probleme frana
![]() ![]() ![]() |
probleme frana
Bas|cX |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 490 Joined: 18 April 07 ![]() |
|
||
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|||
FLOEXE |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 93 Joined: 11 January 07 From: Cluj ![]() |
Vezi daca nu ti-a sarit cablul de la maneta de frana, mi sa intamplat.
|
--------------------
Renault
Laguna
- B-77-UFS
2006, Estate, 2,2 dCI, automat,
|
|
Bas|cX |
![]()
|
sa sara de unde ??? cablu lucreaza ..am vazut cu roata data jos ....
|
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 940 Joined: 23 November 06 ![]() |
Stai sa vad daca am inteles bine...
Frana de serviciu functioneaza fara probleme pe toate cele 4 roti? Frana de mana nu functioneaza. Adica maneta trasa pana sus si masina o ia la vale? Daca tot ansamblul franei ( de serviciu ) de pe puntea spate functioneaza, atunci inseamna ca frana de mana nu are nici o actiune asupra placutelor spate... Cablul poate ca lucreaza, dar ai verificat si la etrierii spate? Nu e sarit/rupt de pe acolo? |
--------------------
-
-
-
|
|
Bas|cX |
![]()
|
deci frana la pedala am pe toate 4 roti in limitele normale
pe stanga spate frana de mana e ok pe dreapta spate mucles cu roata jos si trasa frana de mana se vede cablu cum trage parghia aia..cu arculet.... |
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
![]() faza e ca nu stiu despre ce parghie vorbesti, eu unu nu am desfacut niciodata rotile de cand am masina. Dar, din cate imi imaginez, cablul este OK. Isi face treaba. Problema ar fi la mecanismul franei de mana de la etrierul dreapta-spate care a cedat probabil. Cauta pe acolo, da etrierul jos, eventual. Nici nu am cum sa te ajut foarte mult, eu avand frana de mana automata... ![]() |
--------------------
-
-
-
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
sa se fi rupt parghiuta care impinge in pistonas?
![]() in mod normal ar trebui sa poti sa tragi si cu mana de pargiuta, destul de greu, dar poti. Vezi daca poti sa tragi mai mult decat poate cablul. Daca poti, si totusi pistonasul nu misca, du-te la service sa dea jos capacul etrierului sa vada ce se intampla acolo... |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
Bas|cX |
![]()
|
am fost azi la mesteri si printre altele le-am zis sa se uite si acolo ..concluzia, dupa cateva ciocaneli, etrieru' blocat ...si solutia schimbare etrier care la ei si anume la "mesteri" este 890 roni fara manopera
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da' lu' nea' etrier i-o fi rusine sa se deblocheze?!
|
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
|
Bas|cX |
![]()
|
nu zic ca ma pricep ..chiar din contra ...mi se pare 1 pic stupid faptul ca frana de serviciu e brici ...frana de mana e mucles ..cu etrierul blocat ..
![]() |
--------------------
none
ex Lag 2
- none
1.9dci Brasov
|
|
R19/16v |
![]()
|
hmm
![]() ![]() luchidu' nu tot in pistonas impinge? Du-te inapoi la aia care ti-au zis ca e blocat pistonasul si zi-le sa puna mana sa-l deblocheze ![]() |
--------------------
DS
5H
|
inalbi5m |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 443 Joined: 8 April 06 From: Brasov ![]() |
Ce treaba are etrierul cu frana de mana ca nu inteleg?Din cate stiu cablul franei de mana actioneaza direct asupra sabotilor,asta in cazul in care ai tambur pe spate.Daca ai disc nu stiu exact cum este dar o sa ma uit prin documentatiile pe care le am si o sa incerc sa ma lamuresc.
