Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sistem franare roata spate, se scurge lichid de frana pe la roata din spate

st3fun
post 26 Nov 2008, 08:27
Post #1

Membru incepator

Group: Members
From: Constanta

Salutare.
Am renault-ul din semnatura si de dimineatza am gasit ulei pe roata din spate. Am dat jos roata si m-am uitat la furtunasul care vine in ea. Nu este uleios, si am vazut ca lichidul se scurge din (cum s-o chema). Azi o desfac si am o intrebare. In cazul in care este de vina pistonasul, acesta are garnituri sau trebuie schimbat cu totul? Se demonteaza greu sau trebuie sa apelez la un mecanic? Aerisirea cum se face apoi ?

--------------------
Renault Megane 1.6 eRT - CT-27-SSD 1998 - versiunea 1996 - motor K7M-A-702 66kw
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
radunre
post 26 Nov 2008, 11:09
Post #2

Membru autentic

From: Tg Mures

st3fun, presupun ca ai sistem de franare cu tambur/saboti pe spate. Daca i-ti curge lichid de frana din piston, ai mare grija sa nu ramai fara lichid in "borcanul" plasat deasupra pompei de frana, dapa sistemul "prinde" aer e mult mai greu de aerisit, ABS etc.
Sfatul meu este sa schimbi pistonul complet (nu e un capat de tara la pret) decat sa cauti kit de repratie a garniturilor.
La demontare asigura-te ca poti desface olandeza din piston si cele 2 suruburi care tin pistonul, cand dai jos pistonul sa folosesti o bucata de folie plastic+un elastic ca sa acoperi capatul olandezei pt. a nu fii contaminata si pt. a opri scurgerea, din nou, verifica/mentine nivelul in "borcan".
La demontare, partea mai grea este la extragerea butucului+rulmentului, in mod normal exista si un sistem de reglare automata a cursei pistonului pe spate, acel sistem trebuie degajat inainte de a da jos cilindrul.

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 - MS 2009
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
aditzah
post 27 Nov 2008, 17:03
Post #3

Lagunist adevarat

From: Brasov

Salut! Exact aceeasi problema am avut-o si eu acum 2 saptamani. Te sfatuiesc sa cumperi pistonasul nou cu totul, care costa cam 12-13 euro si saboti noi, care sunt cam 20-25 euro. E bine sa schimbi sabotii ptr ca cei vechi sunt siguri contaminati cu lichid de frana.
1. se scoate roata
2. se scoate capacelul de tabla al taburului cu o dalta prin miscari fine
3. cu o tubulara de 30(parca) se scoate piulita care tine partea mobila a tamburului.
4. se scoate partea mobila a tamburului.
5. se face o poza a sistemului de franare ptr a sti cum se reasambleaza arcurile si toate componentele la loc.
6. se desface capacul borcanului ptr lichid de frana si se completeaza pana la maxim. capacul sa il lasi desfacut!!
7. se desfac cele doua suruburi care tin pistonul cu o cheie de 10(parca) si piulita care tine teava de lichid de frana cu o cheie de 12(parca)
8. se scot arcurile, sabotii si pistonul
9. se curata bine interiorul tamburului de mazga lasata de lichidul de frana cu detergent sau benzina.
10. se monteaza pistonul nou, sabotii noi, arcurile, cablul de frana de mana, sistemul de reglare si tot ce-ai scos tu de acolo(poza care ai facut-o inainte te va ajuta enorm daca crezi ca nu te descurci) +partea mobila a tamburului si roata
11. se aeriseste clasic, ca la dacie. unul da la pedala, celalalt se joaca cu surubul pana iese aerul de pe instalatie.

sper ca-ti va fi de folos tutorialul fara poze biggrin.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 RTX 1997
+
aquabluedod
post 28 Nov 2008, 05:19
Post #4

Membru autentic

From: Bucuresti

Daca tot umbli la o roata spate sa schimbi toate cele....umbla si la cealalta schimband aceleasi piese.......Asa e normal

--------------------
Renault Talisman - B 918 NDD 2017 1.6 dCi 130 HP Intens
Renault Megane III 1.9 dCi 130HP Privilege
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 02:15
Dacia