Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Sa am incredere in Megane sau nu (achizitie SH)?

cristixxxlog
post 24 Sep 2008, 06:13
Post #1

..

Group: Members
From: BUCURESTI

vreau sa-mi cumpar un megane 2 bicorp 1.5 dci 80 CP second-hand. imi place la nebunie masina cum arata. vreau sa stiu daca problemele frecvente ale modelului odata reparate mai persista sau nu. stiu ca are probleme cu caseta de directie (odata inlocuita mai face figuri sau nu?), injectoare (idem), si ce probleme mai exista de genul acesta... vreau sa studiez serios istoricul de service al viitoarei achizitii insa nu stiu la ce sa ma astept daca vad k problemele frecvente au fost rezolvate: mai apar sau s-au rezolvat definitiv? mentionez k nu ma intereseaza alta masina (de genul nemtesti "ca-s mai bune").si inca ceva: daca este an de fabricatie 2004+ am sanse sa gasesc masinile cu mai putine probleme? astept raspunsurile voastre, mai ales din partea posesorilor. multumesc

--------------------
Nissan Murano Z51 - 2.5 dci - B-XXX-LGF 2011
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
renutu
post 24 Sep 2008, 06:57
Post #2

lapin noir

From: Suceava/Iasi

orice masina are probelemele care le-ai enumerat tu mai sus, acuma depinde si de stilul de condus al posesorului, dar nu alea nu sunt probeleme frecvente, probelemele frecvente ale megane-ului sunt : flansele, cojirea manerelor de la portiere, greierasii si multe alte minoritati din astea. daca vrei eu iti pot arata istoricul masinii mele si la 110.000km nu am schimbat nici caseta de directie nici injenctoare, si nici nu necesita schimbarea.

--------------------
Renault Megane 3 GT 2012
+
cristixxxlog
post 24 Sep 2008, 09:44
Post #3

..

QUOTE(renutu @ 24 Sep 2008, 07:57)
orice masina are probelemele care le-ai enumerat tu mai sus, acuma depinde si de stilul de condus al posesorului, dar nu alea nu sunt probeleme frecvente, probelemele frecvente ale megane-ului sunt : flansele, cojirea manerelor de la portiere, greierasii si multe alte minoritati din astea. daca vrei eu iti pot arata istoricul masinii mele si la 110.000km nu am schimbat nici caseta de directie nici injenctoare, si nici nu necesita schimbarea.
*

aham... ideea e: cat de repede se uzeaza problemele "frecvente" odata ce au fost remediate? asta ma arde cel mai mult! si eu sunt constient ca orice masina are probleme dar vreau sa stiu cat de des trebuie sa rezolv problemele... printre altele aseara am fost sa vad un megane bicorp, mi-a facut o impresie buna si cred ca deja m-a convins. ramane acum sa gasesc oferta cea mai buna...

--------------------
+
adryan82_s
post 24 Sep 2008, 10:07
Post #4

Membru incepator

From: satu mare

nu stiu cum sa-ti spun dar eu am un renault megan sedan din decembrie 2007 dar la ora actuala am numai 15074 Km la bord si sincer eu sunt foarte multumit. Km sunt facuti in mare parte in oras tinand cont ca sunt din satu mare si avem drumuri ca dupa bombardament nu bate nimica si la revizia de 15000 Km nu am schimbat nimica in afara de filtre si de ulei. eu sincer iti spun ca masina isi merita banii.
aaaaa si era sa uit am schimbat 2 becuri de faza scurta inafara de astea numai benzina am mai bagat in ea si lichid de parbriz cam atat.

--------------------
renault megane 2 sedan 2007/Expression 1,6 16 v 110 cp
+
VladH
post 24 Sep 2008, 12:12
Post #5

Membru incepator

am un renault megane 2.1 bicorp motor 1.9 dCi 120CP luat din germania la 233.000km merge perfect nu am nici o problema cu ea, injectia este Bosch si sunt foarte multumit de ea nici greierasi nu prea are sincer are unu singur foarte foarte subtil care nu il pot localiza in rest e perfecta.........deci SE POATE daca ai grija de ea sau fostu proprietar a avut.

