Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 201 202 203 204 205 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

kosfunny
post 5 Apr 2016, 12:17
Post #6061

Membru autentic

Group: Members

In general accidentele sunt rezultatul unui concurs de imprejurari si de cele mai multe ori exista si vinovati moral .
In cazul asta in care vinovatia clara apartine soferului de pe contrasesns eu il vad vinovat moral si pe soferul autoutilitarei . Uitati-va cu atentie pe filmare. La inceput se vede cum in departare cel care mergea pe banda doi a intrat brusc pe prima banda ca sa il lase pe animal sa se duca in legea lui. Acelasi lucru din pacate nu il face si berbecul care conduce dubita . Daca va uitati atent si de franat o face tarziu , cand deja accidentul era in curs . Deci CONDUITA PREVENTIVA ZERO. Eu cred ca vinovatul a fost foarte sigur pe el ca toata lumea ii va face loc si cand si-a dat seama ca nu e asa a luat instinctual brusc de volan. Poate ati vazut prin filmele americane mai vechi moda jocului de-a gaina cand cel care evita impactul frontal pierdea. Din pacate aici au pierdut niste oameni nevinovati.

Mie tare mi-ar placea sa i se ia un interviu si soferului dubitei si sa il faca cineva constient pe dobitoc ca are si el o culpa morala in aceasta tragedie .

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
SandelBS
post 5 Apr 2016, 12:49
Post #6062

Membru autentic

Interesant punct de vedere. Adica ala cu duba trebuia sa faca pe eroul cand a vazut moartea-n fata. Tu acum vorbesti dupa ce stii urmarea, ala nu stia ce se va intampla.

Sau trebuia sa ghiceasca ca ala avea o criza?

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 13:04
Post #6063

Membru autentic

Eu stiu ca atunci cand un bou depaseste aiurea reduci viteza si trag cat se poate dreapta. La fel si cand un berbec merge pe contrasesns, ii lasi calea liber, asta in cazul in care nu esti si tu la randul tau tot un berbec.
Uita-te atent la filmare, ala cu dubita nu avea de unde sti cum il va evita animalul. Daca era adormit la volan sau facuse vreun atac cerebral intra in el frontal. Chiar sa nu ai nici cea mai mica intentie sa te dai la o parte?

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
VladSoare
post 5 Apr 2016, 13:06
Post #6064

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

Da, sigur, hai să ne străduim acuma să inventăm alți vinovați, ca să-l scoatem pe cretin basma curată. Nu e el de vină săracul, ci ăilalți, că nu s-au dat la o parte din calea lui. rolleyes.gif
Și victimele lui Huidu au fost vinovate, că n-au sărit în șanț cînd venea imbecilul peste ele.

This post has been edited by VladSoare: 5 Apr 2016, 13:11

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 13:14
Post #6065

Membru autentic

Nu a zis nimeni sa il scoatem basma curata, cine a zis asta? Hai sa nu fim subiectivi daca tot ne place sa dezbatem una alta si sa vedem un pic mai larg. Eu unul daca eram la volanul dubitei deja cand vedeam la o suta de metri in fata cum vine nebunul eu trageam usor pe prima banda, reducand viteza. Nu de alta, dar ma feream pe mine in primul rand.
Dar na, asta e parerea mea formata in peste un milion de km de sofat cat si in urma a cateva mii de accidente rutiere pe care le-am analizat in prisma meseriei.

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
espacern
post 5 Apr 2016, 13:20
Post #6066

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

Este mult mai usor sa analizezi un accident care s-a desfasurat.....fata de unul in desfasurare unde intervine instinctul de conservare/spaima/panica si nu logica!

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 13:36
Post #6067

Membru autentic

Toate accidentele se analizeaza DUPA ce se desfasoara . INAINTE doar ...se evita ! smile.gif

Tocmai asta spuneam, instinctul de conservare trebuia sa il determine pe cel cu dubita sa elibereze banda doi ! In cazul asta e grav daca soferul dubitei a fost blocat de panica. De la departare se vedea ca pe banda lui vine o masina pe contrasens , a avut destul timp de reactie pentru a elibera banda .

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
SandelBS
post 5 Apr 2016, 13:41
Post #6068

Membru autentic

Kosfunny, eu zic sa te mai uiti pe traiectoria vinovatului si vei vedea ca ala nu a mai miscat deloc volanul pt ca avea criza de care era bolnav. Carosabilul nu e tocmai drept pe portiunea respectiva.