|
--------------------
Renault
Laguna
2006 1,6 16V
|
|
VF1BG0 |
![]()
|
![]() Gone 4 a while Group: Members Posts: 1.608 Joined: 12 March 07 From: Bucuresti ![]() |
Eu zic asa:
daca ar fi etrierul blocat nu ar tine frana deloc pe roata respectiva sau ar fi blocata roata. Etrierul se poate debloca, trebuie doar sa il dai jos si sa ai noroc. Conteaza si de ce e blocat... daca e doar pistonul se curata usor. Cat despre frana de mana, trebuie sa faci o mica verificare: In consola centrala(sub capacul cotierei) ai spatiul de depozitare. Jos in acest spatiu, mocheta e taiata astfel incat sa o poti ridica. Acolo o sa vezi daca nu cumva un cablu e sarit din locasul respectiv. Daca e sarit cursa manetei e mai lunga dar totusi tine frana de mana pe o roata. Bafta |
--------------------
Renault
Laguna II 1.9dCi & 2.2dCi
- B-XX-Z4T
2002 / Expression; 2002 / Privilege kituri de reparatie macarale electrice!
|
|
tiberiu.anghel |
![]()
|
Nu poate fi blocat etrierul spate, avand in vedere ca frana de servici functioneaza. Problema o ai la mecanismul franei de mana la etrierul dreapta-spate.
|
--------------------
-
-
-
|
|
pharaoh_c |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 113 Joined: 25 October 06 From: Timisoara / Arad ![]() |
Tot posibil problema cu frana, insa nu nu frana de mana.
Mi-am schmbat placutele pe fata inainte de a pleca in concediu. Placutele vechi s-au dovedit a nu fi prea uzate insa de ceva vreme scartaiau ingrozitor in momentul in care atingeam frana... Bun. Am cumparat un set de placute pe fata Lucas. Am fost la mecanic le-a montat iar a doua zi am plecat spre mare (din Tm). Frana prinde foarte bine insa am observat urmatorul fenomen. Daca am geamul deschis si trec prin dreptul unor case, borduri mai inalte se aude un scartait... Interesant e ca scartie la mers normal nu cand apas frana. Scartie si la franare in continuare insa cel putin acum am siguranta ca placutele sunt noi... asa ca m-am impacat cu gandul. Insa nustiu din ce motiv poate sa scartie la mers normal. Precizez ca se aude doar in zone unde probabil se produce ecou, langa case, borduri etc. Eu suspectez ca probabil placutele avand mai multa "carne" pe ele ating discul intr-o zona unde nu este atat de uzat, si de aici zgomotul, inainte de a schimba placutele fenomenul nu a fost observat. Daca ati avut asemenea patanie spuneti-mi si mie. ![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
2.0T 170CP Lux Dynamique 2007 Renault Laguna 2, 2.0T 170CP Lux Dynamique 2007
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
@pharaoh_c- trebue un timp pana placutele noi se uzeazaq pe discurile masinii tale.
fenomenul este dupa cum urmeaza, de la uzura discurile si placutele formeaza niste santulete concentrice pe disc care se suprapun perfect cu placutele in prima instanta. in momentul cand tu ai schimbat placutele uzate cu motelul santurilor de pe disc cu placute noi, cand rulezi fata inca ne uzata a placutelor inca atinge fata deja uzata dupa un anumit model al discului. cu timpul insa cele doua elemente se vor uza in concordanta si masina va frana mai bine in timp ce zgomotul de care vorbesti va disparea. multa bafta in continuare, si daca dupa inca cateva sute de km zgomotul nu dispare as recomanda sa mai treci pe la mecanicii care ti-au schimbat placutele sa vezi ce se intampla asa just for peace of mind :-) |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
IvanCG |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 65 Joined: 18 February 07 From: Bucuresti ![]() |
Exact sunetul pe care-l aud si eu de vineri incoace, de cand am schimbat placutele
![]() Inca nu m-am impacientat, le mai las vreo doua saptamani sa vad daca se potolesc. Ce m-a pus un pic pe ganduri este faptul ca placutele (cele de pe fata) nu calca uniform pe disc. Cam un sfert din diametrul discului (pe exterior) este neatins de placute, avand deja urme de rugina. Ma impacientez sau nu? |
--------------------
Renault
Laguna II
Estate Privilege 1.9 dCi 2002
|
|
antifizic2 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.434 Joined: 16 June 07 From: Bucuresti- Romania ![]() |
asa am avut si eu o perioada la inceput cand nu calca pe tot discul, nu sunt sigur dece se intampla asta , la masina mea a trecut de la sine dupa un timp.
