Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Zgomot bizar la frana de motor, Se aude un huruit..?

Codrin-Bacau
post 28 Oct 2008, 14:23
Post #1

Membru autentic

Group: Members
From: Bacau

Salutare,

Azi am sesizt un zgomot ciudat in momentul schimbarii vitezei din a 2-a, in viteza 1, am vrut sa ma folosesc de frana de motor fara a mai actiona pedala de frana pt. a reduce viteza... si in acel moment s-a auzit din fata un huruit/zgomot deranjant..ceva de genul fier pe fier.....?? unsure.gif nici nu stiu cum sa explic mai bine zgomotul...dupa care am aprit muzica si am repetat operatiea si rezultatul a fost identic..acelasi huruit/zgomot deranjant.

Mai e cineva in ac. situatie? ma puteti ajuta cu ceva sfaturi??

Multumesc

--------------------
Renault Symbol-Fidji - BC- 2007-1.5 dCI/70Cp
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petruM
post 28 Oct 2008, 14:28
Post #2

Membru incepator

cred ca e de la pompa de apa sau rolele intinzatoare de la distributie ..am avut si eu acc problema

--------------------
renault clio 2 bicorp - 87 MIG 2001
+
hitman1234
post 28 Oct 2008, 14:46
Post #3

Bringing secsi back

stai tu vrei sa bagi dintr-a 2-a in viteza 1 fara sa caraie?pai la mine nu intra decat cand sunt stationat sau aproape de a stationa intr-a intaia..

--------------------
bemfe vewe .
"Cearta pe net ca e ca paraolimpiada: chiar daca castigi, tot handicapat esti." Nalodaniel
+
cmandrei
post 28 Oct 2008, 14:50
Post #4

NEWSMAN

Group: Moderatori
From: Bucuresti/Targu Mures

Si eu am vrut sa zic cam la fel ... la ce viteza ai dat tu treapta 1 din a 2 a ?

--------------------
ex. Renault Clio Symbol - RO 2001 Dynamique (1.4 8V 75 cp K7J-A7)
33.722 km - 12.2004
178.691 km - 03.2013
Andrei
+
sandokhan
post 28 Oct 2008, 15:10
Post #5

Membru autentic

From: Bucuresti

la clio nu merge retrogradare in mers din 2 in 1. si eu m-am adresat unui service pe aceeasi tema - huruit la franare motor. la alte masini merge (ex Logan).

--------------------
Renault Clio Symbol 2002, 1.4 8v / Megane hatchback 2007, 1.6 16v
/ Opel Vectra C Combi 2008, 1.9 8v CDTI / Lada Niva 1.7 4x4 2008
+
balanel
post 28 Oct 2008, 15:45
Post #6

Transmisie automata - confort si siguranta.

S-a auzit cand ai bagat in viteza sau cand ai cuplat ambreiajul?

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
crisolro
post 28 Oct 2008, 15:46
Post #7

@sandokhan: pai si ce ti-a zis serice-ul? doar ca nu merge?

@codrin: cred ca inteleg situatia descrisa de tine ca retrogradare de la II la I si nu ma mir de ce o faci dar nu e prea "ortodox" si nici indicat ... probabil a ta intra usor acolo din II in I sau fortezi putin schimbatorul fara sa realizezi

a mea nu intra in aceasta situatie in I la manipularea "normala" a schimbatorului si apas frana reducand viteza pana cand intra ... manevra la care ambreiajul (mai ales cel minuntat de la reno) trebuie eliberat fffff incet ...

si la alte marci am obs. rezistanta pe care o opune schimbatorul la incercarea de a trece de la II la I la viteza necorespunzatoare ...

deci, eu zic ca n-are nimic si sa nu mai aplici metoda ... ajut-o cu frana ... cred ca e o necorelare de catre tine a vitezei cu treapta necesara, insotita de o eliberare prea rapida a ambreiajului, la care se adauga ambreiajul nu prea stralucit a lu' symbol

totusi, poti sa intrebi la Reno chiar daca vor zambi ... e cel mai bine, pt. linistea ta; eu asa as face ... e banu tau in joc si ea fiind in garantie nu ierta nimic

mai e o chestie ... daca tu ai viteza marisoara si calci ambreiajul si pui frana mai brusc (pana chiar la oprirea completa a rotilor) nu inseamna ca instantaneu se opresc si pinioanele alea din miscare si ai putea ramane surprins ca masina sta efectiv dar tu tot intampini rezistenta cand vrei sa bagi I ... cel mai bine se obs. asta la mersul cu viteza marisoara, oprirea brusca si incercarea de a baga imediat in marsarier (Doamne fereste!) ... e "crima"

This post has been edited by crisolro: 28 Oct 2008, 15:59

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
martzipan2004
post 28 Oct 2008, 18:32
Post #8

the fuck's your problem....

