Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Siguranta in Megane 2, Accidente cu Megane 2

eduardsebe
post 15 Oct 2008, 17:20
Post #31

Membru Expressionist

Group: Members
From: Bucuresti

Rusii astia vor sa ii omoare pe american in stilul asta deoarece ei sunt cumparatori fideli SUV si camionete

--------------------
BMW 330e 2021
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
tiberiu.anghel
post 16 Oct 2008, 18:26
Post #32

Membru autentic

QUOTE(mar71a @ 4 Oct 2008, 15:01)
Aici nu sunt de acord. Nu ai avut niciodata doua lucruri identice care s-au deteriorat diferit? Doua oua nu se sparg la fel, doua bete nu se rup la fel, doua tigari nu ard la fel, doua cauciucuri nu se tocesc la fel, si as putea continua mult si bine.
  Indoaie doua bare identice si ai sa vezi ca nu se vor deforma identic chiar daca aplici aceeasi forta in acelasi loc, sigur pastreaza o anumita  directie a deformarii dar in mod cert la sfarsit, daca nu faci alte ajustari, vei avea ceva diferit.
*

Daca se aplica 2 forte / momente identice pe doua corpuri identice, facute din materiale identice, pentru o perioada de timp identica, rezultatul va fi identic.

QUOTE(mar71a @ 4 Oct 2008, 15:01)
Ar mai fi ceva. Am postat doua filmulete, se pare ca in amandoua masina s-a tamponat frontal si pe la aceeasi viteza, si acum i-mi dau seama ca sunt identice (Megane Bicorp, parca) ai vazut ca sunt deformate diferit in partea din fata.
Sigur nu stim dar sar putea ca masina care s-a tamponat intentionat, sa fi fost un pic cam ....pregatita.
*

Nu cred ca a fost "pregatita" masina lovita intentionat. Impacturile, in cele 2 cazuri, chiar daca au fost frontale, au fost cat se poate de diferite. Drept dovada, si rezultatele au fost diferite.

QUOTE(mar71a @ 6 Oct 2008, 19:07)
Din cate stiu eu acul respectiv este facut sa se blocheze in caz de impact tocmai pentru a stabilii viteza.
*

Nu are nici o legatura viteza din momentul impactului cu pozitia ulterioara a acului vitezometrului. Ce te faci cu Citroen C4 sau cu noul Megane? smile.gif

QUOTE(mar71a @ 6 Oct 2008, 19:07)

Este adevarat ca nu intodeauna se intampla asa. Acelasi fenomen se intampla si cu airbagurile. Stiu pe cineva care s-a tamponat frontal destul de grav asta vara si nu s-au deschis airbagurile desi masina era noua. In Lacetti erau doua persoane pe locurile din fata si au scapat fara probleme, aveau centurile de siguranta puse.
*

Nu s-au deschis fiindca nu a fost nevoie sa se deschida. Drept dovada, nu au avut nici o leziune.

--------------------
- - -
+
crazyboy
post 9 Nov 2008, 14:57
Post #33

Membru incepator

QUOTE(tiberiu.anghel @ 16 Oct 2008, 18:26)
Daca se aplica 2 forte / momente identice pe doua corpuri identice, facute din materiale identice, pentru o perioada de timp identica, rezultatul va fi identic.
*

de acord cu ce zici tu, stai bine cu principiile rezistentei materialelor, cazuri ideale, dar pentru tine masina este o bucata de material ??? sau o fii un ansamblu de piese, facute din acelasi material, dar si materialele astea pot avea defecte structurale smile.gif plus ca nu se testeaza fiecare componenta in parte ci un anumit numar de piese / motoare sau ce vrei tu dintr-un anumit lot smile.gif deci pot diferi la capitolu calitate (siguranta / fiabilitate etc)...
unsure.gif

--------------------
Renault Megane 2004
+
dumitrescuandrei
post 7 Jan 2009, 22:24
Post #34

Membru autentic

From: Curtea de Arges

poza de mai jos...masinutza mea.un amabil domn cu o cisterna nu a vazut ca are rosu si cand a vazut masina in fata ce sa faca si el...a tras stanga de volan.mi-a "tras" una si m-a aruncat cu usile din dreapta in masina din spate si m-am suit apoi direct pe o bordura, masina ramanand suspendata. nenea cu cisterna avea un pic de viteza dar airbagurile n-au sarit.cei de la renault mi-au spus ca nu a fost cazul dry.gif

