Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
m3st_tce |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|||
IancuMIC |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 277 Joined: 4 December 11 From: Galati ![]() |
Cei care voiati sa-l impuscati pe primul sofer, in cazul caramblolului din 5 noiembrie de pe A2, ar trebui sa va reconsiderati pozitia. S-a intamplat exact asa cum prevedeam; "zmeii" care n-au adaptat viteza s-au pricopsit cu un dosar penal. Asa, pentru ucidere din culpa.
![]() http://www.zf.ro/eveniment/11-soferi-din-c...porala-16008466 |
--------------------
DACIA
Logan
2008,Prestige 1.6/16v Renault Megane 3 1,5 dCi Expression
Drumul cel mai scurt dintre doi oameni este zambetul. |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Și ce, am zis noi că n-o să fie așa? Știm foarte bine cum e legea. Cine zicea că boul merită împușcat nu se referea la lege.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.576 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Ce am zis noi e ca trebuia ca si ala sa aiba partea lui de vina.
Era clar ce o sa se intample, nu aveam nicio indoiala, doar traim intr-o tara banaiera. Exemplul cel mai recent ca traim intr-o tara retardata, ieri, tot pe fatidica A2. Depasisem un tir si inainte sa ma repliez pe banda 1 mai vad inca doi la niste zeci de metri in fata si imi zic: hai sa-i iau si pe aia si ma bag la cutie dupa aia. Aveam 125 -130, undeva departe in spate venea unu' usurel asa.......o calc si eu spre 140...ma apropii de aia doi....moment in care al doilea pune semnal ca vrea sa-l depaseasca pe primul. Pentru ca ar fi avut loc sa iasa, iau piciorul din gaz.....ala iese in depasire in fata mea....depaseste usurel (cam prea usurel dar na...e dreptul lui), pune semnal dreapta ca eu sa inteleg ca se va replia....pana aici totul ok. Brusc, retard.....creti...vita...oligof....nici nu stiu cum sa-i zic.....imi foote una bucata frana in fata....pentru ca observase ca in timpul depasirii ajunsese la 140. Deci cu semnal dreapta....ditamai frana, de aia gen panica, aoleu...am 140. Trag si eu o frana, eram destul de aproape de el insa fara sa-l presez, nu faceam tailgating, tocmai il lasaem sa se bage, n-as fi avutbde ce sa fac tailgating mai ales ca omul era cu semnal dreapta. Ma rog....franez....ala din spatele meu care venise usurel trage si ala o ditamai frana dar eu albisem pentru ca am crezut ca e direct in mine..... Nu s-a intamplat din fericire asa.....dar nici eu n-am mai rezistat, am infipt o mana in claxon, alta in faza lunga....si daca as fi putut i-as fi tras fara nicio remuscare un 7.65 intre ochi, atunci, pe loc. Ma intreb si eu asa... 1. Daca intri in depasire la 125-130......dar nu vrei sa sari de 130, de ce pixda ma-tii depasesti? Cu cat mortii ma-tii urma sa mergi daca l-ai depasit pe unul care avea tot 125-130....dupa ce intrai in fata lui? 2. De ce la viteza aia, cand stii ca ai pe unul in spate care te-a lasat sa te bagi, nici nu te preseaza, tragi o frana? Cu cat gatu' matii credeai ca vei depasi daca aveai 130 aprox cand ai intrat in depasire? Trec de el , rezist eroic impulsului de a trage spre el si a-i frana in fata, ii fac doar semn ca e ticnit, la care el imi face semn ca-s nebun.....tot io eram ala nebun...el nu facuse nimic..... Ala din spatele meu n-a mai avut aceeasi stapanire de sine si l-a scos aproape pe banda de urgenta. Nu aprob gestul, dar nu ma kak pe mine, m-am simtit bine. Uite unde duce cretinismul la volan. Nu viteza era de vina, nici distanta....insa se pare ca e perfect normal sa tragem frane pe banda 2. Atata s-a inteles din accidentul de pe A2 cu ceata. Si evident ca se va repeta, pentru ca refuzam sa invatam din greseli. Prin decizia data asta se intelege....viteza sa nu o depasesti, ca cu frane in fata la 140 pe banda 2 e perfect normal. Dupa cum ziceam, la tara bananiera, politia si justitia nu pot fi decat tot bananiere. This post has been edited by vallixx: 28 Nov 2016, 22:56 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Haustrum |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 206 Joined: 10 July 12 ![]() |
Stai linistit, probabil ca tot ce a inteles ala din toata isprava este ca 2 nebuni l-au agresat pe autostrada pentru ca mergea legal.