Si daca te uiti si mai atent vei vedea.ca prima intentie a celui cu dubita a fost sa se duca pe banda 1 dar a ghicit in ce parte se duce nebunul si a ramas pe 2. Eu as face la fel pe un drum cu 2 benzi pe sens, astept sa vad unde se duce ca sa stiu cum pot evita

--------------------
Renault Koleos 2013, 2.0 dci 173 cp
+
Avani
post 5 Apr 2016, 13:45
Post #6069

Membru autentic

From: Capitala gri

Pai dupa spusele tale, ala cu dubita, daca s-ar fi dus pe prima banda, era poc. Deci, in cazul lui nu ar fi functionat instinctul de conservare. Dupa parerea mea, cel cu dubita a procedat corect pentru el, a intuit perfect traiectoria megane-ului, dovada fiind si faptul ca nu s-a ciocnit cu el.
Deci, dupa milionul ala de km, tu ai fi facut poc. Nasol.

--------------------
. . .
Think forward !
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 14:26
Post #6070

Membru autentic

https://www.youtube.com/watch?v=0rFD_o0Q6Ws

La secunda 25 Dacia Papuc a tras dreapta eliberand banda doi. Un sofer vigilent care vine in urma nu are cum sa nu vada lucrul asta. La sec 26i intra in cadru si autoutilitara , care mie nu mi se pare sa aibe vreo intentie sa treaca pe banda unu. Pana la secunda 31 a avut destul timp de reactie. Deabia la secunda 32 franeaza, cand celalalt era deja pe prima banda indreptandu-se spre pietoni.

Si ca o paranteza, inca o dovada ca romanul are proasta tendinta sa se lipeasca pe banda doi . Ne intalnim des cu treaba asta in trafic, trebuie sa o recunoastem !

This post has been edited by kosfunny: 5 Apr 2016, 14:29

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
wolfin
post 5 Apr 2016, 15:59
Post #6071

Haha

From: Bucuresti

pai e putin mai complicat cu tendinta asta..ca pe banda 1 mai gaseti unu beat, biciclisti, gropi, altii merg pe sosea de parca e trotuar etc

--------------------
pegas 3120 din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
cri8sti
post 5 Apr 2016, 16:00
Post #6072

Membru autentic

From: Braila

Uita de paranetza, pe banda 1 nu se poate circula in zona aia. Nu prea se observa in videoclip, dar nici pe banda 2 nu se circula normal.....se face slalom.

--------------------
Renault Laguna 1.6 16v + GPL (tomasetto q-box) - BR-11-PBC 2006 Expression
Un om destept rezolva problema, un om si mai destept o evita
+
vallixx
post 5 Apr 2016, 17:21
Post #6073

Membru nesuferit

QUOTE(Avani @ 5 Apr 2016, 13:45)
Pai dupa spusele tale, ala cu dubita, daca s-ar fi dus pe prima banda, era poc. Deci, in cazul lui nu ar fi functionat instinctul de conservare. Dupa parerea mea, cel cu dubita a procedat corect pentru el, a intuit perfect traiectoria megane-ului, dovada fiind si faptul ca nu s-a ciocnit cu el.
Deci, dupa milionul ala de km, tu ai fi facut poc. Nasol.
*

Exact. Instinctul de conservare nu inseamna sa treci automat pe banda 1, ci instinctul de conservare iti spune sa intreprinzi repede o actiune de evitare. Soferul dubitei a asteptat sa vada in ce directie se duce Megane-ul, a vazut ca e bine sa ramana pe banda 2 si a facut foarte bine ca a ramas acolo.
Ce nu inteleg eu este de ce a franat atat de tarziu. Adica vine unu' din fata, inteleg ca vrei sa evaluezi situatia si sa vezi intai unde se duce, ca sa stii unde e bine sa te duci tu. Insa in tot timpul asta trebuia franat. Nu pana la 0, ca sa nu fii "sitting duck", insa oricum, reduci, mai castigi cateva zecimi de secunda. Conteaza enorm in cazuri d'astea.

--------------------
Renault Megane 4 Hatch TCe 140 - 2019
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 17:25
Post #6074

Membru autentic

Probabil se astepta ca boul sa reintre pe sensul lui de mers , banda doi de pe celalalt sens fiind libera . Din pacate asteptarile au fost inselate !

