Cureaua de distributie - cum o verific?, Nu stiu unde sa ma uit
![]() ![]() ![]() |
Cureaua de distributie - cum o verific?, Nu stiu unde sa ma uit
ionutmanole |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 17 December 08 From: Roman, Neamt ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna 1
1994/1.8 RT
- NT 07 EZY
|
|||
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Nu ai cum o verifica. Ai dubii in privinta vechimii - schimb-o cat mai repede cu putinta!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
ionutmanole |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 17 December 08 From: Roman, Neamt ![]() |
Nu stiu cand a fost schimbata. Eu am luat-o din germania si avea 125.000 km, am mai facut eu 8000 pana acum. In mod normal la cat se schimba distributia? De asta am intrebat daca se poate verifica ca e posibil sa fi fost schimbata deja (am omis sa intreb cand am luat-o:()
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1994/1.8 RT
- NT 07 EZY
|
|
M i h a i |
![]()
|
![]() _______________________ Group: Members Posts: 5.669 Joined: 12 September 06 ![]() |
Carte de service nu avea?daca ai luat masina din Germania.. Sau proprietarul a omis sa faca reviziile....daca nu a dat cartea
![]() This post has been edited by MHY: 19 May 2009, 08:29 |
--------------------
------
------
------
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
ionutmanole |
![]()
|
si cam cat ma ajunge sa o schimb (distributia + manopera). In afara de curea tre sa mai cumpar si altceva? Si totusi distributia este sau nu cureaua aia lunga care se vede?
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1994/1.8 RT
- NT 07 EZY
|
|
dj_party |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 130 Joined: 25 November 08 From: Timisoara ![]() |
Acest subiect s-a mai discutat http://reno.ro/index.php?showtopic=135565&hl=distibutie
Aici gasesti toate informatiile de care ai nevoie. ![]() |
--------------------
renault
laguna 1
1999 1.6 16v b 107cp
|
|
Mar|Us |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.254 Joined: 12 May 08 ![]() |
Schimbarea distributiei nu e un capat de tara. Daca totusi vrei sa mergi cu masina linistit pe drum eu zic sa mergi s-o schimbi. Cu ocazia asta, schimba-ti si toate filtrele si pompa de apa.
|
--------------------
Renault
Laguna 2
2003 / 2.2 dCi
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Nu e capat de tara. Dar, paranoic cum sint (si ghinionist la culme), mi-e tare frica sa nu dau peste un ciumpalac de mecanic care sa faca ceva gresit acolo. Da, schimbarea unei distributii implica riscuri, la fel ca operatia de apendicita, chiar daca sint simple ambele. Dar, la fel ca in cazul operatiei de apendicita, trebuie facuta, altfel consecintele sint dezastruoase.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.315 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
ionutmanole - sa schimbi distributia nu este scump dar nici ieftin... depinde cine si unde faci schimbarea.... in schimb pretuol este foarte mare in cazul unei reparatii rezultate din ruperea curelei de distributie...
Este lege faptul ca la orice second achizitionat i se schimba distributia, uleiul si absolut toate filtrele...asta ca sa nu ai probleme mai tarziu....mult mai costisitoare.. Vezi ca la interval de 4 ani, producatorul spune ca, trebuie schimbat lichidul de frana, cel de racire si cel de servo... daca nu stii cand au fost schimbate iti recomand sa le schimbi si pe alea.. |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
ricochet2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.770 Joined: 8 November 08 From: Timisoara ![]() |
Si placutele de frana si o revizie generala si asa mai departe. Si ajungem aproape de pretul unei masini noi...
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
bogdyMND |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 575 Joined: 24 May 07 From: Timisoara ![]() |
Chiar dc vezi cureaua nu poti sa-ti dai seama de uzura. Eu am pus cureaua veche pe langa cea noua, si chiar nu am facut diferenta, decat ca cea veche era mai prafuita.
|
--------------------
Renault
Laguna 3
2.0 dci - 150 - 4Control
|
|
ionutmanole |
![]()
|
Am fost la un magazin de piese auto si m-am interesat de pret.... cureaua cu 2 role si pompa de apa m-ar ajunge cam 860 RON (pieses cu calitatea fabricantului); pt piese cu calitate normala ar fi putin mai ieftin. Acum ma gandesc unde as putea sa o schimb si sa am siguranta ca nu-mi face mecanicul "buleala". Am inteles ca pt a schimba distributia la Laguna le trebuie o presa speciala sau ceva de genul asta. Stiti prin zona mea (stau in Roman) vre-un service bun si cam cat m-ar ajunge manopera?
|
--------------------
Renault
Laguna 1
1994/1.8 RT
- NT 07 EZY
|
|
ricochet2 |
![]()
|
La mine pe filtrul de aer e un abtibild in care scrie ca distributia a fost schimbata la 70 mii km, in Germania. Acum masina are 94 mii. Sa schimb sau sa mai merg ?
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zet105 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 393 Joined: 15 May 09 ![]() |
Inafara distriburia se schimba intre 90k-100k vorbesc de un citroen xsara 1.6i.Am intrebat personal la o reprezentanta citroen.
