ulei deasupra motorului
![]() ![]() ![]() |
ulei deasupra motorului
george84 |
![]()
|
||
Membru Group: Members Posts: 197 Joined: 17 June 07 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|||
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Garnitura de chiulasa. Daca nu scapa ulei in sistemul de racire nu este periculos. Nu e neaparat nevoie sa o schimbi.
This post has been edited by Thanatos: 15 Sep 2008, 16:33 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
george84 |
![]()
|
nu ma sperie ca e ceva ulei pe acolo doar ca atunci cand se incalzeste motorul apare un tacanit ca de tacheti si mie ca nu-si face ungerea bine. Ma gandesc ca pierderea asta de ulei are legatura cu tacanitul ala la cald.
nu e foarte tare dar e acolo... 15 Sep 2008, 16:37: in lichidul de racire nu scapa ulei. 15 Sep 2008, 16:43: si nu cred ca e garnitura ca e murdar deasupra nu pe la imbinare, daca ar fi garnitura ar trebui sa se prelinga in jos .... This post has been edited by george84: 15 Sep 2008, 16:43 |
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
stai linistit ca nu e nici o problema.......pe acolo pe unde zici tu ca scapa si ai ulei pe alea 4 bobine sau ce mama dreaq sunt alea e de la capacul ala care vien deasupra.daca te uiti atent o sa vezi ca scapa pe la imbinare....ar fi bine sa il dai jos si sa pui niste silicon....dar nu e nici o problema majora....si tacanitul ala e normal daca ai diesel
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
2002 Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
du-te la service si pune-i sa stranga capacul de la tacheti.
dupa aia verifica si eventual inlocuieste busonul de ulei. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
george84 |
![]()
|
nu e diesel si tacanitul ala apare cand se incalzeste motorul. nu cred ca e de la busonul de ulei ca nu e localizat numai acolo unde e busonul.
exista capac la tacheti? ma gandesc ca mai degraba pe acolo da cu ulei o sa ma duc in service da vroiam ca atunci cand ma duc sa am si eu idee de la ce poate fi sa nu-mi spuna aia baliverne si sa ma puna la plata. merci pt sugestii |
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
cu placere!!!
capacul tachetilor e acela unde se infileteaza busonul. Tacanitul poate fi de la faptul ca functioneaza pe uscat. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
george84 |
![]()
|
am fost in service. pierderea de ulei era pe la capac intradevar, l-au desfacut si etansat si acum e ok. cat despre tacanit mi-au spus ca e pinionul defazor(fulie defazoare) si ca trebuie schimbat cand o sa fac distributia. mi-au spus ca pot merge asa doar ca s-ar putea pe parcurs datorita acestiu pinion sa am pierderi de putere.
|
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
Johnny78 |
![]()
|
concluzia o tragi singur...
![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
calotescu |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 10 May 08 ![]() |
stai putin tacanitul in partea de sus a motorului,vine de la tacheti?mie mi-au spus ca sunt axele cu came duse de se aude tacanitul ,zgariatul,lovitul ca si cu un ciocanel...si ca trebuiesc schimbate sau se duce motorul.
|
--------------------
renault laguna1
renault laguna1
- hd 07 zxp
1998 1.6 16v
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
QUOTE(george84 @ 20 Oct 2008, 10:31) cat despre tacanit mi-au spus ca e pinionul defazor(fulie defazoare) si ca trebuie schimbat cand o sa fac distributia. mi-au spus ca pot merge asa doar ca s-ar putea pe parcurs datorita acestiu pinion sa am pierderi de putere. mai stai putin, fulei defazoare pe motor 2.0 16V? Eu stiam ca doar 1.6 16V - 115CP (puse pe megane de prin 2003 parca) au fulie defazoare.. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
gaby_doru18 |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 14 Joined: 9 December 08 ![]() |
Salut......Am o problema...cam grava ce i dretp ..am abonament la un petrom de pe langa mine in special la ulei ...motorina mai putin ..la 150 200 de km 1l de ulei...pata jos nu gasesc dimineata, schimbul de ulei a fost facut... ma gandesc ca e afumat motorul. Si fumul e negru in draci...si mult dar mult... si cum ziceam mult....help...o zi faina
|
--------------------
Renault
laguna2 1.6 16v 2002
- 76 hnp
2002 Laguna 1.6 16v.
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
E turbina pe moarte, daca nu a murit deja. Masina mai trage?
LE: oops. a ta nu are turbina, acum am vazut ce motor ai.. nu stiu.. ![]() This post has been edited by strumfuadi: 9 Dec 2008, 14:32 |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Da de segmenti ce zici frate shtrumpf?
masinuta mananca gras, adica papa ulei in cantitati industriale. Nu trebuie neaparat sa fie fum albastru. Gabi_doru, du-te si segmenteaza motorul, sau ca sa faci o fapta buna, schimba setul sau motorul cu totul. Dieselul de 2.2 nu e un motor extraordinar de reusit, si e cunoscut ca face din astea... deasemenea, frate shtrumpf, mai toate motoarele in 16v au fulie defazoare. Mai nou se monteaza doua (nemtii cu stea in frunte), si pe admisie si pe evacuare. Daca nu ar avea acea fulie defazoare, nu s-ar justifica supapele in plus, pentru ca fulia defazoare nu face altceva decat sa devanseze momentul de umplere al cilindrilor cu amestec combustibil. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
george84 |
![]()
|
are sigur fulie defazoare. codul motorului F4R...e motorul care s-a montat si pe laguna 2.
in legatura cu tacanitul asa mi-au zis mecanicii de la serus ...ca e fulia defazoare... da pana nu o schimb nu am de unde sti sigur, mai pot fi multe ...gen pompa de apa... in primavara cand o sa fac distributia o sa schimb si pompa de apa si fulia defazoare si sper sa dispara tacanitul |
--------------------
renault
laguna III
2009/1.5 dci
|
|
strumfuadi |
![]()
|
QUOTE(Johnny78 @ 9 Dec 2008, 20:56) deasemenea, frate shtrumpf, mai toate motoarele in 16v au fulie defazoare. tizule, gata, o vand! a mea e proasta, are motor 16V dar nu are fulie d'asta smechera. si nici la motocicleta nu exista asa ceva.. Ontopic, cred ca johnny are dreptate cu segmentarea, consumul de ulei e industrial, iar fumul este albastrui, dupa relatarile posesorului. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai Shtrumpf, nu ai motor K4M? eu stiu ca si ala are fulie defazoare si asa stie si Renault.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
strumfuadi |
![]()
|
F4P. Scrie la semnatura cilindreea.
![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
esti mai fericit cu un centimetru decat altii. fulia defazoare nu e neaparat un lucru bun...
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 08:33 |