nu se accelereaza, pentru cateva secunde nu se accelereaza
![]() ![]() ![]() |
nu se accelereaza, pentru cateva secunde nu se accelereaza
fisshu |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna III grandtour
Ph.1 , 2.0 16v, 2008 140 CP "...don't judge me, you don't even know me"
|
|||
bundy220 |
![]()
|
Group: Members Posts: 1.195 Joined: 21 February 09 ![]() |
Fa te rog un test:incearca sa mergi cu ea subturata si apasa brusc acceleratiasi fa acelasi lucru dar la turatie mai mare. Eu ma astept sa mearga foarte rau in regim subturat,si sa tremure motorul.In regim turat ar trebui sa se imbunatatteasca treaba.
Daca e asa,si la relanti se percepe si un tremurat al motorului,atunci treaba e din supape. Logica":orice acceleratie depinde de o admisie de aer in cilindru si o injectiede benzina.Aerul intra pe la clapeta,deci are loc pe undedin moment ce se deschide:benzina este injectatade calculator si controlata de sonda lambda.Daca jocul la supape nu este ok,atunci este posibil sa ai in evacuare gaze nearse(benzina)si sonda sesizand acest lucru mai taie din injectie. Ar mai potea fi si injectoarele infundate,dar trebuie luate pe rand ordinea o alegi tu |
--------------------
n
n
n
-
|
|
narcis088 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 12 Joined: 28 October 10 From: Tulcea/Constanta ![]() |
salut ! am si eu o problema asemanatoare. cand accelerez brusc la relanti da sa moara motoru si se aude un fasait din dreptul clapetei de la acceleratie..mentionez ca acest lucru nu se intampla daca o turez mai lent. am observat asta dupa ce am facut schimbu de ulei plus toate filtrele...acuma nu stiu exact daca facea la fel si inainte, pt ca nu am incercat asta. deci toate filtrele sunt noi nu am facut nici 70 de km de cand le.am schimbat. ma gandesc sa nu fie problema de la aer sau de la filtru de benzina care din cate mi.a zis mecanicu nu se conecteaza nomal(ca sa fiu mai explicit nu se conecteaza pana la siguranta filtrului...are o siguranta la capat. sper sa ma fi facut inteles). la turatie peste 3000 nu am testat.o ca sa.mi dau seama daca e de la distributie(pe care am schimbat.o recent...sa fie 700 de km)...asa cum spunea cineva mai sus. i.mi pare rau ca nu am descoperit asta pana sa fac schimbu, ca sa exclud niste variante in plus. nu prea ma pricep la mecanica si nici timpu nu prea i.mi permite momentan sa o duc la doctor...asa ca de aceea apelez la voi. a...am uitat sa mentionez ceva imortant...si anume , inainte sa fac schimbu mergeam la relanti in a 2 a in a 3 a fara absolut nici o pb chiar si in panta...acum am observat ca i.mi cam da in nas in a 2 a, ceea ce nu.i bine. iar cand de la relanti in a 2 a calc acceleratia nu foarte brusc cu siguranta nu mai tasneste ca inainte ba mai mult parca scade din turatie si se aude un scartait la cureaua de la alternator(mentionez ca atunci cand am schimbat distributia role + curea, la alternator am schimbat decat cureaua nu si rolele). va multumesc pentru timpul acordat si asteot parerile voastre. revin cu detalii daca e nevoie .
