Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Corect.
Bre,mars,si daca faceau stanga tot ei aveau prioritate..Ca tot din dreapta ta veneau..Altceva era in situatia descrisa de VladSoare.Cu aleile dintre blocuri multi au probleme..Eu locuiesc fix la o astfel de intersectie cum spui tu si desi sunt indicatoare periodic se trosnesc meseriasii.Cand circul p-acolo incetinesc mereu sa nu dau peste vreunu d-asta..Cui ii convine sa stea cu troaca in service chiar si cu prioritatea lui? |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Nu cumva drumul pe care era mars face dreapta, caz in care el practic se numea ca face stanga?
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Nu pare. Pare un T, Mars fiind pe latura dreaptă și mergînd înainte, iar ceilalți venind de jos, din piciorul T-ului.
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Exact
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
E soseaua serpuita..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
mariusd4 |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 3.975 Joined: 16 October 07 From: Bucuresti ![]() |
E normal ca traficul peste calea ferata sa se desfasoare fluent... ar fi absurd sa pui cedeaza trecerea imediat dupa calea ferata.
|
--------------------
Renault/Skoda
Logan/Fluence /Octavia/BMW/Octavia
- B 112 ...
2007/2010/2014/2012/2019 "Nebunul care perseverează in nebuia sa va deveni înțelept".
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
Just.
|
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
Salinas |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 190 Joined: 18 November 12 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mars @ 28 Dec 2015, 15:53) Am si eu o intrebare, ca era sa o comit ieri, in Buftea, mai exact aici: https://www.google.ro/maps/@44.5581978,25.9...3312!8i6656 Eu mergeam inainte, pe banda din stanga. O masina si o dubita au traversat linia ferata si mi-au intrat in fata, am franat, dar tot am trecut. Avand in vedere ca eu nu aveam semn de cedeaza trecerea si mergeam inainte, stau si ma intreb daca aveau cumva prioritate ceilalti, pentru ca pareau destul de suparati ca m-am bagat. Nu imi dau seama ce reprezinta dunga aia alba pe banda a doua, trebuia sa opresc acolo? Subscriu si eu la parerea colegilor care au spus ca trebuia sa le dai prioritate. Daca observai indicatorul STOP pus pentru cei care vin din sens opus (ai trecut pe langa el), iti dadeai seama ca drumul cu prioritate face o curba la dreapta si trece peste calea ferata! Lipseste o bucata de tabla dreptunghiulara care sa indice directia drumului cu prioritate, din pacate. |
--------------------
Renault
Megane 2.1 Grandtour
1.6 16v Privilege 2004 cu GPL
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Sau un cedeaza trecerea macar pictat pe banda mea. La naiba, asta e... Eusm ramas cu impresia ca merg inainte, deci am prioritate. Am vazut si acel stop, dar dupa ce am trecut, deci prea tarziu si, oricum, nu pe partea mea.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
Vlad gica contra lovește din nou. În tarile cu apă caldă chiar se folosește la greu prioritatea de dreapta/stânga. E un mod f eficient de a reduce viteza.
Ăsta cu eu merg înainte, deci am prioritate, priceless. This post has been edited by b76bgaarh: 28 Dec 2015, 22:05 |
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mars |
![]()
|
Tu ai citit sau doar faci pe desteptul? Aia fac stanga, chestie care, de obicei, duce la pierderea prioritatii. Tu dai prioritate de dreapta alora care intra pe sosea de pe strazi laterale? Nu cred... Treaba cu prioritatea de dreapta nu e asa simpla.
