Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

4 Pages < 1 2 3 4 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Rulment spate

vali1971ro
post 14 Nov 2008, 11:47
Post #31

---------------------

Group: Members

@ricochet2-- daca vrei sa-ti rezolvi problema la renault te priveste "direct si personal" ("scump domne' , scump") , insa nu imi vina a crede ca alte service-uri mai acatarii nu sunt la timisoara! rulmentul care il ai tu pe masina e fara abs (daca citeai tot topicul cu atentie iti dadeai seama) , nu costa o avere (excluzand service renault) iar manopera de asemenea nu este mare. nu mai merge cu el asa , pentru ca in timp se poate gripa ,suda pe ax sau alte tampenii , si atunci pot aparea costuri suplimentare muuuuuult mai mari!
succes!

--------------------
. . .
"diferenta dintre un critic si un creator este ca cea dintre bou si taur" Teophile Gautier
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
dorin85
post 14 Nov 2008, 17:33
Post #32

Membru autentic

@ricochet2- sa sti ca nu e mare scofala sa verifici un rulment. Daca ridici masina pe cric si invarti de roata o sa-ti dai seama imediat, si mai poti compara si cu celelalte roti daca nu esti sigur, (dar asta doar in cazul in care vrei sa te murdaresti pe maini)

--------------------
renault laguna 1 1998 1.6i 16V - SB-02-DOR
+
ricochet2
post 14 Nov 2008, 17:43
Post #33

Membru autentic

From: Timisoara

Saptamana viitoare ma duc la service. O sa-si dea si ei cu parerea. Poate fi si frana, tamburul, practic orice legat de roata. Trebuie vazut exact.

This post has been edited by ricochet2: 14 Nov 2008, 17:43

--------------------
Renault Laguna Concorde 1.6 16V 1999
+
Johnny78
post 15 Nov 2008, 02:46
Post #34

Membru autentic

From: Bucuresti, Jud. Bacau

Promiti sa il schimbi?
sa nu faci cum ai facut cu filtrul? wink.gif

--------------------
Renault Laguna 2.0 1994/Business - BC 99 AEB
De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
+
ricochet2
post 15 Nov 2008, 03:13
Post #35

Membru autentic

Ce am facut cu filtrul ? Si rulmentii ii schimb (sau in orice caz ce e problema acolo), pentru ca nu-mi place ca huruie.

--------------------
+
strumfuadi
post 19 Nov 2008, 10:23
Post #36

Former Laguna user.

From: B u c u r e s t i

Bai, mai bine ti'ai fi schimbat rulmentii inainte sa dai comanda pentru Alpine! laugh.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
Johnny78
post 19 Nov 2008, 20:44
Post #37

Membru autentic

@ricochet
cum adica "ce am facut cu filtrul". cine se dadea cocos ca nu il schimba? Ma refer la ala der polen si ala de aer... nu a asarit un forum intreg in capul tau sa schimbi filtrele alea si tu nu si nu...

in ceeea ce priveste comanda pentru Alpine, e dementiala faza dar s-a mai vazut. intai montata alarma de 1500 RON, apoi plans dupa punte fata... e de ajuns sa ma uit in oglinda si vad vinovatul.

--------------------
+
ricochet2
post 19 Nov 2008, 22:12
Post #38

Membru autentic

Auzi johnny, stii ce ? M-am saturat de tine si de replicile tale. Am rabdat cat am rabdat, dar totul are o limita. Cauta sa te iei de altcineva. Locul forumului e pentru discutii amicale, nu pentru luari peste picior si mistouri ieftine. Si nu te mai da atotstiuitor, ca nu esti.

--------------------
+
Johnny78
post 20 Nov 2008, 21:48
Post #39

Membru autentic

Hopaaaa
cineva e suparat ca vacarul pe sat

ti-am scris mai mult dar la o revedere ulterioara am constatat ca nu merita sa imi bat capul... Imi pare rau ca ne-am irosit timpul si tu, si mai ales, eu.
Astept cu interes o revizuire a atitudinii.

This post has been edited by Johnny78: 21 Nov 2008, 00:19

--------------------
+
CiPPtm
post 22 Nov 2008, 18:29
Post #40

>>>>>>>> <<<<<<<<

From: TiMisoara/Wien.

