Mancarea preferata
![]() ![]() ![]() |
Mancarea preferata
marian-j |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
|
||
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|||
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
coane mariane felicitari inca o data pentru talentul dumitale de a relata cu lux de amanunte si "culoare" toate "pataniile" din bucatarie
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
De ceva vreme, am inceput sa fac diverse prajituri, la comanda.
Si.. am primit si prima comanda de clatite ![]() Attached thumbnail(s) Picture_196.jpg ( Size: 1.75mb ) Number of downloads: 866 |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
ciprianaldeabv |
![]()
|
![]() halogen chior de fabrica....fara xenon...RAR Group: Members Posts: 455 Joined: 30 December 07 From: Cetatea Brasovului ![]() |
foarte fain, daca o ti tot asa cu multe comenzi poate deschizi si un local, al forumistilor reno, "Chez Yochanna!"
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane 1.5 dci 106 cp manager extreme
- BV-10-CDA
sedan
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Iuiii!!!Nu ma puteam duce io la culcare??!
![]() Amu stau si balesc!! Don'soara,daca tot faci la comnda nu livrezi si prin curier rapid? ![]() Cu plata ramburs,bineinteles! ![]() Coane UXE,pai daca tot te ostenisi matale sa deschizi acest topic ma mai bag si eu in seama.Cand am cu ce!Cand nu,casc ochii la blidele colegilor.Mai "fur" idei,mai "inund" tastaura...Cand,cum. ![]() 19 Aug 2010, 00:32: "Chez Yochanna!" Buna idee,coane ciprianaldeabv(tura asta am dat copy/paste ca sa nu te mai "botez" ![]() Vine omu', "baga" o clatita,daca-i hamesit ii pune don'soara o "inventie" de-a iei in blid si iaca afacerea! ![]() In plus cred ca ar fi si locul preferat de adunare al forumistilor din zona. Privitor la retete:n-am timp,mai oameni buni!Stau mai mult cu musafirii decat in fata calculatorului. Cand voi avea ceva demn sa va retina atentia voi reveni. Pana atunci va doresc sa fiti sanatosi si cu "foalele bine grijite"! Atentie,insa! "Excesul de sare,zahar si grasimi..." ![]() This post has been edited by marian-j: 18 Aug 2010, 23:32 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marian-j @ 18 Aug 2010, 22:55) Don'soara,daca tot faci la comnda nu livrezi si prin curier rapid? ![]() Cu plata ramburs,bineinteles! ![]() Nea marian, prin curier e mai greu, risc sa-si piarda calitatile (prajitura). Dar pentru bucuresti merge. Si daca vei avea drum prin bucuresti, rezolvam de-o degustare ![]() |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
SorinCT |
![]()
|
![]() Honor et Patria Group: Members Posts: 3.441 Joined: 22 July 07 From: Constanta ![]() |
QUOTE(Yochanna @ 18 Aug 2010, 22:22) De ceva vreme, am inceput sa fac diverse prajituri, la comanda. Si.. am primit si prima comanda de clatite ![]() Posteaza te rog reteta de clatite ca ma tot chinui acasa sa le fac si nu ies prea bine ![]() Vad ca ai experienta deja in domeniu, eu propun sa ne trimiti colete cu tort de clatite. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sport Tourer
- CT-XX-LEA
2012 Privilege 1.5 dCI Citroen C4 1.6 HDi 2006
Clio III 1.5 dCi Expression 2007 EX: Megane Sedan II.1 1.5 dCi Expression 2005 |
|
Muku Mik |
![]()
|
![]() Membru Damblagiu... Group: Members Posts: 50 Joined: 19 April 10 From: Land of Opportunity ![]() |
|
--------------------
Nene Iancule,
canta-ne
suntem romani Aminteste-ne ca suntem aici, in veci stapani!
|
|
marian-j |
![]()
|
No gata,drajilor!
