Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Modificari Twingo - garda sol, suspensie, scut, ..., pareri

alin.selicean
post 3 Sep 2007, 12:53
Post #1

Absentu'

Group: Members
From: Cluj Napoca

Salut forum

Am si eu o problema cu un Twingo pe care am ajuns sa-l conduc. Este al prietenei mele si-mi place masinuta tare mult.

Ea a trecut acum la o alta masina si pina ajung eu la Laguna mea, il conduc pe asta micu'... Putina istorie. Este un Twingo din 1996, nu stiu exact modelul (Helios, etc). Dotarile sint standard (adica nu aer cond, etc)...

Avem 4 caini si mai folosim masina si pt a-i cara in diferite locuri (la veterinar, la iarba verde, etc).

Ce as vrea eu sa fac, avind in vedere ca amindoi vom trece la alta masina, este sa fac din asta micu' o masina dedicata pentru caini. Vreau sa o modific in sensul:
1. Sa o ridic putin
2. Sa-i fac suspensia mai tare, ca sa elimin din balansul inerent mersului pe tot felul de drumuri (la iarba verde nu ai asfalt smile.gif )
3. Sa-i pun un scut la motor (ca a fost distrus la un accident) - aici m-ar ajuta niste directari spre ceva resurse web sau dezmembrari un exista twingo-uri
4. Si, daca este tehnic posibil, sa-i fac si un chiptuning, sa-mi dau niste caluti sau sa boostez cumva masinuta...

Orice sfaturi sint binevenite...

Mersi,
Alin

--------------------
Renault Clio 2003 1.5dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
cuculean
post 3 Sep 2007, 21:33
Post #2

Membru incepator

From: Deva

1. Metoda cea mai ieftina (am vazut asa ceva aplicat la Dacii pe spate) este introducerea unor distantoare de cauciuc sub arcuri. Pt. Dacii, distantoarele respective se gasesc in comert.
2. Suspensie mai tare inseamna schimbarea arcurilor cu unele mai rigide si mai scurte. Nu stiu daca este chiar recomandat, mai ales ca tu vrei sa folosesti masina pe drumuri dubioase. O sa te cam scuture.
3. http://www.masini-avariate.ro/cautare/?avansat
http://www.dezmembrarimasini.ro/piese-Renault-Twingo.html
4. Pentru chiptuning va trebui sa te adresezi unei firme specializate. Daca cauti cu google ai sa gasesti cateva. In orice caz, nu castigi mare lucru 6-7 CP. Vezi prin sectiunea Tuning pe forum.

This post has been edited by cuculean: 4 Sep 2007, 05:51

--------------------
Renault Twingo 2001
+
ionut1991
post 26 Dec 2009, 22:00
Post #3

Membru incepator

From: Braila

multam frumos.. as avea cateva chestii de intrebat.. la cum arata braila si galatiu iarna asta... era prea frumos sa nu patesc ceva la masina... daca stiti vreun centru de dezmembrari de prin zona de unde pot sa imi cumpar si eu un scut va rog sa-mi spuneti.. ca mi-e frica sa nu se sparga baia de ulei..

are cumva cineva de vanzare niste capace de roti intregi?biggrin.gif

--------------------
Renault Twingo - BR 03SXD 2001 Privilege
Ionut S.
+
bubu782001
post 27 Dec 2009, 00:11
Post #4

Membru autentic

Era un baiat care vindea scuturi de Twingo aftermarket build (speciale pentru Twingo) undeva pe acest forum. Daca te apuci un pic de cautat sigur o sa dai de anuntul respectiv.
Twingo nativ nu are scut. Este o ceva..o chestie de plastic foarte subtire - aia nu e scut - ci o aparatoare de praf (este la fel de subtire ca oala de plastic de la roata - de fapt din acelasi material e facut). Deci la dezmembrari nu o sa gasesti scut de Twingo original pentru ca nu prea are - deh ei au si sosele pe care sa umble.

