Mancarea preferata
![]() ![]() ![]() |
Mancarea preferata
Fratzica |
![]()
|
||
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
|
||
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|||
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
orezul se cumpara de la magazin...e la cutie
se pune compozitia in tigaie si se adauga putina apa sa nu se lipeasca se caleste pana obtine o culoare aurie a boabelor de orez si legumele sa aiba o culoare aprinsa. este foarte bun ca este si putin picant si ii da un gust aparte se lasa putin la racit pentru ca eu l-am mancat cam cald si nu ii prea simteam gustul gasesti in mai toate supermarketurile diverse combinatii,cu ciuperci,piper spor la gatit ![]() |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Colega eduardsebe,cu rizotto ala mi-e clar.Arata super si probabil ca e si foarte gustos!!
Altceva ma nedumereste!Ce se se afla sub topingul ala de se stramba nen-to semit la el? ![]() Vad ca pe tapet se pun retete ultra-rapide. Am si eu o reteta de paste ce sunt gata cam in 1/2h! Si de aceasta data tot eu am "oficiat" la cratite! ![]() Na hai sa ne apucam de treaba! Prima data ingredientele:paste(de preferat spagheti nr.3 sau nr.5).Ar fi indicat sa fierbeti doar cate paste mancati o data!Eu am fiert un pachet de 500g,am mancat 6 persoane si a mai si ramas!!Continuam cu doua cepe,o bucata mica de sunca presata si inca o bucata de kaiser(sau bacon,sau piept afumat,sau costita afumata,etc),un pachet de legume congelate neaparat prefierte(undeva in jur de 400g),un pahar(aprox 200ml) de smantana si o bucata(100g)de branza gorgonzola.Sa nu uit,luati si o legatura mica de patrunjel verde. Cepele se curata,se toaca maruntel si se pun intr-o tigaie incapatoare.Turnam deasupra ulei de masline si dam la foc cat mai mic posibil.Desfacem rapid paharul de smantana,il rasturnam intr-un bol,apoi taiem bucatele mici branza si le inglobam in smantana amestecand energic.Grija la ceapa!!!!Sa nu se arda sau sa se caleasca prea tare!!!Cand ceapa s-a "sticlit" putin adugam pestea ea kaiserul si sunca presata taiata cubulete.Cantitatea de mezeluri o poate doza fiecare dupa preferinte.Cand kaiserul s-a prajit si el si sunca presata a devenit usor crocanta se adauga si legumele(decongelate,evident) peste cele din tigaie.Totul la foc domol si mestecam incetisor sa nu strivim legumele. Intr-o oala separata(ar fi de preferat una speciala cu capac-strecuratoare) se pun la fiert pastele(aprox. 7-8 minute ca sa ramana "al dente")cu putina sare si daca doriti si cu un strop de ulei de masline. Cand pastele s-au fiert se scurg si se clatesc bine cu apa rece si se lasa un pic sa se "odihnesca".Se ia si tigaia la o parte de pe foc si ne pregatim de finalizare! Se ia un bol incapator si se rastoarna in el continutul tigaii!Presaram un pic de busuioc,ceva sare,un pic de piper si apoi punem in bolul respectiv si pastele.Amestecam totul cu grija.Cand cele din bol s-au amestecat venim cu amestecul de branza gorgonzola si smantana si il inglobam spectacular in castronul cu paste!!Sa vedeti mai fratilor arome!!! ![]() Se pun portii in farfurii si adaugam patrunjel verde. Si iata asa avem o mancare care are si paste si legume si carne si lactate si poate satisface o mare varietate de gusturi!! Simplu si bun! Spor in ramura! ![]() This post has been edited by marian-j: 19 Jan 2010, 01:01 Attached thumbnail(s) DSCF1812.JPG ( Size: 926.91k ) Number of downloads: 481 DSCF1816.JPG ( Size: 967.56k ) Number of downloads: 487 DSCF1817.JPG ( Size: 962.97k ) Number of downloads: 486 DSCF1818.JPG ( Size: 910.86k ) Number of downloads: 466 DSCF1822.JPG ( Size: 960.69k ) Number of downloads: 446 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
Nea` Marianeee, fa-ti blog
![]() ![]() |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
QUOTE(marian-j @ 12 Jan 2010, 00:09) Psst!Pssssssst!Colegul Dodone e plecat in delegatie! Azi nu-i zi de post. E momentul sa mai zic si io ceva p-aci Ieri m-am intalnit cu "teroristu' " da' nu citisem topicul, din criza de timp. Norocul lui... Daca o sa vedeti ca o vreme nu mai posteaza sa stiti ca a fost sechestrat ![]() This post has been edited by Dodone: 19 Jan 2010, 08:24 |
--------------------
Renault
Renault Laguna 1 GrandTour
1998/Concorde Daca dragoste nu e, nimic nu e. M.Preda
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Mai, oameni buni, asa febra musculara la glandele salivare n-am facut de cand fiintez pe lumea asta!...