Si sa nu mi te adresezi cu "asta", ca nu bem bere impreuna! |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(b76bgaarh @ 28 Dec 2015, 22:04) Vlad gica contra lovește din nou. În tarile cu apă caldă chiar se folosește la greu prioritatea de dreapta/stânga. E un mod f eficient de a reduce viteza. Da, dar după cum spuneam, se folosește pe străduțele din zonele rezidențiale, unde trece o mașină azi și una mîine. Am văzut multe din astea. Dar o arteră importantă întreruptă de aleiuțe care ies dintre case, totul cu prioritate de dreapta, n-am văzut. Acolo aleile au cam întotdeauna "cedează". Iar cînd vorbeam de T-uri nu mă refeream la țările cu apă caldă europene, ci la alea de dincolo de ocean. Acolo T-urile fac excepție de la prioritatea de dreapta. QUOTE(b76bgaarh @ 28 Dec 2015, 22:04) Știu că legea nu spune așa. După lege, se aplică prioritatea de dreapta. Punct. N-am susținut altceva. Spun doar că așa ar fi logic, și că legea, în lipsa altor indicatoare clare, ar trebui să urmeze logica. Dacă vrei priorități ilogice, atunci ești liber să pui semne de circulație. Dacă nu pui semne, ar trebui să se meargă după logică. Iar logica spune că nu-i normal să oprești pe un drum drept ca să lași pe unul care vine de aiurea să intre în fața ta. Prioritatea de dreapta e bună în intersecții în cruce, dar nu și în T-uri. Cînd legea contravine logicii, se produc accidente. Iar rolul legii este tocmai să evite accidentele. This post has been edited by VladSoare: 29 Dec 2015, 10:00 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
VladSoare aleiutele alea au vreun nume sau sunt alee, acces sau drum de servitute?
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
VladSoare |
![]()
|
Știu unde bați, dar au nume, sînt străzi. Cel puțin aia de pe care ies eu e stradă publică, cu nume și tot tacîmul. Doar indicatorul de cedează îi lipsește.
Dacă aș vrea să-mi schimb mașina pe banii altcuiva, aș putea pur și simplu să ies de acolo fără să mă asigur. Accident garantat, iar dreptatea ar fi de partea mea. ![]() Dar gîndește-te și la altceva. Să zicem că într-un bulevard important ies niște străduțe, toate cu cedează. Bulevardul n-are semn de prioritate (că așa-i la noi, alea nu se mai pun), dar străduțele au cedează. Toată lumea e fericită. Într-o noapte, din diverse motive, semnul de cedează dispare. Îl fură cineva, cade stîlpul, etc., nu contează. A doua zi bulevardul va circula normal, în timp ce unul nou venit în cartier va ieși de pe străduță convins că are prioritate de dreapta. Accident. Nu e normal ca regula "default" să fie contra naturii. This post has been edited by VladSoare: 29 Dec 2015, 10:17 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Eu am patit in frumoasa europa de trebuia sa dau prioritate de dreapta unor stradute gen ulicioare. Explicatia a fost simpla, era imposibil ca cel care iesea de acolo sa nu depaseasca limita intersectiei pentru a putea vedea daca vine sau nu cineva. De bun simt de altfel, la noi in 70% din cazuri trebuie sa depasesti semnul STOP cu toata masina ca sa vezi daca vine cineva sau nu.
|
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
in DN iesi dintr-o straduta dintre case chiar daca nu ai cedeaza trecerea sau stop?
ce vreau sa spun e ca orice regula ai aplica tot mai bine verifici ce intentii are colegul tau de trafic ![]() This post has been edited by MMVI: 29 Dec 2015, 10:34 |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
VladSoare |
![]()
|
În DN nu, pentru că e altă categorie de drum. Drumurile de categorie superioară au prioritate față de cele de categorie inferioară (asta dacă nu s-o fi schimbat legea între timp, că ăștia o tot schimbă într-una și nu știi niciodată dacă ce-a fost valabil ieri mai e valabil și azi).
|
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
b76bgaarh |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 9.966 Joined: 5 October 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Megane sedan
04/2007 1,5 dci 85 cp ZEFI Realme GT2 Neo cu here, maps, viamichelin, waze.
|
|
mars |
![]()
|
@b76bgaarh: Eu te mai avertizez o data sa ai grija cum scrii la adresa mea. Repet, nu ne cunoastem, nu ne tragem de sireturi, cu mine nu faci misto ieftin.
On-topic: m-am benoclat pe Google Maps si, pe soseaua Mihai Bravu, de exemplu, nu sunt semne de prioritate fata de strazile care dau in sosea. Evident, alea au semne de cedeaza trecerea (mai putin una, o fi prin copaci). Si nu vorbesc de stradute, ci strazi importante, cum ar fi Maior Coravu: https://www.google.ro/maps/@44.4356302,26.1...3312!8i6656 Bun, daca eu vin pe Mihai Bravu, neavand semn de prioritate si nestiind daca cei ce vin din dreapta au sau nu semn de cedeaza trecerea, ar trebui sa opresc? Suna cam ilogic. Am pus intrebarea tocmai pentru ca am indoieli ca am procedat corect, altfel nu imi bateam capul. Lipsa oricaror semne sau marcaje in zona respectiva mi se pare cel putin derutanta, mai ales ca linia discontinua duce inainte, ca si cum ala e drumul principal. L.E. - Mno, ca ma pricep si la desen. Cum naiba trec masinile, intersectia fiind nedirijata? Trece aia rosie, avand prioritate de dreapta fata de cea albastra, dar apoi se opreste sa dea prioritate celei verzi? Cea albastra pierde prioritatea de dreapta pentru ca are masina in dreapta lui (cea rosie? Cea verde are prioritate, desi are masina in dreapta? Intre timp, caut manualul. Q.jpg ( Size: 18.96k ) Number of downloads: 245 This post has been edited by mars: 29 Dec 2015, 13:21 |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
Bre marsule, cel mai probabil ai incalcat vreo regula impamantenita la locul ala, adica asa se face acolo de catre cei care frecventeaza intersectia aia.
