Eºecul Laguna, faþã în faþã cu succesul C5
![]() ![]() ![]() |
Eºecul Laguna, faþã în faþã cu succesul C5
Modus |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 2.485 Joined: 21 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|||
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
modus, eu stiu ca trebuie sa contrezi orice s-ar zice de rau legat de laguna, dar totusi, trebuie sa avem un pic de bun simt. Am condus laguna 2.0 dci noua si mi se pare sub laguna 2.2 atat ca performante cat si ca feeling, practic este o involutie a modelului precedent din punctul meu de vedere. Citroen C5 arata bine la toate capitolele, poate fi comparat cu Audi ca aparitie. Spre deosebire de Dvs, nu port ochelari de cal (e doar o expresie) atunci cand vine vorba de o anumita marca. Am avut Reno Megane, acum am Laguna si Kangoo, deci nu sunt anti-reno, dar se vede clar ca C5 este mult peste.
|
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Modus |
![]()
|
Ai condus si C5 ca sa iti dai seama daca are un feeling superior Lagunei?
Am auzit de expresia "a purta ochelari de cal", nu sunt chiar cel mai prost om din lume. This post has been edited by Modus: 8 Oct 2008, 01:34 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
Fratzica |
![]()
|
![]() Zen Group: Moderatori Posts: 2.925 Joined: 6 April 04 ![]() |
din pacate nu am apucat sa conduc C5-ul, dar ma voi programa la un drive-test cat de curand.
Tocmai de aceea nu am zis nimic legat de diferentele intre cele doua masini legat de dinamica, consum, etc etc, ci doar de aspect. Comparatia performante/feeling am facut-o intre laguna noua si cea veche. Am tinut sa mentionez ca "a purta ochelari de cal" e doar o expresie pentru a evita suparari inutile. |
--------------------
Kia
Sportage
T-GDI 2021 "The happier we are, the less we see." - some japanese guy
|
|
Modus |
![]()
|
OK, dupa ce vei conduce C5, abia astept sa iti citesc impresiile in comparatie cu L3.
|
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Sincer m-as programa si eu la un drivetest cu C5 numai sa povestesc amanuntit cum e, sa moara Modus de ciuda. Deja mi se pare jenant si cam trecut de limitele bunului simt sa te porti cum se poarta el. E bine sa fi perseverent, dar la un moment dat poti sa o dai in altceva...
This post has been edited by 2dor: 8 Oct 2008, 07:11 |
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
aphophis |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 7.493 Joined: 14 January 06 ![]() |
lasati dracului povestile astea si sa revenim. E dreptul lui modus sa creada ce vrea. Eu unu sper ca amandoua masinile sa aiba succes, am vazut insa niste imagini necomerciale cu interiorul c5-ului si sincer nu mi-a placut. Cel putin dpdv al designului, parca e prea mult haos acolo. Inca astept sa vad un c5 real
![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
Modus |
![]()
|
Un drive test cu C5 in care se critica masa mult prea mare a masinii care ii penalizeaza semnificativ din performantele dinamice, si alte aspecte legate de functionalitate http://www.drive-test.ro/drive-test/71/65/...drive-test.html
Altfel masina e OK, mie imi place, ca toate variantele de C5 de altfel. Totusi, sa ai cu motor v6 hdi de 207 cai aceleasi performante ca un L3 2.0 dci de 150 de cai pentru ca C5 cantereste 1,8 tone nu prea e in regula. Dar deh, designul face diferenta, si daca omului nu ii place Laguna isi ia C5, chiar daca ar fi cea mai proasta masina din lume. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
miki |
![]()
|
![]() #Hırsızlargibigeceniniçine Group: Members Posts: 1.265 Joined: 30 July 02 From: Bucuresti ![]() |
da' de tinuta de drum nu zici nimic?
da' de aspect nu zici nimic? |
--------------------
Renault
Sedan 1.6 16V / Megane IV 1.33 TCE/Santa Fe
- XX-B-XXX
2004 / 2019/2008 #Hırsızlargibigeceniniçine
Funken Kurbelwelle Uzun Araç! Değer Aºılırsa |
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(Modus @ 8 Oct 2008, 08:56) Altfel masina e OK, mie imi place, ca toate variantele de C5 de altfel. Dar deh, designul face diferenta, si daca omului nu ii place Laguna isi ia C5, chiar daca ar fi cea mai proasta masina din lume. Astea cred cau legatura cu aspectul. Te rog frumos sa citesti cu atentie ce scriu. Tinuta de drum e foarte OK. Te legi de mine in mod inutil, pentru ca eu nu am zis niciodata ca C5 e o masina urata, sau ca n-ar avea o tinuta de drum foarte buna, asa cum nici tu nu ai zis vreodata ca are o masa cat o limuzina de clasa mare, ceea ce ii periciliteaza performantele (practic, platesti pentru un model V6 care are aceleasi performante ca un L3 de 150 de cai, ceea ce nu e in regula dupa parerea mea). Dar cum asta nu intereseaza pe nimeni, asta e, C5 se vinde mai bine. |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
mafone |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 194 Joined: 15 November 07 ![]() |
Din cauza vanzarilor proaste la L3 am inteles ca vor fi scosi in somaj o gramada de oameni. Asta am citit-o intr-o revista auto frantuzeasca.