Banuiesc ca la reno cam tot asta ar fi intrevalul.E posibil sa fi fost schimbata dar pentru un somn mai linistit poti sa o schimbi desi costa.Nu uita de pompa de apa. Pe mine mana de lucru m-a ajuns 300 ron. Total kit de dist ,pompa apa,curea alternator,antigel undeva la 1200ron. De presa speciala nu cred ca e nevoie.Trebuie urcata pe elevator si suspendat motorul sau ceva de genul.Cel putin asa a lucrat mecanicul care a schimbat la mine distributia.Mai mult a lucrat pe sub masina decat pe deasupra. Daca la mine in capatul Romaniei am gasit un mecanic care sa se bage la distributie cred ca si in Roman trebuie sa gasesti. This post has been edited by zet105: 19 May 2009, 15:19 |
--------------------
reno
Megane 3, 1.5dci, 110cp, phase 2(2012)
--
- ----
|
|
ricochet2 |
![]()
|
Daca ridica prea tare motorul, ma gandesc ca se pot uza suportii si apar trepidatii, se strica ambreiajul, poate cutia, cine stie ce mai. Cum poti stii daca mecanicul lucreaza corect ? Dai cu banul si speri sa nu ai ghinion.
|
--------------------
Renault
Laguna Concorde 1.6 16V
1999
|
|
zare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 384 Joined: 17 December 07 From: oradea ![]() |
am intrebat ieri in Oradea la un magazin pt.distributie 700 lei,cu pompa,apoi mai vine manopera,ramane de vazut cu mecanicul.curele germane si role ,pompa ceva Made in England.
|
--------------------
renault
laguna I grandtour- GPL Tomasetto stag 300
Peugeot 407 2.0 136hp ,Citroen C 5 Tourer 2009
|
|
CJ-27-BGM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 219 Joined: 16 September 07 From: Klausenburg ![]() |
Cureaua ce se vede este cureaua de accesorii. Daca iti permiti este bine sa o schimbi si pe aia. In cartea masinii la 1.6 16V si la 1.8 16V scrie ca distributia se schimba la 100 000 km. La noi e bine sa o schimbi la 60 000 din cauza prafului si regimului de functionare diferit de cel din vest. Eu am schimbat-o in toamna si am iesit undeva la 700 ron piese +manopera. E bine sa o schimbi la un service autorizat ca am mai auzit de unii care si-au schimbat distributia " in spatele blocului" si pe urma au avut doar probleme. Daca tot o schimbi schimba si pompa de apa, role.
|
--------------------
Renault
Laguna
1999 1.6 16V
- CJ 27 BGM
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
@ionut manole
Schimba distributia cat de repede posibil nu cred ca la tine pompa de apa e pe cureaua de distributie deci nu ai de ce sa o schimbi. Spor!!! |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
1994/Business
- BC 99 AEB De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
cridaia |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.100 Joined: 25 February 08 From: Sannicolau Mare, Timis ![]() |
din ce stiu eu, la motoarele de 1.8 pompa nu este pe distributie, dar la anul lui de fabricatie.....
![]() |
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
just_illusions |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 406 Joined: 22 November 08 From: Timisoara ![]() |
.... eu stiam ca la modelul meu, pompa de apa e actionata de cureaua de distributie !
.... pana la urma cum e ? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna
1999 / 1.8 16v /
- TM 11 YNF
|
|
cridaia |
![]()
|
|
--------------------
Volkswagen
Passat - Break
2009 - BlueMotion
- TM 98 BUZ
|
|
adi_cody |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 11 Joined: 14 May 09 ![]() |
la phase 1 pompa de apa nu este actionata de cureaua de distributie!Este chiar usor de schimbat distributia,nici nu trebuie ridicata masina de la sol,nu trebuie nici presa nici motoru nu trbuie ridicat fortat,numai suportul motorului care e langa distributie trebuie dat jos si pus un cric sau ceva sub motor sa nu atarne,la mine am schimbat-o eu pentru ca ma ocup si de reparatii,am lucrat ca mecanic 2 ani!Ai nevoie de curea si doua role(rola intinzatoare si de gidaj)plus na-r fi rau sa ii schimbi si cealalta curea de la alternator,pompa de apa,servo si daca ai clima(asta e acea curea lunga)!Sa se uite mecanicul si la rulmentul pompei de ulei,probabil trebuie si accea schimbata(la mine de exemplu nu a trebuit).Kit-ul te ajunge undeva la 750-850 ron(calitate buna)si 70-80 ron cureaua cealalta tot asa!La mine in judet(covasna)schimbarea distributiei e undeva pe la 250 de ron.Cum au zis si baieti mai sus daca iti permiti schimba toate consumabilele,dacu nu pe rand cum poti!Succes!!!
This post has been edited by adi_cody: 21 May 2009, 13:29 |
--------------------
RENAULT
LAGUNA I
1995/2.0 i RXE/
- CV-04-HYH
|
|
traffictours |
![]()
|
Membru autentic Group: Validating Reno Posts: 1.013 Joined: 9 January 07 From: Bucuresti ![]() |
eu am schimbat distributia la velsatis dupa 6 ani si 85000 km. cureaua arata impecabil, dar nu poti sa vezi o eventuala mica fisura, crapatura care 'evolueaza' rapid si se rupe cureaua. asa ca la fiecare second cumparat, se schimba cel putin cureaua(si rolele, ca si astea se pot gripa cand ti-e lumea mai draga)
|
--------------------
BMW
-
-
|
|
johnnyfx |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 69 Joined: 24 December 07 ![]() |
[quote=adi_cody,21 May 2009, 13:14]
la phase 1 pompa de apa nu este actionata de cureaua de distributie!Este chiar usor de schimbat distributia,nici nu trebuie ridicata masina de la sol,nu trebuie nici presa nici motoru nu trbuie ridicat fortat,numai suportul motorului care e langa distributie trebuie dat jos si pus un cric sau ceva sub motor sa nu atarne, la mine la phase 1 a ridicat-o pe elevator la 1 metru jumate si a lucrat pe dedesubt dar nu a pus nimic sub motor desi era dat jos suportul de motor ![]() laguna 1 ph1 motor 2.0 l 8 valve motor F3R..help!!! |
--------------------
renault
laguna
1996 - 2.0 RT
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:24 |