Colega @Dodone, daca e de sechestrat nenea Marian si pus sa materializeze retele cu care mi-a/ne-a astenizat organu' gustului, ma prind si io la trebusoara asta, cu proxima ocazie cand e posibil s-ajung in urbea de pe Bega!...Si cu maxim simt de raspundere!...Maxim am zis!... Parol! |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
eduardsebe |
![]()
|
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
da...gogosi erau...se numesc fitosele
![]() si era cu topping de kiwi si nu vad nimic scarbos in asta dar deh... coane mariane....arata bine de tot reteta aia a ta ![]() |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
pcs |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 424 Joined: 8 November 08 From: Bethoncourt, FR ![]() |
Ca tot ii ramasesem dator colegului marian
Sambata dimineata, singur in bucatarie ( ca sotia fusese chemata la un pacient - de, viata de medic de familie.. ) ma apuc de treaba - pentru pranzul de familie din week-end... Meniu : bors de fasole cu sfecla - ca tot pusesem de vineri seara niste fasole in apa, pilaf din orez cu legume mexicane cu tochitura si toci. Deci, tochitura: reprezinta cel mai negru cosmar al oricarui dietician. E cam ultima treaba care o faci cand ai taiat grasunul. Se topeste intr-un ceaun de tuci untura de pe burta porcului, ( de preferat pe sparhat - adica plita de fonta de la o soba de gatit cu lemne, la care ai scos cercurile ), mai pui si niste jumari sa scada acolo, si dupa ce le-ai scos pui in untura fierbinte bucati de carnat proaspat de vreo 10- 12 cm - alegi cam din prima serie, sa fie un pic mai uscat si sa nu sara untura. Printre carnati arunci si bucatele de carne taiata in cubulete de vrea 3-4 cm, si le lasi sa se prajeasca gospodareste, pana capata o culoare maroniu deschis. Iei niste oale de lut cu gura mai larga, cum sunt cele de sarmale, sau niste borcane din sticla de 5 l, in prealabil incalzite, scoti carnea si carnatii si ii asezi in oala, apoi torni untura topita peste ele, astfel incat sa fie acoperite complet. Lasi sa se raceasca putin, cat sa se mai solidifice untura, apoi le acoperi si le dai in beci la rece si intuneric. In felul asta poti pastra carnea pana tarziu in aprilie - mai. Cand vrei sa gatesti, scoti carne si carnati din oala/borcan, avand grija ca ceea ce ramane sa fie bine acoperit de untura si le incalzesti in tigaie sau ceaun. Daca pui alaturi o mamaliga mai moale, niste branza sarata - cas felii in saramura sau cas framantat cu sare si un ou prajit in untura care ramane obtii ceea ce se numeste in mod obisnuit tochitura moldoveneasca. Pe vremuri, cand mai existau sortimentele de paine numite intermediara sau neagra luam o felie de paine calda, o ungeam cu untura si deasupra un strat subtire de ceapa rosie taiata felii si rezolvam problema tartinei pentru la joaca iarna. In untura topita poti face niste cartofi taranesti - au un gust mai bun decat cei in ulei daca ii storci bine cand ii scoti. Ca tot veni vorba de cartofi : toci . Se curata cam 1,5 kg de cartofi, de preferat rosii si se dau pe razatoare fina - cea pentru sfecla cu hrean. II storci bine de zeama, adaugi o lingurita de sare, 1-2 oua crude intregi si doua linguri de faina alba. Din amestecul asta poti sa