Ochelari de vedere, de unde? cat? cum?
![]() ![]() ![]() |
Ochelari de vedere, de unde? cat? cum?
mars |
![]()
|
||
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
|
||
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|||
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.600 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Si mie mi s-a rupt tot un piciorus de-ala la Ray Ban si eram destul de panicat ca tre' sa-mi iau alta pereche de ochelari, pana mi-a sugerat cineva sa ii duc la Bijuteria in Valcea. Mi i-au lipit tantile alea , destul de skilluit, as adauga eu si m-a costat doar 10 lei si un multumesc.
|
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Vreau sa imi fac o noua pereche de ochelari si nu mi-e clar ce lentile sa aleg: sticla, plastic sau (mai nou) policarbonat.
Din cate am inteles sticla ofera cea mai mare acuitate vizuala. Cele de policarbonat au un alt indice de refractie mai mare decat cele de plastic si asta ar insemna ca lentila poate fi mai subtire, deci mai usori... Insa am inteles ca numarul Abbe este mai redus ( de la 41 la 30) , ceea ce inseamna ca perceptia culorilor este schimbata. Legat de zgaraieturi am inteles ca sticla ar fi mai rezistenta, dar si la plastic si la policarbonat se pot aplica straturi de durificare. Voi ce parere aveti? Eu am purtat lentile de sticla foarte mult timp , iar perechea pe care o port acuma (de vreo 4-5 ani) are lentile de plastic. Sincer, nu prea sunt asa de multumit de ele. Am impresia ca pe timp indelungat acuitatea vizuala prin lentile scade, adica ma refer ca daca imi dau ochelarii jos culorile mi se par mai vii. Dezavantele la lentilele de sticla ar fi ca imi lasa urme pe nas si ca rama trebuie sa fie de jur imprejurul lentilei. Sincer as vrea sa vad cat mai bine, dar nici sa arat ca un ![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
- UXE Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Daca porti ochelarii permanent mergi pe policarbonat. Combina lentilele cu o rama usoara si o sa fie mult mai comod, fara urme pe nas, etc.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Da, permanent port.. insa vreau cea mai buna acuitate vizuala. Daca e asa de mare diferenta cred ca merita sa ma intorc pe sticla... nu-sh.. dar mie imi e sa nu imi lase iar urme pe nas.
Iar daca sunt prea usori, poate nici nu sesizez cand zboara de pe nas cand bate vantul ![]() This post has been edited by UXE: 23 Mar 2018, 13:51 |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
Laurentziu83 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 7.592 Joined: 17 May 05 ![]() |
Ai incercat lentile de contact pentru cea mai buna acuitate vizuala si cel mai bun camp vizual?
![]() |
--------------------
.
.
.
|
|
UXE |
![]()
|
Am miopie cam mare, nu merge cu lentile...
![]() |
--------------------
Renault
Symbol
2006 1.4 8v
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Necesitarea de ochelari e un handicap, si nu cred ca cineva isi doreste sa fie handicapat intentionat. Deci daca e posibil , operatia laser e cea mai buna varianta.
|
--------------------
Renault
Laguna
2007
- 2.0 DCI 16v 180 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
E cea mai bună variantă dacă reușește. Riscul e cam mare. Dacă nu reușește, strică mai rău decît e deja.
Nu știu cum e cu lentilele de sticlă la volan. Dacă ai un accident și primești un airbag în plină mufă, oare se sparg? Îți intră cioburi în ochi? S-ar putea ca sticla contemporană să fie mai rezistentă, să se fi gîndit ei și la asta, dar eu aș studia un pic problema înainte de a mă arunca la sticlă. This post has been edited by VladSoare: 23 Mar 2018, 14:52 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Oricum e nasol cu ochelari in caz de accident. Si cu airbag si fara. Dar da, e riscul asta.
|
--------------------
-
-
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 604 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
Dacă accidentul presupune o lovitură atât de puternică în ochelari încât să se spargă sticla, atunci indiferent din ce material sunt confecționați, cu siguranță iese rău.
|
--------------------
ex. Renault
19 Europa
1997
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Da, dar și răul e de mai multe feluri. Iar dintre un "rău" cu cioburi în ochi și unul fără, parcă l-aș prefera pe al doilea.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MuciX |
![]()
|
Clar.
GBX, ideea e ca policarbonat nu se face tandari, in cer mai rau caz se rup bucati mari. Sticla e mai pacatoasa. This post has been edited by MuciX: 23 Mar 2018, 15:39 |
--------------------
-
-
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
Ultima pereche de ochelari pe care am purtat-o, cu dioptrie, a fost cu lentile carl zeiss din policarbonat cu toate învelișurile disponibile la momentul ăla. Am ales zeiss pentru ca se lăudau cu cea mai buna transparentă a lentilei și am fost foarte mulțumit.
|
--------------------
renault
clio III
2007 1.6 16V dynamique
- B-xx-ELF
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.305 Joined: 22 January 04 ![]() |
Am lentile din policarbonat (-2) cu rame Silhouette din titan. Uit complet ca am ochelari pe nas
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th April 2025 - 13:31 |