M-am saturat de gratare si de mici!!!!Sa nu mai aud de ele pana anul viitor!Mi-au iesit pe nas!! Cam toti oaspetii ce i-am avut de-a lungul verii(marea lor majoritate veniti de pe meleaguri straine)isi doreau sa manance in tihna un gratar cu mujdei,un mic,o ciupearca parpalita pe jar,etc.In consecinta am prestat ca Berila dar am si am bagat la jgheab pe masura! ![]() Da' gata!Sa nu mai aud!Imi pliez "utilajele" si in pod cu ele!Amin! Vinerea ce a trecut am fost ocupat.Dupa ce am venit de la munca am inceput sa-mi pregatesc troaca(aia bavareza) de iernat.Inlocuit termostat,antigel,filtre,etc,asa ca nu am avut vreme de mers la cumparaturi.Cocoana mea a cumparat in drum spre casa doua pulpe superioare de curcan din care a facut o supa cu taietei iar pulpelele fierte le-a bagat un pic la cuptor si le-am servit la cina cu niste cartofi fierti in coaja.Bun si usor iar liota mea de pisici a avut parte de un regal cu ce a ramas de la masa noastra! ![]() Booon!Dar ce urma sa facem de mancare pe saptamana asta? Asta a fost intrebarea sotiei in timp ce-mi sorbeam si eu cafeaua de Sambata dimineata! Am strans din umeri si mi-am vazut de sorbacait! N-am ghicit! ![]() In cateva minute cocoana mea se echipase,m-a expediat de urgenta la dush si pana sa ma dezmeticesc io bine eram deja pe locul din dreapta al Ford-ului pe care madam il mana vijelios spre piatza!Dupa ce a parcat magaoaia,ne-am luat frumos la bratz si am inceput sa colindam printre tarabe. Cocoana imi susura dinou: -Ce facem de mancare,mai barbate? Intre timp neuronul meu facuse cate tumbe salbatice si aveam deja raspunsul pregatit! I-am raspuns hotarat: -Ghiveci,cucoana!!M-am saturat de carnuri cu ceva pe langa!!Vreau legume ca acusica se gata cu legumele autohtone si nu prea am apucat sa le gustam! Dumneaei a acceptat cu entuziasm ideea.Am targuit cele necesare si apoi ne-am oprit la un stand de produse avicole proaspete de unde am cumpartat doua bucati de piept de pui dezosat.Bune legumele da' fara un pic de "proteina" nu se leaga! ![]() Asa ca ne-am intors acasa si am purces la inadit gusturi si arome intr-o tava incapatoare! Ca baza am folosit vre-o trei cartofi dolofani.Astia exclud painea si asta face bine la "circumferinte"!Peste ei am asternut doua maini de fasole verde si niste felii de ardei kapia.A urmat apoi niste varaza alba si una rosie(miiiici cat niste portocale!) date prin razatoarea mare,o ceapa zdravana tocata solzi si un fir de praz mai grosutz.Cativa stropi de ulei sa omogenizam si am continuat sa "cladim" in tava niste cuburi rezultate din doi dovlecei fragezi si o "vânată" alba.Incepea sa miroase a de toate tava aia!!Varza cu ceapa conlucrau destul de bine,prazul se certa aprig cu aroma puternica a "vinetei,ardeiul se complemeta la fix cu mireasma usor dulceaga a tecilor de fasole.Fainaaa treaba!Sa continuam ca doara nu va imaginati ca ne-am oprit aci! ![]() Cele doua bucati de piept de pui(nu foarte mari!) le-a pigulit madam cu mare grija de pielite si zgarciuri si apoi le-a taiat in cubulete.Dupe ce le-a zvantat bine intr-un stergar curat le-a pus si pe ele in tava.Cand am cumparat ardeiul capia am primit bonus si un mic ardei gras.L-am tocat si pe ala in tava.Sa fie! Eheee si d-aci incepe balamucul!Urmeaza mirodeniile si ierburile!Pe carnea de pui am pus cativa stropi de ulei,piper mozaic rasnit proaspat si un praf de Vegeta.Imi cer iertare pentru obraznicie dar la noi in Banat fara Vegeta parca n-are gust deplin mancarea!Asa ne-am obisnuit! ![]() Am gatat cu "prafurile" si ne apucam de tocat "frunzaraie" cum zice