Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
kosfunny |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 549 Joined: 13 December 08 ![]() |
|
||
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|||
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Interesant punct de vedere. Adica ala cu duba trebuia sa faca pe eroul cand a vazut moartea-n fata. Tu acum vorbesti dupa ce stii urmarea, ala nu stia ce se va intampla.
Sau trebuia sa ghiceasca ca ala avea o criza? |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
kosfunny |
![]()
|
Eu stiu ca atunci cand un bou depaseste aiurea reduci viteza si trag cat se poate dreapta. La fel si cand un berbec merge pe contrasesns, ii lasi calea liber, asta in cazul in care nu esti si tu la randul tau tot un berbec.
Uita-te atent la filmare, ala cu dubita nu avea de unde sti cum il va evita animalul. Daca era adormit la volan sau facuse vreun atac cerebral intra in el frontal. Chiar sa nu ai nici cea mai mica intentie sa te dai la o parte? |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Da, sigur, hai să ne străduim acuma să inventăm alți vinovați, ca să-l scoatem pe cretin basma curată. Nu e el de vină săracul, ci ăilalți, că nu s-au dat la o parte din calea lui.
![]() Și victimele lui Huidu au fost vinovate, că n-au sărit în șanț cînd venea imbecilul peste ele. This post has been edited by VladSoare: 5 Apr 2016, 13:11 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
kosfunny |
![]()
|
Nu a zis nimeni sa il scoatem basma curata, cine a zis asta? Hai sa nu fim subiectivi daca tot ne place sa dezbatem una alta si sa vedem un pic mai larg. Eu unul daca eram la volanul dubitei deja cand vedeam la o suta de metri in fata cum vine nebunul eu trageam usor pe prima banda, reducand viteza. Nu de alta, dar ma feream pe mine in primul rand.
Dar na, asta e parerea mea formata in peste un milion de km de sofat cat si in urma a cateva mii de accidente rutiere pe care le-am analizat in prisma meseriei. |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
Este mult mai usor sa analizezi un accident care s-a desfasurat.....fata de unul in desfasurare unde intervine instinctul de conservare/spaima/panica si nu logica!
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
kosfunny |
![]()
|
Toate accidentele se analizeaza DUPA ce se desfasoara . INAINTE doar ...se evita !
![]() Tocmai asta spuneam, instinctul de conservare trebuia sa il determine pe cel cu dubita sa elibereze banda doi ! In cazul asta e grav daca soferul dubitei a fost blocat de panica. De la departare se vedea ca pe banda lui vine o masina pe contrasens , a avut destul timp de reactie pentru a elibera banda . |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
SandelBS |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 989 Joined: 5 December 09 ![]() |
Kosfunny, eu zic sa te mai uiti pe traiectoria vinovatului si vei vedea ca ala nu a mai miscat deloc volanul pt ca avea criza de care era bolnav. Carosabilul nu e tocmai drept pe portiunea respectiva.
Si daca te uiti si mai atent vei vedea.ca prima intentie a celui cu dubita a fost sa se duca pe banda 1 dar a ghicit in ce parte se duce nebunul si a ramas pe 2. Eu as face la fel pe un drum cu 2 benzi pe sens, astept sa vad unde se duce ca sa stiu cum pot evita |
--------------------
Renault
Koleos
2013, 2.0 dci 173 cp
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.136 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Pai dupa spusele tale, ala cu dubita, daca s-ar fi dus pe prima banda, era poc. Deci, in cazul lui nu ar fi functionat instinctul de conservare. Dupa parerea mea, cel cu dubita a procedat corect pentru el, a intuit perfect traiectoria megane-ului, dovada fiind si faptul ca nu s-a ciocnit cu el.
Deci, dupa milionul ala de km, tu ai fi facut poc. Nasol. |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
kosfunny |
![]()
|
https://www.youtube.com/watch?v=0rFD_o0Q6Ws
La secunda 25 Dacia Papuc a tras dreapta eliberand banda doi. Un sofer vigilent care vine in urma nu are cum sa nu vada lucrul asta. La sec 26i intra in cadru si autoutilitara , care mie nu mi se pare sa aibe vreo intentie sa treaca pe banda unu. Pana la secunda 31 a avut destul timp de reactie. Deabia la secunda 32 franeaza, cand celalalt era deja pe prima banda indreptandu-se spre pietoni. Si ca o paranteza, inca o dovada ca romanul are proasta tendinta sa se lipeasca pe banda doi . Ne intalnim des cu treaba asta in trafic, trebuie sa o recunoastem ! This post has been edited by kosfunny: 5 Apr 2016, 14:29 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.097 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
pai e putin mai complicat cu tendinta asta..ca pe banda 1 mai gaseti unu beat, biciclisti, gropi, altii merg pe sosea de parca e trotuar etc
|
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
cri8sti |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.746 Joined: 29 December 08 From: Braila ![]() |
Uita de paranetza, pe banda 1 nu se poate circula in zona aia. Nu prea se observa in videoclip, dar nici pe banda 2 nu se circula normal.....se face slalom.