Eu am schimbat nu demult rulmentul spate stanga pentru ca huruia(si eu m-am prostit cu frana de mana).
Rulmentul a costat 135 lei,masina are ABS dar pe spate am tambur.
In cazul in care pe spate ii tambur, pe el ii fixata o rata dintata de pe care senzorul abs citeste, si care n-are nici o treaba cu schimbatul rulmentului,aia-i fixa pe tambur. Mare grija sa nu iti ciobeasca vreun dinte de pe rotita aia !!!
In cazul in care ai discuri si pe spate, te va costa undeva la 250 lei / rulment.
Ce spunea cineva cu doi rulmenti care trebuiesc schimbati, acolo ii vorba de modelele combi.

--------------------
X(fostä)Laguna 1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala) Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression. - KO 920 DU'
"Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
+
ricochet2
post 22 Nov 2008, 20:31
Post #41

Membru autentic

Merci Cip. O sa ma duc la service sa vad exact ce e. Din pacate nu stiu un service sau mecanic bun. Dar ce e sigur e sigur. Ei ar trebui sa-si dea seama ce are exact. Poate fi si si rulmentul si ceva la sistemul de franare, in orice caz e sigur ceva la roata, pentru ca devine cu atat mai puternic, cu cat viteza creste.

Situatia e putin incalcita, pentru ca trebuie sa platesc o verificare, apoi sa cumpar piesele si in final sa mai merg odata si sa schimb piesele. Tu de unde ai cumparat ?

Tambur am pe spate sigur. Am vazut cand am schimbat cauciucurile. Si la fel, am ABS ca si tine. Se pare ca avem acelasi sistem.

Vad ca esti din Timisoara. Poate stii un service bun. Am mai primit o recomandare de mecanic, dar e in concediu din pacate in clipa de fata.

M-as duce la Renault daca as stii ca lucreaza bine, dar am auzit pareri contradictorii.

This post has been edited by ricochet2: 22 Nov 2008, 20:37

--------------------
+
andipreda
post 23 Nov 2008, 14:40
Post #42

Membru incepator

QUOTE(CiPPtm @ 22 Nov 2008, 18:29)
Eu am schimbat nu demult rulmentul spate stanga pentru ca huruia(si eu m-am prostit cu frana de mana).
Rulmentul a costat 135 lei,masina are ABS dar pe spate am tambur.
In cazul in care pe spate ii tambur, pe el ii fixata o rata dintata de pe care senzorul abs citeste, si care n-are nici o treaba cu schimbatul rulmentului,aia-i fixa pe tambur. Mare grija sa nu iti ciobeasca vreun dinte de pe rotita aia !!!
In cazul in care ai discuri si pe spate, te va costa undeva la 250 lei / rulment.
Ce spunea cineva cu doi rulmenti care trebuiesc schimbati, acolo ii vorba de modelele combi.
*

Corect. A mea e combi....smile.gif tambur si abs....

--------------------
renault/laguna renault/laguna 2000/break
+
CiPPtm
post 25 Nov 2008, 00:20
Post #43

>>>>>>>> <<<<<<<<

Pentru ricochet2:

Pai eu am fost pt. constatare la Renault in cal. Sagului,peste drum de Mercedes, a fost 130 lei constatarea si test motor.Baietii de treaba, mi-au zis ce ar trebui schimbat urgent, ce mai pot lasa pe mai tarziu.(I-am ascultat si n-am avut probleme).
Nu-s multi bani si merita sa stii exact ce-ti "canta" pe la masina.
Cat despre piese, eu majoritatea le-am luat de la Pro Motor din Cal.Sagului, dar poti compara preturile cu cele de la Ciclop.Am observat ca sunt diferente maricele.
De schimbat rulmentul,nu-i asa greu.Eu l-am schimbat acasa-in curte,ce-i drept m-am chinuit putin ca s-a sudat aproape cum am mers mult timp cu el huruind.Da' s-a rezolvat cu rotopercutor-ul, a iesit.
In tambur are o siguranta,care vine scoasa cu un patent cu cioc si prin presare ar trebui sa iasa relativ usor.
Ne auzim.
Bafta!

This post has been edited by CiPPtm: 25 Nov 2008, 00:20

--------------------
X(fostä)Laguna 1ph2/1.6/16v/107cp/'98/Liftback/RXT. (Actuala) Laguna1ph2/1.9dti/98cp/`00/Liftback/Expression. - KO 920 DU'
"Prietenie înseamnă să fii alături de prieteni nu când au dreptate, ci când greșesc."
+
ricochet2
post 25 Nov 2008, 05:21
Post #44