|
--------------------
Renault
Clio 3/Clio 4/Megane 4 dci
2014/Pro1,2 75CP/2016/Intense 110cp
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Ete na. La tine toate erau frumoase, line, ai calcat usurel pedaluta la masinuta and shit si numa aia sunt demoni pe pamant. Ce mama lu whistler cauti cu gata 150 sau mai mult pe autostrada? Ca vine altu mai tare si iti cade coyu?
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(vallixx @ 28 Nov 2016, 22:53) Mi-am patit si eu din astea o gramada, sunt perfect de acord cu tine. Stii de ce s-a bagat? Citeste bine ce scriu acum si daca nu ai observat asta pana acum, uita-te urmatoarele zile in trafic - nu conteaza, oras, DN, autostrada. 95% dintre romanache nu pot computa un scenariu in care sa intre pe banda cealalta in spatele cuiva. Recte daca esti putin inaintea lui pe banda doi, el va accelera sa ti se bage in fata. Idem daca e fix in dreptul tau. Daca esti in urma lui si ai fix o masina intre tine si ala din fata ta, se baga in fata ta si asteapta sa franze sa iti refaci distanta. Dar niciodata, absolut niciodata nu poate aparea o situatie in care este acceptabil ca el sa reduca si sa astepte sa aibe loc. Locul nu vine, locul ti-l faci. Atat ne duce pe noi capul. Legat de schimbul de semne pe autostrada: in mintea unui roman, absolut toata lumea care este de acord cu el are dreptate, este inteligenta, este de bun simt, un cetatean de nadejde, etc. Daca in schimb, langa 10 idei aprobate i-ai invalidat una, esti cel mai de porc. Asadar, pentru simplul fapt ca el a crezut ca este in regula sa franeze pe banda 2, aflandu-se in depasire, dupa ce i-a taiat fata celui care ii venea din urma, iar tu nu, tu esti clar un nebun. Simplu. Este exact cum spunea Carlin "ai vazut ca oricine conduce mai repede decat tine e un maniac si cine conduce mai incet e un idiot?" Si ca sa reinviem topicul pe care eu tu si Vlad avem mereu dispute, eu incercam sa ma justific pentru situatii fix precum cea pe care ai descris-o: depasesc, vad ca mai e ceva in fata continui (la 140) si dupa ce am depasit imi vad de treaba pe banda 1. Exceptie face tronsonul pana la Fundulea, unde placile alea de beton sunt praf pe banda 1, asa ca stau pe doi si supraveghez mai bine oglinzile sa ma pot da la o parte cand vrea unul sa treaca. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
dandobre |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 3.299 Joined: 3 August 12 From: Ilfov ![]() |
Exact același lucru l-am pățit pe sos. Fundeni. Eram pe banda 2 la jumătate de mașină în spatele celui de pe banda 1, care a intrat în fata mea pt ca lui i se îngusta banda din cauza unor lucrări. Am ridicat piciorul de pe acc si i-am făcut loc, numai că asta sa asigurat după ce sa băgat si sa speriat de mine vazanduma în oglindă, moment în care să infipt în frâna. Pt mine nu era nicio proesa frânez, numai că îl aveam pe altul în spate care stătea la aspirație si doar norocul a făcut să ne sincronizam cumva pe frânare fără să facem schimb de vopsea.
|
--------------------
Ford-Suzuki-Hyundai
Focus 3 combi-SxCross-Kona Electric
2016, 2018, 2025
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.576 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
Coane Mucixe...se poate sa ai dreptate aici. Mie mi se pare o tampenie sa vezi ca vine unul din spate si sa tragi cu tot dinadinusl sa te bagi in depasire in fata lui.....