Capace? Hmmm HINT:
Nu ai vre-un magazin gen Carrefour, Metro etc? 20 ron e un set de capace... Sau vrei capace originale cu sigla Renaut?

This post has been edited by bubu782001: 27 Dec 2009, 00:14

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
ionut1991
post 27 Dec 2009, 01:09
Post #5

Membru incepator

am vazut ca e o prostie de plastic... ma rog.. ala nu putea fi scut da.. mi s-a rupt de la zapada, si cand am oprit pe dreapta sa o dau jos m-a ajutat un taximetrist care mi-a zis ca e ok ca e din plastic, ca la un citroen c1 a gasit ' scut ' din carton presat... mersi de sfat..biggrin.gif si maine cred ca dau o tura pe la carfur.. vreau capace obisnuite, astea cu sigla de la reno sunt pe masina da sunt cam sparte.. de cand am luat masina.. daca sunt asa ieftine le iau..

--------------------
Ionut S.
+
bubu782001
post 27 Dec 2009, 01:48
Post #6

Membru autentic

PS vezi ca e posibil sa fie ceva mai scumpicele - eu am dat 28 RON pe ele in vara (cand am luat si cauciucurile) dar era o promotie deci e posibil sa te invarti la un maxim 50 RON - depinde de model, magazin zona etc..

Oricum si 50 RON e ieftin...5 pachete de tigari.

Insa daca e vreo promotie gasesti sigur la preturi super ok. Diferenta dintre cele de 13 si cele de 14 este foarte mica.

Scutul ala din carton presat la ploaie cred ca se umfla si arata ca naiba...Oricum de Citroen C1 si Peugeot 107 (aceleasi masini de fapt) am auzit multe chestii naspa...cica masini facute in proportie de 60% din plastic. Hayon de plastic MUULTE piese de plastic...E PLASTIC toata ce mai. O lasi la soare si o gasesti deformata...(glumesc desigur).

Oricum si eu am dat cu baia de cateva ori de pamant si e ok. Este de tabla la noi asa ca in cel mai rau caz se indoaie...alea turnate de aluminiu sau antimoniu (ce naiba o fi) de pe VAG-uri se cam sparg...ce tampenie. Inca o data EI AU SOSELE.

This post has been edited by bubu782001: 27 Dec 2009, 01:58

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
psymax
post 27 Dec 2009, 09:49
Post #7

................

From: paradis

ionut1991: daca acel scut este de fapt spart (crapat, fara bucati lipsa) si nu atarna, lasa-l asa... este mai bine tongue.gif zic asta dintr-un singur motiv: scut plastic nou + o piatra mai mare => din nou scut crapat...si povestea se repeta

--------------------
renault twingo - - -
+
ionut1991
post 27 Dec 2009, 12:13
Post #8

Membru incepator

intr-adevar.. asa o sa se intample mereu la ce drumuri avem noi.. el a fost initial cu o mica spartura.. apoi pe zapada s-a rupt partea care se prindea de bara si atarna... si vreo 2-3 zile ( pana sa cada de tot ) ma opream de vreo 3 ori pe zi sa leg scutu cu o clema rapida de bara.. ca tot aduna zapada.. am vorbit cu cineva si mi-a zis ca o sa improvizeze ceva dintr-un material mai tare.. asta cand o disparea jegu din oras..

sper sa fie promotii la capace;))

--------------------
Ionut S.
+
bubu782001
post 27 Dec 2009, 14:21
Post #9

Membru autentic

psymax scutul de care iti vorbeam ca vinde tipul respectiv, este metalic (e din tabla). Din ce am vazut pe poze, arata destul de bine acele scuturi.

Persoana aduce insa pentru minim 5 doritori la 370 RON cu TVA si transport inclus. E interesant nu este nici foarte scump - parere strict personala. Este foarte util daca stiti ca atingeti baia de ulei des - macar protejati ce e pe acolo. Daca doriti detalii va rog sa intrati pe topicul din link-ul atasat si sa vorbiti personal cu dl care aduce. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=163690&hl=
Daca va strangeti 4 persoane ma bag si eu al 5-lea fara probleme.

