Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

11 Pages < 1 2 3 4 > »  
Closed TopicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

GPS, sisteme de navigatie, routeplanner-e

XfileS
post 23 Mar 2005, 00:40
Post #31

Membru incepator

Group: Members

Eu am achizitionat un GPS cu software pentru Romania si sunt ff. multumit de el.
Are harti pentru Romania la nivel de strada si costa numai 4 mil.

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
asarban
post 23 Mar 2005, 09:41
Post #32

Membru autentic

Group: Banned

--------------------
Intr-o apa adanca patru ochi luceste. Ce sa fie oare este doi de peste.
+
XfileS
post 23 Mar 2005, 16:32
Post #33

Membru incepator

L-am luat de la un tip care are astfel de dispozitive de vanzare, e nou si costa 4 mil., nu e gluma, il gasesti pe okazii la adresa http://www.okazii.ro/catalog/view_item.php3?LotID=690418

Softul iti da pozitia pe harta, iti permite sa faci cautari, etc. nu calculeaza, inca, rute, insa beneficiezi gratuit de toate update-urile ulterioare. Cel mai important ai hartile la nivel de strada pentru romania, orase....

E misto face banii, eu nu m-am asteptat la prea mare lucru la banii astia insa am ramas surprins, pentru romania e mult mai util decat oricare altul, uita-te pe okazii

Am si numarul de telefon al tipului.

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
sisturix
post 11 Apr 2005, 19:19
Post #34

Membru incepator

From: Iasi

Hello smile.gif

Apropo de GPS-uri, aveti mai multe posibilitati:

1) Luati un GPS ieftin pe care il conectati la un PDA, laptop sau telefon mobil compatibil (> 250 USD), in caz ca dispuneti de acestea. Va costa cam 100-150 euro, in functie de ce cumparati. Dezavantajul e ca aveti niste cabluri in plus.

2) Cumparati un GPS conceput pt asa ceva (Garmin Quest sau chiar Garmin 60CS, bun si pentru outdoor). Aceste produse costa in jur de 600-700 euro, dar sunt foarte performante.

In privinta hartilor pentru Romania, in scurt timp va aparea un CD conceput de Proiectul Romania Digitala, cu informatii foarte detaliate. Pretul va fi 150 Euro, dar merita din punctul meu de vedere (www.romaniadigitala.ro). Acesta va fi compatibil cu dispozitive Garmin, din cate am citit pe acolo. Astept cu nerabdare momentul cand GPS-ul o sa imi spuna 'Bear left to Dolhasca' biggrin.gif (deci va fi cu posibilitate de routing).

Cu hartile din Europa de Vest e mult mai usor, fiind multe produse bune. Personal imi place softul facut de Garmin, si anume Mapsource.

Momentan am un Garmin Geko 301, cu posibilitate de conectare la PDA, Laptop, alea alea, pe care ma gandesc sa il vand. Mi-as cumpara un Garmin 60CS pentru masina, dar momentan trebuie sa mai astept, pretul fiind destul de restrictiv dry.gif

This post has been edited by sisturix: 11 Apr 2005, 19:20

--------------------
Logan Ambition
+
XfileS
post 13 Apr 2005, 00:30
Post #35

Membru incepator

Stiu si eu de proiectul asta Romania Digitala, intr-adevar cred va fi o chestie tare.
Ar fi bine ca acele harti digitale sa coste numai 150 de euro...oricum eu as fi dispus sa ofer oricat cu o singura conditie, sa le pot integra in apl;icatiile mele, adica sa puna la dispozitie un SDK pentru dezvoltare.

Apropo de Garmin si alte sisteme GPS de acest tip...s-a dus vremea lor.
Sunt preferate pocketurile WINCE cu software aferent, sunt si mai ieftine unele dintre ele, sunt net superioare din toate punctele de vedere...de exemplu TomTom.
Una e sa ai un pocket si sa instalezi harti noi si versiuni noi de software cand si cum vrei si alta e sa ai un Garmin sau un alt sistem proprietar al unei case auto si sa fii oarecum legat de acestia, ca sa nu mai discutam ca esti nevoit sa achizitionezi de fiecare data alt receptor pentru a avea ceva mai bun...in cazul pocketului e suficient sa schimbi versiunea de software.

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
sisturix
post 15 Apr 2005, 14:45
Post #36

Membru incepator

Si pe PDA si pe GPS Garmin hartile se uploadeaza cand si cum vrei. Daca plec in Tahiti ( wub.gif ) imi uploadez respectiva zona, etc.

