Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

3 Pages < 1 2 3 > 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Operatii laser pentru ochi !, PRO sau CONTRA ?

Axe
post 12 Feb 2009, 11:39
Post #31

Membru autentic

Group: Members

QUOTE(bebecool @ 12 Feb 2009, 04:13)

Sper ca pe viitor stiinta sa invinga si sa vedem EXTRATERESTRII!! biggrin.gif
*

Asta inainte sau dupa operatie ?! wacko.gif biggrin.gif

--------------------
Renault Megane 1.5dci, 2013, 90CP inca vii...
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
bebecool
post 12 Feb 2009, 12:46
Post #32

Doctor de oase

From: Pa scaun

QUOTE(ncristi @ 10 Feb 2009, 14:11)
Sunt curios  daca 1.6 16v mai are probleme cu bobinele  smile.gif

De multe ori am senzatia ca astia de la reno sun batuti in cap. Ma uitam la meganul unui amic luat acum un an ca are aceleasi bobine sagem - care mi-au picat si mie pe la 50k.

Acum am pus BERU si sunt super. In aproape 70k nu a picat nici una si sincer nici nu cred ca vor mai pica. Diferenta de calitate este mare intre ele.

Nu inteleg daca depisteaza o problema de ce nu intervein sa o remedieze.
*

After ca inainte nu cred ca tine gena asa ceva(Poate vedem si prin pereti...eu stiu,important e sa evoluam in sensul bun).

--------------------
Renault/Opel Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009 2007 - B-08-BBM
Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)

+
Laurentziu83
post 12 Feb 2009, 22:53
Post #33

Membru autentic

Si eu as cam vrea o astfel de operatie, intrucat am -3.5 la ochiul stang si -0.75 la ochiul drept, dioptrii ce s-au stabilizat din 2005 (aceeasi pereche de ochelari). Prima pereche am avut-o in 2003, si m-a tinut 2 ani.
Operatia oricum as face-o intai la ochiul stang, si abia 1 ani mai tarziu la ochiul drept. Nu vreau sa risc la ambii ochi.
Consider o operatie pe ochi mult mai folositoare si mai ieftina decat achizitia vreunei masini de lux.

--------------------
. . .
+
Axe
post 4 May 2009, 13:59
Post #34

Membru autentic

Intre timp, de cand am deschis acest topic, se pare ca tehnologia a avansat pana la performanta de a opera ambii ochii deodata si in jumatate de ora pleci acasa. La iesire este un cos de gunoi pentru ochelari ! wink.gifsmile.gif

--------------------
+
DrK
post 4 May 2009, 14:07
Post #35

Lapins Creed Assassin

From: From: From:

ok. Multumim.

--------------------
Sedan Negru 2015
Bunul simt nu creste in pom.
Veni Vidi Discepto Exsecror Cesso
+
zeu_4u_sweety
post 5 May 2009, 09:08
Post #36

Membru autentic

ca tot e subiectu asta deschis. poate e o solutie pt unii poate nu...sa va explic...unchi-miu - ochelari fund de sifon. intr o seara se duce omu la discoteca (50 de ani are) purtat de alcool. nuj ce face p acolo ca a doua zi cand ma duc la el batut mar plin de rani si vanatai. dupa o saptamana de stat la pat fara spitalizare isi revine omu si de atunci nu mai are nevoie de ochelari si citeste mai bine ca mine care am 20j de ani. treaba asta s-a petrecut acum 3-4 ani si de atunci nu mai poarta ochelari si vede perfect.
acum stau si ma gandesc..daca de la operatie era plin de rani? poate au cabinet medical in discoteca/:) radmasa.gif

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
Axe
post 5 May 2009, 10:14
Post #37

Membru autentic

Eu zic sa ne spui unde-i discoteca aia ca daca dau aia bataie moka tot e mai bine decat la operatie sa dai 1000E ! radmasa.gif

--------------------
+
zeu_4u_sweety
post 5 May 2009, 12:16
Post #38

Membru autentic

nu stiu daca are noroc asa oricine tongue.gif iti tre o anumita tactica...dar mai exista si riscu sa nu te mai scoli de pe masa de operatie daca agiti spiritele rau radmasa.gif

--------------------
BMW 318 1998/touring/M43
+
bebecool
post 7 May 2009, 01:17
Post #39

Doctor de oase

From: Pa scaun

Hai sa vedem unde avanseaza tehnica!
Stie cineva daca s-a ajuns acolo unde se poate implanta nerv optic? blink.gif Vorbesc prostii? Numai vezi deloc, exista vreo sansa?

