Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Incep scumpirile la masini pe piata mondiala

klaus
post 12 Sep 2008, 11:55
Post #1

步步

Group: Moderatori
From: Bucuresti

Pretul masinilor incepe sa creasca pe piata mondiala in urma majorarii preturilor la materiile prime.
Tonul este dat de Mazda si Toyota care au majorat pretul la unele vehicule comerciale (toyota si al unele hybride) in Japonia.
Astfel Mazda a majorat pretul la vehiculele comerciale vandute in Japonia cu 2,8 - 3%, iar aceasta crestere "reflecta cresterea preturilor la materiile prime", dupa cum declara reprezentatnii mazda.
Cresterea de preturi afecteaza modelele Bongo, Titan, Titan Dash si linia de vanuri Familia.
Toyota a moajorat si ea preturile la unele vehicule comerciale si unele modele de hybride vandute in japonia, incepand cu 1 septembrie.
Pretul de vanzare la enduser a crescut in medie cu 2% (265 USD) de vehicul iar la hybride cu o medie de 3% (700 USD) /vehicul.

Posibil ca si alti producatori sa urmeze acest trend (deja Renault a anuntat prin gurita lui Carlos-sacalul ca vor creste preturile de vanzare pe viitor)

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Stefan
post 12 Sep 2008, 12:23
Post #2

Quite opinionated

Group: Members
From: Cluj-Napoca

Numa la Logan scade. mellow.gif

--------------------
Volkswagen Golf 7 Variant 1,4 TSI 2013
+
axabrt
post 12 Sep 2008, 12:29
Post #3

Membru autentic

From: Ploiesti

Probabil trendul general va fi de scadere a preturilor. Concurenta dintre producatori va duce la scaderi de pret.

Cat costa un Mercedes nou in 1990 ? Cat costa acum. Per total raportat la puterea de cumparare de atunci si de acum, cred ca s-a ieftinit de 5 ori cel putin. Nu ma pricep eu, dar va zic ca in 10 ani o sa cumparam masini cu salariul pe 3 luni.

--------------------
Ford Focus mk3.5 Ecob00st
.dracnev si boboru’ este viitoru’.
+
ssilviu
post 12 Sep 2008, 12:51
Post #4

F1 Man

From: Nicaieri

Pai da, dar concurenta aia mai mare va duce la o concurenta a producatorilor pe materialele de productie, care sunt limitate. Iar alea vor duce la o crestere a preturilor. Deci in cel mai bun caz scumpirea materiei prime va fi compensata de progresul tehnologic. Dar cel putin in momentul de fata putem sa speram doar la o stagnare a preturilor in cel mai bun caz.

--------------------
Renault Megane 2 GPL 2006
Renault Master 2
Renault Clio 4.1 1.2 EDC
Renault Clio 4.2 1.2 EDC
Dacia Dokker 1.6 SCE GPL
Dacia Logan 1.4 GPL
+
Andy_ACS
post 12 Sep 2008, 12:57
Post #5

Yes, I'm not!

From: Craiova

QUOTE(axabrt @ 12 Sep 2008, 13:29)
Probabil trendul general va fi de scadere a preturilor. Concurenta dintre producatori va duce la scaderi de pret.

Cat costa un Mercedes nou in 1990 ? Cat costa acum. Per total raportat la puterea de cumparare de atunci si de acum, cred ca s-a ieftinit de 5 ori cel putin. Nu ma pricep eu, dar va zic ca in 10 ani o sa cumparam masini cu salariul pe 3 luni.
*

Nu e neaparat relevant, intervine si inflatia.

Pretul e tras in sus de materiile prime si costul cu forta de munca. Pe de alta parte din platforme comune, eficientizare, automatizare, reciclare ar trbui sa fie tras in jos si sa se echilibreze.
Problema insa e cu pretul combustibililor, care desi acum e in usoara scadere pe termen lung va creste considerabil. De aici cererea de masini va scadea si producatorii vor avea de ales intre a scadea preturile/a investi in noi tehnologii sau a pierde din cota de piata.
Dupa cum se observa la nivel mondial numarul masinilor noi vandute e in scadere, deci eu nu m-as face probleme ca "incep scumpirile la masini pe piata mondiala".

Bafta!

--------------------
- - -
"Be the change you want to see in the world"
+
vijelie
post 12 Sep 2008, 13:03
Post #6

membru violet

La cum au crescut preturile la materiile prime, numai din rabat la calitate se mai pot pastra aceleasi preturi. Sau din marja de profit, dar e mai greu de crezut asta.

--------------------
Dacia Duster 2011 Laureate dCi
+
klaus
post 12 Sep 2008, 13:58
Post #7

步步

Group: Moderatori

I-au propus sindicalistii in greva de ieri de la renault, lui nenea Ghosn, sa nu reduca din personal ci sa reduca din ... profit radmasa.gif cred ca se va lasa cu boxing.gif

--------------------
Scenic III 1.9 dCi - - - -
E mult mai bine să mă înșel din prea multă suspiciune decît din prea multă naivitate. - Cristoiu
+
AlexC
post 13 Sep 2008, 12:08
Post #8

Vrum Vruuum

Sunt incontienti. Pai daca profitul scade, de ce i-ar mai tine patronul sau actionarii, si nu ar inchide sandramaua?

Preturile o sa creasca, insa trebuie sa ne uitam pe ansamblu si la avansul tehnologic, ca o masina compacta in 2008 este de 5 ori mai sigura, mai confortabila, mai economica decat una de acum 15 ani, la preturi relativ constante...

--------------------
Renault Laguna III Privilege 2.0dci CVA 150CP
Butoanele ne fac viata mai frumoasa :)
+
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 4th August 2025 - 23:37
Dacia