Telefoane mobile, ce avem, ce vrem sa ne luam
![]() ![]() ![]() |
Telefoane mobile, ce avem, ce vrem sa ne luam
marksman |
![]()
|
||
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.766 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
|
||
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
Crossland X / CX-30 / SLK200
2019 / 2020 / 2002 Discipline equals freedom
|
|||
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 29 Oct 2017, 18:00) Pe aici oamenii sunt de alta parere: "Nokia has no investment in HMD but remains a partner, setting mandatory requirements and providing patents and technologies, in return of royalty payments.[14][15] HMD use a smartphone strategy of providing a "pure and secure" Android experience and high build quality, with brand trust and nostalgia marketing." https://en.m.wikipedia.org/wiki/HMD_Global Recunosc că nu am dat prea multă importanță fenomenului, informația o știam din presă. Probabil eronată. Sau parțial eronată. Oricum, Nokia și Android sunt la prima incercare. Poate au mai mare succes decât cu parteneriatul Microsoft. |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(marksman @ 29 Oct 2017, 21:28) MOSule, nu-s de acord. Cumperi smartfonul ori cum zici tu, ca esti fan si numai producatorul ala exista pentru tine, chit ca mai da cate o gherla, ori ca vrei ceva anume: sa fie asa si pe dincolo, sau sa nu fie asa sau altfel. Bre, ca incepusem sa-ti scriu dar am plecat la bowling intre timp. Tu pune mana si instaleaza SwiftKey, ca doar nu stai cu tastatura aia originala a telefonului. ![]() |
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
'07 High Executive M-Benz C350CDI 7G-Tronic '12 Avantgarde
M-Benz E350CDI 9G-Tronic+ 4Matic & Airmatic |
|
marksman |
![]()
|
Post mortem nihil est Group: Members Posts: 7.766 Joined: 1 November 04 From: sat ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 29 Oct 2017, 22:32) La Iulius? ![]() 29 Oct 2017, 22:43: QUOTE(VladSoare @ 29 Oct 2017, 19:26) Da, dar pe vremea aia Nokia știa să facă telefoane. Astăzi nu mai vorbim de telefoane, ci de niște jucării la care funcția de telefon e un bonus. Iar la astfel de jucării Nokia n-a stat bine niciodată. Plus că chinezii care fac astăzi jucăriile cu sigla Nokia pe ele n-au nici o legătură cu finlandezii care făceau telefoane în vremurile bune. Ca Nokia a dat-o de gard cu telefoanele e adevarat. Doar ca intre chinezii care fac azi jucarelele Nokia si finlandezi exista aceeasi legatura ca intre chinezii care fac iPhone si americanii din California care au conceput Apple iPhone. This post has been edited by marksman: 29 Oct 2017, 21:43 |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(marksman @ 29 Oct 2017, 21:28) MOSule, nu-s de acord. Cumperi smartfonul ori cum zici tu, ca esti fan si numai producatorul ala exista pentru tine, chit ca mai da cate o gherla, ori ca vrei ceva anume: sa fie asa si pe dincolo, sau sa nu fie asa sau altfel. Frumusețea Android-ului constă printre altele și exact în ce zici tu, anume că dacă nu ești axat pe un anume producător și vrei insa o ajunge configurație, găsești pe pista de obicei mai multi producători care o oferă, caz în care alegerea pe care o ai este mult mai variată. Eu când mi s-a bulit Nexusu am căutat anume criterii. Configurație nu mai slaba de X, nu mai scumpă de Y, Android nu mai vechi de 7.0..,... si am găsit asta la 5 producători. LG, Samsung, HTC, Huawei si Sony, și poate o mai gaseam la niste chinezării dar nu m-a interesat. In cazul meu Sony și Samsung au ieșit pentru că am eu pitici pe creier cu astia doi, LG tocmai ma dezamăgise, ramanea Huawei si HTC. Am ales HTC. Acum îmi face cu ochiul un P10 pentru doamna, câștigase versus-ul cu G6, dar m-a dezamăgit ieri un P9 asa ca am căzut iar pe ganduri. This post has been edited by vallixx: 30 Oct 2017, 00:37 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.734 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 29 Oct 2017, 21:23) Smartphone-ul il cumperi ca si masina - pentru ca iti place un anumit producator/model. Comparatia cu care e mai eficienta/ieftina/consuma cel mai putin o fac doar virginii. Exact, de aia am avut Iphone 3/4, Samsung Galaxy 2, Blackberry 10, HTC M8, Blackberry Priv si acum Huawei P10+ ![]() ![]() Sper ca nu am uitat vreunul. This post has been edited by ady77: 30 Oct 2017, 10:24 |
--------------------
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
QUOTE(ursul_bipolar @ 29 Oct 2017, 17:26) Omiti ceva, Nokiile de azi nu au legatura cu Nokiile alea vechi ce au facut istorie, ci o companie fiinlandeza a cumparat dreptul de folosire a numelui, si le face in china, deci cum e alview companie romaneasca asa e si nokia fiinlandeza. Asta nu inseamna ca nokiile actuale nu sunt bune, unele sunt chiar bune la pret imbatabil fata de concurenta , de exemplu cel cu snapdagon 835, dar personal mi se par anoste. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.667 Joined: 23 July 08 ![]() |
Vezi ce am scris la postul #5216.