De asemenea, GPS-urile rezista mai bine la temperaturi ridicate, frig, umiditate, etc. in comparatie cu PDA-urile.

Hartile de la Romania Digitala vor fi format proprietar Garmin, deci vor merge numai pe astfel de GPS-uri (sau PocketPC cu soft si senzor Garmin).

Pretul unui GPS cu functii multiple, turn by turn routing, ecran color, etc este similar cu pretul unu PDA + senzor GPS (chiar mai mic).

Am analizat foarte atent cele doua posibilitati si varianta finala e GPS smile.gif

Cat despre softul de pe GPS-uri se uploadeaza exact ca BIOS-ul la computer. Tocmai mi-am uploaded versiunea 2.60 pe Gps-ul meu, care ofera noi functionalitati.

--------------------
Logan Ambition
+
Liviu M
post 15 Apr 2005, 15:07
Post #37

Membru

From: Germania

Dupa parerea mea, diferenta majora dintre cele doua sisteme e ca sistemele dedicate sunt "doar" sisteme gps, in timp ce cu PDA-ul mai faci si altceva.
Tendinta, in schimb, e de a se inlocui PDA-urile cu telefoanele mobile cu jdemii de functii, printre care si cea de sistem de navigatie (am vazut deja ofere de soft/sistem de navigatie pentru mobilele cu Symbian).

--------------------
Ford Mondeo
+
zaWasp
post 15 Apr 2005, 15:20
Post #38

Membru incepator

From: Timisoara

Corect, raportul funtii/pret e net superior solutiiei PDA+GPS decat solutiei dedicate GPS. Daca GPS-ul mai e si Bluetooth, atunci devine chiar interesant, deoarece il poti conecta si la un laptop, si la telefoanele moderne. Exista deja soft-uri pentru telefoane Windows Mobile for Smartphones, nu doar pentru cele Symbian. Solutia asta, impreuna cu un card de 1GB (~40 euro pe ebay.de), e foarte utila, de ex. incape toata Europa (de vest). Nu numai Romania digitala se ocupa de harta Romaniei, in curand vor aparea si tarile din Europa centrala la toti mari producatorii de soft GPS (TomTom, Navigon etc.)

--------------------
Dacia Logan Laureate 1.4 - B-48-FXK
sisteme de navigatie
+
micutu
post 18 Apr 2005, 23:43
Post #39

Membru incepator

From: Bucuresti

acum am senzor GPS ... am si Microsoft Autoroute 2005. mai are cineva combinatia asta? la mine pare ca programul nu e setat sa functioneze in Romania. celelalte AR (2003,2004) ... nu functionau in Romania?

--------------------
Logan 1.6 Laureate & Ambition - B66__ & B59___
+
XfileS
post 19 Apr 2005, 03:54
Post #40

Membru incepator

Dar de program GPS Navigator ce parere ai, avand in vedere ca e la prima versiune si ca are totusi ceva functionalitati, cautari, vecinatati, etc.?

Microsoft MapPoint 2001, 2002, 2003 care sunt marfa pentru VEST functioneaza sigur cu senzorul tau, de asemenea Route 66 care e mai tare decat toate la un loc...de Autoroute nu stiu ce sa-ti zic pentru ca eu personal nu am probat insa cum iesirea senzorului este standard NMA 0183 nu vad de ce nu ar merge...nu tine de Romania, pozitiile de la satelit

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
sisturix
post 19 Apr 2005, 12:09
Post #41

Membru incepator

Nu numai Romania digitala se ocupa de harta Romaniei, in curand vor aparea si tarile din Europa centrala la toti mari producatorii de soft GPS (TomTom, Navigon etc.)

E o presupunere sau ai vazut informatii concrete (un link ceva). M-ar interesa foarte mult, mai ales ca aceste produse se gasesc pe la "3rd party", pe cand Romania Digitala costa 150 euro smile.gif

--------------------
Logan Ambition
+
J o h n n y
post 19 Apr 2005, 13:07
Post #42

Membru autentic

From: Cluj

Si eu stiu un site destul de interesant: www.mapquest.com. Are acoperire in toata lumea.