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
solidconvert
post 5 Apr 2016, 19:33
Post #6075

Donator

Si eu as fi franat tarziu... nu in fiecare zi ma trezesc cu unul pe sensul meu aiurea asa, decat daca vrea sa vireze stg sau cine stie ce alta tampenie. Din pacate/fericire nu te intalnesti cu blocati de genul celui de mai sus care nu fac nimic, ci doar vin spre tine. Eu cred ca a procedat corect cel cu caddy. A evaluat situatia bine, dar a avut si noroc. Cred totusi ca a tot asteptat sa se replieze berbecul, lucru care nu s a intamplat.

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
kosfunny
post 5 Apr 2016, 19:53
Post #6076

Membru autentic

Evaluezi situatia fara sa franezi? Si na, ca apar si declaratiile animalului ...a zis ca a tras stanga sa evite impactul cu masina care venea din fata. Deci, daca ea ar fi tras dreapta si ar fi eliberat boului banda poate ca era alt final.
Asta nu a intrat brusc pe contrasens, el circula pe contrasens. Poate ca daca si ala cu papucul ar fi fost la fel de lipsit de reactie idiotul ar fi facut aceeasi eschiva si acolo nu era nicio statie cu oameni .

Cine stie, drogat fiind poate se vedea pe o autostrada cu trei benzi ! Acum sunt curios cu doctorul ala de familie care nu a raportat criza de epilepsie ce se va intampla.

This post has been edited by kosfunny: 5 Apr 2016, 19:54

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
meganus_bicorpus
post 6 Apr 2016, 07:39
Post #6077

Membru autentic

From: Bucuresti si inca vreo 3 orase

Am auzit azi la radio, pe DIGI, un interviu cu un medic de familie care spunea ca are obligatia sa raporteze la politie toate cazurile in care un pacient este vizat de anumite afectiuni, politia vine acasa sau il cheama la sediu pt retinerea temporara a permisului de conducere.
Daca pacientul urmeaza un tratament si timp de 5 ani nu mai face alta criza, are dreptul la redobandirea permisului.
Daca medicul de familie stia de boala si nu a raportat, este cel putin la fel de vinovat ca si soferul, puscarie cu executare si pentru el!

--------------------
renault Megane Bicorp/ Laguna III 2004 Dynamique / 2015 Black Edition+ 1,5 dci
+
solidconvert
post 6 Apr 2016, 08:17
Post #6078

Donator

QUOTE(kosfunny @ 5 Apr 2016, 19:53)
Evaluezi situatia fara sa franezi?
*

Da, daca imi permite situatia! Mor pe trompetii care franeaza aiurea la fiecare 10-15m, doar asa preventiv, ca sa evalueze situatia chipurile... radmasa.gif

--------------------
. . .
Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită.
+
kosfunny
post 6 Apr 2016, 09:22
Post #6079

Membru autentic

Asta e alta treaba, aici nu cred ca ar fi fost o franare aiurea, sa fim seriosi si obiectivi .Daca ala era in criza de epilepsie mai mult ca sigur era un impact frontal cu dubita , care se vede clar ca nu a franat deloc cand era in pozitie face to face. Franarea a aparut dupa ce drogatul a intrat pe banda unu.

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
wolfin
post 6 Apr 2016, 09:35
Post #6080

Haha

--------------------
pegas 3120 din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020
Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
+
Diac
post 6 Apr 2016, 09:36
Post #6081

Membru autentic

From: Bucuresti.

http://www.kmkz.ro/opinii/invitatii-kmkz/t...si-indiferenta/

Bineinteles ca la accidentul de pe Stefan cel Mare, un om de bine a furat telefonul pasagerei din dreapta.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
+
gabize
post 6 Apr 2016, 09:50
Post #6082

DECONECTAT

From: ©City of Mini Roundabouts

Evident șoferul megane-ului e vinovat. Singurul.
Ce nu pricep e reacția, zic eu inexistentă, a șoferului dubitei albe. Nu poți să vezi că vine unul cu oareșce viteză spre tine și să nu reacționezi cumva: viraj stanga sau dreapta, frână din timp, chiar violentă... OK, a frânat în secunda -1, mult prea târziu după orice criteriu. Dacă ar fi avut o reacție mai rapidă, de frânare sau ocolire... poate situația era diferită. Nu neapărat mai bună.
Oricum, ceva se întâmplase cu șoferul megane-ului, pentru că la mașina albă de dinaintea dubiței ce-am pomenit-o mai sus nu a avut reacție, practic a fost ocolit. Probabil a avut un flash de luciditate când a tras brusc stânga, în fața dubiței și, fiind surprins de eveniment, a fost singura reacție a sa, nereușind să și frâneze.