Majoritatea telefoanelor este asamblata in China, inclusiv maretul si prefericitul si prealaudatul apple. This post has been edited by ursul_bipolar: 30 Oct 2017, 09:39 |
--------------------
Toyota
RAV4
HSD Elegance 2018 Toyota Highlander HSD Exclusive 2022
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Samsung nu, si nici nexusul ce l-am avut mai demult. La Samsung pana si orice nimic de husa sau bumper original nu e facut in China.
PS: spui asamblat de zici ca piesele sunt aduse din SUA si doar asamblate in china,dar sunt facute de la zero in China su materie prima din china. This post has been edited by argon: 30 Oct 2017, 09:39 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
marksman |
![]()
|
argoane, cateva posturi mai sus ziceai ca nu conteaza ca e facut in China. Acu' e important ca pana si orice nimic de husa sau bumper Samsung nu e facut in China.
Daca nu stiai, China e manufactura lumii. Calitatea variaza, functie de cat se plateste si gasesti "Made in China" cam pe majoritatea electronicelor de renume, inclusiv Apple. Din proprie experienta iti zic ca pe plantatia unde prestez, toate placile sunt asamblate la chinezi, desi sunt proiectate in-house. Divizia de manufacturare s-a vandut acum mult timp pentru ca nu mai renta. Pur si simplu costurile de productie in China erau mai avantajoase. |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(marksman @ 29 Oct 2017, 22:33) Doar ca intre chinezii care fac azi jucarelele Nokia si finlandezi exista aceeasi legatura ca intre chinezii care fac iPhone si americanii din California care au conceput Apple iPhone. Între ei și finlandezii care finanțează azi afacerea, poate. Dar între ei și acei finlandezi care făceau telefoane acum douăzeci de ani... nici una. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
QUOTE Daca nu stiai, China e manufactura lumii. Calitatea variaza, functie de cat se plateste si gasesti "Made in China" cam pe majoritatea electronicelor de renume, inclusiv Apple. Din proprie experienta iti zic ca pe plantatia unde prestez, toate placile sunt asamblate la chinezi, desi sunt proiectate in-house. Divizia de manufacturare s-a vandut acum mult timp pentru ca nu mai renta. Pur si simplu costurile de productie in China erau mai avantajoase. Asa este si la Cisco si la Huawei, pcb-ul in china este facut. Failure rate-ul este destul de mic. In principiu routerele de core se rebooteaza cam la 3 ani cand se face un upgarde de soft si pana atunci nu da niciunul pe afara. Rar se intampa ca dupa un upgrade sa pice vreo placa de control si vreun linecard. QUOTE Între ei și finlandezii care finanțează azi afacerea, poate. Dar între ei și acei finlandezi care făceau telefoane acum douăzeci de ani... nici una. Mai pun inca o data, poate nu s-a inteles: "Nokia has no investment in HMD but remains a partner, setting mandatory requirements and providing patents and technologies, in return of royalty payments.[14][15] HMD use a smartphone strategy of providing a "pure and secure" Android experience and high build quality, with brand trust and nostalgia marketing." https://en.m.wikipedia.org/wiki/HMD_Global Poate ai tu un bol de cristal in care te uiti si vezi mai mult decat spun oficialii. Dar stim cu totii ca romanasii stiu ei mai bine cum sta treaba, n-are nicio relevata ce scriu aia mai destepti, noi stim care e miscarea aici. This post has been edited by ursul_bipolar: 30 Oct 2017, 10:18 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 30 Oct 2017, 11:08) Între ei și finlandezii care finanțează azi afacerea, poate. Dar între ei și acei finlandezi care făceau telefoane acum douăzeci de ani... nici una. QUOTE HMD is made up of former Nokia executives. The CEO was Arto Nummela, a Nokia veteran for 17 years, until July 2017 when President Florian Seiche took over as acting CEO.[11] It is headquartered in Espoo, opposite Nokia's head office. Manufacturing is outsourced to a division of Foxconn. |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
|
|
ady77 |
![]()
|
![]() راحتزیل یو Group: Members Posts: 1.734 Joined: 15 December 05 From: near Bacau ![]() |
|
--------------------
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Cum zici tu sa fie.