--------------------
Ford Focus 2 TDCI 2005 Ghia 109 CP
Simplicity is the ultimate sophistication!
+
zaWasp
post 19 Apr 2005, 13:19
Post #43

Membru incepator

QUOTE(sisturix @ 19 Apr 2005, 13:09)
E o presupunere sau ai vazut informatii concrete (un link ceva). M-ar interesa foarte mult, mai ales ca aceste produse se gasesc pe la "3rd party", pe cand Romania Digitala costa 150 euro smile.gif
*

Nu e o presupunere, am vazut stirea cred ca pe site-ul Navigon Europa. Nu cred ca a aparut inca, dar macar stim ca exista alternative. BTW, eu folosesc Navigon Mobile Navigator pentru PocketPC. Am incercat si TomTom si Route 66 si mi se pare cel mai bun.

--------------------
sisteme de navigatie
+
zaWasp
post 20 Apr 2005, 22:37
Post #44

Membru incepator

www.navigon.com smile.gif

Nu are inca harti pentru Europa Centrala si de Est.
Free nu e.
Exista Route66 si pentru PocketPC (stiu de varianta 2004, cea 2005 nu stiu daca a aparut deja).

--------------------
sisteme de navigatie
+
micutu
post 25 Apr 2005, 09:03
Post #45

Membru incepator

m-am cam lamurit ...
Autoroute 2005 - neavand harta pentru Romania, nu e capabil sa detecteze pozitia in care te afli. 99% va functiona la trecerea granitei dintre Austria si Ungaria.
Autoroute 2002 - l-am testat azi ... in 10 secunde de la conectare mi-a gasit pozitia in care ma aflam ... e bun pana la Nickelsdorf
GPS Navigator - l-am testat ceva mai mult.
- pret de cost (momentan) foarte mic si promisiuni de updatare in viitor
- fata de programele de mai sus are harta detaliata a Bucurestiului ... ce e drept ... o harta cam veche, cu multe neconcordante. dar daca nu esti din varful muntelui, te descurci. am ratat o luare la stanga smile.gif ... copilotul a zis ... urmatoarea la stanga ... si deja trecusem ... acu' ce sa zic ... nu stiu a cui a fost vina ... a GPS-ului ... a hartii ... a copilotului ...
- arata viteza de deplasare
- zoom-ul functioneaza
- mai e de lucru la el

--------------------
+
sisturix
post 25 Apr 2005, 10:21
Post #46

Membru incepator

E posibil ca harta si GPS-ul sa fi fost Ok (chiar si copilotul tongue.gif). Mergand in oras, unde sunt din nefericire multe blocuri, nu ai semnal foarte bun, si din acest motiv acuratetea GPS-ului poate scadea destul de mult (20-30m). Poate din acest motiv ai ratat smile.gif

--------------------
Logan Ambition
+
XfileS
post 25 Apr 2005, 13:15
Post #47

Membru incepator

ok smile.gif
Aprecierile sunt juste...GPS-ul pe care il ai este suficient de precis, e adevarat ca este cu 8 canale si nu cu 12 sau mai mult insa este un Trimble si asta spune multe, receptorul GPS din interior este chiar original si nu este facut sau copiat prin China.
O sa vezi ca nu numai Bucurestiul este detaliat ci aproximativ 38 de orase ale Romaniei.E adevarat ca harta Bucurestiului si nu numai, mai prezinta si erori in anumite zone insa in versiunea urmatoare aceste erori de harta nu vor mai apare.
Nu stiu daca ai incercat cautari dupa strada...chestia interesanta este activarea unui checkbox care permite printre altele si afisarea vecinatatilor si distantelor, zone (in oras), orase (intre localitati)...
Oricum vreau sa vad si eu un soft similar pentru Romania, produs de romani, nu ca nu s-ar putea, insa as vrea sa vad.
smile.gif

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
micutu
post 25 Apr 2005, 13:43
Post #48

Membru incepator

QUOTE(sisturix @ 25 Apr 2005, 10:21)
E posibil ca harta si GPS-ul sa fi fost Ok (chiar si copilotul tongue.gif). Mergand in oras, unde sunt din nefericire multe blocuri, nu ai semnal foarte bun, si din acest motiv acuratetea GPS-ului poate scadea destul de mult (20-30m). Poate din acest motiv ai ratat smile.gif
*

eram pe soseaua Chitila ... acolo nu prea sunt blocuri, dar cred ca vina a fost a copilotului ... e in faza de antrenament smile.gif

