De ce romanii cheltuiesc multi bani pe masini ?
![]() ![]() ![]() |
De ce romanii cheltuiesc multi bani pe masini ?
andu911 |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
|
||
--------------------
-
-
-
|
|||
Thanatos |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 301 Joined: 22 July 08 ![]() |
Pai le schimba pentru ca pot. Aia care nu pot sa le schimbe fac analiza profilului psihologic a celor care pot
![]() |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
daniel4ro |
![]()
|
![]() forumist anti Group: Members Posts: 1.168 Joined: 16 September 07 From: B U Z Ă U city ![]() |
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1
- Numar DREPTUNGHIULAR
2004 SEDANiel4ro Privilege, 1.5 DCI , 82 CP
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
da bine
cu apartamentul nu te poti plimba sa il vada lumea dar cu 407-ele e alta treaba ![]() |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
shteffanivlad |
![]()
|
![]() Membru cu ESP/ASR Group: Members Posts: 691 Joined: 2 July 07 From: Bucuresti ![]() |
Si eu am schimbat masina in 2,5 ani, dar avea deja 180.000Km. Si am schimbat-o tot cu megane.
La mine pe strada, si-a luat unu Astom Martin DB9... Pe unde o merge cu el?! Ca eu am 10.000 cu megane-ul asta nou si am schimbat deja o bieleta pe garantie. Asta nu inteleg eu. Ca isi schimba masina cu alta mai scumpa dupa 2 ani... Poate se mareste rata cu f putin si atunci isi permit fara efort major. Daca isi permit, de ce nu? |
--------------------
Renault
Megane II.2 Sedan Privilege 1.5dCi
- B-81-LXV
Ianuarie 2008 / LMSE iGO Primo cu Ioana
Statie CB TTi cu antena pe plafon |
|
Axe |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.678 Joined: 24 February 08 ![]() |
Mai dar ie unii rromi(hhhhhh) care sta la garsonera la ferentari manca-tz-as, si are biemveu x6, asta palce la mine !
This post has been edited by Axe: 13 Sep 2008, 08:13 |
--------------------
Renault
Megane
1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
|
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
daca va mai aduceti aminte in primii ani ai telefoniei mobile toti aveau ultimile aparitii ( la vremea aceea) dar nu aveau bani de factura si vorbeau la greu la 3 sec. apoi la 1 sec.Eeee au trecut anii si cu exceptiile inerente fiecare a inceput sa-si achizitioneze telefonul dupa buget si nevoi...
sunt convins ca si la masini va fi la fel ... dar nu uitati ca venim dintr-o perioada cand toti umblam numai cu Dacii si mai rar Lada iar acum s-a deschis " cutia cu dulciuri" ... eu zic ca in cativa ani pe masura ce impozitele ,taxele,primele vor creste avantul de a cumpara masini scumpe si schimbatul se vor mai domolii si prioritatile oamenilor se vor mai schimba This post has been edited by adrian mgn: 13 Sep 2008, 08:58 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
QUOTE(Thanatos @ 13 Sep 2008, 06:34) Pai le schimba pentru ca pot. Aia care nu pot sa le schimbe fac analiza profilului psihologic a celor care pot ![]() Te-am suparat ? ![]() Te pomenesti ca si tu esti genul cu X5 care locuieste cu bunica. EDIT: Thanatos, daca te opareste asa tare subiectul de-aici, inchidem topicul, pe cuvant, eu o sa rog personal un moderator s-o inchida. Era asa o discutie la modul general despre Romania, ca masini avem, mai putin case si strazi. @adrian mgn daca ai stii cati si-au luat mobil in rate... This post has been edited by andu911: 13 Sep 2008, 10:05 |
--------------------
-
-
-
|
|
Thanatos |
![]()
|
Daa, nu mai pot de suparare
![]() |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
bear_mc |
![]()
|
![]() Half-Life 2 Fan Group: Members Posts: 678 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
Cand esti bogat trebuie sa arati ca esti bogat iar cand esti sarac trebuie sa arati ca esti bogat.
![]() Si pentru ca suntem o natie de snobi. ![]() |
--------------------
Renault
Megane II
- B-43-ZHY (sau 42)
2005 Confort Expression+clima+jante+vopsea metalizata
(masina lu'tata) for( int i=0, i<68730, i++) |
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Au mai fost discutii nenumarata pe tema asta, cu romani care prefera sa dea 50% din venituri pe o masina dar sa nu aiba bani de o vacanta decenta in afara (pe care altfel ar fiputut sa si-o permita), sa isi ia masini de 250Cp si sa bage benzina de 20 lei, etc...