svaboaica de la care cumparam de ani de zile frunze de tarhon,patrunjel si marar.O legatura zdravana de patrunjel si inca una pe masura de marar "cad victime" pe tocator. In rastimp eu plec in mica gradina din curte unde mi-am prasit trei tufe de busuioc.Revin cu un pumn de frunze si doua inflorescentente.Spal totul bine cu apa rece si predau frunzele sotiei sprea a fi tocate fin de tot.Aromeau frunzele alea de busuioc din tava de te lua bolunzeala!Minunata aroma!!Uneori imi vine sa ma tzuc in oglinda cat mi-s de dăștept!! ![]() Paranteza! Daca in vre-o reteta va este necesar busuioc si aveti de unde il procura proaspat vi-l recomand in gura mare!!Nu se compara cu cel " la plic",veci!! Sa revenim. Dupa ce verdeturile au fost asternute se amesteca totul in tava!In acest fel obtinem um melanj uniform si il lasam un pic sa stea pe masa sa inceapa ingredientele sa se "imprieteneasca".Nu mult!Pana feliem niste rosii d-a noastre d-astea autohtone.E drept ca au pielita un pic mai groasa da' si gustu-i pe masura!Punem feliile de rosii peste toata "adunatura",imbracam tava in folie groasa de aluminiu si totul intra la cuptor pt o ora si jumatate.Sa vedeti,voi dragilor,ce foiala de mirosuri si arome va vor zapaci narile pana se gata ghiveciul asta de facut! Cand mi-am primit blidul cu ghiveci dinaintate madam-j mi-a ras pe deaspra un pic de mozzarela.Ferit-o Sfantu',da bun o putut fi! ![]() This post has been edited by marian-j: 6 Sep 2010, 23:00 Attached thumbnail(s) DSC00403.JPG ( Size: 2.41mb ) Number of downloads: 658 DSC00404.JPG ( Size: 2.3mb ) Number of downloads: 619 DSC00405.JPG ( Size: 2.23mb ) Number of downloads: 598 DSC00406.JPG ( Size: 2.17mb ) Number of downloads: 133 DSC00407.JPG ( Size: 2.24mb ) Number of downloads: 705 DSC00409.JPG ( Size: 1.86mb ) Number of downloads: 134 DSC00411.JPG ( Size: 1.88mb ) Number of downloads: 158 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Yochanna |
![]()
|
Asa da. chiar vroiam sa iti cer poze cu rezultatul final.
Respect pentru domnul marian-j si pentru doamna lui. Pofta mare! si legat de busuioc : eu am facut astfel, atat pentru busuioc cat si pentru menta. frunzele verzi, le-am spalat, le-am zvantat cu prosop uscat si le-am pus in caserole la congelator. Se pastreaza impecabil. Busuiocul il pun pe la mancaruri, iar menta, special e congelata, pentru Mojito, beutura mea preferata (pe care-l prepar eu). This post has been edited by Yochanna: 6 Sep 2010, 22:59 |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
numa mie nu mi-ai facut gratar.
![]() ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
marian-j |
![]()
|
Coane semit,matale m-ai luat prea "din scurt"!
![]() Cu prima ocazie promit sa ma revansez! Acuma zici matale ca esti de pe meleaguri straine! Fugi bre d-aci!Sau "jet"! ![]() Zici ca ne stiam de cand eram in liceu!Chiar mi-a facut placere sa stau cu matale la masa! ![]() This post has been edited by marian-j: 6 Sep 2010, 23:21 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
va astept eu pe voi la Bucuresti sa ma revansez
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Mai ales la prima masa, unde era si muzica live...
![]() |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
marian-j |
![]()
|
Daaa!
Siiigur ca da!! Asa laiv era de-mi zdraganeau ciocanelele pe nicovale! ![]() Respectele mele,coane Dodone! S-o gatat urlaubu'? |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
Yep, ii gata...
![]() |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
marian-j |
![]()
|
Am bagat la cap,don'soara Yochanna!