|
--------------------
Renault
Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box)
- BR-11-PBC
2006 Expression Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(Avani @ 5 Apr 2016, 13:45) Pai dupa spusele tale, ala cu dubita, daca s-ar fi dus pe prima banda, era poc. Deci, in cazul lui nu ar fi functionat instinctul de conservare. Dupa parerea mea, cel cu dubita a procedat corect pentru el, a intuit perfect traiectoria megane-ului, dovada fiind si faptul ca nu s-a ciocnit cu el. Deci, dupa milionul ala de km, tu ai fi facut poc. Nasol. Exact. Instinctul de conservare nu inseamna sa treci automat pe banda 1, ci instinctul de conservare iti spune sa intreprinzi repede o actiune de evitare. Soferul dubitei a asteptat sa vada in ce directie se duce Megane-ul, a vazut ca e bine sa ramana pe banda 2 si a facut foarte bine ca a ramas acolo. Ce nu inteleg eu este de ce a franat atat de tarziu. Adica vine unu' din fata, inteleg ca vrei sa evaluezi situatia si sa vezi intai unde se duce, ca sa stii unde e bine sa te duci tu. Insa in tot timpul asta trebuia franat. Nu pana la 0, ca sa nu fii "sitting duck", insa oricum, reduci, mai castigi cateva zecimi de secunda. Conteaza enorm in cazuri d'astea. |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
kosfunny |
![]()
|
Probabil se astepta ca boul sa reintre pe sensul lui de mers , banda doi de pe celalalt sens fiind libera . Din pacate asteptarile au fost inselate !
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Si eu as fi franat tarziu... nu in fiecare zi ma trezesc cu unul pe sensul meu aiurea asa, decat daca vrea sa vireze stg sau cine stie ce alta tampenie. Din pacate/fericire nu te intalnesti cu blocati de genul celui de mai sus care nu fac nimic, ci doar vin spre tine. Eu cred ca a procedat corect cel cu caddy. A evaluat situatia bine, dar a avut si noroc. Cred totusi ca a tot asteptat sa se replieze berbecul, lucru care nu s a intamplat.
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
kosfunny |
![]()
|
Evaluezi situatia fara sa franezi? Si na, ca apar si declaratiile animalului ...a zis ca a tras stanga sa evite impactul cu masina care venea din fata. Deci, daca ea ar fi tras dreapta si ar fi eliberat boului banda poate ca era alt final.
Asta nu a intrat brusc pe contrasens, el circula pe contrasens. Poate ca daca si ala cu papucul ar fi fost la fel de lipsit de reactie idiotul ar fi facut aceeasi eschiva si acolo nu era nicio statie cu oameni . Cine stie, drogat fiind poate se vedea pe o autostrada cu trei benzi ! Acum sunt curios cu doctorul ala de familie care nu a raportat criza de epilepsie ce se va intampla. This post has been edited by kosfunny: 5 Apr 2016, 19:54 |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
meganus_bicorpus |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.666 Joined: 2 November 07 From: Bucuresti si inca vreo 3 orase ![]() |
Am auzit azi la radio, pe DIGI, un interviu cu un medic de familie care spunea ca are obligatia sa raporteze la politie toate cazurile in care un pacient este vizat de anumite afectiuni, politia vine acasa sau il cheama la sediu pt retinerea temporara a permisului de conducere.
Daca pacientul urmeaza un tratament si timp de 5 ani nu mai face alta criza, are dreptul la redobandirea permisului. Daca medicul de familie stia de boala si nu a raportat, este cel putin la fel de vinovat ca si soferul, puscarie cu executare si pentru el! |
--------------------
renault
Megane Bicorp/ Laguna III
2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
kosfunny |
![]()
|
Asta e alta treaba, aici nu cred ca ar fi fost o franare aiurea, sa fim seriosi si obiectivi .Daca ala era in criza de epilepsie mai mult ca sigur era un impact frontal cu dubita , care se vede clar ca nu a franat deloc cand era in pozitie face to face. Franarea a aparut dupa ce drogatul a intrat pe banda unu.
|
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.097 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
pegas
3120
din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
Diac |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.025 Joined: 18 April 05 From: Bucuresti. ![]() |
http://www.kmkz.ro/opinii/invitatii-kmkz/t...si-indiferenta/
Bineinteles ca la accidentul de pe Stefan cel Mare, un om de bine a furat telefonul pasagerei din dreapta. |
--------------------
Renault
Megane sedane/Nissan X-trail
- HAN/AIZ/DIA
2005/2017 Influence/Tekna Alexandru.