Attached thumbnail(s)
DSC00038.JPG ( Size: 272.72k ) Number of downloads: 524

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
rtBK
post 7 Jan 2009, 22:25
Post #35

Unique like everyone else

ai simtit ca ar fi fost nevoie sa se declanseze?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
tiberiu.anghel
post 7 Jan 2009, 23:41
Post #36

Membru autentic

@crazyboy:
Ceea ce am spus eu era doar un raspuns la
" Indoaie doua bare identice si ai sa vezi ca nu se vor deforma identic chiar daca aplici aceeasi forta in acelasi loc".

Stiu destul de bine cum este formata strucutura de rezistenta a unui automobil.

--------------------
- - -
+
andu911
post 8 Jan 2009, 03:27
Post #37

Membru autentic

From: Bucuresti - Berceni

multi ar vrea sa vada airbagurile sarite, de dragul airbagurilor... cum fac romanii care aprind si proiectoarele... le aprind sa fie aprinse, ca de-aia sunt pe masina... nu ca ar avea vreun rost

asa si cu airbagurile, daca sunt pe masina, de ce sa nu sara ? ce daca nu e cazul...

--------------------
- - -
+
rtBK
post 8 Jan 2009, 09:36
Post #38

Unique like everyone else

probabil ca sa fie dauna mai mare si sa se scoata cumva cu daunta totala?

--------------------
Renault Clio 4GT Line 2017

Trek Valencia
+
Solon
post 8 Jan 2009, 14:01
Post #39

Membru autentic

Pai calculatorul, cu airbagurile, bordul, centurile, scaunele, volanul echivaleaza intr-o proportie destul de mare cu dauna totala!

--------------------
3 japoneze 2 nemtoaice si cam atat
+
dumitrescuandrei
post 11 Jan 2009, 22:53
Post #40

Membru autentic

QUOTE(andu911 @ 8 Jan 2009, 03:27)
multi ar vrea sa vada airbagurile sarite, de dragul airbagurilor... cum fac romanii care aprind si proiectoarele... le aprind sa fie aprinse, ca de-aia sunt pe masina... nu ca ar avea vreun rost

asa si cu airbagurile, daca sunt pe masina, de ce sa nu sara ? ce daca nu e cazul...
*

Nu domnule, problema era ca am vazut unul in parcare la renault unde am reparat masina mai putin lovit si cu airbagurile sarite.Vroiam sa stiu daca nu cumva e vreo problema la ele si pe viitor daca doamne fereste am un impact mai serios de atat MA VOR PROTEJA! De aici probabil ca intelegi ca nu vroiam sa le vad sarite doar de dragul airbagurilor.punct
Si scuze de offtopic smile.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
aphophis
post 11 Jan 2009, 23:04
Post #41

Membru autentic

probabil nu a fost deceleratia destul de mare ca sa se declanseze, mai ales ca fiind la semafor nu cred ca avea nici unul viteza foarte mare

This post has been edited by aphophis: 11 Jan 2009, 23:04

--------------------
Kia Rio - --- 2021
+
dumitrescuandrei
post 15 Jan 2009, 04:28
Post #42

Membru autentic

Socul a fost puternic(ala avea viteza mare).Oricum a reusit un domn de la Renault sa`mi arate cum ar trebui sa arate masina ca sa sara airbagurile smile.gif si a mea era frumoasa fata de cea care mi-a aratat-o.aia chiar si-a aratat cele 5 stele biggrin.gif

--------------------
Renault Fan . .
Muuulte Renouri/Dacii
+
Horatiu Mihai
post 13 Feb 2016, 00:28
Post #43

Membru autentic

Uitati aici siguranta: Soferul a scapat cu rani usoare. Chiar e printre cele mai sigure masini din lume Renault Megane.
https://www.youtube.com/watch?v=qvj_paHNoeQ

--------------------
Renault Megane 2002
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

ETask
Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 30th July 2025 - 02:51
Dacia