fyi: majoritatea telefoanelor este asamblata This post has been edited by ursul_bipolar: 30 Oct 2017, 10:52 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 29 Oct 2017, 22:23) Smartphone-ul il cumperi ca si masina - pentru ca iti place un anumit producator/model. Comparatia cu care e mai eficienta/ieftina/consuma cel mai putin o fac doar virginii. A si masina o cumperi doar pentru ca iti place modelul X? Nu conteaza ca are dotari mai slabe decat alta masina sau e mai scumpa? Tu vorbesti de fanboysm. Si eu sunt fan Mercedes ca si conduc unul dar asta nu inseamna ca daca ar fi sa aleg o masina berlina, SUV sau stiu eu ce, sa nu compar avantajele si dezavantajele si sa aleg poate un BMW sau Audi. This post has been edited by 2dor: 30 Oct 2017, 10:38 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
![]() ( -_・) ︻デ═一 Group: Members Posts: 6.616 Joined: 19 August 07 From: Niedersachsen ![]() |
QUOTE(2dor @ 30 Oct 2017, 10:36) Evident. Puteam sa-mi iau masina noua, mai eficienta dpdv al consumului si a altor costuri, da' mie-mi place E65-ul meu cu perne de aer si geamuri duble la acelasi pret. Chestie de gusturi si de vene pronuntate pe penis. ![]() This post has been edited by AR-18-MOS: 30 Oct 2017, 10:42 |
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
|
dizzy |
![]()
|
![]() Work smart not hard! Group: Members Posts: 5.153 Joined: 11 February 04 ![]() |
QUOTE(vallixx @ 30 Oct 2017, 01:36) Frumusețea Android-ului constă printre altele și exact în ce zici tu, anume că dacă nu ești axat pe un anume producător și vrei insa o ajunge configurație, găsești pe pista de obicei mai multi producători care o oferă, caz în care alegerea pe care o ai este mult mai variată. Eu când mi s-a bulit Nexusu am căutat anume criterii. Configurație nu mai slaba de X, nu mai scumpă de Y, Android nu mai vechi de 7.0..,... si am găsit asta la 5 producători. LG, Samsung, HTC, Huawei si Sony, și poate o mai gaseam la niste chinezării dar nu m-a interesat. In cazul meu Sony și Samsung au ieșit pentru că am eu pitici pe creier cu astia doi, LG tocmai ma dezamăgise, ramanea Huawei si HTC. Am ales HTC. Acum îmi face cu ochiul un P10 pentru doamna, câștigase versus-ul cu G6, dar m-a dezamăgit ieri un P9 asa ca am căzut iar pe ganduri. Cu ce te-a suparat p9-le? De curiozitate.... |
--------------------
Whirpool
ex Dacia Logan
- B zzz SXX
2005 Stupidity is a more dangerous enemy of the good than evil.
I have no time to battle egos and small minds. |
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(AR-18-MOS @ 30 Oct 2017, 11:41) Evident. Puteam sa-mi iau masina noua, mai eficienta dpdv al consumului si a altor costuri, da' mie-mi place E65-ul meu cu perne de aer si geamuri duble la acelasi pret. Chestie de gusturi si de vene pronuntate pe penis. ![]() Te referi la Nokia E65 cred. Ca Mercedes E65 AMG nu exista. |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Presupun că se referă la BMW seria 7, că ei au E65.
|
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
2dor |
![]()
|
Da, acum am vazut ca are 730d.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
AR-18-MOS |
![]()
|
|
--------------------
BMW
730Ld
- AR - -
|
2dor |
![]()
|
QUOTE(AR-18-MOS @ 30 Oct 2017, 12:23) Deci esti fanboy. E ok, e alegerea ta si o respect. Eu inainte sa iau ceva, gandesc. Uite am ales 8 plus in fata lui X pentru ca am mai multa informatie pe ecranul de 5.5 inch, vs 5.8 inch cu format 18:9, plus urechiusele de rigoare. Cu toate ca la design, X e bestial si astept cu nerabdare 9 Plus. Nu sunt genul sa iau X doar sa ma dau rotund. Si pana anul trecut am fost fan Android si nu imi pica nimic sa iau in continuare. Doar ca acum sunt setat pe iOS. This post has been edited by 2dor: 30 Oct 2017, 11:33 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
ursul_bipolar |
![]()
|
Quality attitude vs fanboy, huge difference.