![]() Odata,cand voi avea vreme,am sa-ti impartasesc cateva dintre invatamintele matusilor mele privitoare la frunzele de menta si carnea de miel. ![]() Btw,"Mojito" e diminutivul de la "mojo"? ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
semit |
![]()
|
lunch time 12 lei
![]() This post has been edited by semit: 13 Sep 2010, 15:49 Attached thumbnail(s) 13092010617.jpg ( Size: 530.85k ) Number of downloads: 246 |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Yochanna |
![]()
|
seamana cu ceva ce se serveste la o cantina prin militari, iesire pe autostrada.
oricum, super afacere daca totul e 12 lei . |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
mmmmmmmmmmmmm, gogonelee
![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
marian-j |
![]()
|
QUOTE(Yochanna @ 6 Sep 2010, 23:56) Scuze de intarziere,Yochanna! ![]() Iaca asa arata "produsul finit".Cu mozzarela topita deasupra si asezat in farfurie adanca sa nu care cumva sa se risipeasca vre-o picatura de sos! ![]() Cu siguranta vom mai gati asa ceva ca-i tare bun! This post has been edited by marian-j: 14 Sep 2010, 10:49 Attached thumbnail(s) DSC00420.JPG ( Size: 2.2mb ) Number of downloads: 233 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Unde gasesc sa cumpar niste taitei de orez? Nefacuti ca sa-i gatesc eu. Si daca nu stie nimeni, unde gasesc facuti dar nu la preturile de la wu xing?
|
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.830 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Eu mi-am luat de la mega image ultima data, au mai multe ingrediente pentru mancaruri asiatice. S-ar putea sa gasesti si la carrefour, parca vazusem si pe acolo candva.
This post has been edited by Synyster: 17 Sep 2010, 16:04 |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
Am fost si am luat din Mega Image. Am facut o reteta asa din incercari si a iesit bunicel. Multumesc de sfat!
![]() |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
Dan73 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.427 Joined: 4 July 07 ![]() |
Cateodata lucrurile simple sunt minunat de bune.
Eu imi fac painea in casa...de cate ori am timp, nu mereu. ![]() Se gaseste faina integrala in Carrefour de ceva vreme. Inainte nu prea se gasea. Evident ca e mai scumpa decat aia alba ![]() Tehnica de preparare e descrisa pe punga. Daca gasiti in alta parte si nu scrie nu e mare vrajeala. Ideea e sa se puna lapte si vreo 2 lingurite de zahar ca o mai indulceste nitel, altfel, facuta dfoar cu apa si sare are gust usor acrisor care oricum mie nu imi diplace Eu pun cam o cana de lapte si daca mai e nevoie completez cu apa. Mai pun in faina seminte de floare si de in si amestec inainte sa pun laptele si drojdia. O framant, o las un sfert de ora, apoi iar o mai framant putin de tot si o pun in forma unde o las la dospit 3 sferturi de ora. Dupa asta incing cuptorul si o las la copt 40-45 min. Iese o bunatate de paine. Merge de minune cu branza proaspata de la ciobani abia scoasa din sedila sau cu o cana cu lapte si cu nuci....Mie mai imi place painea proaspata si cu iaurt. DSC02237_1.jpg ( Size: 309.26k ) Number of downloads: 159 Ca sa fie mai fatoasa se poate unge cu putin ou pe deasupra inainte de a o scoate din cuptor. Asa face mama, dar te indeamna sa bagi si mai multa la burta ![]() This post has been edited by Dan73: 1 Oct 2010, 00:30 |
--------------------
Citroen
C5 III
2.0 HDI, Exclusive, 140 cp
|
|
Dodone |
![]()
|
|
--------------------
Renault
|
semit |
![]()
|
vii tu la Bucuresti.. sa vad cat poti baga in tine
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Dodone |
![]()
|
Nu ma ispiti...
![]() |
--------------------
Renault
|
semit |
![]()
|
incearca ceva cu vineri seara in program..
![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
|
|
Dodone |
![]()
|
Mai dificil, e weekend, nu prea mai am interlocutori...
![]() |
--------------------
Renault
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th September 2025 - 17:22 |