ceea ce a ramas este un zgomot ff enervant la rotile din spate cand merg in marsialier , dar cum nu merg mult in marsialier nu mi-am facut probleme poate daca aveam mercedes nu dormeam noaptea dar cum n-am, sunt f linistit vb of topic acu cateva luni niam zis sa rezolv toate problemutele masinii mele. gen mica zgarietura oglinda crapada becuri arse etc. dupa ore in sir prin diverse ateliere , bani bagati in vopsea cuptoare etc vreau sa spun ca absolut nu a meritat aproape 30 de mil in chestii gen butonu x nu mergea, geamul scartaia, capace noi etc si masina ot are greieri prin bord si alte atle mici imperfectiuni e care nu le poti rezolva. sunt usor dezamagit This post has been edited by antifizic2: 12 Jul 2007, 12:52 |
--------------------
renault
LAGUNA II / 1.9 DCi
- B-57-LXF
2004 17" silverstone custom colour/ 2DIN DVD/ K&N/ EBC - greenstuff/ HID 5000k
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Astazi am schimbat placutele de frana fata+spate. Toate bune si frumoase, operatia nu a durat prea mult dar dupa schimbare surpriza: nu mai am frana aproape deloc. La prima pedala nu tine deloc, la a doua, a treia incepe si franeaza dar slab comparativ cu franarea inainte de schimbarea placutelor. De asemenea daca tin piciorul pe pedala de frana aceasta coboara incet pana jos in cateva secunde. A mai patit cineva, aveti ceva idei?
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
tibirk |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 585 Joined: 20 September 06 ![]() |
aerisit frane, completare cu lichid de frana daca e cazul
cam asta-i tot |
--------------------
-
-
- Renault Laguna II, 1.6, 16v, 2001, K4M710
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 599 Joined: 25 April 07 From: Brasov ![]() |
Dar e normal sa se duca pedala la fund daca tin piciorul apasat pe ea? La un Audi B4 a trebuit sa schimb pompa de frana la aceleasi simptome, dar totul s-a intamplat in timp si nu dupa un schimb de placute. La Laguna toate astea au aparut dupa ce am schimbat placutele.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
ViperRS |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 712 Joined: 20 September 04 From: Cluj Napoca ![]() |
parerea mea e sa mergi la un service klumea sa iti faca aerisirea s-ar putea sa trebuiasca aerisita si pompa de abs. Parerea mea e ca nu e de joaca cu franele asa ca un pic de bani dati la service ar putea sa iti salveze o gramada de cheltuieli daca ceva nu merge bine.
|
--------------------
Dacia
1310
- cj Renault Laguna 1.9 dci 120 cp Expression 2004
|
|
paulush |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 380 Joined: 15 July 08 ![]() |
nu e nevoie de nici o aerisire!!! e normal cand pui placute noi sa nu tina frana pentru ca e nevoie de timp ca placutele sa se aseze la locul lor, sa se duca "burta"care o au de noi si abia dupa ce,prin franari mai multe dar nu bruste, isi fac ele locul lor...abia atunci vei simti frana cum trebuie.eu cand le-am schimbat nu am avut nici frana, nici abs, nici frana de mana! si-au revenit toate dupa cca 100 km!
|
--------------------
Renault
Laguna II
2003 expression 1,9 dci 110 hp multi stiu multe, nimeni pe toate!!!
|
|
tacufmr_lagunaII |
![]()
|
Rezolvat astazi cu o aerisire temeinica la toate 4 rotile.
|
--------------------
Renault
Laguna II
- BV - 32 - UMY
2007, 1.9 dci, 131 CP
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Mi se tot blochează un etrier pe spate
![]() Dacă nu...se găsește numai pistonul ca să nu cumpăr tot etrierul? Of..of..of... |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
sa nu fie frana de mana stransa prea tare
|
--------------------
-
-
-
|
|
b_gabi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 566 Joined: 28 October 06 ![]() |
Nu este pt că după curățarea de săptămâna trecută, de câte ori am pus degetul pe disc era rece.
![]() |
--------------------
renault
laguna 2
- AG 70 BUB
2001 Privilege 1,8 I 16V
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 31st July 2025 - 08:36 |