vreau sa schimb consumabilele de unul singur, schimb de ulei, filtre, placute de frana
![]() ![]() ![]() |
vreau sa schimb consumabilele de unul singur, schimb de ulei, filtre, placute de frana
Steel&Plastic |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 August 08 ![]() |
|
||
--------------------
renault
megane II
2003 1.9 dci 120 cp
|
|||
danyhhh |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 22 July 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Nu te sfatuiesc sa faci lucru asta de unul singur ... una e la Dacie una e la Megane ... Sistemult e mult mult mai complicat ... plus o sa ai de cap si cu ABS-ul sau ESP-ul (in caz ca ai) ... si eu am vrut sa incerc dar m-am lasat pagubas repede si am dat o fuga la un prieten de la Renault ...
![]() |
--------------------
Renault /
Megane /
2004
|
|
elnego |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 56 Joined: 28 January 08 ![]() |
Masina mai e in garantie ? daca nu mai e , nu e asa de complicat de inlocuit filtrele si uleiul , am stat linga mecanic la revizie si cel mai complicat ar fi filtrul de motorina dar nu necesita scule speciale sau altceva , numai un pic de indeminare...iti doresc succes !
|
--------------------
Renault
Megane Estate 1.5 DCI
- PH 57 XXX
2008
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(danyhhh @ 19 Aug 2008, 21:20) Nu te sfatuiesc sa faci lucru asta de unul singur ... una e la Dacie una e la Megane ... Sistemult e mult mult mai complicat ... plus o sa ai de cap si cu ABS-ul sau ESP-ul (in caz ca ai) ... si eu am vrut sa incerc dar m-am lasat pagubas repede si am dat o fuga la un prieten de la Renault ... ![]() Ce legatura au uleiul, +filtrele cu ABS-ul si ESP-ul !?!? ![]() In fine, Steel&Plastic vezi ca sectiunea Megane cuprinde si o sectiune numita Tutoriale, gasesti acolo tot ce iti trebuie. Sper sa iti fie de ajutor. ![]() EDIT: Hai ca iti sar in ajutor si am cautat eu pentru tine: http://www.reno.ro/Cum-se-schimba-filtrul-de-aer-t43292.html http://www.reno.ro/Cum-se-schimba-filtrul-...clu-t42039.html http://www.reno.ro/Cum-se-schimba-placutel...ta-t110857.html This post has been edited by mihai_dorin: 19 Aug 2008, 20:34 |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
$$ilvviu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.882 Joined: 6 January 07 From: Roman/NT ![]() |
In principiu e cam ca la Dacie.
Nu ai ce strica, asa ca spor la treaba! |
--------------------
Renault
Laguna
- NT-97-SLR
Initiale 2002 Suzuki Samurai 1983 NT-99-SZK
VW Golf 1.9TDI 2001 NT-99-FIX |
|
mister |
![]()
|
![]() Nu cumpara masini frantuzesti si parfumuri nemtesti, ci invers. Group: Members Posts: 474 Joined: 13 July 06 From: Bucuresti ![]() |
Raspunsul meu aici
|
--------------------
Renault Megane Sedan
Lux Privilege
- 1,5 dci 100 CP
2006 Orice, oriunde, oricand, dar nu oricum.
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.144 Joined: 23 September 07 From: Bucuresti ![]() |
Adica sa dea o gramada de banii ( 600 ron am dat la prima revizie) cand poate sa faca acelasi lucru singur acasa, bineinteles pe bani mai putini. Atata timp cat exista Tutoriale si nu esti primu care a incercat.......why not?
Atata timp cat te limitezi doar la consumabile nu prea ai ce sa strici. Mai incolo...........te risti. ![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
2007 Privilege + Mio C720b “Omul este cel mai putin el însusi, atunci cand vorbeste în propria persoana. Da-i o masca, și el va va spune adevarul. ” Oscar Wilde
|
|
danyhhh |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 646 Joined: 22 July 08 From: Cluj-Napoca ![]() |
Ma referam la placutele de frana nu la filtre
![]() |
--------------------
Renault /
Megane /
2004
|
|
mihai_dorin |
![]()
|
Al treilea link e chiar cu asa ceva.
