Urme de franare pe carosabil, ...din acelea de le masoara politistii
![]() ![]() ![]() |
Urme de franare pe carosabil, ...din acelea de le masoara politistii
aaddrryyss |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|||
Manuel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.116 Joined: 27 November 02 From: VASLUI ![]() |
Chiar si cu ABS se cunosc urme de franare, doar ca nu mai sunt linii continue ci intrerupte.
|
--------------------
Opel
Astra J Sports Tourer Active
- VS15CMA
2013 / 2.0 CDTI / 165CP "Base e un bou betiv." (corbex)
|
|
DMP |
![]()
|
![]() Mumu' padurii Group: Members Posts: 1.670 Joined: 4 September 06 From: Bucuresti ![]() |
in zilele noastre nu toate masinile au ABS asa ca uneori mai au ce sa masoare ...
|
--------------------
Dacia
Logan
1.5 dci 2006
|
|
j.d |
![]()
|
![]() ...internationally known Group: Members Posts: 2.002 Joined: 11 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Chiar zilele trecute vazusem un accident in Bucuresti cu un Clio care a lovit un pieton pe trecere...din masuratorile politistilor Symbolul a lasat o urma de 63m de frana...
![]() |
--------------------
powered
by
TFSI Ex-owner 2007 Megane Sedan...un pic mai altfel
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
Bun topic. Hop si eu.
Chiar si cu ABS, urma de franare (negrul de fum din cauciucuri ramas pe suprafata de rulare) este absolut continua. Sistemul ABS nu permite ruperea completa a aderentei (deci a controlului stanga-dreapta) prin reducerea vitezei de rotatie a rotilor, dar asta s-a mai discutat pe forum... Sunt niste formule ingineresti prin care, avand ca staloane niste valori (greutatea masinii, indicele de frecare, lungimea urmelor ferme de pe carosabil...), se determina, cu o oarecare precizie, viteza vehiculului in momentul inceperii franarii cu urme... Cam atat stiu. |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
cata70 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 537 Joined: 1 September 05 ![]() |
Stiu ca exista,de regula,urmele de rulare iar cei care fac masuratori la locul accidentului nu au in vedere doar eventualele urme de franare ci tot ce are legatura cu evenimentul respectiv( ex :cioburi,pozitia masinilor,sange et c. et c.)
Pentru o eventuala expertiza au foarte mare importanta aceste masuratori... This post has been edited by cata70: 7 Nov 2008, 20:03 |
--------------------
Toyota
Avensis
2013
|
|
Adila16 |
![]()
|
![]() mecanic aero (sau aerian?) Group: Members Posts: 848 Joined: 14 October 06 ![]() |
QUOTE(cata70 @ 7 Nov 2008, 20:00) Stiu ca exista,de regula,urmele de rulare iar cei care fac masuratori la locul accidentului nu au in vedere doar eventualele urme de franare ci tot ce are legatura cu evenimentul respectiv( ex :cioburi,pozitia masinilor,sange et c. et c.) Pentru o eventuala expertiza au foarte mare importanta aceste masuratori... Deja intram in amanunte criminalistice, nu?...Care cam exced acestui topic, dupa parerea mea.. ![]() Cercetarea la fata locului este mult mai complexa decat s-ar parea la o prima vedere... ![]() |
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
Confort Dinamique / Beige Angora (TEA19) 2004 ...The more I get to know people, the more I like my dog...
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
eu am bej. asta ce sofer ma face, conform studiului?
|
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
ThunderRa |
![]()
|
![]() posesor posedat Group: Members Posts: 412 Joined: 8 April 05 From: Piatra Neamt ![]() |
Am citit si eu o tampenie de genul asta cu asocierea culorii masinilor de temperamentul soferilor insa era o revista gen Cosmopolitan si nu un studiu serios. Oricum, faptul ca cineva m-ar face impulsiv pentru ca am masina neagra sau vitezoman pentru ca mai am o masina rosie ma amuza teribil
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
- NT-23-DAC
2008 - Lux Privilege 1.6 16v Dacia MCV Laureat 1.6 16v recolta 2007
http://radunastasa.com |
|
Adila16 |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Megane BiCorp 1.6 16v
- / aka Kurulina
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
Sa intelega ca daca azi conduc masina mea(albastru-inchis) si maine pe a sotiei(bej-auriu) mi se modifica ,corespunzator si comportamentul la volan functie de "codul culorilor"??
![]() ![]() |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
sadi |
![]()
|
![]() tanti moderatoreasa Group: Moderatori Posts: 2.001 Joined: 23 August 07 From: Bucuresti ![]() |
ce se discuta: lungimea franelor pe sosea sau tipul de sofer dupa culoarea masinii?
|
--------------------
VW
Passat Confortline
- numar de moldova :)
2.0 TDI 140 cp 2009 Inteleptul nu spune ce stie, iar prostul nu stie ce spune.
|
|
gotty |
![]()
|
![]() fagocer™ haituit Group: Members Posts: 4.627 Joined: 20 August 07 From: oriunde vreti voi.... ![]() |
tinand cont ca ,se pare, al doilea subiect pare mai interesant onor membrilor forumului cer pe cale oficiala splituirea topicului astfel incat sa intram in legalitate,nemaifiind apasati de vina offtopicului....
|
--------------------
Private
Spice
Member
|
|
A l e x |
![]()
|
![]() Showing the fangs of rage Group: Moderatori Posts: 5.413 Joined: 28 May 06 ![]() |
Eu nu inteleg un lucru. Iti stabileste viteza dupa urmele de franare ? Daca ai anvelope proaste ? Sau daca nu franezi deloc si-l iei din plin ? Adica sunt atatea posibilitati... Cand e lunga de 63m cum spunea j.d, e clar ca a avut viteza mare, dar cand sunt mai mici, cum e ?
Si acum un foarte Cred ca studiile bazate pe culorile masinilor sunt aiurea... Foarte multi iau masini de pe stoc, sau second, deci n-au avut niciun cuvant de spus referitor la culoare, asa au gasit. Apoi, unii iau anumite culori pentru anumite modele, ca dau mai bine. De exemplul gri pentru Mercedes, rosu pentru Ferrari, albastru pe Passat-ul vechi, etc... Cred ca mult mai multi aleg culorile pentru cum ar merge pe acea masina, decat pentru ca le place lor culoarea foarte mult.. Cred ca o statistica mai buna ar fi pe marca masinii, pentru ca acolo toti aleg dupa un anumit criteriu si cred ca per total ar iesi un studiu mai interesant. |
--------------------
.
.
. No remorse, no repent.
|
|
Bhal |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 233 Joined: 30 April 07 ![]() |
QUOTE(Adila16 @ 8 Nov 2008, 16:22) passive - agressive .... ![]() on-topic: am avut un accident. m-am uitat pe sosea si nu prea se vedeau urmele de franare. doar intr-un unghi, daca stiai care a fost traseul masini se vedea ceva f f f slab. Daca dadea o ploaie nu se mai vedea nimic.. |
--------------------
Renault
Megane 2.2
Sedan Expression + Clima 1.6 16V 2007
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
cred ca urmele de frana reprezinta doar unul din multi alti factori care de determina si care se iau in considerare/sau nu in cazul unui accident
|
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 18:48 |