Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 202 203 204 205 206 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

meganus_bicorpus
post 6 Apr 2016, 11:27
Post #6091

Membru autentic

Group: Members
From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

centura?

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
yomarius
post 6 Apr 2016, 11:28
Post #6092

Membru autentic

From: Bucuresti

Covorasul nu exclude in niciun fel vina criminalului. Bun, i s-a blocat acceleratia fix in momentul in care a intrat in depasire. Avea suficient timp sa se redreseze.

Din clipul ala pare ca omul era cu ochii in bord, poate nedumerit ca masina accelereaza singura, apoi s-a vazut pe contrasens, fata in fata cu alta masina, s-a panicat si asta e, niste ani la bulau plus familii distruse.

--------------------
Kia Sorento 2007 2,5 CRDI
+
meganus_bicorpus
post 6 Apr 2016, 11:30
Post #6093

Membru autentic

Si asta se cheama dreptate???

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 11:43
Post #6094

sunt un om bun

From: când în când

Care ar fi dreptatea?

--------------------
- - -
Un român emigrat este un român salvat.
+
maryus_maryusss
post 6 Apr 2016, 12:26
Post #6095

Membru autentic

Dreptatea in cazul oligofrenului epileptic drogat purtator ilegal de creier si cu 130 kg de rahat in el pe care tu cauti sa-i gasesti circumstante atenuante ar trebui sa fie legea talionului dar o sa primeasca citiva ani de pirnaie cu suspendare si gata ,asta este tara in care traim. Cazul cu asta de la Braila care a omorit 5 oameni (nu 5 muste) imi aduce aminte de inca 2 cazuri: primul cu beizadeaua de bani gata care circula beat in Bucuresti cu 180 km cind a omorit 2 persoane dupa care a declarat "imi bag p..a in ei de morti eu trebuie sa ajung in olanda ca am bilet de avion"iar al doilea este cazul romanului condamnat la moarte in Malaezia pentru un transport de droguri pe care nici Iohannis nu are mari sanse sa-l scape care judecind drept nu a omorit pe nimeni si totusi este foarte posibil ca el sa ajunga la 2 metri sub pamint si jegurile astea 2 de care am spus mai sus sa scape cu suspendare ca sa mai nenoroceasca peste ani si alte familii .Si ce sa vezi suntem in anul 2016 cum ziceai tu.

This post has been edited by maryus_maryusss: 6 Apr 2016, 12:29

--------------------
renault megane si laguna 2 1997 hatchback si hatchback 2001
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 12:38
Post #6096

sunt un om bun

Mie ideile astea expuse de tine imi par a aduce putin a sociopatie, dar sunt sigur ca ma insel.
Sincer ma bucur ca nu faci parte din sistemul de justitie, ca parca vad ca se reinstaurau metodele inchizitiei pe la noi pe meleaguri.

Vad ca tu ai impresia ca eu ii iau apararea, nu incerc sa spun decat ca toti oamenii sunt egali, iar justitia ar trebui sa fie oarba si sa aplice o pedeapsa justa si umana. Orice om ar trebui sa aiba dreptul de a-si recunoaste greseala si de a se corecta.
O greseala ramane o greseala; tu cum ai vrea sa fii judecat dupa ce ai comis o greseala? Sa zicem ca ti se rupe o bieleta de directie pe autostrada si intri intr-un trabant.

This post has been edited by MuciX: 6 Apr 2016, 12:38

--------------------
- - -
+
VladSoare
post 6 Apr 2016, 13:19
Post #6097

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Nu e greșeală. E un act deliberat, comis cu bună știință.
Problema nu e dacă ți se rupe bieleta, ci dacă tu știai deja că e pe cale să se rupă și totuși te-a durut în părțile moi. Aici e diferența.

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 13:29
Post #6098

sunt un om bun

Actul deliberat e doar ca s-a expus riscului si si l-a asumat si in numele altora in momentul in care a iesit in trafic, dar nu fapta in sine. E cam ca absolut toata instalatia ta electrica din casa, care garantat nu are impamantare. Daca ard toti vecinii ca sobolanii e act deliberat comis cu buna stiinta?
Omul a fost de o neglijenta crasa, dar nu i-a omorat pentru ca a vrut, i-a omorat pentru ca nu s-a gandit la consecintele faptelor lui - deci il putem numi cretin, dar nu esta premeditare in situatia asta.

