Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Scartait spate roti, se aude si cand masina este oprita

hornedfiend
post 13 Mar 2009, 17:31
Post #1

nimeni

Group: Members

Cum am scris si in titlu, acum vreo 2 seri cand a plouat toata ziua, am mers cu masina doar dimineata de acasa la serviciu si seara de la serviciu acasa, si tot auzeam un scartait foarte puternic pe spate cand opream masina. Ok, o sa spuneti ca placute de frana, dar problema este ca dupa ce am parcat masina tot se mai auzea scartaitul ala de undeva din spatele masinii, pe dedesubt. Dupa cateva secunde scartaitul s-a oprit, dar cand am impins cu mana in masina iara facea urat. De la ce ar putea fi asta?

*Imi cer scuze daca mai exista topic (eu nu l-am gasit).

--------------------
Renault Clio 3 1.6 16V 2007 Exception
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Pearl Jam
post 14 Mar 2009, 19:17
Post #2

Membru

From: Bucuresti

Si eu am sesizat scartaitul asta pe spate, dar doar cand eram oprit cu frana de mana trasa.
Banuiesc ca nu e cazul. Oricum cand masina e incinsa e posibil sa se contracte fierataniile pe dedesubt si astfel se aude scartaitul ala cand te misti in ea. Nu stiu ce sa zic.

--------------------
Renault Megane Sedan 4 Intense 2020 1.4 TCE
+
George Paul
post 14 Mar 2009, 19:33
Post #3

Membru autentic

Nu c-ar conta, dar as dori sa inteleg: scartaie dupa ce parchezi - cum "parchezi"?
Opresti motorul, bagi in viteza I si/sau tragi frana de mana, te dai jos din ea si observi ca scartaie din spate cateva secunde?
Sau nu opresti motorul, tragi frana de mana, te dai jos si asculti zgomotul? huh.gif

--------------------
Renault Clio III 08.2007/Dynamique/1.4/3 usi
Iudelor '89-azi:

Cine-au îndragit strainii
Mânca-i-ar inima cânii,
Mânca-i-ar casa pustia
Si neamul nemernicia.

Cititi ''Doina'' - Eminescu.
+
hornedfiend
post 16 Mar 2009, 09:12
Post #4

nimeni

Ideea este ca am urcat o bordura si s-a auzit scartaind in mers, iar dupa ce am parcat masina, am oprit motorul si am tras frana de mana, dupa ce am coborat din masina si am trecut pe langa ea tot scartaia, iar dupa vreo cateva secunde s-a oprit si cand am impins cu mana in ea a scartait iara. Sa fie de la frana de mana? Nu mi s-a mai intamplat pana acum, dar ma gandeam ca o fi si de la ploaie ceva.

--------------------
Renault Clio 3 1.6 16V 2007 Exception
+
HDG
post 16 Mar 2009, 11:14
Post #5

Membru autentic

From: NavYork

Incercati sa opriti masina si sa coborati din masina fara sa trageti frana de mana, lasti-o doar in viteza si vedeti daca mai scartaie.
La mine scartaie daca opresc si trag frana de mana fara sa iau picioru de pe frana .. pentru ca puntea spate ramane putin ridicata si oscileazea cand se coboara din masina.

--------------------
Renault Megane 2007/2.2 Sedan Lux Privilege 1.5 100hp
+
alc2
post 18 Mar 2009, 11:32
Post #6

Membru autentic

Sigur nu e acel zgomot facut cand frana de mana nu e trasa pana la capat , dupa ce iei piciorul de pe frana , are tendinta de a se misca cativa cm...... ? Nu vad cum ar putea sa scartatie o masina in stationare huh.gif

--------------------
Renault Kadjar Intens Flame red_K9K-648 -
Ex :Renault Clio III 2007/1.4 16v/98 CP/Privilege/ Beige Poivre
+
hellcat
post 18 Mar 2009, 13:42
Post #7

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Scartaitul provine de la frana de mana!! De la caz la caz dupa actionarea acesteia, roata nu e intepenita, frecarea ferodourilor sau a placutelor de tambur sau disc genereaza mici zgomote.
In cazul in care se auzeau aceste scartaieturi iar proprietarul era langa masina, explicatia ar fi ca masina nu era pe o suprafata perfect dreapta, avea o tendinta de "a se aseza".
Eu aud astfel de scataieturi dupa ce trag frana de mana si cobor sau urc in masina, oscilatiile caroseriei sunt transmise si la roti, ca si cum incerci sa o impingi, si astfel apar mici zgomote.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
Pearl Jam
post 19 Mar 2009, 17:26
Post #8

Membru

Ce a spus Hellcat e foarte corect, deci nu ti mai face atatea probleme...Altii au necazuri mai mari.

--------------------
Renault Megane Sedan 4 Intense 2020 1.4 TCE
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 10:37
Dacia