Intrebare?, Nelamurire!
![]() ![]() ![]() |
Intrebare?, Nelamurire!
Relu11 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
.
.
.
|
|||
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
"dreapta" la iesirea din sens si in nici un caz "dreapta" la intrare
eventual stanga sau dreapta daca sensul are mai multe benzi si migrezi de pe una pe alta This post has been edited by crisolro: 22 Oct 2008, 13:37 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
QUOTE(Relu11 @ 22 Oct 2008, 13:42) Daca te referi la intrebarea lui kostake (abia acum am vazut poza) NU ESTI OBLIBAT SA SEMNALIZEZI, insa poti sa o faci pentru fluenta circulatiei. Legat de sensul giratoriu - am mai avut o discutie pe alt topic despre asta. Eu procedez asa: Daca fac prima la dreapta intru cu semnal dreapta si il mentin pana ies din sens. Daca nu fac prima la dreapta intru cu semnal stanga, ma incadrez pe banda de la centru, apoi dupa penultima iesire bag semnal dreapta, ma incadrez pe banda din exterior si apoi ies din sens. Bafta! |
--------------------
-
-
- "Be the change you want to see in the world"
|
|
Relu11 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.079 Joined: 21 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Mda ... Semnal stanga este inutil si derutant, corect este, din cate stiu eu, semnal drepta inainte de iesirea din sensul giratoriu. Daca iesi pe prima dai semnal drepta din momentul in care intrii.
|
--------------------
.
.
.
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
ti se pare ca crisolro a spus altceva?
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
nici macar instructorii nu stiu asta(o parte dintre ei)
|
--------------------
-
-
-
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
QUOTE 6. Reguli referitoare la manevre Art.54. - (1) Conducatorul de vehicul care executa o manevra de schimbare a directiei de mers , de iesire dintr-un rând de vehicule stationate sau de intrare într-un asemenea rând, de trecere pe o alta banda de circulatie sau de virare spre dreapta ori spre stânga sau care urmeaza sa efectueze o întoarcere ori sa mearga cu spatele este obligat sa semnalizeze din timp si sa se asigure ca o poate face fara sa perturbe circulatia sau sa puna în pericol siguranta celorlalti participanti la trafic. (2) Semnalizarea schimbarii directiei de mers trebuie sa fie mentinuta pe întreaga durata a manevrei. Unde scrie ca semnalizarea este facultativa daca virezi pe drumul cu prioritate?[attachmentid=1627478485] This post has been edited by kostake: 22 Oct 2008, 21:43 Attached thumbnail(s) prio.jpg ( Size: 19.97k ) Number of downloads: 74 |
--------------------
dacia
logan 1,4
- B 10 xxx
2005 laureat
|
|
Relu11 |
![]()
|
klaus raspunsul era pentru post-ul asta
QUOTE(Andy_ACS @ 22 Oct 2008, 15:11) Daca te referi la intrebarea lui kostake (abia acum am vazut poza) NU ESTI OBLIBAT SA SEMNALIZEZI, insa poti sa o faci pentru fluenta circulatiei. Legat de sensul giratoriu - am mai avut o discutie pe alt topic despre asta. Eu procedez asa: Daca fac prima la dreapta intru cu semnal dreapta si il mentin pana ies din sens. Daca nu fac prima la dreapta intru cu semnal stanga, ma incadrez pe banda de la centru, apoi dupa penultima iesire bag semnal dreapta, ma incadrez pe banda din exterior si apoi ies din sens. Bafta! andu911 ai dreptate cand spui ca nici instructorii nu stiu asta (unii 99%), de acolo pleaca toata treaba. Si ca o ultima completare, ma enerveaza la culmea soferii care dau semnal stanga in sensul giratoriu iar cand il parasesc nu mai dau nici un semnal, evident ca ies pe iesirea din senul giratoriu pe unde eu intru si uite asa mai astepti un pic sau mai mult sa intrii ca trebuie sa le dai prioritate. This post has been edited by Relu11: 23 Oct 2008, 07:16 |
--------------------
.
.
.