This post has been edited by MuciX: 6 Apr 2016, 13:29

--------------------
- - -
+
VladSoare
post 6 Apr 2016, 13:36
Post #6099

Membru autentic

E aceeași situație cu a unuia care se urcă la volan beat mort. Aia nu-i greșeală și nu-i scuzabilă sub nici o formă.

QUOTE(MuciX @ 6 Apr 2016, 13:29)
E cam ca absolut toata instalatia ta electrica din casa, care garantat nu are impamantare.
*

N-ai nimerit-o. Instalația e construită de la zero după toate normele în vigoare. Și are împămîntare peste tot. tongue.gif

This post has been edited by VladSoare: 6 Apr 2016, 13:38

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 13:38
Post #6100

sunt un om bun

Cine a zis ceva de scuzat? Eu spun doar ca pedeapsa capitala, sau mai rau tortura, asa cum s-au "cerut" pe aici sunt prea mult pentru orice fapta, mai ales pentru asta care nu are o premeditare directa.
Cu ce e diferit ce se zice aici de orice alta forma de extremism?

Sunt curios cat dureaza pana apare primul care se va oftica pentru mesele pe care le va primi vinovatul din banii lui cat sta in inchisoare.

6 Apr 2016, 14:41:
Poate n-am nimerit-o in cazul tau si tot respectul pentru asta, dar facem un sondaj printre astia de pe "high horse"? Oricum, stii ce am vrut sa zic.

This post has been edited by MuciX: 6 Apr 2016, 13:41

--------------------
- - -
+
VladSoare
post 6 Apr 2016, 13:42
Post #6101

Membru autentic

Eu joc ruletă rusească cu pistolul la tîmpla ta. În cazul în care mori, pot să spun că n-a existat premeditare, că de fapt eu mi-am dorit să nu fie glonț pe țeavă, dar ceasul rău a făcut să fie? Și că existența glonțului exact în poziția cea mai nepotrivită a fost doar o greșeală?

This post has been edited by VladSoare: 6 Apr 2016, 13:43

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 13:43
Post #6102

sunt un om bun

Nu e comparabil si stii prea bine.

--------------------
- - -
+
VladSoare
post 6 Apr 2016, 13:45
Post #6103

Membru autentic

Ideea e aceeași. El știa că pune viața altora în pericol, dar s-a gîndit "las', că merge, că poate azi n-o să fie glonțul pe țeavă".

This post has been edited by VladSoare: 6 Apr 2016, 13:46

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 13:49
Post #6104

sunt un om bun

Da, a gandit ca nu se intampla nimic, dar aia cu ruleta ruseasca tot e altceva.

In fine, ne intepartam de idee, nu am o problema sa ma peeș eu contra vantului, dar va spun ca gresiti in momentul in care va doriti smoala eterna pentru un om. Indiferent de faptelele lui, un alt om tot nu are drept asupra vietii lui.
Si legea talionului pe langa ca e fundamental gresita, nu va aduce victimele alea inapoi, din pacate.

--------------------
- - -
+
maryus_maryusss
post 6 Apr 2016, 13:49
Post #6105

Membru autentic

Mucix tu chiar nu vrei sa intelegi ca in speta de fata nu este vorba de greseala,circumstante atenuante,caz fortuit?Epilepticul nu avea voie sa mai conduca masini si pe deasupra mai era si drogat, nu trebuia sa fie prezent acolo la volanul meganului(putea sa se duca la servici si cu autobuzul ca nu era o rusine).In alte situatii se poate considera greseala etc dar nu si aici.Si nu cauta sa ma judeci pe mine daca nu ma cunosti -iar la faza cu bucuratul chiar ma amuza pentru ca este cam exact invers- peste niste examene pot avea ocazia sa-i dau verdictul unuia ca asta de la Braila -de la mine v-a primi pedeapsa maxima prevazuta de legile de la noi ,permis anulat pe viata si despagubiri cit cuprinde pentru familiile victimelor.

--------------------
renault megane si laguna 2 1997 hatchback si hatchback 2001
+
b76bgaarh
post 6 Apr 2016, 13:54
Post #6106

Membru autentic

nu mai e obligatoriu examenu pisihologic?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 13:58
Post #6107

sunt un om bun

Felicitari si succes la examene. Sunt de acord ca merita pedeapsa maxima, dar legislatia ar trebui sa prevada un maxim care sa fie in niste limite demne de ratiunea umana, nu de evul mediu. Atat spun. Dar un magistrat care crede in pedeapsa capitala mi se pare un lucru periculos. Sa nu mai spun ca parerile personale nu au ce cauta in gura unui magistrat intr-o curte de justitie. Parerea mea, de profan in domeniul juridic.
De altfel cred ca inteles de la inceput situatia, probabil nu reusesc eu sa ma exprim. Poate ca daca spun in loc de "greseala" ca a fost un "act of poor judgement" ma fac mai bine inteles. Imi cer scuze (sincer) fata de limba romana, dar chiar nu imi vine in minte un termen corect.

