Ulei cutia de viteza, Compeltez sau schimb?
![]() ![]() ![]() |
Ulei cutia de viteza, Compeltez sau schimb?
catalin_jianu |
![]()
|
||
![]() Megane Rider Group: Members Posts: 184 Joined: 13 June 06 From: Craiova ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane II
2005 Renault Megane 2.1 1.5dci 74kW Sedan
|
|||
Cristi39 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 359 Joined: 19 November 06 ![]() |
sa inteleg ca tu nu ai schimbat pana acum uleiul la CV dupa atatia KM?interesant...ma mir cum de mai mergi.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan
2007 Privillege
|
|
catalin_jianu |
![]()
|
![]() Megane Rider Group: Members Posts: 184 Joined: 13 June 06 From: Craiova ![]() |
O mai fi fost schimbat, eu am luat-o p la 53.000km si i-au fost facute nijte revizii de atunci park vreo 3, dintre care una completa pe la 60k..dar nu m-am ocupat eu, k sa vad ce s-a schimbat exact la ea...stiu de filtre, uleiul de motor...de ulei din cutie n-am auzit, da sincer nici n-0am intrebat nu stiam ce'i cu el, stiam ca exista ulei si acolo dar atat.
Cum se schimba cel din cutie? La cati km? |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
C a t a l i n |
![]()
|
![]() ______________________ Group: Members Posts: 12.175 Joined: 21 August 06 ![]() |
Renault spune în manualele de utilizare că, pentru unele cutii manuale, uleiul NU SE VA SCHIMBA pe toată durata de viață a mașinii. (exceptând cazurile în care se pierde ulei, sau se umblă în cutie)
|
--------------------
-
-
- Când vrei și, și, iese nici, nici!
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
cam 3,5 litri intra, deci trebuie sa cumperi 4 litri
tip ulei 75W80... recomandabil bineinteles ELF..cum zice producatorul tot ca si recomandare, daca nu te pricepi la masini ar fi bine sa faci treaba asta in service sau macar la un mecanic (poate fi si de cartier) care se pricepe ca idee, se desface busonul la cutie dupa ce dai scutul jos, iar de turnat se toarna cu ajutorul unei palnii care sa aiba in prelungire un furtun...de undeva de sus... deci cu capota motorului deschisa ![]() cutia trebuie sa se umple pana la nivelul busonului... deci pana va curge pe jos si da... chiar daca producatorul zice ca uleiul de cutie e garantat "pe viata" (viata masinii) ... parerea mea e ca la 100kkm ar cam trebui schimbat, mai ales ca nu cost mult si nici manopera pt operatiunea asta nu e scumpa regards |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
catalin_jianu |
![]()
|
La un mecanic o sa-l schimb, nu ma bag eu, dar ma interesa dak chiar trebuie schimbat....eu la fel auziem la unele masina ca doar se completeaza nu se schimba
Ok...ms mult de ajutor Bafta;) |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(catalin_jianu @ 25 Jan 2008, 16:02) "chiar" nu trebuie schimbat deloc ..daca ti-am zis ca reno a garantat uleiul ala pe viata inseamna ca stie ce zice, nu?.. deci poti merge f bine pe recomandarea lor dar, pentru linistea ta (pt ca te vad framantat) ti-am recomandat sa il schimbi pt ca dupa cum am zis mai sus e ieftin sa faci asta... eu de ex l-am schimbat la 60kkm daca asta te incalzeste cu ceva sa completezi? ... de ce? iti curge cutia?... completeaza daca vrei dar s-ar putea sa nu-ti intre mai mult de 100-200 ml.. deci nesemnificativ esti lamurit acum? This post has been edited by Meghitzanul: 25 Jan 2008, 15:25 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Capacitatea cutiei JH3 e de 2,8 litri, iar a cutiei JR5 de 2,5 litri, probabil pe motorul 1,5 dci e cutia JR5. Uleiul recomandat este intradevar TRANSELF TRJ 75W80W. In general, la masinile mai moderne, nu numai la Renault, uleiul din CV manuala nu se schimba niciodata (cu exceptia cazurilor mentionate de Catalin Marinarul), altfel ar fi specificat in carnetul de revizii. Cand urci masina pe elevator si dai scutul jos, iti dai seama vizual daca cutia a pierdut ulei sau nu.
