadi "gandeste'te la diferenta de suprafata de contact dintre tamburi-oala vs. placute-disc" ??? probabil se vor pune tamburi si pe fata , nu? ai sa razi, insa multe camioane inca mai adopta aceasta solutie de franare. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
da Vali ai dreptate dar am dat roata jos si mecanicul ma trimis sa caut rulment .a spus ca se poate schimba doar rulmentul.chestia este ca ii gasesc cam greu.mecanicul lucreaza la auto europa.sper ca stie ce face .
|
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
cosminphotog |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 458 Joined: 15 August 07 From: Galați-Tg.Mureș ![]() |
Buna sorin, scuze ca ma bag in discutie, dar din cate vad, masina din semnatura ta e ca si a mea, adica un B56CK cu motor F3R. In cazul asta nu ai frane pe tambur pe spate? Daca da, eu tocmai am schimbat un rulment de-ala, merge separat cu presa si am dat 120 ron pe rulment.
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
buna cosmin, nu am frine pe tambur ci pe disc si inca mai sper sa imi gasesc rulmenti separat.daca poti sa-mi spui de la ce firma ai gasit rulmenti as incerca si eu. s-au daca mai ai seria de la ai tai sa-mi trimiti si mie seria.
|
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
Johnny78 |
![]()
|
fa si tu altfel. dai jos rulmentul si cauti cu el in mana
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Dar ar insemna sa nu mai poata circula cu masina.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cosminphotog |
![]()
|
Imi pare rau sorin, nu mai am seria. Dar orice dealer de piese auto serios te ajuta cu talonul in mana. Dai modelul masinii, anul, tip motorizare, etc, iar lor le apare exact profilul cautat de tine. Eu acum tot stau si ma intreb cum naibii ai tu frane pe disc spate la B56CK cu motor F3R?? Eu stiam ca doar 3,0 V6 avea frana pe disc pe spate, astea ale noastre erau cu tambur toate.
P.S pt Johnny: ti-am trimis vreo 2 pm-uri, nu primesti sau nu citesti? |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Si eu am trimis. Cred ca nu primeste. L-am intrebat si a spus ca nu a primit.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cosminphotog |
![]()
|
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Intr-un alt post a spus ca nu a primit.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
asta este.asa am cumparat-o.
am dat deja comanda la un magazin de rulmenti si acum astept raspuns sa vad ce zic si astea. mai insist ca nu am incotro. |
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Domnilor primesc PM-uri selectiv. Nu stiu de ce. Raspund sau reactionez mai greu fiinca nu am timp nici sa mor.
Cosminphotog, esti adaugat Lagune cu motor F3R sunt si cu disc si cu tambur, in functie de anul de fabricatie> a mea din 94 are discuri, a unui prieten din 96 are tamburi... This post has been edited by Johnny78: 12 Feb 2009, 22:42 |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cosminphotog |
![]()
|
pai si-a mea de ce are tamburi? Pt ca e la fel cu a ta. B56CK din '94. Ciudati frantuzii. . . S-or fi imbatat. Sau nu s-au ostenit pt italieni
![]() |
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
Johnny78 |
![]()
|
zau ca nu stiu
ia arunca tu un VIN pe mess... tare mi-e ca nu e puntea ei... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
B o g d a n |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 17 December 08 ![]() |
Eu am motor f3p este din 95' si are tamburi.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
1,9-2001-120 cp
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai eu si cu cosmin avem F3R, de 2.0...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
B o g d a n |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 171 Joined: 17 December 08 ![]() |
Poate difera si la dotari.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
1,9-2001-120 cp
|
|
Johnny78 |
![]()
|
de aia vreau VIN-ul
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
cosminphotog |
![]()
|
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
tot nu am rezolvat problema rulmentilor.
nu are nimeni si nu stiu de unde saiau. asta este. ![]() |
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
cosminphotog |
![]()
|
sorine, iti recomand calduros sa schimbi mecanicul man. Mecanicii buni au si surse de piese de obicei. Chiar daca la a ta nu e puntea de fabrica pe ea, cu cotele exacte ale rulmentului TREBUIE sa gasesti, nu se poate. Demonteaza butucul ala si incearca si pe la dezmembrari.
|
--------------------
Dacia/ ex Renault
Sandero/ex Laguna 1&2
- MS-36-GIN
|
|
sorinnn1971 |
![]()
|
mersi de sfat cosmin asta am sa fac.
am sa schimb si mecanicul si am sa scot rulmentul afara si am sa merg cu el in mina la firmele de rulmenti. cred ca asta este ultima posibilitate inainte de a cumpara butuci cu tot. |
--------------------
renault laguna
B56 B56CK
- TM 12UWW
1994-2000cm-83kw-benzina
|
|
vali1971ro |
![]()
|
![]() --------------------- Group: Members Posts: 654 Joined: 8 May 06 ![]() |
chiar sunt curios cum vei scoate rulmentul....oricum.. succes!
|
--------------------
.
.
. "diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
|
|
ricochet2 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 21:31 |