P.S. nu avea ce cauta la volan si foarte rau din partea lui daca era constient de chestia asta (suspect de epilepsie), dar de asta trebuia sa se asigure o institutie a statului, care nu si-a indeplinit o datorie importanta. E cam ca atunci cand plonjau aia in Dambovita pe drum drept, din cauza vitezei si se cerea socoteala autoritatilor, ca de ce nu e parapet acolo. Sau cazul colectiv, de ce avea toate aprobarile, cand de fapt nu respecta normele.
P.P.S. te intreb ca pe un viitor magistrat - cum facem sa vedem de ce nu avem filtre si proceduri de politie gandite incat sa se evite aceste situatii pe viitor? Doar zic si eu. Fie ca era epilepsie, fie droguri, fie inconstienta.

This post has been edited by MuciX: 6 Apr 2016, 14:01

--------------------
- - -
+
b76bgaarh
post 6 Apr 2016, 14:01
Post #6108

Membru autentic

de fapt eu il intreb: daca ceilalti duoi judecatori iau spaga, el inchide sau nu ochiu?

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
VladSoare
post 6 Apr 2016, 14:21
Post #6109

Membru autentic

QUOTE(MuciX @ 6 Apr 2016, 13:58)
P.S. nu avea ce cauta la volan si foarte rau din partea lui daca era constient de chestia asta (suspect de epilepsie), dar de asta trebuia sa se asigure o institutie a statului, care nu si-a indeplinit o datorie importanta.
*

Și dacă statul și-ar fi îndeplinit această datorie, dar cretinul ar fi condus fără permis?
Dacă s-a urcat epileptic și drogat la volan, crezi că fără permis nu s-ar fi urcat?
Statul nu poate face minuni. În ultimă instanță tot de deciziile fiecăruia depinde totul.

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 14:25
Post #6110

sunt un om bun

Vlad, eu nu am spus ca daca ar avea statul o parte din vina, vinovatul ar fi absolvit de acea parte.
Dar aici e doar speculatie, poate ar fi avut impact asupra lui. Poate in ziua aia era intr-un sanatoriu.

--------------------
- - -
+
vallixx
post 6 Apr 2016, 15:32
Post #6111

Membru nesuferit

Io nu inteleg de ce tot insisti tu pe ideea ca a gresit.

Nu, nu a gresit!
Prin faptul ca a ignorat cu buna stiinta niste situatii incompatibile cu aceea de sofer (epilepsie, droage) , nu este greseala, este premeditare. Chiar daca nu a avut intentia sa calce niste oameni.

Nu zis sa-l tragem pe roata in Piata Mare.....dar nu e doar greseala.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 15:37
Post #6112

sunt un om bun

QUOTE(MuciX @ 6 Apr 2016, 14:58)
probabil nu reusesc eu sa ma exprim. Poate ca daca spun in loc de "greseala" ca a fost un "act of poor judgement" ma fac mai bine inteles.
*

Self-quote ala emsi. biggrin.gif

--------------------
- - -
+
M.C.
post 6 Apr 2016, 15:44
Post #6113

Membru autentic

From: Ploiesti ,din cind in cind.

Asa,asa,esti pe drumul cel bun! up.gif tongue.gif

--------------------
Renault Megane II Sedan Influence 1,6 16 V ,2005
Alfa Romeo 159 1,9 JTS, 2007 , Ford Mustang 2,3 Ecoboost, 2017
+
Bicicleta galbena
post 6 Apr 2016, 15:59
Post #6114

Sunt nembru, domnule!

QUOTE(vallixx @ 6 Apr 2016, 15:32)
Nu, nu a gresit!
Prin faptul ca a ignorat cu buna stiinta niste situatii incompatibile cu aceea de sofer (epilepsie, droage) , nu este greseala, este premeditare. Chiar daca nu a avut intentia sa calce niste oameni.
*

De acord 100%, cu adaugirea ca medicul care a constatat (sau cum se zice) epilepsia si a scris treaba asta intr-un document, era OBLIGAT sa anunte politia si sa verifice daca individul are sau nu carnet de conducere ;n-a facut-o, cu consecintele care se vad. Medicul nu poate lua de bun vorbele pacientului in situatii de genul asta.
Mi se pare evident ca lipsa unei comunicari intre institutii (lipsa unei proceduri altfel simple) a favorizat in mare masura tragedia.

