Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

probleme ulei

VladH
post 13 Jan 2009, 14:59
Post #1

Membru incepator

Group: Members

masina e luat second hand din franta cand a venit masina avea cam 15.000 km facuti cu uleiu respectiv deci cam trebuia schimbat, am schimbat uleiu si au inceput problemele ..........a inceput sa imi consume cate 1 litru de ulei la 200-300km am fost in service au desfacut pe acolo si era plin de ulei in furtu de admisie , am uitat sa precizez ca motoru e 1,9 dCi de 120cp , mi-au spus ca singura problema la motoarele 1,9 dCi care apare cand consuma ulei este turbina , masina fiind second hand am zis hai treaca mearga schimb turbina ........am schimbat turbina mi-au curatat intercooleru toata tubulatura am schimbat filtru de aer desi cel vechi era aproape nou fiind schimbat o data cu uleiu am schimbat filtru de ulei ulieul IARA ca asa trebe pt garantie la turbina.........totul ok ....pt 1 saptaman ......dupa aia iara mesaj "top-off oil level" m-am dus inapoi au verificat iara tubulatura , curios nu mai era plin de ulei pe admisie si totusi tot mananca ulei ca naiba.........eu ajuns ei la conculiza ca avand multi km mashina trebe ulei mai gros sa nu mai consume , am pus 10w40 ulei in loc de 5w40 a scazut consumu de ulei cu acum in loc sa fac 200-300km/litru facu 230-330km/litru smile.gif)))) deocamdata nu am bani sa ma duc iara in service , filtru clar nu e la mine l-am schimbat de 3 ori 5000km acuma am un filstru sport K&N pe care am dat aproape 300 ron si e impecabil .....asa ca daca ma puteti ajuta ...care naiba e problema..... stiu ca s-a mai discutat probleme ASEMANTOARE dar nici u explicatie nu s-a potrivit pt mine si m-am gandit sa mai incerc o data .....

mai am o problema minora aparuta recent am cautat pe forum vre 2 ore fara sa gasesc vreun topic pe acest subiect ........poate nu am cautat destul de bine ....am spalat masina acum 2 zile iar acum vad ca beculetele din usii cele mici de jos de la prag nu se mai sting ...cel putin nu destul de repede ele raman aprinse desii trebuie sa se stinga dupa cateva secunde de la inchiderea usilor............daca cobor la masina in parcare dupa 1-2 ore ele sunt stinse .....deci concluzia este ca ele se sting intr-un final dar dureaza foarte mult pana se sting .....o fi vreun senzor/ contact inghetzat sau ceva asemanator ? stie cineva pe unde e senzoru lor?

--------------------
Renault Megane II 2003
Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
alexumf
post 13 Jan 2009, 15:30
Post #2

MEMBRU CHELIOS

From: Bucuresti

Salutari!
Prietene, te-ai uitat pe sub masina... daca lasa balta....1l de ulei la 200 km e enorm...

--------------------
Renault Megane Coupe 2006
RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
+
VladH
post 13 Jan 2009, 15:36
Post #3

Membru incepator

iti dai si tu seama ca aia a fost primu lucru la care m-am uitat tongue.gif

P.S. fum nu scoate mai mult decat normal si nu e negru fumul ........nu imi pot da seama sub nici o forma ce poate fi

This post has been edited by VladH: 13 Jan 2009, 15:38

--------------------
Renault Megane II 2003
Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
+
alexumf
post 13 Jan 2009, 15:40
Post #4

MEMBRU CHELIOS

From: Bucuresti

De multe ori lucrurile evidente scapa... blush.gif Imi pare rau, speram sa fi omis asta si atunci ar fi fost un caz fericit...

--------------------
Renault Megane Coupe 2006
RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 15:43
Dacia