QUOTE(XfileS @ 25 Apr 2005, 13:15)
Nu stiu daca ai incercat cautari dupa strada...chestia interesanta este activarea unui checkbox care permite printre altele si afisarea vecinatatilor si distantelor, zone (in oras), orase (intre localitati)...
Oricum vreau sa vad si eu un soft similar pentru Romania, produs de romani, nu ca nu s-ar putea, insa as vrea sa vad.smile.gif
*

intr-adevar, are posibilitatea cautarii unei adrese, afiseaza si vecinatile si distantele (ce-i drept ... in linie dreapta).
cred ca principala prioritate de dezvoltare a softului, dpdv al utilizatorului, ar fi rotirea hartii in functie de directia de deplasare ... apoi celelalte.

This post has been edited by micutu: 25 Apr 2005, 13:51

Attached thumbnail(s)
GPSNav.JPG ( Size: 128.17k ) Number of downloads: 1127

--------------------
+
asarban
post 25 Apr 2005, 13:46
Post #49

Membru autentic

Nenea nenea..mai pune o data poza aia..ca nu vedem decat max 3% din ea

--------------------
+
micutu
post 25 Apr 2005, 13:52
Post #50

Membru incepator

multumit? ... erai cu ochii pe mine?
eram curios cum poate sa arate poza la 10k ...

--------------------
+
asarban
post 25 Apr 2005, 13:55
Post #51

Membru autentic

Hm...misto..ma bate si pe mine gandul sa iau asa ceva...

--------------------
+
XfileS
post 25 Apr 2005, 23:27
Post #52

Membru incepator

Pe mine ma intrebai daca sunt multumit? smile.gif
Eu sunt relativ multumit de ceea ce face aplicatia asta...pentru moment bineinteles, stiu ca mai e de lucru la ea, insa nu ma intreba cat a fost de lucru pana sa ajunga asa cum o vezi. rolleyes.gif Am mai spus si o repet, vreau sa vad o aplicatie similara pentru PC, care pentru Romania sa ofere ceea ce ofera aplicatia asta...ca in rest stiu ca mai are pana sa ajunga o aplicatie profesionista cu toate cele.... biggrin.gif
Incerc sa finalizez aplicatia pentru pocket ... cool.gif
Atat aplicatia GPS pentru PC, GPS Navigator cat si cea pentru pocket, Mobile Navigator sunt facute sa mearga cu orice receptor GPS compatibil NMA 0183, insa trebuie sa fac rost de unul setat sa scoata toate pachetele GMC, GLL, VTG, GGA, etc. ca sa fiu sigur ca sunt tratate toate cazurile posibile....

Nu mai cita tot textul!

o sa caut printre CD-urile mele Route66 si o sa-l instalez impreuna cu receptorul GPS pe care-l ai, daca o sa merga o sa-ti fac o copie.

nu mai pierde timpul, utilizeaza MapPoint 2002 a aparut si 2003.
E perfect mappointul pentru europa de vest, incearca-l si ai sa vezi, e super.
E probat cu GPS-ul tau si sigur functioneaza, nu ai nevoie de nimic altceva, eu l-am utilizat in italia e perfect.

COANE!
NU MAI CITA TOT TEXTUL!
NU MAI POSTA CONSECUTIV! AI BUTON DE EDIT!
SELECTEAZA "QUOTE" DE CATE ORI VREI TU DE LA ORICINE SI APASA "AD REPLAY" SI O SA AI TOATE CITATELE IN ACEEASI FEREASTRA!
E ULTIMA OARA CAND ITI EDITEZ!

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
Smiley
post 26 Apr 2005, 07:09
Post #53

Membru autentic

La Cerf era o firma care avea in oferta si un PDA cu GPS inclus.
PDA-ul era Yakumo Delta 300 GPS UK/ENGL si costa 10.000.000.
In plus, firma oferea si soft cu harta romaniei + 34 municipii resedinte de judet (cel putin asa sustinea ala de acolo, eu nu m-am uitat decat la harta Bucurestiului). Softul se cumpara separat, si costa 9.250.000

M-am jucat putin cu PDA-ul ala, si parea ok. GPS-ul nu functiona (eram intr-o cladire), dar vanzatorul sustine ca i se conecteaza in aproximativ un minut. In ceea ce priveste softul, era slab de tot. Iti arata harta +numele strazilor, puteai sa faci zoom-in si zoom-out (manual, nu stiu daca facea si automat cand te deplasai), dar nu stia, printre altele, sa calculeze un traseu. In schimb, se pare ca daca achizitionezi licenta, beneficiezi gratuit de versiunile ulterioare de soft.