Acuma, in caz de accident, sunt sanse sa se reconsidere prioritatile, si personal cred ca aia aveau prioritate, deoarece simpla supozitie ca ai merge drept nu iti si acorda prioritate. Si, ca o opinie personala, dupa cum arata intersectia, pare ca drumul principal este cel care urmeaza sa treaca acea cale ferata. In privinta desenului, ce sa zic, ai talent. In lege este stipulat ca in cazul ala, masina care vireaza la stanga va avea prioritate, ulterior o va pierde celui din dreapta lui, care la randul lui trebuie sa dea masinii albastre. Deci masina albastra intra a doua in intersectie iese prima, masina rosie intra prima iese ultima, iar masina verde intra a treia si iese a doua. Mai este un caz, in care toate intra in intersectie si ar trebui sa isi dea prioritate. Se aplica legea primului ajuns, si in caz ca sunt berbeci, este culpa comuna. Acuma, fiecare il trece prin filtrul mintii lui de shumacher si o vedea ce o sa iasa. |
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
mars |
![]()
|
Asa cred si eu, pe baza legii. Dar cum se ocoleste mai nou mijlocul intersectiei, aia rosie doar va intra sa o incurce pe cea albastra. Doamne fereste de asa ceva pe strada
![]() |
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
MMVI |
![]()
|
credeti sau nu eu am intalnit situatia din desenul lui mars, acu multi ani treceam printr-un oras din provincie si cei trei se uitau unii la altii dar nu intra nimeni in intersectie (probabil din cauza de bun simt
![]() ![]() ![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.270 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Albastru verde rosu. Asta daca nu sunt alte indicatoare.
This post has been edited by buzasparta: 30 Dec 2015, 19:15 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
mars |
![]()
|
Mno, nu-i bine. Cica aia rosie are prioritate de dreapta fata de cea albastra, e oarecum situatia in care am fost eu.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
VladSoare |
![]()
|
Roșul intră primul în intersecție, prin fața albastrului, după care se oprește să-i dea prioritate verdelui. Verdele așteaptă ca albastrul să treacă prin spatele roșului, după care trece și el. Apoi trece roșul.
Ordinea intrării este roșu, albastru, verde. Ordinea ieșirii este albastru, verde, roșu. |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
buzasparta |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.270 Joined: 25 August 07 From: Judetul Romanica ![]() |
Pai daca intra in intersectie rosu s-a blocat intersectia si pa.Ciomege, pistoale si injuraturi plus ca schimba directia de mers parca aia rosie.raman la parerea mea.Trece albastru verdele si rosu la urma.
L.e. : masina jermana trece prima. This post has been edited by buzasparta: 30 Dec 2015, 20:50 |
--------------------
renault
megane sedan 1.6 110cp
- GL06cxx
2007 expression President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94 |
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
Rosu,albastru ,verde zic si eu.
|
--------------------
renault
laguna
- AR 69 ***
2003 expression,1.9dci,107cp
|
|
solidconvert |
![]()
|
![]() Donator Group: Members Posts: 3.247 Joined: 3 May 06 From: Bucuresti ![]() |
Fix la fel zic si eu... dpdv legal.
![]() |
--------------------
.
.
. Audi A4 B9 S-tronic TFSI...
Gîndirea corectă vine din experiență. Experiența, la rîndul ei, provine din gîndirea greșită. |
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
1 pagina de aberatii. deci, in intersectie intai si intai au prioritate jeepurile gen Range Rover, X6, X5 si ML, iar pe locul 2 sunt gealatii cu numere straine. restul e can-can..
|
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 24th August 2025 - 17:04 |