--------------------
Renault Megane II 2003
Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
+
cristixxxlog
post 24 Sep 2008, 12:32
Post #6

..

QUOTE(VladH @ 24 Sep 2008, 13:12)
am un renault megane 2.1 bicorp motor 1.9 dCi 120CP luat din germania la 233.000km  merge perfect nu am nici o problema cu ea, injectia este Bosch si sunt foarte multumit de ea nici greierasi nu prea are sincer are unu singur foarte foarte subtil care nu il pot localiza in rest e perfecta.........deci SE POATE daca ai grija de ea sau fostu proprietar a avut.
*

cat consuma 1.9 120 CP? k ar fi si motorul asta o alta varianta...

--------------------
+
renutu
post 24 Sep 2008, 12:39
Post #7

lapin noir

From: Suceava/Iasi

masina din semnatura are schimbate pana acuma la ea in afara de revizii si distributie doar bieletele, asta in 110.000 km, acuma depinde si de cine o conduce cum tine la ea si de noroc.

--------------------
Renault Megane 3 GT 2012
+
VladH
post 24 Sep 2008, 12:42
Post #8

Membru incepator

QUOTE(cristixxxlog @ 24 Sep 2008, 12:32)
cat consuma 1.9 120 CP? k ar fi si motorul asta o alta varianta...
*

in oras la circulatia din brasov pana in 8% , 8% fiind daca o forjez umpic , la mers mai normal as spune cam 6,5-7,5 iar in afara cam 5 - 5,5%

faza e ca daca ai si optiunea de a lua 1,9 in loc de 1,5 eu recomand 1,9 motivu principal fiind injectia care e Bosch fata de injectia Delpfi de pe 1,5 sincer nici nu se pot compara cele 2.

This post has been edited by VladH: 24 Sep 2008, 12:46

--------------------
Renault Megane II 2003
Renault Megane 2.1 2003 - 1,9dCi 120CP
+
Vesnic_nemultumitu'
post 25 Sep 2008, 20:00
Post #9

Membru

Parerea mea este ca SH este un risc/la noroc oricum. Teoretic si statistic poti afla ce puncte slabe are un model de masina, dar practic cand e vorba doar de o masina...relevanta statisticii scade enorm.

Evita sa iei de la samsari (cei care se ocupa cu asa ceva) fiindca le cosmetizeaza de zici ca sunt noi (pe dinafara) si eventual intereseaza-te de un service unde s-o duci sa evalueze profesional starea tehnica. Ar trebui sa-ti poata spune istoricul masinii si toate problemele interne pe care le are, daca are. Nu stiu daca evaluarea ia mai mult de 2 bulioane, da-ti zice tot ce are masina. Asa am fost si eu sfatuit de cineva mai experimentat acu' un an. Eu totusi mi-am luat una noua.

PS: daca masina si-a schimbat proprietarul de curand...=>f. probabil indica un samsar.
In provincie am auzit ca sunt in general ceva mai ieftine masinile SH decat la Bucuresti.
Mai ai si posibilitatea achizitiei SH de la un dealer autorizat Renault. Nu stiu sigur, dar ar trebui sa garanteze ei pentru calitatea masinii, eventual cu garantie un an. Din ce-am vazut insa, pretul e mare. Mai bine mai pui putin si iei una noua.

Bafta.

This post has been edited by Vesnic_nemultumitu': 25 Sep 2008, 21:54

--------------------
Renault Megane 1,5 dci 85 cp 2007 Lux Privilege
+
Ryk
post 25 Sep 2008, 22:25
Post #10

Membru autentic

From: Bucuresti / Ploiesti

mai exact sa verifici daca e in stare buna masina sau nu. Pt. ca daca a avut schimbat nu stiu ce, dar a fost facut ok si cu piese noi n-ai bataie de cap.

--------------------
Renault Megane III - N-am... 2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 3rd August 2025 - 17:19
Dacia