Membru autentic

Merci, Cip. Am fost la Ciclop azi. Nu mi-a placut cum am fost tratat, zapaceala multa, harababura si multi nervi. Serviciu la pamant. Filtre aveau doar Mann (nu am auzit de ei, preferam ceva de care sa fi auzit, gen Bosch de ex.), rulmenti la comanda (costau parca 150 lei). O sa incerc sa vad la Pro Motor, mi-e teama de o alta deziluzie, cel putin de pe colt, magazinul arata tare derapanat, iar service-ul e undeva intr-o maghernita. Daca tot tii la masina ta si vrei sa-ti cante bine, ma gandesc ca nici nu o dai pe mana unui terchea berchea cu un ciocan intr-o mana si o tigara in gura, de printr-o curte din cartier marginas. Am de schimbat si filtrele (si sa schimb uleiul) si pentru asta trebuie sa ma duc la service. Am cumparat antigel azi. Se schimba greu lichidul de racire ?

This post has been edited by ricochet2: 25 Nov 2008, 05:22

--------------------
+
strumfuadi
post 25 Nov 2008, 11:08
Post #45

Former Laguna user.

QUOTE(ricochet2 @ 25 Nov 2008, 05:21)
Filtre aveau doar Mann (nu am auzit de ei, preferam ceva de care sa fi auzit, gen Bosch de ex.)

radmasa.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
r&d
post 25 Nov 2008, 13:42
Post #46

Membru autentic

Sa nu care cumva sa cumperi filtre Mann! Nu de alta, dar sunt cam cele mai... bune.

--------------------
Volvo S40 2.0T4 200cp 2001
Renault Laguna 2 Privilege 1.8 16V 120cp 2001 (Verkauft/Sold)
+
strumfuadi
post 25 Nov 2008, 14:17
Post #47

Former Laguna user.

K&N sunt cele mai bune, ca sunt cele mai cunoscute si sunt si scumpe. Nu conteaza ca intra mai mult praf in motor decat cu un filtru normal. wink.gif

--------------------
Honda Civic FN2 2010
+
cridaia
post 25 Nov 2008, 14:28
Post #48

Membru autentic

From: Sannicolau Mare, Timis

service bun in timisoara...............Auto-ovarom ( sau cam asa ceva )

--------------------
Volkswagen Passat - Break 2009 - BlueMotion - TM 98 BUZ
+
Cristi_Cotrau
post 25 Nov 2008, 14:41
Post #49

Membru autentic

@ Cridaia

Auto-ovarom e ala de pe Miresei...au service bun si preturi decente

--------------------
Renault Laguna 1999 1.6 16v Concorde - TM-97-CRS
+
ricochet2
post 25 Nov 2008, 14:56
Post #50

Membru autentic

Zau ? Stiu unde e. O sa ma duc sa vad. Deocamdata ma duc la Temeco (sper sa-l gasesc, stiu ca e pe Calea Dorobantilor, dar nu stiu unde, daca nu s-au mutat de acum mai bine de 10 ani, stiu unde e). Acolo cica ar fi filtre Bosch.

--------------------
+
cridaia
post 25 Nov 2008, 15:31
Post #51

Membru autentic

From: Sannicolau Mare, Timis

@ricochet2

iti recomand filtrele Ufi sau Mann..............sunt specializati in filtre ( cei mai tari ) wink.gif

si...........nu mai cauta "cai verzi pe pereti"........dute la Auto-ovarom si nu vei regreta. wink.gif

This post has been edited by cridaia: 25 Nov 2008, 15:33

--------------------
Volkswagen Passat - Break 2009 - BlueMotion - TM 98 BUZ
+
CiPPtm
post 25 Nov 2008, 20:29
Post #52

>>>>>>>> <<<<<<<<

@ ricochet:

Toate operatiunile ce ai spus ca vrei sa le faci(filtre,ulei etc), eu le-am rezolvat singur cu manutele mele, acasa in curte.Si nici eu nu sunt mare mecanic.
Daca n-ai curte poti gasi o alternativa, garaj ceva.
Nu te obliga sa schimbi piesele cumparate de la ei in service-ul lor.(ProMotor)
La Ciclop asa ii tot timpul cum ai spus.
Hai sa-ti explic de filtre: Mann sunt nemtesti, sunt bune,deci nu ezita sa cumperi unul doar ca nu cunosti firma.
Lichidul de racire- daca vrei sa-l schimbi din tot circuitul,ala vechi ii dai drumul pe la coltul radiatorului din dreapta jos, cum te uiti din fata masinii.Dai un pic la automat sa iasa toata din tot circuitul.Pui la loc furtunul si torni noul lichid.Amestecul cu apa sa-l faci inainte de ce il torni.
Daca ai nevoie de o mana de ajutor... cu mare placere.
Bafta!