![]() |
--------------------
Renault
Megane Sedan 1.6 16v
|
|
adrian mgn |
![]()
|
![]() megane ... reno megane ! Group: Members Posts: 1.073 Joined: 5 April 08 From: timisoara ![]() |
si despre asta exista un tutorial
http://www.reno.ro/Cum-se-schimba-placutel...ta-t110857.html p.s. scuza-ma mihai_dorin nu am vazut linkul tau! This post has been edited by adrian mgn: 19 Aug 2008, 21:52 |
--------------------
Mgn II 1.5dci/105cp
18" Arrays custom wheels-Eibach+KYB Suspension-
- Smoked taillights
BMC filters-Chrome window trims-Xenon Custom navi integrated into central dashboard , GroundZero audio line
Vanity, definitely my favorite sin! |
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Cu ce afecteaza schimbul placutelor de frana ABS-ul sau ESP-ul? Si cu ce e mai complicat schimbul de ulei la Megane decat la Dacia?
|
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
RADU__ |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.255 Joined: 18 October 07 From: Brasov ![]() |
Nestiinta creaza frica.
Lasati fricosii (ca sa nu spun altfel) sa mearga in service pentru orice nimic. Steel@Plastic Invingeti ezitarile, vezi documentatia si spor la treaba. |
--------------------
Renault
Megane IV
- BV 22 ROC
Sedan TCE140 2022 tel.0742044570
Invata repede si aplica... tot repede! |
|
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
daca ai scule si indemanare consumabilele se schimba relativ usor
spor la treaba si eu le schib singur |
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
|
|
Ryk |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.563 Joined: 14 February 08 From: Bucuresti / Ploiesti ![]() |
placutele din cate am vazut se schimba foarte usor, cel putin pe spate iti trebuie atentie mare si o scula cu care sa presezi pistonasul. Restul sunt usor de desafacut, la fel si la ulei iti trebuie scula respectiva sa desfaci busonul de sub masina si filtrul.
This post has been edited by Ryk: 20 Aug 2008, 00:25 |
--------------------
Renault
Megane III
- N-am...
2014 hatchback / 1.5 dCI 110CP EDC
|
|
30 mdc |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 299 Joined: 22 August 07 From: constanta ![]() |
da placutele se schimba mai usor decat la vechea dacie
|
--------------------
renault
megane 2, megane 4 intense
- ct 30 mdc, ct 30 mdk
2003 1.9dci full , 2018 1,6dci
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Go for it !
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
Meghitzanul |
![]()
|
![]() ***** 4 ISOFIX Group: Members Posts: 1.619 Joined: 10 January 05 From: Bucuresti ![]() |
atat timp cat stii in ce parte se infileteaza si se desfileteaza un surub nu e complicat deloc
ideea e ca daca va bagati pe la frane sa o faceti cu simt de raspundere pt ca e vorba de viata noastra a tuturor iar cine nu vrea sa se murdareasca deloc pe maini sa mearga la service pt ca trebuie sa manance si aia o paine This post has been edited by Meghitzanul: 20 Aug 2008, 14:34 |
--------------------
VW Passat Variant
2.0TDI 170cp
DSG 2008 Audi A3 Sportback 2.0TDI 140cp DSG 2008
ex Renault Megane 1.6 16v 2004 Alan 42 + Sirio Turbo 2000 / Alan 42 + Sirio Turbo 1000 |
|
cxdani |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 112 Joined: 21 March 07 ![]() |
Cum pot afla si eu codul pentru placutele de frina? E scris pe spatele placutei cumva? Ca n-as vrea sa le demontez degeaba.
