LAGUNA LENEȘĂ, HELP!!!!
![]() ![]() ![]() |
LAGUNA LENEȘĂ, HELP!!!!
ricochet2 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|||
Mrija |
![]()
|
![]() Membru Veteran Group: Members Posts: 671 Joined: 4 June 07 From: Baia Mare ![]() |
Din cate vad, ai sub 100 de caluti la roata, se poate sa fie din cauza partilor care transmit puterea la roata? In mod normal are ~107 cai, dar la roata vad ca ti se transmit mai putini de 100, eu zic sa verifici si aspectul asta.
|
--------------------
Suzuki
Gsx 750 R
110 cai la 200kg
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 576 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Ce declara constructorul nu e totdeauna adevarat, sau ce masoara dyno nu e chiar exact. Oricum puterea scade din cauza uzurii.
Masuratoriile s-au facut in conditii diferite, si mai scrie ca s-a folosit benzina 95CO. This post has been edited by bogdyMND: 6 Dec 2008, 00:12 |
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
VictorTM |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 9 Joined: 15 August 08 ![]() |
Salut!
Am avut ocazia sa conduc Laguna 1 1.6 16V si Megane 1 1.4 16V si dupa parerea mea sunt la fel. Laguna fiind mai grea are probleme la sprint. |
--------------------
Renault
Megane
2000
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Ce tot o dam cu sprintul atat?
Laguna NU e o masina de liniute....si basta oricare ar fi puterea sau cilindreea motorului. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
gramada.alex |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 39 Joined: 4 December 08 ![]() |
accelerarea masinii are si legatura directa cu anumite componente de la motor care se umplu de praf ex/ filtru aer /polen si cu anumite piese care se incarca cu resturi de carburant ex egr /
eu la a mea cand am schimbat filtrele si am pus in rezervor solutie pt curatat injectoarele am simtit o diferenta ps solutia este injector cleaner / si se gaseste la orice peco varianat de benzina sau motorina bafta |
--------------------
renault
laguna1
2001
|
|
Cristi_Cotrau |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 10 September 07 ![]() |
De acord cu Johnny78...masinile astea nu sunt facute pentru liniute si sprinturi...sunt masini confortabile de drum lung si se intind atunci la viteze....am condus destul de des de exemplu un Safrane din `97 motor de 3000 V6 si 173cai...si e acelasi lucru....nu se simte accelerarea..nici macar la ditamai motorul...asa ca ce pretentii putem avea la un motor de 1.6,1.8,2.0?Sa fim seriosi
Pardon....aproape 190 de cai....nu stiu exact cati KW are la motor de 3000 This post has been edited by Cristi_Cotrau: 8 Dec 2008, 12:33 |
--------------------
Renault
Laguna
- TM-97-CRS
1999 1.6 16v Concorde
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Aha. Deci graficul nu e al producatorului.
This post has been edited by ricochet2: 8 Dec 2008, 22:48 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
pai de unde atata?
producatori sa faca dyno...eu nu prea am auzit...pentru ca ar diferi putrerea de la masina la masina, din cauza micilor diferente dintre ele. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
IANIAN |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 24 Joined: 19 August 08 ![]() |
Vă multumesc pentru sfaturi tuturor!
Vreau sa le spun domnilor care zic că poate schimb viteza la 2000-2500rpm, că schimb peste 3000...dar nu ajung la 4000. Cred că totuși are ceva înfundat pentru că am descoperit urmatorul lucru: -în orce viteză sunt de la 2-5 dacă in timpul mersului apăs accelerația mai adînc (pentru putin timp) ..apoi revin si din nou fac operatia asta de vreo 3-4 ori ,a 4 oara simt că răspunde bine masina...(te bagă în scaun)e ca și cum aș sprițui-o. am facut vreo 2-3 zile treaba asta și acum nu mai e nevoie să fac asta de 4 ori ...la a 2 pedală scurtă răspunde bine. Acum mi-am mai revenit puțin, că eram tare necăjit că așa e tipul asta de masină. Oricum vă mulțumesc încă o dată pentru ajutor! |
--------------------
renault laguna
laguna 1
- 10 xxx
2000/b568
|
|
laricosil |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 4 Joined: 13 December 08 ![]() |
salutare . nu vreau sa par nebun s-au fara experienta da eu am lagunica de 2000 cm si daca am mers cu ea mai usurel adica nu am turato prea tare nu prea a mers bine ,acum dupa vreo 5 luni de sprint merge belea si nu ma dau laoparte sa depasesc destule masini pe sosea . pot spune ca nu mi-e rusine cu laguna
pe scurt schimb vitezele c-am la4500 chiar si5500 ,sper totusi sa nu pice motoru daca va e rusine sa o turati ca domnisoarele in oras puneti o toba sport iar atunci faceti senzatie |
--------------------
renault
laguna 1
- bz22rrr
1995
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 317 Joined: 22 March 08 ![]() |
4-5,5 mii
![]() chiar nu aveti mila de saracele masinute?....eu unul nu trec de 3000 decat daca ma "iau" cu cineva.......in rest nu depasesc 2.5 la schimbarea unei trepte.... a....am o intrebare....care ma framanta tare....cum e mai bine petre consum si solicitarea motorului...intr-un sat ma refer unde limita este de 50 (mie unul mi-e cam frica de radare)......cum e mai bine...a 4 a la 2-2.2 mii.....sau a 5 a la 1.4-1.5 mii? |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
2002 Nimic nu se pierde, nimic nu se castiga....totul se Transforma[B]
|
|
ricochet2 |
![]()
|
A 5-a la 50 km/h ?!? Ai diesel ?
