Siguranta in Megane 2, Accidente cu Megane 2
![]() ![]() ![]() |
Siguranta in Megane 2, Accidente cu Megane 2
eduardsebe |
![]()
|
||
![]() Membru Expressionist Group: Members Posts: 2.151 Joined: 19 September 08 From: Bucuresti ![]() |
|
||
--------------------
BMW
330e
2021
|
|||
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
QUOTE(mar71a @ 4 Oct 2008, 15:01) Aici nu sunt de acord. Nu ai avut niciodata doua lucruri identice care s-au deteriorat diferit? Doua oua nu se sparg la fel, doua bete nu se rup la fel, doua tigari nu ard la fel, doua cauciucuri nu se tocesc la fel, si as putea continua mult si bine. Indoaie doua bare identice si ai sa vezi ca nu se vor deforma identic chiar daca aplici aceeasi forta in acelasi loc, sigur pastreaza o anumita directie a deformarii dar in mod cert la sfarsit, daca nu faci alte ajustari, vei avea ceva diferit. Daca se aplica 2 forte / momente identice pe doua corpuri identice, facute din materiale identice, pentru o perioada de timp identica, rezultatul va fi identic. QUOTE(mar71a @ 4 Oct 2008, 15:01) Ar mai fi ceva. Am postat doua filmulete, se pare ca in amandoua masina s-a tamponat frontal si pe la aceeasi viteza, si acum i-mi dau seama ca sunt identice (Megane Bicorp, parca) ai vazut ca sunt deformate diferit in partea din fata. Sigur nu stim dar sar putea ca masina care s-a tamponat intentionat, sa fi fost un pic cam ....pregatita. Nu cred ca a fost "pregatita" masina lovita intentionat. Impacturile, in cele 2 cazuri, chiar daca au fost frontale, au fost cat se poate de diferite. Drept dovada, si rezultatele au fost diferite. QUOTE(mar71a @ 6 Oct 2008, 19:07) Din cate stiu eu acul respectiv este facut sa se blocheze in caz de impact tocmai pentru a stabilii viteza. Nu are nici o legatura viteza din momentul impactului cu pozitia ulterioara a acului vitezometrului. Ce te faci cu Citroen C4 sau cu noul Megane? ![]() QUOTE(mar71a @ 6 Oct 2008, 19:07) Este adevarat ca nu intodeauna se intampla asa. Acelasi fenomen se intampla si cu airbagurile. Stiu pe cineva care s-a tamponat frontal destul de grav asta vara si nu s-au deschis airbagurile desi masina era noua. In Lacetti erau doua persoane pe locurile din fata si au scapat fara probleme, aveau centurile de siguranta puse. Nu s-au deschis fiindca nu a fost nevoie sa se deschida. Drept dovada, nu au avut nici o leziune. |
--------------------
-
-
-
|
|
crazyboy |
![]() ![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 1 Joined: 9 November 08 ![]() |
QUOTE(tiberiu.anghel @ 16 Oct 2008, 18:26) Daca se aplica 2 forte / momente identice pe doua corpuri identice, facute din materiale identice, pentru o perioada de timp identica, rezultatul va fi identic. de acord cu ce zici tu, stai bine cu principiile rezistentei materialelor, cazuri ideale, dar pentru tine masina este o bucata de material ??? sau o fii un ansamblu de piese, facute din acelasi material, dar si materialele astea pot avea defecte structurale ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Renault
Megane
2004
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
poza de mai jos...masinutza mea.un amabil domn cu o cisterna nu a vazut ca are rosu si cand a vazut masina in fata ce sa faca si el...a tras stanga de volan.mi-a "tras" una si m-a aruncat cu usile din dreapta in masina din spate si m-am suit apoi direct pe o bordura, masina ramanand suspendata. nenea cu cisterna avea un pic de viteza dar airbagurile n-au sarit.cei de la renault mi-au spus ca nu a fost cazul
![]() Attached thumbnail(s) DSC00038.JPG ( Size: 272.72k ) Number of downloads: 524 |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
ai simtit ca ar fi fost nevoie sa se declanseze?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
@crazyboy:
Ceea ce am spus eu era doar un raspuns la " Indoaie doua bare identice si ai sa vezi ca nu se vor deforma identic chiar daca aplici aceeasi forta in acelasi loc". Stiu destul de bine cum este formata strucutura de rezistenta a unui automobil. |
--------------------
-
-
-
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
multi ar vrea sa vada airbagurile sarite, de dragul airbagurilor... cum fac romanii care aprind si proiectoarele... le aprind sa fie aprinse, ca de-aia sunt pe masina... nu ca ar avea vreun rost
asa si cu airbagurile, daca sunt pe masina, de ce sa nu sara ? ce daca nu e cazul... |
--------------------
-
-
-
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
probabil ca sa fie dauna mai mare si sa se scoata cumva cu daunta totala?
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Solon |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.034 Joined: 16 December 04 From: Bucuresti ![]() |
Pai calculatorul, cu airbagurile, bordul, centurile, scaunele, volanul echivaleaza intr-o proportie destul de mare cu dauna totala!
|
--------------------
3 japoneze
2 nemtoaice
si cam atat
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 619 Joined: 16 December 08 From: Curtea de Arges ![]() |
QUOTE(andu911 @ 8 Jan 2009, 03:27) multi ar vrea sa vada airbagurile sarite, de dragul airbagurilor... cum fac romanii care aprind si proiectoarele... le aprind sa fie aprinse, ca de-aia sunt pe masina... nu ca ar avea vreun rost asa si cu airbagurile, daca sunt pe masina, de ce sa nu sara ? ce daca nu e cazul... Nu domnule, problema era ca am vazut unul in parcare la renault unde am reparat masina mai putin lovit si cu airbagurile sarite.Vroiam sa stiu daca nu cumva e vreo problema la ele si pe viitor daca doamne fereste am un impact mai serios de atat MA VOR PROTEJA! De aici probabil ca intelegi ca nu vroiam sa le vad sarite doar de dragul airbagurilor.punct Si scuze de offtopic ![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
probabil nu a fost deceleratia destul de mare ca sa se declanseze, mai ales ca fiind la semafor nu cred ca avea nici unul viteza foarte mare
This post has been edited by aphophis: 11 Jan 2009, 23:04 |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
dumitrescuandrei |
![]()
|
Socul a fost puternic(ala avea viteza mare).Oricum a reusit un domn de la Renault sa`mi arate cum ar trebui sa arate masina ca sa sara airbagurile
![]() ![]() |
--------------------
Renault Fan
.
. Muuulte Renouri/Dacii
|
|
Horatiu Mihai |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 132 Joined: 31 March 12 ![]() |
Uitati aici siguranta: Soferul a scapat cu rani usoare. Chiar e printre cele mai sigure masini din lume Renault Megane.
https://www.youtube.com/watch?v=qvj_paHNoeQ |
--------------------
Renault
Megane
2002
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 30th July 2025 - 02:51 |