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.023 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
Evident șoferul megane-ului e vinovat. Singurul.
Ce nu pricep e reacția, zic eu inexistentă, a șoferului dubitei albe. Nu poți să vezi că vine unul cu oareșce viteză spre tine și să nu reacționezi cumva: viraj stanga sau dreapta, frână din timp, chiar violentă... OK, a frânat în secunda -1, mult prea târziu după orice criteriu. Dacă ar fi avut o reacție mai rapidă, de frânare sau ocolire... poate situația era diferită. Nu neapărat mai bună. Oricum, ceva se întâmplase cu șoferul megane-ului, pentru că la mașina albă de dinaintea dubiței ce-am pomenit-o mai sus nu a avut reacție, practic a fost ocolit. Probabil a avut un flash de luciditate când a tras brusc stânga, în fața dubiței și, fiind surprins de eveniment, a fost singura reacție a sa, nereușind să și frâneze. |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.922 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Aseara pe un post local de radio din Gl. ziceau ca soferul a dat vine pe covorasul in care s-a blocat pedala de acceleratie...daca e asa, aia s-a blocat pe deschis, tot putea sa franeze, sa retrogradeze, sa traga usor frana de mana etc...
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
toyota gate, de galatz.
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Avani |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.136 Joined: 23 October 07 From: Capitala gri ![]() |
Faza cu covorasul am patit-o si eu la un audi a6, 3 L, automat. Masina nu era a mea, o conduceam pentru prima data.
Eram prin Otopeni pe DN1 si la un moment dat vad ca incepe sa accelereze masina, mergem cu 70 si ajunsesem pe la 90km/h. Am inceput sa ciupesc usor frana si incetinea. Cum ridicam piciorul de pe frana, iar accelera ca bezmetica. Am ajuns asa pana la 120 km/h, repet, DN1. La un moment dat, pentru ca ma panicasem o leaca, calc frana pana reusesc sa trag pe dreapta la un refugiu de calatori. Acolo opresc motorul si fac o cruce. Stau 3 minunute si dau la cheie, cu piciorul pe frana, acul turometrului s-a dus in vazduh. Iar opresc motorul si incep sa ma uit pe la pedalier. Covorasul era pe pedala de acceleratie, insesizabil la picior. L-am luat draq de acolo si l-am aruncat in portbagaj. I-am zis proprietarului, sa-si ia naibii unele originale, ca-i de belea cu ala. La care-mi zice ca nu stiu cine a patit la fel. WTF? |
--------------------
.
.
. Think forward !
|
|
dan22y |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 5.518 Joined: 7 June 06 From: B ![]() |
Faza cu covorasul ce a blocat acceleratia am patit-o si eu in catun la mine, la Clio 3. In secunda unu am apasat ambreajul, motorul s-a turat inspre maxim, am apasat frana, m-am asigurat si am intrat intr-o alveola de autobuz, si am reusit de am tras covorasul.
In secunda doi, am aruncat covorasul respectiv ![]() Deci se poate intampla si chestii de astea, depinde de cat de rapid, lucid, mediu inconjurator, trafic etc esti/este |
--------------------
R
M
- B
8
|
|
kosfunny |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 6 Apr 2016, 09:35) Si cand te gandesti ca un om cu asemenea psihic e controlor de zbor ! |
--------------------
RENAULT
SAFRANE
1993
|
|
espacern |
![]()
|
![]() ART-ist Group: Moderatori Posts: 17.610 Joined: 14 August 09 From: Mihalaya ![]() |
"Noroc" cu inregistrarile video....ca altfel se ajungea mai greu la decizia corecta.
|
--------------------
.
.
- .
. RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
ca sa iti explic cum e cu astia.
am o cunostiinta care era cam prostuta, tocilara la sanje, labila psihic, fara pic de "vedere" 3d da cu tatic bine conectat. ghici ce presteaza acum. This post has been edited by b76bgaarh: 6 Apr 2016, 11:01 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
Jenkins |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 67 Joined: 28 November 15 ![]() |
arhitect?
|
--------------------
Renault
Symbol
2006
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 25th August 2025 - 23:10 |