--------------------
Renault/Opel Megane 2 1.5dci 80cp/ Focus 2 1.6Tdci 2009 2007 - B-08-BBM
Banii fac fericirea celor care nu merita alta fericire. (G. Gesbron)

+
Axe
post 7 May 2009, 07:33
Post #40

Membru autentic

Cica da, se implanteaza un receptor/camera care stimuleaza o anumita zona de pe creier, vederea nu este cea pe care o cunoastem cu totii insa poti vedea conturul obiectelor ca un fel de camera cu termoviziune smile.gif
Pt un nevazator asta ar fi ceva miraculos si extrem de folositor.

This post has been edited by Axe: 7 May 2009, 07:33

--------------------
+
Laurentziu83
post 7 May 2009, 22:20
Post #41

Membru autentic

La traseele nervoase nu exista un cod al culorilor, din pacate.

--------------------
. . .
+
Axe
post 1 Nov 2009, 19:33
Post #42

Membru autentic

Revin cu cateva date noi : am vorbit personal cu cineva care a fist operat la ambii ochi acum 9 luni. Mi-a spus ca purta niste funduri de sifon iar acum era "pe 0" ! smile.gif
In afara unei mici iritatii(ochii putin rosii) nu am observat nimic iesit din comun, acum poate era si obosit , nu am intrebat !
In concluzie mi-a recomandat cu caldura operatia.

--------------------
+
spy_oh_joy1389
post 1 Nov 2009, 22:42
Post #43

Megane zen și un mare plimbăreț

From: Sibiu

acuma fiind iarna, noptile mai lungi iar cum luminile in politehnica constau in niste neoane chioare si profii scriu la tabla niste purici, de multe ori cu creta uda, parca vad ca e timpul sa imi creasca iar dioptriile, iar o groaza de bani dau pe lentile(la ochelari).

Chiar daca mi-as face operatie, cred ca mi-ar creste dioptria din nou din acest motiv, pentru ca mi se solicita rau de tot ochii, mai ales focalizarea rapida caiet-tabla imi da si dureri de cap, asa ca cine isi forteaza ochii, cred ca isi face degeaba operatia ca sigur revine, decat daca imi da cineva un contraexemplu, dar si atunci... la 1000E e cam scump.

--------------------
Renault 2 x Megane 4 GT&Zen ||2017||2016
Hanlon's razor: "Never attribute to malice that which can be adequately explained by stupidity."
+
Axe
post 2 Nov 2009, 11:59
Post #44

Membru autentic

Degenerarea vederii are loc oricum, sa zicem ca ai +3, urmeaza intr-un an, +3.25, apoi +3.50, +3.75 etc, etc.
Daca faci operatia, te aduce la 0(ideal) si degenerarea incepe peste un an cu +0.25, apoi +0,50, +0,75 etc etc.
Degnerarea se produce oricum, dar am auzit de persoane operate de doua ori la interval de vreo 10 ani ! smile.gif

--------------------
+
Laurentziu83
post 2 Nov 2009, 17:34
Post #45

Membru autentic

Eu mi-am pus ochelari prima data in anul 2 de facultate, la inceputul lui 2004, aveam -0.25 la dreptul si -3 la stangul (din liceu aveam -2 la stangul, dar compensa celalalt ochi), un an mai tarziu, prin mai 2005 mi-am pus alta pereche, de data asta -3.5 la stangul si -0.75 la dreptul, cu cilindru de -0.25 dupa care nu m-am mai omorat cu invatatul cine stie ce, asa ca am ramas cu ochelarii astia cam 4 ani, iar din martie de acum mi-am schimbat ochelarii, de data asta in sens descrescator, la -3 la stangul si -1 la dreptul, dar fara cilindru, cu care ma impac foarte bine. De curand mi-am gasit vechii ochelari prin casa, cei pe care i-am purtat mai mult, si am constatat ca nu-i pot folosi in caz de ceva, nu vad bine cu ei.

Din purtatul ochelarilor am ajuns la concluzia ca dioptriile sunt direct influentate de utilizarea intensiva a ochilor, mie practic mi-au scazut dioptriile de cand nu mai stau cu nasul in carti, plus ca in activitatea de acum nu sunt sedentar la calculator, ci umblu toata ziua, dand ochilor ocazia de a se odihni. Dovada e si faptul ca, foarte rar vezi printre cei care nu s-au omorat cu cititul, gen zidari, zugravi, capsunari, etc, pe vreunul sa poarte ochelari, in timp ce, printre cei "mai studiati", vezi o multime care poarta sau care ar trebui sa poarte ochelari dar mai amana momentul.
Parerea mea e ca, inainte de a face o operatie de corectie, trebuie umblat putin si la mediul in care iti desfasori activitatea. Degeaba dai 1000 de euro pe operatie daca lucrezi la un calculator cu monitor CRT cu refresh setat la 60 hz (la care iti falfaie si creierii), daca ai lumina slaba la munca, daca iti petreci mult timp citind texte marunte, etc, etc.
Eu de exemplu, am monitor CRT de 17 de aproape 3 ani, cu precizarea ca il tin la 85 sau 100 hz refresh si rezolutie de 1024, adica nu ma chinui sa citesc de pe el.