Nici in Vest nu toti schimba masinile la 2-3 ani, insa datorita numarului mare de masini s-a creat ideea asta. Iar cum romanul de cand s-a nascut se uita in sus cu admiratie la ce face neamtul/olandezul, face eforturi mult mai mari ca sa tina pasul. In situatii din astea e bine sa fii furnizor de servicii sau produse "hot", pentru ca marjele de profit sunt de obicei foarte mari ![]() |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
eu stau prin centru, pe unde sunt terasele/cluburile de fite maxime si dupa ora 12 poti fi sigur ca sunt mai multe supercar-uri (porsche, lambo, ferrari, etc) decat loganuri, de exemplu
![]() cunosc/sunt prieten cu destui care isi fac veacul pe-acolo si pot spune ca am intalnit exemplare care si-au vandut apartamentul mostenit de la bunica, si-au luat masina de 150mii si stau ori cu chirie intr-un apartament modest, ori cu parintii. mai sunt cei care fac imprumuturi peste imprumuturi si isi iau o masina de 15-20mii din afara (z4, tt, seria 3 etc), care totusi ia ochii aproape oricui, ies in uichend cu ea la terasa, dar in timpul saptamanii masina sta in fata blocului, din cauza ca n-au bani de benzina. exemplele pot continua... pe de alta parte, de cate ori o sa avem bani sa schimbam masina (evident, cu ceva mai bun decat actuala si noua), fara a face mari sacrificii, o vom face. mie-mi plac foarte mult masinile si nu vad nimic anormal sa le schimb la 2-3 ani, atat timp cat nu trebuie sa mor de foame dup-aia sau sa stau in cine stie ce cocioaba inchiriata din cauza asta. ![]() This post has been edited by herculane: 13 Sep 2008, 11:26 |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
marian-j |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.580 Joined: 10 January 08 From: Timișoara ![]() |
QUOTE(andu911 @ 13 Sep 2008, 10:58) Offtopic! Tare asta! ![]() E pe bune faza sau doar glumesti? ![]() On Am intalnit mai multe cazuri(in general oameni cu venituri relativ mari sau ma rog peste medie) care prefera sa tina masinile atat cat sunt in garantie si sa le "marite" imediat dupa expirarea acesteia.In acest fel au in permanenta masina noua(nu neaparat mai buna sau de clasa superioara precedentei!) si nu-si bat capul cu reparatiile prin service-uri.Nu am idee daca "politica" asta o fi buna ori ba! |
--------------------
---
---
--- Cupeu cu dop
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
mai sunt si genul de oameni care daca au bani nu isi iau masini super tari, ex: am un unchi e mare patron are ditamai vila ,varamio are si el o firma audi a8 ce sa mai plini de bani in schimb unchiul are un amarat de logan din 2004 si nu are de gand sa-l schimbe asa ca mai sunt cu bani care cumpara masini ieftine.
|
--------------------
ford
focus
- xxx
2007 plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
herculane |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.237 Joined: 30 April 07 ![]() |
astea-s cazuri foarte rare. totusi, chiar daca nu-i plac masinile si nici nu e genul care sa se dea mare cu ele, macar una de clasa compacta, 5 stele la siguranta si cu un ESP acolo
![]() cat despre mobile in rate, este foarte adevarat. si nici nu va imaginati cati isi iau in felul asta telefoane scumpe. de exemplu, nokia 8800 au fost vandute foarte multe in rate This post has been edited by herculane: 13 Sep 2008, 14:38 |
--------------------
Renault
Clio III Exception 1.6 16v 2007 / Ford
- xxxxx
Mondeo Titanium 2.0 16v 2008
|
|
bogdan_90 |
![]()
|
![]() baiatu' cu apa Group: Members Posts: 1.467 Joined: 16 January 08 ![]() |
destui din prietenii mei si-au luat telefoane in rate,recunosc ma tenta si pe mine dar am renuntat.
|
--------------------
ford
focus
- xxx
2007 plm ,cuvantul suprem ce rezolva cea mai complicata problema.
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Interesanta coincidenta.