29 Mar 2011, 22:58: mda...cred ca am gasit solutia la pb...am fost la doctor azi si mi.a spus ca nu e decat de la senzori care trebuie curatati, sau inlocuiti dupa buget, iar apoi resetarea computerului. i.a dezactivat pe rand si intradevar se vedea diferenta de turatie. in fine.. os aam hotarasc daca.i schimb sau sa.i curat...intai sa sterg prafu de prin buzunare ca sa vad ce mai e pe acolo ![]() This post has been edited by narcis088: 29 Mar 2011, 22:58 |
--------------------
Renault Laguna
Renault Laguna
1999 HATCHBACK
|
|
oves |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 969 Joined: 10 February 09 ![]() |
iantai curatale sa vezi daca merg .Nu are rost sa dai bani daca nu trebuie
|
--------------------
renault
megane 3 ST
2009 1.9dci 130 cp
- BH xx xxx
|
|
snoopmind |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 14 December 08 ![]() |
@fisshu salut, ia zi ai rezolvat pana la urma? patesc si eu la fel de cateva zile, dar am observat ca la relanti numai sta turometru fix, oscileaza ca si cum ar fi iarna si frig; si de obicei cand schimb treptele de viteza si dau pedala ca lumea atunci nu se mai accelereaza
pentru baietii de aici mai priceputi, precizez ca n am schimbat filtru de motorina de peste 2 ani, sa fie asta problema?? This post has been edited by snoopmind: 21 Apr 2011, 09:59 |
--------------------
renault
renault laguna
2005 breack
|
|
fabyan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 586 Joined: 18 September 08 From: Brad/HD ![]() |
Se poate 80%
|
--------------------
Renault,
laguna 1 / laguna 3
1995 2,2 dT / 2008 1,5 dci
- HD 07 TZG
|
|
fisshu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 201 Joined: 21 May 08 From: Hunedoara ![]() |
@ snoopmind
nu ,nu am reusit sa rezolv problema inca ,cred ca am sa merg cat de curand la un nou tester sa vad ce iasa daca am sa rezolv problema am sa postez aici numai bine |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
AlinZ |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 25 March 09 From: Bihor ![]() |
La mine sa rezolvat problema era bobina de inductie . Avea aceleasi simptome doar ca eu am motor 1.8 8v f3p 670 si am doua bobine de inductie nu 4 ca si la cele cu 16valve.
|
--------------------
renault
Megane 2.1
2005 break 1.5 dci 106cp
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 256 Joined: 6 February 10 ![]() |
@fisshu Ai mai rezolvat ceva?Acum patesc si eu la fel.M-am apucat intr-o zi sa curat filtru de aer si am dat jos toata carcasa sa mai curat pe acolo pe unde e traseul aerului pentru ca era plin de mizerie si cand am pus totul la loc am observat ca de exemplu pe la 2000 turatii in viteza a3-a daca apas pedala de acceleratie brusc,parca se ineaca.Inainte accelera bine,acum tremura si urca foarte greu in ture.
|
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
fisshu |
![]()
|
@ 2fast4u_dk nu inca ,abia ce am venit acasa si cat timp am fost plecat a fost tatal meu la o cunostinta si a pus-o pe testar si i-a spus ca e sonda de oxigen care din cate am intales este in jur de 400 ron asa ca m-am hotarat sa le iau pe rand pana sa ajung la schimbat sonda.
Acum cateva zile am curatat clapeta de acceleratie si senzorul de pe clapeta iar o cunostinta mai priceputa in ale mecanicii mi-a verficat senzorul si mi-a spus ca s-ar putea sa fie senzorul asa ca am mers cateva zile cu mufa scoasa de la senzor ,si s-a vazut diferenta si cand am crezut ca am scapat s-a intamplat iara . Astazi am bagat mufa la loc si am sa vad care e diferenta . Doua lucruri am sa mai fac ,prima data am sa schimb senzorul e in jur de 110 ron si daca nici o schimbare nu-mi ramane decat sa schimb sonda iar cand am sa fac lucrul acesta am sa postez aici salutare numai bine |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
Multumesc pentru raspuns
![]() Attached thumbnail(s) Imagine0087.jpg ( Size: 243.05k ) Number of downloads: 461 |
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
fisshu |
![]()
|
QUOTE(2fast4u_dk @ 3 Oct 2011, 21:51) Multumesc pentru raspuns ![]() ok mersi am sa ma uit numai bine |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
catalin amza |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 17 December 10 From: Cluj-Napoca ![]() |
Va salut si eu pe toti!