--------------------
. . .
+
buzasparta
post 2 Nov 2009, 18:01
Post #46

Membru autentic

From: Judetul Romanica

operatiile la ochi depind de diagnostic. de exemplu la cineva cu degenerescenta maculara degeaba faci operatie. boala nu are leac doar o poti intarzia sau zic unii doctori stopa.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp 2007 expression - GL06cxx
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
Axe
post 2 Nov 2009, 20:30
Post #47

Membru autentic

Laurentiu, la monitorul meu de exemplu am doar doua posibilitati 59 sau 60Hz huh.gif , alta varianta nici nu apare si e ultima generatie !!!!
In orice caz nu vad ceva ce m-ar deranja la el.

--------------------
+
Laurentziu83
post 2 Nov 2009, 22:02
Post #48

Membru autentic

La lcd e altceva.
Eu insa am CRT acasa, pentru ca nu se justifica un LCD.

--------------------
. . .
+
radunre
post 4 Nov 2009, 15:46
Post #49

Membru autentic

From: Tg Mures

la cele spuse de Laurentziu83 mai sus am cate ceva de "comentat" smile.gif
un LCD se justifica din multe puncte de vedere si incep on topic:
- nivelul radiatiilor incasate de ochi este net inferior
- calitatea si claritatea imaginii pe un LCD ieftin este incomparabila cu una de pe un CRT ieftin/mediu asta ducand la diverse eforturi ale ochiului.

puncte de vedere off topic:
- consum foarte scazut de energie raportat la aceeasi dimensiune a suprafetei ecranului
- spatiu ocupat mai mic

parerea mea smile.gif

--------------------
Clio III K9K772 / Clio III K9K772 2009 - MS
Daca muncesti ca sa traiesti, de ce te omori muncind ?
+
geoman
post 19 Nov 2009, 11:02
Post #50

George

From: Iasi

In cazul operatiilor la ochi cu laser am inteles ca exista riscul cataractei. Stie cineva ceva de amanuntul asta ? Poate ne spune cineva care a mai facut interventia mai demult cum sta cu vederea daca s-a modificat sau nu si ce procedeu a folosit. Oricum vad diferente mari de pret intre unele clinici.

--------------------
renault megane sedan 2 1.5dci 80 cp, 1.9 dci E4 FAP 2004, 2006
+
UXE
post 19 Nov 2009, 11:57
Post #51

Modelator

From: Bucuresti

din ce stiu eu ..vederea se modifica in mai bine dar o data cu inaintatul in varsta apare si cataracta si necesitatea de operatii mai dese , iar netratarea duce la orbire ...

--------------------
Renault Symbol 2006 1.4 8v - UXE
Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
+
Axe
post 2 Apr 2010, 12:14
Post #52

Membru autentic

Cataracta si glaucomul reprezinta degradarea mediilor prin care trece lumina/imaginea, cum s-ar spune "materialul clientului" care de obicei apare la varste inaintate si nu cred ca operatia influenteaza in niciun fel aparitia lor. Cataracta stiu ca se rezolva tot chirurgical insa glaucomul e mult mai grav.
Concluzia este ca indiferent daca purtam sau nu ochelari ar trebui sa avem cat mai multa grija de ochi. Evitarea oboselii, ore prea multe la calculator(adica ce fac eu acum smile.gif ), praf, lovituri, chiar si alimentatie.

--------------------
+
supremeon
post 3 Apr 2010, 23:33
Post #53

cam rareori membru...

From: din inima țării...

ok, si pe unde am putea gasi ceva sfaturi legate de alimentatie? inafara de batranescul "mananca morcovi", care oricum nu prea imi plac smile.gif

--------------------
Iubesc mersul domol pe o sosea fara gropi si alte masini, primavara cu verde crud si albastru - pur pretutindeni!
+
Axe
post 14 Apr 2010, 08:27
Post #54

Membru autentic

De cateva ori am prins emisiunea "Pe muchie de cutit", unde cea mai frecventa operatie este chiar aceasta de eliminare a dioptriilor. Toate acele persoane erau teribil de incantate de rezultat. tocilar.gif

--------------------
+
Axe
post 16 Apr 2010, 11:14
Post #55

Membru autentic

Ce parere aveti despre http://www.faraochelari.com/carte.html , a folosit cineva metodele astea, sunt niste noi baliverne pt a vinde niste carti sau ... !?

