Problema, sistem de franare -spate-
![]() ![]() ![]() |
Problema, sistem de franare -spate-
Terminat0r |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|||
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Placutele sunt bune?
|
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
Terminat0r |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 8 Joined: 18 June 08 From: Bucuresti ![]() |
Da, sunt OK. cursa pedalei este scurta, sabotii au fost reglati
|
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
Ai fost cu ea la RAR sau la ITP?
Poate n-o fi apasat destul pe frana mecanicul ![]() Zic si eu.... daca pica toate variantele o sa trebuiasca sa schimbi pompa. |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
E prima verificare de acest fel pe care o faci cu aceasta masina ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7) 33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013 Andrei |
|
Terminat0r |
![]()
|
Da e prima data cand fac aceasta verificare, masina fost verificata pe standul RAR si ulterior-ieri- pe un altul .
Pompa, circuitul este in X iar fata franeaza foarte bine si fara dezechilibre intre roti cred ca in acest caz este putin probabil. |
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Pai cred ca tot de la valvele alea e buba .Se deschide una la forta prea mica de franare , ar trebui sa ai niste arculete calibrate la ele si probabil s-au slabit de batrane. O valva ar trebui sa se deschida ca sa nu blocheze roata cand e franarea prea puternica. Aia daca o identifici tre sa intaresti putin arcu ei .Asta ar fi un fel de ABS .
L.E. Ia citeste aici ; http://vwforum.vwforum.ro/index.php?showto...33entry233733 This post has been edited by verde: 18 Jun 2008, 10:14 |
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Terminat0r |
![]()
|
Da, se pare ca VW are o problema similara, din ce descrie baiatu se pare ca sistemul de franare este similar cu cel de pe CLIO-al meu- diferenta este ca limitatorul de franare este la VW montat pe conducta-cel putin asa inteleg- iar la Clio in interiorul pistonului ceea ce il face foarte greu de accesat -dar nu imposibil-.
Voi cauta niste schite pentru a vedea exact despre ce este vorba -pentru cei ce nu au inteles,nici eu nu sunt pe deplin lamurit-. Problema cu VW este ca nu ia oferit nimeni o solutie , dar eu sunt optimist pentru doar cateva ore am primit mai multe raspunsuri decat ma asteptam multumesc. |
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
verde |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.133 Joined: 5 September 06 From: Pitesti ![]() |
Incearca si la sectiunea Twingo , roagai sa verifice in manualul lor daca e acelasi sistem de franare.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
TRANCA |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 579 Joined: 29 January 06 From: IALOMITA ![]() |
... are ABS?...
|
--------------------
A FOST RENAULT
MEGANE II SEDAN
2004 1.5 dCi Ex Megane II Sedan 1.5 dCi...
|
|
Terminat0r |
![]()
|
1.Nu , nu are Abs.
2.Voi verifica si la twingo , multumesc |
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
verde |
![]()
|
Ma gandeam la modelele mai vechi de Ttwingo. Daca tin eu bine minte Twingo si Clio au fost lansate cam in aceeasi perioada, dar asta e alta poveste.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
Terminat0r |
![]()
|
Am verificat manualu' Twingo , are sistemul la fel cu acesta , dar se pare ca versiunile clio1 cu 4 usi -salon- au aceasi echipare, asta am inteles din manual Clio.
In manual singura recomandare in cazul functionari incorecte este -se schimba CILINDRI DE FRANA- |
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
verde |
![]()
|
Totusi incearca sa schimbi lichidul de frana , completezi si purjezi repetat , pana se duce cel vechi.Recomandarea lor e corecta ptr ca interventia la cilindri poate aduce dezechilibru la franare stanga/dreapta. Ar mai fi o solutie la dezmembrari , o cautare cu google si gaasesti cateva firme.Si ca ultima si cea mai costisitoare solutie cauti codul ptr cilindrii si comanzi pe net.
|
--------------------
megane 3 /clio 4
....dci 110 /1,2aspirat
....2015 /2017
|
|
cmandrei |
![]()
|
![]() NEWSMAN Group: Moderatori Posts: 10.439 Joined: 9 March 05 From: Bucuresti/Targu Mures ![]() |
Daca tot suntem prin zona, intreb si eu ca sunt curios ... la R5 stiu ca sunt versiuni cu repartitor spate si fara ... ce s-ar intampla daca ai monta un astfel de repartitor la versiunea fara ? ar dauna ... ?
|
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
adipad |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 20 April 08 ![]() |
repartitorul nu dauneaza ba chiar ajuta masina sa cand franeaza sa si ramana stabila,dar ca sa montezi unul e cam dificil pentru ca trebuie calibrat astfel incat in functie de cat de ridicata este masina de spate in momentul franari acesta sa dea drumul sau sa opreasca lichidul.o idee mai usoara ar fi sa iei modelul de la o masina la fel ca a ta dar care are montat repartitor si sa il copiezi perfect.
|
--------------------
renault
twingo 1.2
- bv10ukv
2003
|
|
Terminat0r |
![]()
|
Daca as dori sa cumpar 2 cilindri de frana, se pare ca asta e singura solutie viabila, de unde ati recomanda voi sa iau?
Cilindri sunt Bendix-Bosch iar codul inscris pe ei este BX299. This post has been edited by Terminat0r: 18 Jun 2008, 20:58 |
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
cmandrei |
![]()
|
Pai la R5-ul pe care l-am avut, repartitorul nu avea nici o treaba cu puntea spate ... pur si simplu era montat pe conducte (si fara el frana era 0 la masina).
Terminat0r ... de la un magazin de piese mai rasarit poate, dar depinde unde esti si cat vrei sa te plimbi ... (nu de alta dar daca stai in Berceni si eu iti spun un magazin din Crangasi e cam ciudat) [ http://www.reno.ro/index.php?showtopic=41386 http://www.reno.ro/index.php?showtopic=42758 - pe aici gasesti si adrese de magazine] |
--------------------
ex. Renault
Clio Symbol
- RO
|
Terminat0r |
![]()
|
Am gasit la ...... pe Mihai Bravu intre benzinarii la 80 lei bucata , oamenii afirma ca sunt bosch voi vedea in cursul dupa amiezi cand ii vor aduce , pretul spre surprinderea mea a fost cel mai mic dar nu foarte diferit de cele date de alte firme
|
--------------------
Renault
Clio1
1993/1.2 5 usi
|
|
paulgheta |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 6 November 08 ![]() |
ne spui cum ai rezolvat problema? ai scimbat cilindrii?
|
--------------------
renault
clio
1/1994
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 14:25 |