This post has been edited by CiPPtm: 25 Nov 2008, 20:30

--------------------
+
ricochet2
post 2 Dec 2008, 23:31
Post #53

Membru autentic

Am schimbat in final rulmentul. A costat 307 lei si manopera 94 lei. In total 401 lei. Am mai cumparat si un set de stergatoare si un filtru de benzina si, impreuna cu uleiul, antigelul si filtrele de ulei, aer si habitaclu pe care le aveam, toata operatia m-a costat 895 lei (plus ciubuc la mecanic). Manopera a costat 400 lei (mult zic eu pentru 3 ore si jumatate de lucru, timp in care mecanicul a facut destule pauze), iar piesele (rulmentul, stergatoarele, filtrul de benzina si 2 coliere) 500 lei.

Am fost la Renault. Au lucrat frumos, ingrijit, curat, sper ca si bine. Ce nu mi-a placut e ca au incercat si varianta taxarii la negru, in schimbul unei sume mai mici. Nu am acceptat. Pentru o reprezentanta oficiala e jenant. Piesele sint toate de origine Renault.

Un lucru care m-a lovit ca un upercut a fost faptul ca planetara stanga trebuie schimbata cat mai urgent si costa 18 milioane (plus manopera) sad.gif

Ma gandesc cumpararea ei din alta parte (caz in care Renault nu mai garanteaza decat lucrarea 90 zile, nu si piesa). Ma mai gandesc la o piesa reconditionata, dar nu stiu un magazin sau firma care sa vanda piese reconditionate (nu luate de pe masini si vandute direct, ci verificate si reconditionate dupa caz), la un pret mai mic si pe care sa dea garantie.

This post has been edited by ricochet2: 2 Dec 2008, 23:37

--------------------
+
Johnny78
post 3 Dec 2008, 20:33
Post #54

Membru autentic

Mai exista varianta achizitionarii si schimbarii peste hotare...
vezi pe unixtrade.net, elit.ro, autokarma.ro

O planetara reconditionata isi face treaba dar nu ca una noua (evident). exista posibilitatea ca peste un numr de Km, destul de mic dealtfel, sa trebuiasca sa o schimbi din nou si cam tot acolo ajungi...

--------------------
+
CiPPtm
post 6 Dec 2008, 23:43
Post #55

>>>>>>>> <<<<<<<<

Vai! vai! ricochet2 ... cu banutii aia ce le-ai dat la marii meseriasi de la renault iti mai luai un brat de piese si ceva.
De curiozitate,de unde ai luat piesele?De la ei?

This post has been edited by CiPPtm: 6 Dec 2008, 23:47

--------------------
+
Johnny78
post 7 Dec 2008, 00:57
Post #56

Membru autentic

asa se pare...

--------------------
+
ricochet2
post 7 Dec 2008, 01:23
Post #57

Membru autentic

De la ei, da. Nu e cazul sa fiti ironici. E alegerea mea. Rulmentul e piesa de origine, am garantie pe el si pe lucrare (luat din alta parte, tot de firma, era doar cu 50 lei mai ieftin), iar stergatoarele de parbriz nu le-am gasit complete in alta parte. Doar daca puneam unul de un fel, unul de alt fel si celalalt de alt fel. Filtrul de benzina a fost ieftin, iar restul filtrelor, uleiul si antigelul le-am adus de acasa.

--------------------
+
Johnny78
post 7 Dec 2008, 01:44
Post #58

Membru autentic

asa mai merge...desi te-au ars la manopera de te-au rupt...

--------------------
+
ricochet2
post 7 Dec 2008, 16:54
Post #59

Membru autentic

Asta asa e. Am si scris mai sus. 400 lei. Au pus 5,5 ore, desi au stat doar 3,5. Poate ca pentru fiecare operatie e o durata de timp si atunci se aduna, nu stiu. Pe factura e trecuta fiecare operatie in parte, dar nu stiu daca aceste operatii nu au tarif fix (adica daca interval de timp fix) si atunci adunate dau 5,5 ore. Oricum sint convins ca daca ar fi lucrat in ritm normal, terminau in 2 ore si le mai ramanea si timp.

--------------------
+
Johnny78
post 7 Dec 2008, 19:33
Post #60

Membru autentic

pai cand mai ai de gand sa mai faci din astea sa intrebi ca unii dintre noi stiu exact timpii de manopera de la Renault...prietenii stiu de ce

--------------------
+
4 Pages < 1 2 3 4 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 29th April 2025 - 18:35
Dacia