This post has been edited by ricochet2: 20 Dec 2008, 02:30 |
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Pai scrie la semnatura lui ca are diesel.
Ma rog, el nu are turbo, insa mentalitatea asta de dizelar le cenzurat turbinele, si le umple catalizatoarele si valvele EGR de funingine. Ei cred ca daca merg la relanti intr'a 7'a merg economic. ![]() |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Johnny78 |
![]()
|
dupa un RK la motor se poate merge mai turat cu un benzinar. Motoarele de Laguna sunt in general turate. Totusi sa tii un benzinar doar in 4500 rpm e cam mult si consumul e destul de mare. Schimbarea se face la 3500 pentru un motor in 8 supape...La 4500 ai viteza dar nu mai ai sufienta plaja de cuplu si implicit maresti consumul.
la diesel e un pic alta treaba desi si ala suporta turatii destul de ridicate. |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
eu am 5.5 mii turatii in bord....si o data i-am dat 4.4 mii (la o liniuta cu un passat 2003).....mie m- se pare ca motorul (meu)...merge cel mai bine la 2-2.5 mii......de ce sa tii o masina la 4500 cand mai ai o treapta...sau 2....si ajungi la 2.5 mii unde scade consum si solicitarea motorului aiurea....
|
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
|
|
strumfuadi |
![]()
|
![]() Former Laguna user. Group: Members Posts: 2.331 Joined: 25 February 04 From: B u c u r e s t i ![]() |
Tu ai diesel. dieselul e pentru TRAS. Pentru cuplu la turatie mica, pentru mutat muntii. Dar nu pentru liniute.
Cum iesi din cuplu cu un diesel poti sa faci ceva pe el, daca nu schimbi treapta s'a fasait. E ca un orgasm intens care te ia pe nepregatite si care se termina brusc. |
--------------------
Honda
Civic FN2
2010
|
|
Shaggy_yo |
![]()
|
deci......intr-un cuvant...n-am ce cauta in topic-ul asta
![]() ![]() |
--------------------
Nissan Primera
1.8 SE 115 HP
- HY02FPP
|
|
Johnny78 |
![]()
|
pai de unde sa poata?
tu ai atmosferic. Nu ai efectul de "gol turbo", dar nici nu scoti mai mult de la el. Cutia ta e total diferita... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
traiann |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 41 Joined: 30 June 07 From: Timisoara ![]() |
Nu e inspirat sa compari un motor Diesel si unul benzinar. Dieselul are cuplu mare e adevarat, dar motorul pe benzina e mai elastic. Intr-adevar trebuie sa respecti anumite intervale de turatie la schimbarea treptelor, in caz contrar te trezesti ca pedalezi de pomana. Si eu am 1.6 16V si la turatii corespunzatoare masina este foarte sprintena. Trebuie doar sa te obisnuiesti sa atingi turatiile alea. Nu dau cifre, au dat altii. In principiu trebuie sa "simti" masina ca sa obtii performante. Doi soferi pe aceeasi masina mereu vor obtine performante net diferite. Parerea mea
![]() |
--------------------
Renault
Laguna I
- TM 29 NTS
1998/1.6 16V
|
|
Johnny78 |
![]()
|
Parerea mea e ca o astfel de comparatie este fizic imposibila. diferentele sunt prea mari intre motoare.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 08:45 |