Sincer, Laguna Estate imi place, insa C5 Break este superb. Sincer, suspensia Hydractive imi place la nebunie. |
--------------------
Renault
Scenic Conquest 1.9 130cp Orange Cayenne
2008 4 iulie
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
nu pune nimeni un comparativ al vanzarilor laguna 3 si c5????
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mafone |
![]()
|
La nouvelle C5 plus vendue en Europe que la Laguna 3 ? Juste une question de ligne ?
Le démarrage de la C5 souligne l'échec de la Laguna 09/09/2008 10:53 L'échec commercial de la Laguna se traduira par la suppression de 1000 postes à l'usine Renault de Sandouville. Alors que les ventes du modèle ont chuté entre mai et juillet, celles de sa nouvelle concurrente, la C5, ont suivi une courbe inverse. Sur les trois derniers mois, la nouvelle Citroën C5 a dépassé la nouvelle Renault Laguna dans les ventes européennes (18 pays) dans ses versions berline et break. La voiture sur laquelle Carlos Ghosn avait engagé toutes ses promesses de reconquête a ainsi connu une spectaculaire chute de ses ventes (de 9000 exemplaires vendus en mai à 6000 en juillet 2008) pendant que, sur la même période, les ventes de sa rivale lancée au printemps, la C5, décollaient nettement: 5000 exemplaires en mai à plus de 8000 en juillet. La C5 est d'ailleurs devenue le même mois la n°1 de sa catégorie en France. La Renault Laguna est le seul véhicule de sa catégorie (avec l'Opel Vectra) à connaître une baisse aussi forte de ses ventes sur le marché européen. Car, dans le même temps les principaux leaders du segment comme la Volkswagen Passat (20.000 exemplaires) ou la Mercedes Classe C (18.000 exemplaires) ont maintenu leurs volumes. Pour expliquer les mauvaises ventes d'un modèle dont il a personnellement supervisé la conception (la face avant avait été redessinée après son intervention), Carlos Ghosn avait jusqu'ici mis en avant le recul du créneau des berlines familiales en Europe. Le succès de la nouvelle Citroën C5 repose avec vigueur la question de l'esthétique de la Laguna, très critiquée pour la fadeur de ses lignes. Une mauvaise nouvelle de plus pour le président de Renault, alors que le groupe s'apprête à annoncer la suppression de 1000 emplois (sur 3700) sur le site de Sandouville en Seine-Maritime, en raison de la mévente de la Laguna. http://fr.answers.yahoo.com/question/index...10041642AAcVVAO http://www.trends.be/fr/economie/entrepris...-la-laguna.html This post has been edited by mafone: 8 Oct 2008, 15:01 |
--------------------
Renault
2008 4 iulie
|
|
Johnny78 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.816 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti, Jud. Bacau ![]() |
Nu inteleg de ce injura lumea L3-ul
![]() Inafara de faptul ca intra la categoria pisi-caine din punct de vedere al design-ului (bot de C5 si fund de Mondeo), mai are vreo problema? ![]() Am facut drive test cu amandoua, si C5 si L3 si m-am lamurit: imi cumpar SAAB9-3. L3 e praf pe langa batrana mea iar un C5 bagat in service e echivalent cu o sinucidere lenta si dureroasa. C5 nu exceleaza nici el la capitolul tinuta de drum si alea... |
--------------------
Renault
Laguna 2.0
- BC 99 AEB
1994/Business De cand am Renault, ingerul meu pazitor si-a luat Lamborghini. Vai de aura lui!