This post has been edited by ursul_bipolar: 30 Oct 2017, 11:54 |
--------------------
Toyota
RAV4
|
|
argon |
![]()
|
QUOTE(marksman @ 30 Oct 2017, 10:45) argoane, cateva posturi mai sus ziceai ca nu conteaza ca e facut in China. Acu' e important ca pana si orice nimic de husa sau bumper Samsung nu e facut in China. Exact, nu conteaza pentru mine, dar se pare ca pentru tine conteaza daca te-ai simtit lezat cand am zis de chinezisme. |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
|
|
marksman |
![]()
|
Nu "m-am simtit lezat". Te-am corectat cand ai afirmat un neadevar. Ai tinut sa subliniezi ca in cazul Samsung nici macar bumperele nu-s facute in China.
Ti-am zis ca in ziua de azi nu mai conteaza cine le face, majoritatea transfera productia in China, inclusiv "zeii telefoanelor" de la Apple. Plm, daca s-ar lua clientii dupa faptul ca pe ce producem noi aci pe plantatie scrie "Made in China" iar pe ce produce concurenta scrie "Made in Taiwan" sau "Made in Europe", si nu dupa performante, am fi inchis usile de mult. This post has been edited by marksman: 30 Oct 2017, 12:32 |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
|
|
koldun |
![]() ![]()
|
![]() un om Group: Members Posts: 763 Joined: 1 November 07 From: CT ![]() |
|
--------------------
Renault
Captur
TCe 0.9 2016 Oh, I’m in no condition to drive! Wait a minute... I don’t have to listen to myself, I’m drunk...!
Homer Simpson |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE HMD is made up of former Nokia executives. The CEO was Arto Nummela, a Nokia veteran for 17 years, until July 2017 when President Florian Seiche took over as acting CEO.[11] It is headquartered in Espoo, opposite Nokia's head office. Manufacturing is outsourced to a division of Foxconn. Bine, noua Nokie are aceiași directori pe care-i avea și înainte. Foarte frumos. Deci dacă mîine Volkswagen îl angajează pe Ghosn, înseamnă că VW și Renault vor deveni același lucru. ![]() În orice caz, chiar dacă Nokia de azi ar fi aceeași cu cea de ieri, asta tot nu înseamnă că o companie care știa să facă telefoane acum douăzeci de ani ar trebui neapărat să știe să facă astăzi aparate foto cu GPS și feisbuc. This post has been edited by VladSoare: 31 Oct 2017, 08:19 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
2dor |
![]()
|
Problema cu Nokia e ca lumea nu mai stie ca exista. Uite unul din sefi, fan telefoane dual-sim si anti Apple, a avut un Honor 7 dual-sim activ, cumparat de mine. I-a spart ecranul si ieri mi-a spus ca e timpul sa ii iau altceva, chiar si dual-sim stand-by. I-am propus Honor 9 si el a intrebat de P10. Tinand cont ca e mana rara, prefer spatele de aluminiu de la P10. M-a intrebat ce recomand altceva. I-am spus de Nokia. A nu. Sunt convins ca nu stie de noile telefoane Nokia si nu stau sa fac curs. P10 sa fie si asta e.
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
|
|
marksman |
![]()
|
QUOTE(VladSoare @ 31 Oct 2017, 08:14) Bine, noua Nokie are aceiași directori pe care-i avea și înainte. Foarte frumos. Deci dacă mîine Volkswagen îl angajează pe Ghosn, înseamnă că VW și Renault vor deveni același lucru. ![]() [...] Doar ca nu prea. VW vinde Skoda la Renault, care face Octavia cu emblema Renault si nu prinde la public. Vinde marca Skoda unor cehi, fosti directori pe cand Skoda apartinea VW. Skoda foloseste patente VW si lanseaza o noua masina, sub emblema Skoda. Ramane de vazut daca prinde la public. 31 Oct 2017, 09:44: QUOTE(2dor @ 31 Oct 2017, 09:34) Problema cu Nokia e ca lumea nu mai stie ca exista. Uite unul din sefi [...] M-a intrebat ce recomand altceva. I-am spus de Nokia. A nu. Sunt convins ca nu stie de noile telefoane Nokia si nu stau sa fac curs. P10 sa fie si asta e. Deocamdata nu mai exista. Am avut telefoane de la Ericsson, Alcatel si Nokia. Majoritatea de la Nokia. Samsung am avut pe cand inca mai exista Windows Mobile, si era o petarda de telefon. Dupa decesul lui Nokia N900 am avut numai Samsung. Dar pentru ca la toate criteriile mele de azi s-a potrivit cel mai bine Nokia 5, asta o sa am o vreme. This post has been edited by marksman: 31 Oct 2017, 09:44 |
--------------------
Opel/Mazda/Mercedes
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 18th August 2025 - 08:25 |