--------------------
+
adi_ar
post 16 Apr 2010, 13:04
Post #56

Membru autentic si conservator

Group: Moderatori
From: Arad

Sa fim seriosi!
Exercitii pentru tonefierea musculaturii ochilor si a capacitatii de adaptare se cunosc de cateva mii de ani, multumita medicinii asiatice si a practicilor yoga. Acestea vor ameliora acuitatea vizuala si mai ales capacitatea de efort a ochiului dar nu vei scapa de ochelari.

--------------------
Renault Megane 2.1 Sedan 1.5 dCI 2005
iGO 9.6.29.357899
+
Axe
post 12 Sep 2010, 07:02
Post #57

Membru autentic

MIRACOL FRATILOR - MI-A REVENIT VEDEREA ! blink.gif ! blink.gif ! blink.gif
Pe scurt:
Imi oboseau ochii pt ca nu-mi schimbasem actualii ochelari de vreo 4 ani. In mod normal, fiind purtator de ochelari din scoala generala, am intuit ca mi s-au modificat dioptriile(in mai rau evident) si trebuie schimbati ochelarii.
Ma duc la IOR unde dau peste o doctorita batrana, cred ca in jur de 75ani care dupa un control imi spune ca nu mai am nevoie de ochelari, sa-i port din ce in ce mai putin pana se readapteaza ochiul si nu-i mai port deloc. Explicatia ei a fost ca aia acum 4 ani mi-au dat ochelari degeaba, eu nespunandu-i ca port permanent de 30 ani !!!
Ma rog, extrem de neincrezator, ii scot de la ochi sa-i fac placerea si satisfactia profesionala cu gandul ca afara sa mi-i pun la loc. Numai ca iesind afara unde distantele sunt mai mari ma simteam 90% suficient de confortabil. Ma urc in masina si o tai spre casa fara probleme si evident fara ochelari. Initial am crezut ca-i ireal si sa nu scriu aici prostii am testat noua mea stare timp de trei zile, deci de trei zile conduc, merg pe bicicleta, la cumparaturi fara ochelari ! wacko.gif
EXPLICATIA FAPTELOR :
Singurul motiv plauzibil pe care il vad pentru infaptuirea acestei minuni este o anume dieta pe care o tin de aproximativ 5-6ani, in rest nu am facut nimic special. In ce consta dieta ?! Fructe si legume multe, fara porc si vita, fara mezeluri, fara cartofi prajiti, sucuri naturale facute in casa, alune, nuci, migdale crude, paine putina si miscare zilnic.
Asta s-a intamplat, nu am mai auzit asa ceva dar uite ca se poate, precizez ca purtam ochelari atat pentru distanta cat si de aproape. Am scapat doar de cei pentru distanta pe care ii purtam permanent.

This post has been edited by Axe: 12 Sep 2010, 07:12

--------------------
+
Laurentziu83
post 12 Sep 2010, 08:11
Post #58

Membru autentic

Axe, cati ani ai?
De regula cu anii dioptriile scad si trec pe plus. Ai mei parinti de exemplu au amandoi pe plus, desi in tinerete au avut cu minus.
Ca sfat personal, dute si fa un control complet la ochi, sa nu ai cumva si alte probleme, daca e sa fie sa le tratezi din timp. Din ce am mai citit prin alte parti, cand vezi perfect la 40 de ani e posibil sa fie alte simptome cauza.
Si eu in 2004, cand mi-am pus ochelari, aveam -3 la stangul si -0.25 la dreptul, un an mai tarziu aveam -3.5 la stangul si -0.75 la dreptul plus cilindru, iar in 2009 am scazut la -3 si -1, dar fara cilindru.
Stiu si eu importanta alimentatiei cand e vorba de dioptrii, de asta mi-au si crescut in facultate si au scazut cand am imbunatatit alimentatia.

--------------------
. . .
+
Axe
post 12 Sep 2010, 12:14
Post #59

Membru autentic

Am 40 trecute-fix, am facut control la ochi si totu-i ok smile.gif tocmai am venit de la o tura cu bicicleta, evident fara ochelari ! biggrin.gif

--------------------
+
xjc0c0
post 13 Sep 2010, 10:14
Post #60

Membru

From: Brasov

CONTRA. Nu este rezultatul asteptapt,promis de doctor. Nu mi-au explicat cand i-am intrebat cum va fi operatia/anestezia , nu au pomenit nimic de vizite post-operatorii la 3/6/12/ luni. (plus ca sunt si platite)
Nu intru in detalii..

--------------------
Ex: Megane I ---- ----
+
3 Pages < 1 2 3 >
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th April 2025 - 10:56
Dacia