Vorbeam deunazi cu un prieten "psihopat" ( a se citi doctor in psihologie) pe care asa il necajesc eu cu acest apelativ - bai psihopatule-- despre aceasta tema. Opinia lui este ca traim inca in subconstient cu acea resemnare in ceea ce priveste vechea si batrana dacie pe care tot romanul a adorat-o si a inbunatatit-o cat a putut si cum a putut. Acum s-au ivit si alte posibilitati si omu' incearca sa-si permita mai mult decat castiga de foarte multe ori. O alta categorie este aceea de imagine. Omu' s-a ajuns de la frezor in mare patron si apare fenomenul parvenitismului (nu stiu daca este corect apelativul dar intelegeti voi) Adica dehhhh "am cu ce baaa Ioaneee" M-am ajuns. Si in sfarsit si nu in ultimul rand este categoria omului de afaceri prosper cu o afacere bine legata si care trebuie sa inspire stabilitate si seriozitate in prezentarea produsului sau. Atunci el este foarte elegant, rafinat si scump inbracat si atunci sigur ca are nevoie de o masina care sa-i reprezinte seriozitatea. Mai sunt si alte categorii dar mai putin reprezentate si care nu fac valoare si nici nu merita enuntate. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
andu911 |
![]()
|
omul ala despre care vorbesti isi ia si o casa mai de Doamne ajuta
De fapt de unde mi-a venit mie ideea cu topicul asta... Oriunde mergi, se vorbeste despre masini. La petreceri, la serviciu, pe strada trecatorii...etc. Am un prieten care tine contabilitatea unor firme si mai vin pe la el fel si fel de oameni care vor sa-si deschida o mica afacere. Primul lucru pe care il intreaba stiti care e ? "Da' leasing pot sa fac ?" |
--------------------
-
-
-
|
|
AlexC |
![]()
|
![]() Vrum Vruuum Group: Members Posts: 1.651 Joined: 22 May 05 From: Bucuresti ![]() |
Cei care au de unde dau multi bani pe masini, in orice tara de pe lumea asta. Cand ai de unde acel "multi bani" devine la fel de relevant ca pretul unui Logan pentru o familie cu venituri peste medie, adica o chestie de detaliu.
Cand stai insa la bloc in Pantelimon cu vecini care isi arunca tampoanele si prezervativele pe geam si tu in loc de casa decenta iti cumperi 320 sau A4, atunci mi se pare ca ai atins un prag periculos... |
--------------------
Renault
Laguna III Privilege
2.0dci CVA 150CP Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
|
|
andu911 |
![]()
|
Sunt multi care stau intr-un apartament de-asta si isi cumpara Audi A4 nou, care face vreo 40.000 de euro, desi inainte aveau Golf 4 care-i 8000 in targ.
Si eu am dat 8000 pe Laguna si nu ma oftic ca n-am A4, fac ceva pe el de A4, ma oftic pe ei ca arunca banii pe masini in loc sa se mute din cutiile astea. Eu asta as face daca as avea acum 40.000 in mana, mi-as vinde apartamentul, as mai face un credit de 20.000 si m-as apuca de casa. |
--------------------
-
-
-
|
|
semit |
![]()
|
![]() Private Spice Group: Moderatori Posts: 5.972 Joined: 27 September 05 From: Bucuresti ![]() |
Dupa acest ultim post cred ca domnul de mai jos avea dreptate.. ce te f..e pe tine grija ce fac aia cu banii lor.. eu stiu cu S-klasse si Ferarri pe care le tine in spatele blocului, omul stand in ap de 2 camere, what`s the problem? ah, si inca un detaliu.. in ultimul timp.. un apartament obosit costa mai mult decat teren+casa
![]() QUOTE(Thanatos @ 13 Sep 2008, 07:34) Pai le schimba pentru ca pot. Aia care nu pot sa le schimbe fac analiza profilului psihologic a celor care pot ![]() PS: eu merg mai nou cu Loganu` dar imi fac casa ![]() |
--------------------
Reno
Megane GT line 1.5dCi
'13 nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
|
|
andu911 |
![]()
|
Am inteles ce a spus domnul, nu trebuia sa traduci in limbaj de Ferentari.