This post has been edited by bubu782001: 27 Dec 2009, 15:33

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
twingo_buc
post 27 Dec 2009, 14:33
Post #10

fost twingar

la twingo n`am avut niciodata probleme cu scutul... da vw probleme mari de tot... stii cu ce am rezolvat cu soriceii de plastic ... sunt f rezitenti incearca sa mai prinzi cu ei bafta....

--------------------
mitsubishi colt CZ3 - B8x8BBB 1.1 75CP 2008 MOTION
fost twingar si fost TDI-st
+
psymax
post 27 Dec 2009, 16:04
Post #11

................

am omis bubule, scuze. eu personal pana nu sparg baia de cateva ori, sunt multumit cu cel de plastic smile.gif)

--------------------
renault twingo - - -
+
bubu782001
post 27 Dec 2009, 16:07
Post #12

Membru autentic

Crede-ma ca daca o spargi o singura data o sa-ti faci scut de OTEL. Nu vrei sa stii ce inseamna sa fi la vreo 150 km de cel mai apropiat oras, pe marginea drumului, cu o baltoaca de ulei sub masina si cu o gaura cat un pachet de tigari in baie... sad.gif . Urat...crede-ma urat. Iar chestia aia de plastic este impropriu numita "SCUT" ca nu e. Este o apratoare de PRAF.

This post has been edited by bubu782001: 27 Dec 2009, 16:08

--------------------
Renault Clio 3 - - 2007
+
psymax
post 27 Dec 2009, 16:14
Post #13

................

hmmmm... depinde de situatie. la 150 km ar fi perfect. acum vreo luna era sa o fac varza prin medias ... si pana sa ma dau jos din masina, chiar ma gandeam care-i planu (oscilam intre service + sudura / tren / tractari) DAR a fost totul OK! wub.gif

This post has been edited by psymax: 27 Dec 2009, 16:15

--------------------
renault twingo - - -
+
tunderbird
post 27 Dec 2009, 17:20
Post #14

tunzator de iarba & atacator de integritatzuri

From: Bucuresti

QUOTE(bubu782001 @ 27 Dec 2009, 14:21)
psymax scutul de care iti vorbeam ca vinde tipul respectiv, este metalic (e din tabla). Din ce am vazut pe poze, arata destul de bine acele scuturi.

Persoana aduce insa pentru minim 5 doritori la 370 RON cu TVA si transport inclus. E interesant nu este nici foarte scump - parere strict personala. Este foarte util daca stiti ca atingeti baia de ulei des - macar protejati ce e pe acolo. Daca doriti detalii va rog sa intrati pe topicul din link-ul atasat si sa vorbiti personal cu dl care aduce. http://www.reno.ro/index.php?showtopic=163690&hl=
Daca va strangeti 4 persoane ma bag si eu al 5-lea fara probleme.
*

Si eu sunt interesat de un scut metalic. Asa ca daca va strangeti mai multi, contati si pe mine.

Am gasit si in alta parte dar ceva mai scump.

Attached thumbnail(s)
scut_motor_1_2.JPG ( Size: 77.67k ) Number of downloads: 532

--------------------
Dacia Dacia - B 13 ABC 1100 - '69, '70 ; 1300 - '70,'81 ; 1310cli - 2000
Renault Twingo 1,2 16V - 2001
Renault Laguna Concorde 1,6 16V - 1999

Cocoșul e mai frumos ca vulturul, numai că nu poate zbura!
(N. Iorga)
+
ionut1991
post 27 Dec 2009, 23:40
Post #15

Membru incepator

hmm... momentan nu dispun de lichiditati pt un scut ca acela... daca fac rost in curand o sa va anunt.. multam bubu

--------------------
Ionut S.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 01:28
Dacia