Lasi omul sa se duca....si intri in spate, nu vad unde e problema, fac uzual asa.....mi se pune in cap ideea de depasire, primul lucru arunc ochiu' in oglinda. Daca e cineva, pun semnalul si astept, de obicei cel care vede semnalul grabeste depasirea, ies in spatele lui, depasim amandoi dupa care in functie de ala care merge mai tare....ori ma bag la cutie, ori raman in spate cu semnal si astept sa se bage el la cutie ca sa il depasesc si pe el. Daca nu e nimeni pun semnal (chioar daca nu e nimeni, o fac din reflex), ies, depasesc si imi vad de treaba mea. Pe bune, chiar nu e fizica cuantica. Asta de zic nu mi s-a bagat in fata, eu l-am lasat....era loc...a dat semnal....am taiat usurel gazul ca sa aiba loc. S-a bagat lejer...a inceput sa depaseasca pana cand a vazut ca a sarit de 135....si a dat in frane. @Felipe, nu stiu cui te-ai adresat si nu inteleg ce ai vrut sa zici, daca poti fi un pic mai explicit as aprecia. This post has been edited by vallixx: 29 Nov 2016, 10:57 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Ca sa-l lase pe maniac sa treaca in treaba lui trebuie sa franeze, apoi sa accelereze inapoi. Iti explica balanel numaidecat cum nu ii platesti tu nici placute, nici benzina, deci stai frumos la coada
![]() |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
vallixx |
![]()
|
Ba chiar deloc.
Nu e nevoie sa franez (eu cel putin) ci e nevoie cel mult sa iau piciorul din gaz. Decelerarea e suficienta cat sa treaca "maniacul" dupa care ma bag in spatele lui si accelerez. Daca trebuie sa franezi inseamna ca esti prea in curul celui din fata si te apropii prea repede de el, ceea ce inseamna ca nu stii sa apreciezi corect vitezele si distantele astfel incat sa-ti iasa o maenvra lejera si sigura. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Poate, dar daca ala e deja angajat in depasire, e de porc sa ii iesi in fata. Dar da, fix asta e, decat sa reduc eu, mai bine franezi tu.
A, daca era deja pe 2 si depasea in ritmul lui acolo, niciun repros, dar sa te bagi in fata altuia, pe principiul "io primu"... @dan, asta e alta meteahna a noastra, daca e banda noastra blocata, nu franam sa asteptam, le luam fata celor de pe banda vecina. Spre exemplu, daca opreste unul aiurea pe banda 1, la vreo cateva masini in spate se va bloca banda 2, pentru ca romani... 29 Nov 2016, 11:12: QUOTE(vallixx @ 29 Nov 2016, 11:08) Asta am zis dintotdeauna: cand se franeaza pe autostrada, sunt mari sanse sa fie cel putin un tampit acolo. Mai sunt si exceptii - vezi conditii meteo schimbatoare, etc. This post has been edited by MuciX: 29 Nov 2016, 11:12 |
--------------------
-
-
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
74r12 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 514 Joined: 2 July 04 From: Planeta Pământ (Terra) ![]() |
acu' m-am linistit...
daca si pe americani iarna i-a prins nepregatiti....ce sa ne mai asteptam la ai nostri.... |
--------------------
Megane
2.2
Expression+ 1,5 dci 85 cp Megane 3 Sport Tourer Privilege 1,5 dci 110 cp EDC
|
|
vallixx |
![]()
|
Nu e cazul de nepregateala.......n-au pastrat distanta si au incalcat viteza legala....ca eu asa am inteles p'aici....ca atunci cand e carambol.... viteza si distanta sunt de vina.....in niciun caz nu poate exista vreo alta cauza.
|
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Ai inteles foarte bine! Viteza si distanta sunt doi factori foarte importanti... cei mai importanti factori!!! Defapt sunt singurii factori demn de luat in calcul...