|
|
Modus |
![]()
|
QUOTE(Johnny78 @ 8 Oct 2008, 15:10) Inafara de faptul ca intra la categoria pisi-caine din punct de vedere al design-ului (bot de C5 si fund de Mondeo) L3 e praf pe langa batrana mea Unde vezi tu fata de C5 si spate de Mondeo? La ce e praf fata de Laguna 1? This post has been edited by Modus: 8 Oct 2008, 15:48 |
--------------------
Renault
Clio
GTLine 1.5 dCi EDC 2018
|
|
rtBK |
![]()
|
![]() Unique like everyone else Group: Members Posts: 3.955 Joined: 19 January 08 From: Bucuresti ![]() |
daca c5 e sinucidere lenta si dureroasa, inteleg de ce vrei saab. Vrei una rapida.
|
--------------------
Renault
Clio 4GT Line
2017 Trek Valencia |
|
hornedfiend |
![]()
|
nimeni Group: Members Posts: 249 Joined: 26 May 07 ![]() |
Nu stiu despre C5-ul vechi cum statea ca fiabilitate dar daca asta nou sta la fel cum sta C4 e jale. Am un prieten care are 2 C4 (un coupe si un hatchback d-ala) si numai probleme a avut la ambele. Mi-a recomandat cu caldura sa evit citroen din cauza ca au masini proaste si service-uri si mai proaste. Repet nu stiu cum a fost C5-ul vechi dar nici nu am vazut foarte multe pe strada. Dintre Renault si Citroen daca ari fi sa aleg masina frantuzeasca as alege totusi Peugeot
![]() |
--------------------
Renault
Clio 3 1.6 16V
2007 Exception
|
|
Yav |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 25 Joined: 7 June 06 ![]() |
Te inseli amarnic in privinta Peugeot. Au acelasi gen de service(prost).
Daca vrei sa vorbim de masini Peugeot in 407 stai cu genunchii la gura. Am fost gata sa cumpar acea masina insa spatiul interior este mult prea mic pentru ce am eu nevoie si pentru ce ma astept sa primesc la acei bani. This post has been edited by Yav: 8 Oct 2008, 20:08 |
--------------------
Renault
Laguna III 2.0 dCi
2008 Dynamique
|
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Peugeot si Citroen sunt aceeasi Marie cu alta palarie. PSA.
Ceva de genul VW Skoda...aka VAG Mai multe detalii aici: http://www.psa-peugeot-citroen.com This post has been edited by andu911: 8 Oct 2008, 23:21 |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
hornefriend: Eu nu stiu de ce ai alege masina frantuzeasca atunci cand e plina piata de masini intr-adevar valabile
![]() |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu911 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.164 Joined: 18 February 05 From: Bucuresti - Berceni ![]() |
Tocmai pentru ca exista libertatea de a alege si nu mai suntem ca pe vremea lui Ceausescu...
|
--------------------
-
-
-
|
|
aphophis |
![]()
|
|
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
QUOTE(andu911 @ 9 Oct 2008, 08:52) Tocmai pentru ca exista libertatea de a alege si nu mai suntem ca pe vremea lui Ceausescu... Pai tocmai fiindca exista libertatea de a alegere puteti lua in calcul si altceva decat frantuzesti ![]() QUOTE(aphophis @ 9 Oct 2008, 10:07) ![]() ![]() |
--------------------
*
*
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
andu911 |
![]()
|
Ti se pare ca nu luam in calcul si alte masini decat cele frantuzesti ? Dar pana una-alta, aici e forumul RENO... Si e logic ca majoritatea userilor de pe Reno.ro sa aiba masini Renault... Nu ? Ce-ai vrea sa fie forumul Reno plin de useri cu Mitsubishi ?
Eu am cont pe inca 7 forumuri de marci de masini din Romania... dar nu m-am dus niciodata pe vreunul dintre ele sa fac propaganda vreunei marci... Chiar nu consider ca menirea mea pe Pamant este sa fac oamenii sa-si cumpere o marca anume de masini... cum vad ca fac unii pe-aici... Daca voi de-asta va faceti cont pe forumuri... chiar va plictisiti. Pot sa te felicit ca ti-ai luat masina coreeana, bravo pentru alegerea facuta, sa te bucuri de ea... dar de ce trebuie sa ma faci pe mine idiot ca am Laguna 2 si nu masina coreeana ? Cam asta inseamna ce spui tu, dar intr-un mod mascat.... eu fraier ca nu stiu ce sa imi cumpar, iar tu cel mai destept dintre noi, astia cu Renault. Chiar asa ti-au murit laudatorii ? Aici discutam despre Laguna 3 vs C5... nu despre Laguna 2 si nici despre masina ta. Daca se poate sa nu stergeti postul asta, ar fi minunat... nu de alta, dar poate asa mai intelege lumea sa stea on topic... si sa nu mai cada in sfera penibilului dand sfaturi la fiecare pas.... Sefii... mai faceti si voi curat prin posturile astea, ca multe sunt departe de subiect... This post has been edited by andu911: 9 Oct 2008, 02:44 |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
QUOTE dar de ce trebuie sa ma faci pe mine idiot ca am Laguna 2 si nu masina coreeana ? Cam asta inseamna ce spui tu, dar intr-un mod mascat.... eu fraier ca nu stiu ce sa imi cumpar, iar tu cel mai destept dintre noi, astia cu Renault. Chiar asa ti-au murit laudatorii ? Andu, nu ma asteptam sa te ataci chiar asa rau in urma posturilor mele. Pentru unii vad ca masina chiar e un zeu caruia i se inchina, cel putin eu nu pot intelege astfel inversunarea ta decat prin faptul ca te inchini zeului automobil. Hai mai, dati-o naibii, e doar un fier, de ce trebuie sa se ajunga mereu la tonul asta? |
--------------------
*
*
|
andu911 |
![]()
|
Pai mai apare cate unu care zice ca mai bine imi luam masina coreeana, decat Laguna...