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
![]() Yes, I'm not! Group: Members Posts: 6.304 Joined: 19 July 04 From: Craiova ![]() |
@kostake
Dar aici? Ce faci, semnalizezi? Eu consider ca fiind pe drumul cu prioritate NU schimb directia de mers. Adica merg inainte pe drumul cu prioritate. In conceptia mea o schimbare de directie ar insemna sa intru pe drumul fara prioritate (albastru), caz in care as semnaliza dreapta. Imagineaza-ti un caz in care drumul cu prioritate (rosu) e un drum national asfaltat, iar cel albastru e o ulita laterala a unui sat. Tu chiar ai semnaliza stanga daca mergi pe principal si ai intra fara semnal pe ulita? @Relu11 tu ar fi trebuit sa bolduiesti asa: "Daca nu fac prima la dreapta intru cu semnal stanga, ma incadrez pe banda de la centru " nu cum ai interpretat tu. Rolul semnalului stanga e pentru incadrarea pe banda de la centru. Bafta! This post has been edited by klaus: 23 Oct 2008, 08:48 Attached thumbnail(s) untitled.gif ( Size: 986bytes ) Number of downloads: 69 |
--------------------
-
-
|
|
klaus |
![]()
|
![]() 步步 Group: Moderatori Posts: 19.062 Joined: 4 August 02 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kostake @ 22 Oct 2008, 22:27) Unde scrie ca semnalizarea este facultativa daca virezi pe drumul cu prioritate?[attachmentid=1627478485] Una este sa urmezi drumul cu prioritate, care se intersecteaza cu diverse drumuri secundare, chiar si in situatii dubioase cand drumul cu prioritate face curbe stranse iar secundarul pare ca o ia tot inainte, si alta e sa urmezi directia cu prioritate (care poate fi trecerea de pe un bld. pe altul). Cand urmezi acelasi drum, fara a incalca marcajul longitudinal de despartire a sensurilor de circulatie, sau fara a iesi de pe el (cand drumul secundar e la dreapta) , nu trebuie sa semnalizezi, insa daca acel marcaj se incalca, trebuie semnalizat. |
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
- E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
|
|
vijelie |
![]()
|
![]() membru violet Group: Members Posts: 4.605 Joined: 11 November 05 From: Bucuresti ![]() |
@Andy_ACS
Cum pot face diferenta intre tine si altul care vine din aceeasi directie dar nu vireaza pe drumul cu prioritate ci merge inainte? |
--------------------
Dacia
Duster
2011 Laureate dCi
|
|
Andy_ACS |
![]()
|
Pai cei care tin drumul rosu (principal) nu semnalizeaza, iar cei care vor sa mearga pe drumul albastru semnalizeaza dreapta (semnalizeaza iesirea de pe drumul principal, la fel cum ai semnaliza oprirea pe dreapta, adica tot iesirea de pe drum).
Bafta! |
--------------------
-
-
|
|
kostake |
![]()
|
![]() Membru relaxat Group: Members Posts: 187 Joined: 1 February 06 ![]() |
Dpdv legal nu exista drum principal,mai principal,secundar,tertiar samd.
Doar drum cu prioritate sau fara prioritate. De semnalizat se semnalizeaza intentia schimbarii directiei de mers ,nu pastrarea sau iesirea de pe drumul cu prioritate La situatia lui andy ,daca nu semnalizezi stanga ca mergi pe dr. prioritar,cel care vine de pe drumul fara prioritateva considera ca rosul isi pastreaza directia si sa intre in intersectie. E valabil si in intersectiile in T ,in cruce samd Pe undeva ce spune Klaus e de bun simt,dar doar unde drumul prioritar e evident si in general inafara localitatilor. |
--------------------
dacia
logan 1,4
- B 10 xxx
2005 laureat
|
|
FotoGabi |
![]() ![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 5 January 05 ![]() |
Deci daca suntem la examen,ce trebuie sa facem, sa semnalizam sau nu stanga, pe directia inainte, ca in prima fotografie?
|
--------------------
Dacia
Logan Ambition 1.6
- HD 06 KGA Toti care au un aparat foto se cred fotografi!!!
|
|
klaus |
![]()
|
Deci da.
|
--------------------
Scenic III 1.9 dCi
-
- -
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 14:17 |