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
vallixx |
![]()
|
Da , exact.
Sub nicio forma nu e de vina unul....sa-i zicem "instructor" ![]() Da' de fapt uite ca si la americani a fost un "instructor" ![]() |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MuciX |
![]()
|
Pai daca aia din urma ar pastra distanta si viteza cat sa le permita evitarea oricaror eventuale obstacole ar putea fi evitate majoritatea accidentelor, deci da, poti spune ca sunt factorii principali.
Dar dragute si glumitele voastre. |
--------------------
-
-
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
WTF ?!!?!? zona crepusculara acolo : https://www.youtube.com/watch?v=ZOGjN5kewz4
This post has been edited by andreist: 16 Dec 2016, 18:10 |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
argon |
![]()
|
![]() Mesaj semiautomat Group: Members Posts: 33.671 Joined: 15 August 05 ![]() |
Pom-BMW ...1-0 http://www.ghidularadean.ro/stire/18107/fo...rdut_viata.html
This post has been edited by argon: 18 Dec 2016, 14:48 |
--------------------
Renault
Laguna
- 2.0 DCI 16v 180
2007 Fara turbo, viata e pustiu.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
E bun scorul. Ar trebui să plantăm mai mulți pomi.
![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
andreist |
![]()
|
![]() betiv fumator consumator de porc Group: Members Posts: 819 Joined: 24 November 14 ![]() |
Orice mizerie cu motor de 2L si sigla a devenit bolid ?
|
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
MuciX |
![]()
|
Reno cu motor de 2L n-au pedigree-ul necesar sa fie bolizi.
De altfel era inevitabil, orice bemveu are copacul lui, chiar daca e dizel. Asta si l-a si găsit. |
--------------------
-
-
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.270 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Orice raie de bmw e "bolid de lux" si orice cretinopat care intra in copac/stalp/tir/etc cu masina si cu viteza mare e un "tanar pasionat de viteza".Asa zice la stiri.
This post has been edited by buzasparta: 18 Dec 2016, 15:47 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
MuciX |
![]()
|
Corect, diferenta e ca masina de mai sus părea una ok. Urâtă si dizel, dar ok. Propietarul cu care s-a pricopsit e altă discutie.
Putea fi orice marca, rezultatul era acelasi. N-am inteles de ce masina era "mizerie" si\sau "raie", dar poate n-am eu partea aia a creierului. |
--------------------
-
-
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.612 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Cred, totusi, ca era copac, nu pom
![]() |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Cum? Tu n-ai vazut ca e plin de lamai? Citeste mai sus
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
andreist |
![]()
|
Alt exemplu de "victime", nu era statie de autobuz, linie continua si un destept s-a apucat sa fuga d'ampwlea pe mijlocul strazii unde traversatul nu era permis, fara macar sa se uite, era noapte si masinile au faruri ffs, priviti si la comentariile si mentalitatea romaneasca. Nu pot sa compatimesc deloc astfel de victime.
http://stirileprotv.ro/stiri/socant/cum-s-...-35-de-ani.html |
--------------------
Renault
W209/R129/Symbol
M113/K9K 702
|
|
PetruDez |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 707 Joined: 21 October 11 ![]() |
Mda. Comentarile sunt de toata jena. Cat despre accident ce sa zic, eu unul mi-am format un instinct sa incetinesc ori sa am piciorul pregatit pe frana cand vad cate un autobuz ca trage pe dreapta pe undeva. Pietontii prea stupizi iar soferii de autobuz absolut jalnici.
|
--------------------
Renault
Am schimbat pe dizal si Koleos
2007/2014
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 5th September 2025 - 13:43 |