--------------------
Peugeot 407 1.8 16v 2005 , ex-Dacia Solenza 1.4 Mpi 2003
+
yomarius
post 6 Apr 2016, 17:10
Post #6115

Membru autentic

QUOTE(maryus_maryusss @ 6 Apr 2016, 13:49)
peste niste examene pot avea ocazia sa-i dau verdictul unuia ca asta de la Braila -de la mine v-a primi pedeapsa maxima prevazuta de legile de la noi ,permis anulat pe viata si despagubiri cit cuprinde pentru familiile victimelor.

Mai tare decat ala drogat de la Braila pe mine ma sperie magistratii, includ aici si procurorii, care cred ca legea sunt ei.

This post has been edited by yomarius: 6 Apr 2016, 17:11

--------------------
Kia Sorento 2007 2,5 CRDI
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 17:14
Post #6116

sunt un om bun

Să devin "grammar nazi"? smile.gif

--------------------
- - -
+
meganus_bicorpus
post 6 Apr 2016, 17:29
Post #6117

Membru autentic

Omul a jucat ruleta ruseasca ( si-a asumat in mod constient niste riscuri) si a pierdut, acum e gata sa plateasca.Care este pedeapsa lui, corect vorbind?
Va ajunge in parnaie...adica privare de libertate dar nu va munci, va avea masa asigurata, apa calda, tv...si la 130 kg m-as mira sa devina fetita cuiva, poate el sa ia pe altii la frecat.
Cuprins de remuscari se va converti la islamism sau o alta religie a iubirii si va scrie 3 carti despre pericolele drogurilor si ale vitezei in randul tinerilor, va constatat ca fiind epileptic nu poate suporta regimul de detentie ca ii agraveaza boala si repejor va fi trimis acasa.
Asta este dreptate?

--------------------
+
MuciX
post 6 Apr 2016, 17:40
Post #6118

sunt un om bun

QUOTE(MuciX @ 6 Apr 2016, 16:37)
Self-quote ala emsi. biggrin.gif
*

QUOTE(MuciX @ 6 Apr 2016, 14:38)
Sunt curios cat dureaza pana apare primul care se va oftica pentru mesele pe care le va primi vinovatul din banii lui cat sta in inchisoare.
*

radmasa.gif

Acum serios, departe de mine orice gand de a te jigni, dar vorbim aici de responsabilitatea institutiilor in conditiile in care sistemul de invatamant superior are de gand sa te faca pe tine magistrat cu ideile astea? Adica sa imparti justitie cetatenilor? Este foarte posbil ca eu sa fi scos numai baliverne aici, dar se presupune ca eu imi permit, sunt persoana privata, elucubratiile mele nu afecteaza viata nimanui.
Vrei sa incerc sa iti explic eu cum se formeaza timpul viitor in limba romana?

Să mă scuzaț, am confundat extremiștii. blush.gif
Continuaț.

P.S. " radmasa.gif " sta in picioare, la fel si intrebarea retorica, atat ca sunt indreptate fiecare catre persoane diferite. Impartiti aceeasi oca atunci cand masurati pedepsele, deci ar trebui sa se inteleaga ironia.

This post has been edited by MuciX: 6 Apr 2016, 17:45

--------------------
- - -
+
St
post 6 Apr 2016, 18:17
Post #6119

Membru

QUOTE(maryus_maryusss @ 6 Apr 2016, 13:49)
de la mine v-a primi pedeapsa maxima prevazuta de legile de la noi ,permis anulat pe viata si despagubiri cit cuprinde pentru familiile victimelor.
*

Tinete tare, suntem aici un cor mare de oameni care te sustinem!

--------------------
Ford/ BMW Mondeo/ 650GS 2018/ 2004
Fericirea este ceva ce nu se atinge niciodata,dar in cautarea ei merita sa alergi toata viata.
+
solidconvert
post 7 Apr 2016, 10:14
Post #6120

Donator

In final omu' a fost si probabil.ca va ramane in continuare un cretin... n o sa i taie nimeni capul pentru ca nu mai suntem in evul mediu.

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
416 Pages « < 202 203 204 205 206 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 28th August 2025 - 23:13
Dacia