faci un desert sau, cu putina boia iute, o garnitura pentru fripturi. Pui in tigaie sau intr-o tava de argaz - functie de cantitate - ulei cam la 5-6 mm. Poti praji compozitie de mai sus in tigaie - caz in care faci niste chiftele cam cat palma si ai grija sa le intorci la timp, sau in tava de aragaz - caz in care pui cuptorul la foc domol si urmaresti sa obtii o crusta aramie la suprafata. Se mananca fierbinti, acoperite cu smantana mai grasa, ( de preferat din piata, de la un furnizor cunoscut ) si zahar tos din belsug. Kilogramele excedentare sunt garantate! This post has been edited by pcs: 19 Jan 2010, 11:52 |
--------------------
Dacia/Renault/MB
Logan1.6/Clio4 0.9/Megane4 1,33/MB C 400e
- HA308MV
05 Ambition/15 Intense/19 I GTline/24AMG line
|
|
Dodone |
![]()
|
![]() membru invidios pe trade mark-ul lui semit (tanti moderatoreasa) Group: Members Posts: 2.134 Joined: 21 May 05 From: Timisoara ![]() |
@Adila 16
Marian are sanse mari sa se trezeasca luat pe sus si inchis intr-o bucatarie. ![]() |
--------------------
Renault
Nu sunt de acord cu nici un cuvant din ceea ce spui dar mi-as da viata pentru dreptul tau de a vorbi Voltaire |
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
marian-j....o treaba este clara..nu voi mai intra pe topicul asta...
|
--------------------
------
------
------
|
|
hitman1234 |
![]()
|
![]() Bringing secsi back Group: Members Posts: 1.791 Joined: 9 February 08 ![]() |
eu da,dar doar dupa ce mananc bine
![]() |
--------------------
bemfe
vewe
. "Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Booon.S-o luam in ordine.
Colega Fratzica,cu blogu' ala ma abtin.Cum mi-ar sta sa ies de pe sub masini,sa vin acasa,sa imi pun shortuletul si ochelarii pe varfu' nasului si apoi sa incep sa insir retete de mancaruri? ![]() Oricum retin ideea dumitale pentru cand voi fi iesit la pensie!Daca o-i mai apuca-o! ![]() Colega Dodone,cu matale tot ma "caftesc" intr-o zi!!Si la impacare sper sa-ti pot asterne dinainte un blid cu oarice bucate exact pe gustul dumitale realizate fie in regie proprie fie in regim m&m.Aloo!!Nu vorbesc de bomboroantze M&M's ci de cuplul madam-j&marian-j! ![]() Nene Adila,matale fiind "zburator cu plete negre" esti taaare greu de prins!Sper ca in existenta actuala sa te vad si eu in ciolane,carne,sapca si bocanci!!Vin cu fleica aburinda pana in usa aeroportului si daca n-oi putea matale sa iesi din burta iroplanului o voi santaja pe soru-mea sa ma bage cumva printre cei ce se ingrijesc de "itp-ul" avioanelor si-ti servesc un mic cu mustar si o fleicutza cu mujdei la "buza" turboreactorului!Daca bag un pic de "fortaj" in santajul executat asupra soru-mi cred ca o sa pot sa-l iau cu mine si pe neica Dodone ca si dumnealui e dornic sa-ti striveasca falangele mainii drepte si sa-ti dizloce umarul aferent!Nu-ti bate capul!!Colegul nostru adrian mgn e mare mester in "reparatiile" ulterioare!! ![]() Colega eduardsebe,nu m-as fi gandit in vecii-vecilor ca gogosile pot fi asociate cu kiwi!!Mie imi pare a fi o "impreunare" insolita si surprinzatoare! De retinut si mai ales de incercat!! ![]() Mai zici matale ca "reteta aia a mea" arata bine.Reteta aia(ca sa ti-o zic p-a dreapta!)nu-mi apartine ci provine tot de la italianul de-l