Sunt din Cluj si am avut si eu o problema asemanatoare cu a voastra: in treapta 1 si 2 nu se accelera si de multe ori se infrana pana murea motorul, parca intra in frana de motor, iar alteori se accelera foarte greu. Problema am rezolvat-o astfel: am desfacut senzorul, adica sistemul electric de acceleratie din capatul clapetei de acceleratie. Are in interior un potentiometru care avea mizerie. L-am curatat, l-am pus la loc si....mjinune: merge si trage de parca-i alta masina. Incercati si voi. va ia doar 20 min. |
--------------------
Renault
Laguna I Phase 2, 1.6cc, 16v, 107cp, benzina+gpl
1999
- CJ-99-BUF Sa nu conduci niciodata mai repede decat poate sa zboare ingerul tau pazitor
|
|
fisshu |
![]()
|
QUOTE(catalin amza @ 23 Oct 2011, 19:55) Va salut si eu pe toti! Sunt din Cluj si am avut si eu o problema asemanatoare cu a voastra: in treapta 1 si 2 nu se accelera si de multe ori se infrana pana murea motorul, parca intra in frana de motor, iar alteori se accelera foarte greu. Problema am rezolvat-o astfel: am desfacut senzorul, adica sistemul electric de acceleratie din capatul clapetei de acceleratie. Are in interior un potentiometru care avea mizerie. L-am curatat, l-am pus la loc si....mjinune: merge si trage de parca-i alta masina. Incercati si voi. va ia doar 20 min. salut am facut si eu acelas lucru l-am curatat si pt cateva zile am mers cu mufa scoasa de la senzor si la fel mi-a facut ,la mine ramane sa schimb sonda de oxigen si vad ce va fi numai bine |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
Unde este acel senzor?Multumesc.
Attached thumbnail(s) Imagine0117.jpg ( Size: 129.71k ) Number of downloads: 380 |
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
fisshu |
![]()
|
QUOTE(2fast4u_dk @ 28 Oct 2011, 08:08) la L1.2 este pe clapeta de acceleratie poate reusesc sa fac maine o poza la L1.1 nu stiu exact unde e dar cred ca tot pe acolo ar trebui sa fie nu stiu precis numai bine e o poza luata de pe net ca nu am mai avut timp sa fac poza sper sa ajute numai bine This post has been edited by fisshu: 30 Oct 2011, 20:45 Attached thumbnail(s) 246646053_4457976_700_700.jpg ( Size: 73.95k ) Number of downloads: 335 |
--------------------
renault
laguna III grandtour
|
|
bundy220 |
![]()
|
inainte sa schimbati sonde si alte chestii verificati furtunul de vacum de la senzorul MAP.
Se intampla se se crape de la varsta inaintata si daca trage aer fals nu e o problema,dar spone calculatorului o falsa depresiune si de aici restul amestec carburant,avans etc aiurea. This post has been edited by bundy220: 1 Nov 2011, 22:53 |
--------------------
n
n
n
-
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
Multumesc fisshu pentru poza.
@bundy220 Ne poti arata care este acest furtunas?Multumesc. |
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
bundy220 |
![]()
|
am marcat senzorul .Pentru furtun urmareste de la senzor inspre motor
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
Multumesc mult bundy220 .Dar mai am inca o intrebare..Cum pot curata acel senzor?
![]() ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
bundy220 |
![]()
|
Nu prea ai ce curata la el,ar fi doar un mic orificiu deasupra,pe unde citeste presiunea atmosferica.Incearca sa verifici furtunul,ca acolo sunt probleme mai des.Totusi poti proba cu un alt senzor de pe la amici,merge orice daca arata la fel,si sa fie motor aspirat nu turbo(orice marca de la Tico,cielo,ford,renault,opel etc)
|
--------------------
n
n
n
-
|
|
2fast4u_dk |
![]()
|
Ok,iti multumesc
![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1994,1.8 90CP
|
|
hakkinen18 |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 22 Joined: 1 November 11 From: Zalau/Oradea. ![]() |
am avut si eu probleme ca nu sa accelera pentru cateva secunde.rezolvare?am fost la reprezentanta renault din oradea,am platit 100 ron testul electronic si mi-au spus ca totul este ok.dupa aceea am fost la un atelier mic si mecanicul de acolo mi-au spus numai auzind motorul ce problema am fara sa-i platesc nimic,si anume ca trebuie schimbate bujiile.le-am schimbat si totul este ok,parca masina ar avea inca vreo 20 de cai putere in plus.
This post has been edited by hakkinen18: 6 Nov 2011, 22:52 |
--------------------
renault
laguna
1998,1.6,16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th April 2025 - 23:49 |