Daca esti sigur ca nu intra mai greu in viteze numai la rece din cauza gerului, cand uleiul de transmisie devine foarte vascos, uleiul e cam ultimul suspect de pe lista. Mai degraba un tampon uzat sau timoneria pe cabluri. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
adrian 24 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 98 Joined: 16 September 07 From: oradea ![]() |
Si ca sa nu mia deschid alt topic legat de cutia de viteze,as dori sa stiu si eu cum pot sa reduc din jocul de la schimbatorul de viteze..Unde are reglajul.ca mai nou simt ca "agata" cand intra in viteze si mia ales la a doua daca schimb rapid imi caraie si nu vreau sa am surpriza sa vad in oglinda retrovizoare ceva pinioane pe asfalt...multumesc pentru ajutor.....
|
--------------------
Peugeot
407 SW
- BH-47-PJO
2006 2.0 HDI 136 cp Ce nu te omoara te face mai puternic...
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
QUOTE(19vik @ 25 Jan 2008, 21:10) Capacitatea cutiei JH3 e de 2,8 litri, iar a cutiei JR5 de 2,5 litri, probabil pe motorul 1,5 dci e cutia JR5. mie mi-au pus 3,5 litri ..in fata mea i-au turnat ... operatiune facuta in service reno au zis ca trebuie sa o umple pana la nivelul busonului de umplere.. adica pana da pe jos This post has been edited by Meghitzanul: 29 Jan 2008, 09:44 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Salut ! Azi am pus ulei texaco 80w90 in cutie (am scos planetarele si s-a scurs ulei ) . Din ce am vazut pe forum , indicat e sa pun 75W80 . E ok 80w90 asta sau trebuie sa-l schimb ? Mersi
![]() |
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu e ok, e mai vascos decat cel recomandat.
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
dl_io |
![]()
|
membru marcant Group: Members Posts: 409 Joined: 17 December 07 From: IASI ![]() |
Si nu pot merge cu el , sa zicem , vreo 10.000km , apoi sa-l schimb ? Exista riscul sa se strice ceva pe acolo ?
|
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
DIDE |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 242 Joined: 2 May 08 ![]() |
Poate sa-mi spuna cineva cum pot sa verific nivelul uleiului din cutie ?
|
--------------------
RENAULT
MEGANE SCENIC 1/2
- HD-01-RXE
2001/RXE
|
|
dl_io |
![]()
|
Nu stie nimeni daca pot merge asa ? A avut uleiul original in cutie . I-am scos planetarele , le-am pus inapoi si a trebuit sa completez 1,5 litri . I-am pus un texaco 80W90 , fiindca asta am gasit in zona . De schimbat schimba bine , nu simt diferente fata de cum era inainte . Se poate strica ceva in cutie din cauza ca am completat cu ulei din asta ? Multumesc !
|
--------------------
renault
megane
2004 1.5 dci
|
|
catalin_jianu |
![]()
|
Problema uleiurile probabil e ca nu se amesteca si d'asta e recomandat sa nu bagi tipuri diferite...dar nu cred ca afecteaza prea mult cel din cutie...acum nu stiu c sa zic nu sunt un expert....
Sfatul meu ar fi sa il dai jos pe tot si sa pui altu...eu dupa cateva intrebari in stangta si si dreapta...am ajuns la concluzia asta. Cu uleiu la cutie e in felul urmator, e garantat pe viata cel cu care masina vine din fabrica..problema ca e in general nicio masina nu are plinu de ulei facut la cutie...de exemplu eu aveam maxim 1,5 litri in cutie..desi inca cred ca era mai putin de atat...si mi-a intrat aprox 2,5 litri Merita schimbat nu costa mult, eu am luat Mobil 75w80...a costat vreo 60RON...am luat 4 litri asa am fost 'sfatuit'...si chiar Meghitzanul..zice in topicul asta ca i-au fost pusi 3,5l in fata lui...in final am luat degeaba atat, au intrat doar 2,5l...i-am bagat cu mana mea sub nasul mecanicului... dl_io chiar n-are rost sa t stresezi..schimba-l cand poti...oricum o sa fie o singura data...cel original era garantat p viata...deci clar si asta. |
--------------------
Renault
Megane II
|
|
Meghitzanul |
![]()
|
la unii intra mai mult ulei, la altii mai putin... eu cred ca e in functie de cum sta masina pe elevator... la inclinatie ma refer
de ex.. acum cateva luni am schimbat ambreiajul si a trebuit sa scoata uleiul din cutie... ei bine, dupa ce l-au scos am pus inapoi acelasi ulei (fusese schimbat deja o data si am preferat sa nu il mai schimb din nou) si nu mi-a mai intrat toata cantitatea scoasa.... deci!!! |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
|
19vik |
![]()
|
Uleiul din cutie e destul de vascos la rece, mai depinde si de temperatura cutiei si de rabdarea mecanicului...
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 1st August 2025 - 12:47 |