Stii de ce am intrebat ? Am vazut la o emisiune ca in tarile dezvoltate din UE aproape 70% dintre locuitori stau la casa. La noi e invers, dar nu si la masini. Cine are in Anglia un salariu mediu de 2000 de lire ( 2500 euro) nu isi ia o masina mai scumpa de 30.000 euro. Rare exceptiile. In Romania in schimb, cine are 2500 euro pe luna, isi cumpara CLS de 80.000. Unde pui ca in Romania sunt de 50 de ori mai putini km de autostrada decat in Anglia. Dar asta e alta problema. De ce neaparat cand cineva pune intrebarile astea, este considerat invidios, frustrat, f**ut, etc... ? Am intrebat eu de ce are Prigoana BMW seria 7 ? Nu... Am intrebat de ce toti ruptii in fund fac pe dracu in patru sa-si cumpere numai masini scumpe. Ca suntem un popor de snobi si masinile au devenit o eticheta in Romania, pentru toti papagalii carora li se scurg balele cand il vad pe Poponet ca se da pe Dorobanti. Care-i prima intrebare cand vorbim despre cineva ? "Ce masina are ?" Nu ? Ca sa vedem in ce categorie il incadram pe om... Daca are seria 6, deja e smechier omu, baiat fin. Daca are Logan nu se comenteaza, iar daca are Dacia 1300 e distrus. Facem o tura din Militari pana in Pantelimon la volanul unei Dacia 1300, sa vedem cati soferi ne lasa sa trecem cand e nevoie. Ne intoarcem cu un BMW seria 6. Eu zic ca se schimba situatia. In tarile alea civilizate, pe care teoretic vrem sa le ajungem din urma, dar practic nu(intrucat in Romania e "jmekerie" multa si e mai frumos), nu conteaza ca esti cu un harb sau cu o masina de lux. Ce inseamna asta domnilor ? Civilizatie si o cultura mult mai avansata decat a noastra, cu care multi dintre noi se lauda, dar foarte putini o au. Asa ca e evident ca nu toata lumea sa fie de acord cu ce ma f**te pe mine. PS: se scrie Ferrari ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(semit @ 14 Sep 2008, 05:39) eu merg mai nou cu Loganu` dar imi fac casa Nu esti singurul, situatia e aceeasi in cazul fratelui meu. Cine face gratar in propria curte cand are chef? ![]() ![]() Asa ar fi normal sa se intample, lumea sa fie preocupata sa-si ridice o casa in loc sa arunce banii pe masini, locuind in apartamente obosite. |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
o casa nu costa 15.000 euro.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
Thanatos |
![]()
|
QUOTE(andu911 @ 14 Sep 2008, 04:33) Iarta-ma, nu am nimic cu tine, dar un search pe google nu puteai sa dai si tu inainte sa corectezi un lucru deja corect? Al doilea R din Ferarri se dubleaza. Dar ma rog, in cazul tau se scuza deoarece nu esti interesat de masini scumpe ![]() This post has been edited by Thanatos: 14 Sep 2008, 08:06 |
--------------------
Renault
Scenic RXE 1.6 16V
2001
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Eh, nu, chiar se scrie Ferrari, dar conteaza? Sau chiar trebuie sa corectam pe cineva doar pentru a-l corecta?
100pxferrarilogosvgmb5.png Ideea este ca sunt cam prea multi care n-au ce manca acasa, dar isi cumpara masina mai scumpa decat isi permit, doar pentru a se da ceea ce nu sunt. Stiu cazuri cu BMW seria 3 sau 5 care abia o duc de pe azi pe maine, ce sa mai zic de faptul ca scot masina afara doar sambata si duminica....... Am avut in familie cazuri: el somer, ea angajata dar vai mama lor, si si-au luat un BMW seria 7 second din 1900 toamna, insa aveazu bemveu....... Asta ne este mentalitatea, ea se va schimba, insa mai dureaza. Se va schimba si la noi ierarhia valorilor insa nu asa de repede, poate 5 poate 10 ani, dar se va schimba. |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
liviu2004 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.184 Joined: 21 November 05 ![]() |
QUOTE(Thanatos @ 14 Sep 2008, 09:05) Iarta-ma, nu am nimic cu tine, dar un search pe google nu puteai sa dai si tu inainte sa corectezi un lucru deja corect? Al doilea R din Ferarri se dubleaza. Dar ma rog, in cazul tau se scuza deoarece nu esti interesat de masini scumpe ![]() Iarta-ma nu am nimic cu tine dar esti si .... si cu gura mare . Strainii sunt uimiti ce masini vad in Ro. In momentul in care impozitele vor fi ceea ce trebuie sa fie atunci se va termina cu acest joc. This post has been edited by liviu2004: 14 Sep 2008, 12:20 |
--------------------
Opel
Tigra Twintop
2005
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
QUOTE(Thanatos @ 14 Sep 2008, 09:05) Iarta-ma, nu am nimic cu tine, dar un search pe google nu puteai sa dai si tu inainte sa corectezi un lucru deja corect? Al doilea R din Ferarri se dubleaza. Dar ma rog, in cazul tau se scuza deoarece nu esti interesat de masini scumpe ![]() ![]() ![]() ![]() This post has been edited by Hackmikey: 14 Sep 2008, 12:13 |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
dragos62 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 200 Joined: 14 August 07 From: Bucuresti ![]() |
Excesul de zel e de vina...sa se puna bine cu comisarul
![]() |
--------------------
Renault
Megan Sedan Manager
2007 1,6 16v
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 3rd August 2025 - 04:25 |