Dati-mi voi bani si imi iau ce vrea fiecare.... Am un Hyundai Accent de la firma, cu 44.000 km care saracu la revizia de 45.000 trebuie schimbat pe jumatate: 3 amortizoare scurse, 1 buc coloana directie, 2 buc pivoti, 1 buc bucsa spate, 1 buc bieleta directie.... Pai astea toate nu le-am schimbat la Laguna nici in 160.000 km... Evident ca atunci cand vap posturi ca ale tale, ma apuca toate spumele... macar daca ar fi 10% pertinente... Daca e doar un fier, atunci de ce sustii cu vehementa sa nu ne luam Renault si sa ne luam coreene ? PS: rog a se sterge. This post has been edited by andu911: 9 Oct 2008, 03:18 |
--------------------
-
-
-
|
|
adip |
![]()
|
Unde vezi tu vehementa in posturile mele? Unde sustin eu sa iti iei coreeana? Macar citeste cum trebuie ce am scris inainte sa ma acuzi.
In fine, unii vad ca se ataca mult prea repede, nu mai are sens sa discutam in contradictoriu aici fiindca unii inteleg doar ce vor ei din ce se scrie. Schimbul asta de replici se poate sterge, dialogul e o notiune straina pentru multi. |
--------------------
*
*
|
mafone |
![]()
|
Va contrati degeaba. Nu am citit in nici unul din posturile lui adip ca jigneste pe cineva. Este normal sa laude masina pe care o poseda, atata timp cat n-are nici o problema. Si, este normal sa faca o comparatie intre Sonata si Laguna, doar se invart cam in aceeasi categorie. Diferentele nu sunt foarte mari la confort, poate la gadgeturi are un mic plus Laguna. Aici insa nu se fac comparatii intre L3 si Sonata. ci intre C5 si L3. Beti un pahar cu apa, trageti aer in piept si nu va mai certati.
Intre C5 Tourer si L3 Estate, C5 pare mult mai frumos imbinata, liniile par mult mai fluide. M-am uitat la ambele modele mai atent si Laguna 3 pare foarte din topor. |
--------------------
Renault
2008 4 iulie
|
|
2dor |
![]()
|
![]() Desi nu pare, acum sunt fan iPhone Group: Members Posts: 2.827 Joined: 14 April 06 From: Bucuresti ![]() |
Mitsubishi e cea mai tare...
|
--------------------
Ford
Mondeo Vignale Hybrid
2018 Be nimble as a greyhound, as tough as leather, as hard as Krupp steel and so you shall be the German warrior incarnate.
|
|
aphophis |
![]()
|
QUOTE(adip @ 9 Oct 2008, 03:17) Unde vezi tu vehementa in posturile mele? Unde sustin eu sa iti iei coreeana? Macar citeste cum trebuie ce am scris inainte sa ma acuzi. In fine, unii vad ca se ataca mult prea repede, nu mai are sens sa discutam in contradictoriu aici fiindca unii inteleg doar ce vor ei din ce se scrie. Schimbul asta de replici se poate sterge, dialogul e o notiune straina pentru multi. UNDE VEDEM? Pai hai sa vedem.. QUOTE(adip @ 8 Oct 2008, 23:44) hornefriend: Eu nu stiu de ce ai alege masina frantuzeasca atunci cand e plina piata de masini intr-adevar valabile ![]() post scris de tine. Ce legatura avea chestia asta cu c5 si laguna? ![]() |
--------------------
Kia
Rio
- ---
2021
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 7th August 2025 - 20:09 |