PS: preturile erau fara TVA

This post has been edited by Smiley: 26 Apr 2005, 07:10

--------------------
+
micutu
post 26 Apr 2005, 08:10
Post #54

Membru incepator

QUOTE(XfileS @ 25 Apr 2005, 23:27)
Pe mine ma intrebai daca sunt multumit?  smile.gif

nu pe tine ... pe asarban. postasem de 2 minute ... si deja sarise la mine. eu faceam o proba pentru postarea unei poze de 10k

QUOTE(XfileS @ 25 Apr 2005, 23:27)
nu mai pierde timpul, utilizeaza MapPoint 2002 a aparut si 2003.
E perfect mappointul pentru europa de vest, incearca-l si ai sa vezi, e super.
E probat cu GPS-ul tau si sigur functioneaza, nu ai nevoie de nimic altceva, eu l-am utilizat in italia e perfect.
*

momentan incerc sa-mi instalez si MapPoint-ul (parca e 2002) ... dar merge greu ... de pe ...++.
oricum, m-am linistit ... cu AR2002 ies din Romania si apoi din Ungaria smile.gif , iar dupa, voi instala AR2005.
prin Vest voi incerca sa-mi cumpar un Pocket ... second hand.
screen shot-ul a fost facut de pe AR2002.ar1111.JPG ( Size: 66.23k ) Number of downloads: 932

This post has been edited by micutu: 26 Apr 2005, 16:26

--------------------
+
XfileS
post 26 Apr 2005, 10:40
Post #55

Membru incepator

ok, o sa vezi ca acest mappoint este mult mai bun ca Autoroute si n uai nevoie de nimic altceva.

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
Marius81
post 27 Apr 2005, 19:10
Post #56

Membru autentic

From: -

incercati si "Route 66 Europe 2005" ....are acoperire foarte buna

--------------------
- - - - -
+
XfileS
post 5 May 2005, 21:50
Post #57

Membru incepator

ai probat mappointul 2002 ?

--------------------
Dacia Solenza - B 11 SNM
+
sam21
post 9 May 2005, 15:02
Post #58

Membru incepator

Deci de la capat, ca eu nu am priceput..

1. Imi trebuie PDA-ul in care incarc harta zonei care ma intereseaza.
2. Inteleg ca imi mai trebuie kit-ul GPS care sa fie legat de sau instalat pe PDA. [Apropo, ce inseamna kit GPS? E o dracie separata, sau doar un soft?]
3. Imi trebuie o cartela SIM cu roaming ca sa ma navighez in cele strainatati?
4. Trebuie sa instalez cumva pe masina vreun carkit ca sa imi spuna in boxe "dreapta aici, stanga mai incolo"? Daca da, unde se face asta in Bucuresti? Daca nu vreau neaparat sa imi spuna, ci doar sa imi arate pe harta din PDA, sa inteleg ca nu trebuie sa ma duc la service?

Deci scuze de intrerupere si multumiri anticipate..

--------------------
+
asarban
post 9 May 2005, 15:07
Post #59

Membru autentic

Domnu..pe rand..
1. PDA iti trebuie
2. Kit GPS= fie GPS pe bluetooth, fie un GPS pe CF sau SD.
3. Hai ca esti simpatic...
4. Unele programe iti "spun" in difuzorul PDA-ului, altele nu iti spun deloc.
Daca PDA-ul e prea "silentios"..de la mufa de casti a PDA-ului tragi fir la boxe si gata..

--------------------
+
sam21
post 9 May 2005, 15:15
Post #60

Membru incepator

QUOTE(asarban @ 9 May 2005, 15:07)
3. Hai ca esti simpatic...
4. Unele programe iti "spun" in difuzorul PDA-ului, altele nu iti spun deloc.
Daca PDA-ul e prea "silentios"..de la mufa de casti a PDA-ului tragi fir la boxe si gata..
*

Deci la 4, cum imi spune el in boxe ce imi spune daca nu trag firul in boxe la service?
Sau mai bine nu intreb ca oricum am inteles. Cred.

Oricum acum am fost offtopic si vroiam doar sa iti multumesc pt info. Deci se poate sterge.

--------------------
+
11 Pages < 1 2 3 4 > » 
Closed Topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th April 2025 - 13:14
Dacia