--------------------
⚓ Am avut cândva o... barcă... acum doar un gândac H247
"Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
+
b06fcn
post 6 Apr 2016, 10:15
Post #6083

DOCTOR

From: Bucuresti/Galati

Aseara pe un post local de radio din Gl. ziceau ca soferul a dat vine pe covorasul in care s-a blocat pedala de acceleratie...daca e asa, aia s-a blocat pe deschis, tot putea sa franeze, sa retrogradeze, sa traga usor frana de mana etc...

--------------------
Renault 21 - B 06 FCN 1.9dT, 1989
MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200
Renault 21 Turbo
Renault Megane 1.9 dCi
Opel Corsa 1.3 CDTI
Toyota Avensis 2.0 D4D
Lada 1200
Aro 10.4 4x4
+
b76bgaarh
post 6 Apr 2016, 10:18
Post #6084

Membru autentic

toyota gate, de galatz.

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Avani
post 6 Apr 2016, 10:29
Post #6085

Membru autentic

From: Capitala gri

Faza cu covorasul am patit-o si eu la un audi a6, 3 L, automat. Masina nu era a mea, o conduceam pentru prima data.

Eram prin Otopeni pe DN1 si la un moment dat vad ca incepe sa accelereze masina, mergem cu 70 si ajunsesem pe la 90km/h. Am inceput sa ciupesc usor frana si incetinea. Cum ridicam piciorul de pe frana, iar accelera ca bezmetica. Am ajuns asa pana la 120 km/h, repet, DN1.

La un moment dat, pentru ca ma panicasem o leaca, calc frana pana reusesc sa trag pe dreapta la un refugiu de calatori. Acolo opresc motorul si fac o cruce. Stau 3 minunute si dau la cheie, cu piciorul pe frana, acul turometrului s-a dus in vazduh. Iar opresc motorul si incep sa ma uit pe la pedalier. Covorasul era pe pedala de acceleratie, insesizabil la picior.

L-am luat draq de acolo si l-am aruncat in portbagaj. I-am zis proprietarului, sa-si ia naibii unele originale, ca-i de belea cu ala. La care-mi zice ca nu stiu cine a patit la fel. WTF?

--------------------
. . .
Think forward !
+
dan22y
post 6 Apr 2016, 10:37
Post #6086

Membru autentic

From: B

Faza cu covorasul ce a blocat acceleratia am patit-o si eu in catun la mine, la Clio 3. In secunda unu am apasat ambreajul, motorul s-a turat inspre maxim, am apasat frana, m-am asigurat si am intrat intr-o alveola de autobuz, si am reusit de am tras covorasul.
In secunda doi, am aruncat covorasul respectiv tongue.gif
Deci se poate intampla si chestii de astea, depinde de cat de rapid, lucid, mediu inconjurator, trafic etc esti/este

--------------------
R M - B 8
+
kosfunny
post 6 Apr 2016, 10:39
Post #6087

Membru autentic

QUOTE(wolfin @ 6 Apr 2016, 09:35)

Si cand te gandesti ca un om cu asemenea psihic e controlor de zbor !

--------------------
RENAULT SAFRANE 1993
+
espacern
post 6 Apr 2016, 11:00
Post #6088

ART-ist

Group: Moderatori
From: Mihalaya

"Noroc" cu inregistrarile video....ca altfel se ajungea mai greu la decizia corecta.

--------------------
. . - . .
RENAULT are mistere pe care OMUL nu va reusi niciodata sa le afle!
+
b76bgaarh
post 6 Apr 2016, 11:00
Post #6089

Membru autentic

ca sa iti explic cum e cu astia.

am o cunostiinta care era cam prostuta, tocilara la sanje, labila psihic, fara pic de "vedere" 3d da cu tatic bine conectat. ghici ce presteaza acum.

This post has been edited by b76bgaarh: 6 Apr 2016, 11:01

--------------------
Renault Megane sedan 04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI
Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
+
Jenkins
post 6 Apr 2016, 11:11
Post #6090

Membru incepator

arhitect?

--------------------
Renault Symbol 2006
+
416 Pages « < 201 202 203 204 205 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

3 User(s) are reading this topic (3 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 25th August 2025 - 23:10
Dacia