Stie cineva codul placutelor pentru un Megane 2.2 1.6 16V luat in nov 2006? Thanks |
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2 1.6 16V Expression
Octombrie 2006, clima
|
|
sarc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 25 July 08 ![]() |
Linistit poti sa faci treaba asta.Eu am schimbat toate filtrele,placute frana,ulei,EGR curatat (din forum) si am masina doar de 2-3 luni.Din pacate acum am probleme cu mesaj in bord si sunt nevoit sa merg la service....Spor la treaba!
|
--------------------
renault
megane II
2004 1.5 dci
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
excelent!!!!cat de curand o sa demontez torpedo-ul sa vad in ce stare este filtrul de habitaclu.daca stiam de acest forum inainte de revizie...am observat eu niste frunze pe covor dreapta fata dupa revizie,initial nu am stiut de la ce sunt si nu prea am dat importanta insa acum,nu ma las si dau jos torpedo-ul.daca e nevoie dau jos tot bordul si curat sa nu mai ramana nici o frunzulita.inca o data nota 10 pt aceste informatii.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
sarc |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 18 Joined: 25 July 08 ![]() |
Reusesti si fara sa dai torpedoul jos.Frunze...cat incape!
|
--------------------
renault
megane II
2004 1.5 dci
|
|
Hack |
![]()
|
![]() Megan' ti-ai luat?! Group: Members Posts: 5.147 Joined: 12 April 07 From: The Moon ![]() |
Dar daca vrei sa bagi alt filtru va trebui sa-l rupi daca nu dai torpedoul jos, deci mai bine il demontezi, dureaza doar 5 minute
![]() |
--------------------
Reno
Megan' Sedan 2.2
2007 Expression 1.6l/16V/110CP
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
nu pune cineva niste poze cu filtrul de polen?
am vazut demult in service cum se schimba, dar nu a dat jos torpedoul(100%!!!) si nici nu l-a rupt pe cel vechi. celui nou i-a facut insa parca niste indoituri pe margini! e vorba de un megane bicorp! This post has been edited by horsewhisperer27: 24 Aug 2008, 00:27 |
-------------------- fan VAG!
|
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Fara deformare este imposibil de introdus filtrul de polen daca nu se demonteaza torpedoul. Deformarea se poate face si fara a rupe filtrul (desi in manualul tehnic scrie ca se rupe) dar fara demontarea torpedoului mai exista un pericol: atunci cand se introduc filtrul drept, cu torpedoul demontat, acesta culiseaza usor in locas si nu exista riscul de a se deforma, permitand mizeriei sa patrunda pe langa el (asa cum am patit eu).
@no1_gogon_1979: 1. Ar fi util, pe langa curatire, sa aplici un filtru pe gura de aer, cum am descris aici. 2. Nu e baza pe uscarea fara demontarea mochetei si a buretilor. Dedesubt nu se ususca in 3 luni si va mucegai !!! Stiu acest lucru dupa o spalare neinspirata de mocheta, la spalatorie, cu aspirator de apa si dupa 3-4 zile de uscare la 35C !!! Cand am demontat, dupa o luna, era inca ud dedesubt. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
nr1_gogon_1979 |
![]()
|
![]() MEMBRUL Group: Members Posts: 729 Joined: 22 August 08 From: Bucuresti: Floreasca & Muncii ![]() |
multumesc adi_ar pt sfaturi,o sa aplic un filtru pe gura de aer(plasa de tantari mi se pare o idee excelenta) dar cum fac cu scurgerile stg+dr?acolo ce mai pun?in ceea ce priveste demontarea mochetei si a buretilor mai bine o sa-i dau foc la masina.chiar crezi ca nu s-a uscat acolo?am mers cu ea 2 ore si a curs apa si am lasat-o la 50 de grade afara sa se usuce,daca nici asa nu s-a uscat ma impusc.spune-mi te rog o solutie sa verific daca mai este cumva umed sub mocheta,daca mai este vorbesc serios ca maine pun anunt si vand masina.
|
--------------------
Renault
Megane Sedan 2.2
2007 Dacia 1310 TX/1989
Renault Laguna I RN/1994 Chrysler 300c /2010 Mercedes E280 CDI 4Matic /2009 Mercedes C200 diesel /1994 |
|
adi_ar |
![]()
|
![]() Membru autentic si conservator Group: Moderatori Posts: 4.437 Joined: 23 February 07 From: Arad ![]() |
Din pacate sfaturile mele sunt doar de principiu, vorbim de masini diferite.