pomenii mai deunazi! ![]() "Meritul" meu ar fi acela ca de cate ori ne gateste omul ala stau cu ochii pe el si "inregistrez"! ![]() Colega Mihai,pacatul dumitale sa fie dar daca asta e hotararea pe care ai luat-o eu nu am cum sa ma opun! ![]() Colega hitman,o optiune foarte inspirata dar nu cred ca e un pacat asa de mare sa ne mai aruncam ochii unii in blidele celorlalti,nu? ![]() Colega pcs,in primul rand vreau sa-ti multumesc! In al doilea rand sunt de-a dreptul incantat sa vad ca esti un "cordon bleu" in bucatarie!!Pai faci matale singur-singurel borsh de fasole??Cu tot respectul da' io pana acolo nu ma avant! ![]() Mai descrii matale tochitura."Suna" absolut monumental!Adaugam(cu voia dumitale) si reteta aceasta in portofoliu! Nu stiu de unde vom gasi noi noi ingredientele necesare dar cel putin putem sa ne facem o idee! ![]() Mai zici de pita cu untura si ceapa! ![]() Vreau sa le precizez colegilor mai tineri ca in anumite vremuri o daraba(bucata) zdravana de pita de casa unsa cu untura era un soi de privilegiu. ![]() This post has been edited by marian-j: 20 Jan 2010, 02:14 |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Neica, poate prinz v-o escala tehnica d-aia cu ramanere overnight sau permite vremea sa dau o "vajaiala" prin tara si atunci ai avea sanse sa scapi de eventuala acuzatie de comitere a infractiunii de santaj...
![]() Cat despre vizionatul in corpore, si io abia astept sa va vaz, ca din cate citii la sectiunea timisoreana de "Intalniri", bag seama ca aveti o comunitate tare faina (am si postat, parca, observatia asta...deh, iar ma viziteaza jidano-germanu' ala de Alzheimer...) si poate va fi si timp si vreme sa confectionam in gasca vreo cateva fleici de genul aleia cu care m-ameninti... ![]() Pan-atunci si cum zice vorba aia cu "cui pe cui se scoate", mai dau iama prin topicu' asta, doar-doar 'oi scapa de febra musculara de la glandele salivare... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Dodone |
![]()
|
N-o sa astepti prea mult. Iar o s-o comita Marian, ca nu se poate el abtine...
![]() |
--------------------
Renault
|
molady11 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 678 Joined: 11 August 08 From: Lupeni HD ![]() |
Ciorba de burta +mici = Bere
![]() ![]() |
--------------------
Renault
R 11 Turbo
- HD 07 NYK
1984 Ce faci mahhhhhhh, faci poze cu masina mea sa te pui pe Hai Faiv ?????????
|
|
adnatonic |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 185 Joined: 9 October 09 ![]() |
![]() This post has been edited by adnatonic: 23 Jan 2010, 00:10 Attached thumbnail(s) P220110_20.54_03_.JPG ( Size: 83.75k ) Number of downloads: 129 |
--------------------
renault
clio
- GL 07 INIMIOARA
1999/ 1.4 RT "Cand crezi ca ai gasit toate raspunsurile, vine viata si schimba toate intrebarile." (Bob Marley)
|
|
Adila16 |
![]()
|
Dodone, p-asta mizez si eu...
![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
Dodone |
![]()
|
Nu starni ceea ce nu poti opri. Ma rog, riscul tau...de fapt si al nostru !
|
--------------------
Renault
|
eduardsebe |
![]()
|
se pregatesc in casa sarmale...poze mai incolo
![]() |
--------------------
BMW
330e
2021
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
hmm vine din nou Craciunul?