From: bucuresti

eu ti-as sugera sa nu o faci...pe langa cutia de viteze care sufera in aceasta manevra poti rupe tamponul anti-balans ( cel de la cutia de viteze ) si nu o mai termini cu povestea asta , + la renault treapta 1 de viteza a fost facuta doar pentru a pleca de pe loc nicidecum ca la opel sau vw unde poti face frana de motor ( repet inca odata ) datorita structurii cutiei de viteze si asezarii motorului ( o infranare prea brusca ar insemna un balans imens pentru cutie ceea ce ar rezulta ceea ce am precizat mai sus )am patit-o

--------------------
BMW F11 - B 67 ELT 2016
Renault Laguna 3 Black Edition 2011
Symbol 1.4 8v ^ 57000 km
Corsa 1.7 CDTI ^ 150000 ^
Opel Combo 1.7 DTI 2010[B]
+
sandokhan
post 28 Oct 2008, 19:40
Post #9

Membru autentic

@ crisolro - exact. asa "face" toate Clio a fost raspunsul si au zis sa nu mai incerc, ca se poate strica.

--------------------
Renault Clio Symbol 2002, 1.4 8v / Megane hatchback 2007, 1.6 16v
/ Opel Vectra C Combi 2008, 1.9 8v CDTI / Lada Niva 1.7 4x4 2008
+
Codrin-Bacau
post 28 Oct 2008, 22:09
Post #10

Membru autentic

@hitman1234...mai intai calc ambreajul...si apoi bag viteza 1... (apropo..folosesc procedura si in cazul altor viteze..)

@cmandrei cca 20-30 Km/h

@sandokhan....ba merge si la renault...

@balanel...mai intai am actionat pedala de ambreaj, apoi an retrogradat....iar in procesul de franare...a aparut zgomotul...

@crisolro...intra relativ usor..fara sa fortez maneta..si controlez forta in momentul operatiunii...nici io' nu-mi permit sa-mi bat joc de o masina pe care am dat o movila de $$$..smile.gif)

@martzipan2004...cine zice ca la renault nu se poate lucra cu frana de mana? si la opel sau la vw viteza 1 este pt plecatul de pe loc..NU?

28 Oct 2008, 22:11:
Am sa urmaresc sa vad daca zgomotul apare si in momentul IV>III sau III>II

This post has been edited by Codrin-Bacau: 28 Oct 2008, 22:11

--------------------
+
hellcat
post 28 Oct 2008, 22:25
Post #11

FrontYard Motorsport

Group: Moderatori
From: Dieppe

Eu nu gasesc un motiv pentru a incerca sa bag intr-a Ia la viteze de 20-30 km/h.
Si normal ca se aud tot felul de zgomote, se produce un cuplaj,...a I-a nici nu e sincronizata.

Si poate ca la cutiile de diesel cu timonerie pe cabluri de pe symbolul faza 4 mai intra la vitezele astea fortat in I-a, insa la benzina nici gand sa reusesti, lucru verificat de mine pe mai multe clio-uri.

--------------------
Renault Clio bicorp 1.4 16v 2002 expression
Commencal Premier HD1
+
balanel
post 28 Oct 2008, 23:25
Post #12

Transmisie automata - confort si siguranta.

Merge la diesel cu dubla ambreiere (scos din a 2-a, ridicat ambreiaj, accelerat, ambreiat si schimbat repede in treapta 1, inainte de a apuca sa scada turatia). Intra astfel fara a forta deloc.

Zgomotul care ti-a aparut, daca zici ca s-a manifestat in momantul efectiv al franei de motor, este datorita fortarii pieselor de care vorbea @martzipan2004. Nu mai face asa.

--------------------
chevrolet aveo sedan t300 LT+ a14xer - 1.4 benzina aspirat 100 CP/ 2013 (in curand alta masina, cu transmisie automata)
Mwe Louis-Rene Panhard si Emile Levassor, inventatorii transmisiei manuale.
Fan Mircea Badea.
+
Codrin-Bacau
post 29 Oct 2008, 09:14
Post #13

Membru autentic

OK...nu voi mai folosi frana de motor...

--------------------
+
crisolro
post 29 Oct 2008, 09:29
Post #14

ba s-o folosesti!!! de ce sa nu o folosesti?! eu unul folosesc frana de motor f des

da' nu de la II la I ci doar la treptele superioare (sincronizate) V->IV si IV->III si III->II (!)...

sincer, mie nu-mi prea place nici cum reactioneaza masina la III->II (trebuie simtita fff atent viteza la care o fac) ... insa frana asta de motor III->II e mai mult decat utila iarna in oras

This post has been edited by crisolro: 29 Oct 2008, 09:51

--------------------
Renault Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp - cu nr absolut normal Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp
Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 09:22
Dacia