Oricum, in privinta verificarii uscarii buretilor, alta solutie decat demontatul nu vad. Eu iti doresc sa se fi uscat insa stiu ce socat am fost eu cand am constatat ca nu este asa, dupa ce eram convins ca nu mai exista fir de umezeala in urma uscarii insistente. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
1.5 dCI 2005 iGO 9.6.29.357899
|
|
george71 |
![]()
|
![]() Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 16 March 08 ![]() |
uleiul se schimba relativ usor datorita pozitiei pretentioase a FUlei, la placutele de frana (cele pe spate le-am inlocuit singur)e ceva mai dificil decat la dacie deoarece este necesara o presa special care invarte pistonul si il si apasa simultan. Nue problema inlocuirii ci a sculelor care sunt altfel decat cele obisnuite, adica sunt particularizate si specifice celor d la Reno. Am reusit sa gresez de unul singur si rulmentii de la amortizoare, nu meritau schimbati, mai ales ca nu aveau uzura iar flansa de cauciuc nu prezenta urme vizibile de uzura.
Operatiunile nu sunt dificile dar sunt necesar sculele specifice reno, jegii astia parca le-au proiectat special k sa te duci la reprezentanta pentru astfel de operatiuni simple(ex. filtru polen, faruri ceta, faruri, FU, etc). Succese! P.S. - nu te apuca pana nu ai sculele si dispozitivele necesare, vezi topicurile si eventual cartea tehnica a masinii, cea cu explicatiile si prezentarile operatiunilor de intretinere si montaj |
--------------------
Renault
Megane II
- CT71AGC
2006 feb/Sedan
|
|
19vik |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 2.948 Joined: 23 October 07 From: Bucuresti ![]() |
Am vazut eu sculele alea specifice reno, intr-un service reno: un meserias tocmai schimba placutele spate la un M2, cu un cleste papagal invartea pistonasul si in acelasi timp il impingea cu o tubulara
![]() |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Sedan
2005/1.6 16v Expression
|
|
Steel&Plastic |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 16 Joined: 13 August 08 ![]() |
QUOTE(george71 @ 26 Aug 2008, 20:04) uleiul se schimba relativ usor datorita pozitiei pretentioase a FUlei, la placutele de frana (cele pe spate le-am inlocuit singur)e ceva mai dificil decat la dacie deoarece este necesara o presa special care invarte pistonul si il si apasa simultan. Nue problema inlocuirii ci a sculelor care sunt altfel decat cele obisnuite, adica sunt particularizate si specifice celor d la Reno. Am reusit sa gresez de unul singur si rulmentii de la amortizoare, nu meritau schimbati, mai ales ca nu aveau uzura iar flansa de cauciuc nu prezenta urme vizibile de uzura. Operatiunile nu sunt dificile dar sunt necesar sculele specifice reno, jegii astia parca le-au proiectat special k sa te duci la reprezentanta pentru astfel de operatiuni simple(ex. filtru polen, faruri ceta, faruri, FU, etc). Succese! P.S. - nu te apuca pana nu ai sculele si dispozitivele necesare, vezi topicurile si eventual cartea tehnica a masinii, cea cu explicatiile si prezentarile operatiunilor de intretinere si montaj Multumesc de sfaturi si o sa tin cont de ele. Placutele de frana o sa le schimb impreuna cu un amic , la el acasa care are sculele necesare si este de domeniul lui (mecanic la un garaj auto). O sa vad la el cum se schimba si pe urma mai vad eu, nu are rost sa risc..mai ales ca este vorba de frane. Uleiul o sa il schimb eu, cu indicatiile primite de la acelasi amic....nu este diferenta mare, va trebui sa fiu atent la cantitatea de ulei, la filtrul cel nou ..cam la fel ca la orice masina, difera suruburile si cheile folosite. Filtrele de aer si polen se pare ca se schimba cel mai usor , sunt si tutoriale pe care le voi urma.... Daca o sa am timp, o sa fac poze cu schimbul uleiului si cu ce o sa mai fac. Maine ma duc sa cumpar uleiul..... Urati-mi bafta!! |
--------------------
renault
megane II
2003 1.9 dci 120 cp
|
|
horsewhisperer27 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 1.491 Joined: 15 March 04 From: Bucuresti ![]() |
mi au recomandat la service ulei castrol 5w40, cica intra 4,8 litri.
pareri va rog! |
-------------------- fan VAG!
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th August 2025 - 21:48 |