![]() |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
stiu ca-i banala, dar imi iese foarte buna.DSC03225.JPG ( Size: 798.79k )
Number of downloads: 124
aspectul difera de fiecare data, si gustul un pic in functie de ce salam folosesc(banatean sau de sibiu; prefer banatean ca e mai aromat). Mai fac papanasi cu prietena mea, iar in vacanta de dupa sesiune vreau sa fac si eu prima mea ciorba si sa fie de vacuta si niste spaghete cu sos si carnati cum face mama cu branza sarata de oaie =P~ . This post has been edited by spy_oh_joy1389: 23 Jan 2010, 14:16 |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
cand mai faci papanasi te rog sa pui si niste poze
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
spy_oh_joy1389 |
![]()
|
![]() Megane zen și un mare plimbăreț Group: Members Posts: 3.879 Joined: 28 August 08 From: Sibiu ![]() |
ca forma nu-mi ies grozavi, ca am facut de trei ori, si o data am folosit praf de la dr oetker. dar cand am facut eu cu toate ingredientele cred ca nimeresc branza prea umeda ca trebuie sa pun mult prea multa faina sa le dau forma. trebuie sa fac un compromis intre cata faina sa pun si cat de moi sa-i tin ca sa apuc sa ii arunc in tigaie.
ies mai buni daca se prajesc in untura |
--------------------
Renault
2 x Megane 4 GT&Zen
||2017||2016 Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
poate ne invata conu Marian cum se fac papanasii
![]() This post has been edited by UXE: 23 Jan 2010, 17:05 |
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
marian-j |
![]()
|
UXE draga,Marian si nevasta-sa se cam feresc cu mare grija de "dulcegarii"!
![]() O felie de cozonac sau de tort la Pasti si la Craciun si basta! Ma rooog nah, mai o felie de tort in in 23 Iunie si inca una in 23 August sau la ocazii speciale da' alea nu se pun!!Sau "se pun" si apoi se dau tare greu jos! ![]() Cu siguranta vom incerca gogosile cu kiwi dar cu mare moderatie! "Pacatuim" destul cu celelalte.. Ca atare papanasii nu intra in "aria noastra de acoperire"! ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
ipiq |
![]()
|
![]() The transporter Group: Members Posts: 1.924 Joined: 17 December 06 From: RO ![]() |
mi-am luat evenimentul zilei cu suplimentul de vineri
![]() ![]() seara asta => paste cu bacon si cu sos de albus de ou... acum 3-4 zile => paste cu brocolli & peste afumat... daca sunt doritori fac poze la retete si le pun aici ![]() pofta mare |
--------------------
ex Renault Laguna
2
1.9dci Opel Insignia + Mercedes Vito + Audi A4
4x Peugeot Boxer 2010,2011,2011,2014 Cine nu face fata... face spate!!! |
|
claus |
![]()
|
![]() private spice Group: Members Posts: 1.695 Joined: 27 November 03 From: Bucuresti ![]() |
woaaaa.. n-am știut că există așa supliment tare la evenimentul zilei :X mai ales că eu sunt mare fan paste
chiar sunt curios dacă am norocul să găsesc și mâine pe la vreun chioșc suplimentul respectiv ![]() spor la gătit.. și sper să am puterea de a nu mă uita pe pozele tale ![]() |
--------------------
renault
megane II
2003 confort dynamique
|
|
Yochanna |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 265 Joined: 16 January 10 From: Bucuresti ![]() |
uuhh...
pe uichendu' asta am gatit asa : pulpe de pui la cuptor, cartofi taranesti, fasii de pui crocante (tinute la frezandat de aseara - yummy), piept de pui la gratar (pe aragaz, cu adaos de vin alb- bestial). poze data viitoare. ma bate gandul sa ma iau de un curs de bucatar, asa pentru mine... |
--------------------
Reno
Clio symbol
2005 1.5dci
|
|
eddie33 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 587 Joined: 25 April 05 From: Bucuresti ![]() |
O saramura de peste servita ca la mama ei acasa,in delta !
Attached thumbnail(s) DSCF1859.JPG ( Size: 562.75k ) Number of downloads: 81 |
--------------------
Renault
Clio Extreme
2004-DCI 80C.P.
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 00:43 |