Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
VladSoare |
![]()
|
||
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
|
||
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|||
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Ideea ca, in caz de impact intre doua vehicule, vitezele celor doua se aduna, cica e complet eronata .
Aici, se pare ca sfaramitarea venveului a avut loc, din cauza ca a trecut pe sub TIR... Ca in desene animate ! |
--------------------
renault
symbol
- B-46-ANU
2005
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
Ce ziceti, daca avea ESP scăpa?
Oricum mi se pare că prea s-a dus ca prostul.... https://www.youtube.com/watch?v=VzkDeq0uyrs...r_embedded#t=59 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
Cred că da, cu ESP ar fi scăpat.
S-a speriat cînd i-a fugit spatele, a intrat în panică și a corectat prea tare și prea repede, poate și frînînd în același timp. În felul ăsta a provocat fuga violentă a spatelui în partea opusă și a făcut mașina neredresabilă. Cînd i-a fugit spatele prima oară, ar fi trebuit să țină volanul pe direcția traiectoriei dorite (preferabil cît mai drept posibil) și să accelereze puternic. Dar din păcate nu poți face asta dacă n-ai experiență, pentru că e împotriva instinctelor. Edit: mă refer la cazul în care are tracțiunea pe față. Pe spate e altă poveste, evident. This post has been edited by VladSoare: 23 Apr 2015, 16:39 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Ce bine-mi pare c-a patit-o smekerul ala ... cum sa depasesti pe drumuletul ala ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
aaddrryyss |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 227 Joined: 26 June 07 ![]() |
Justitiarule...
![]() ![]() ![]() |
--------------------
Dacia
1410
2001 / Renault Megane 1.5 dci 85CP Privilege 2007
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Io' justitiar ? Io' doar ma bucur c-a patit-o ... tu cred ca-l fortai sa intre in sant ! Cum sa te depaseasca tocmai pe tine, sa se bage in fata ta ? E exact tipul de scenariu care ni-l serveai pe topicul tau, asa ca abtine-te
![]() |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
#Dino |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.189 Joined: 10 November 07 From: Loading... ![]() |
QUOTE(VladSoare @ 23 Apr 2015, 16:56) Cred că da, cu ESP ar fi scăpat. S-a speriat cînd i-a fugit spatele, a intrat în panică și a corectat prea tare și prea repede, poate și frînînd în același timp. În felul ăsta a provocat fuga violentă a spatelui în partea opusă și a făcut mașina neredresabilă. Cînd i-a fugit spatele prima oară, ar fi trebuit să țină volanul pe direcția traiectoriei dorite (preferabil cît mai drept posibil) și să accelereze puternic. Dar din păcate nu poți face asta dacă n-ai experiență, pentru că e împotriva instinctelor. Edit: mă refer la cazul în care are tracțiunea pe față. Pe spate e altă poveste, evident. La 1.01 se aprind stopurile, deci a franat. A derapat putin, daca accelera probabil masina se ducea drept. Asa, a franat violent si i-a fugit de spate... E un caz simplu in care ESP te scoate din necaz, cel putin asa mi se pare mie This post has been edited by #Dino: 23 Apr 2015, 22:55 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
A fost careva dintre voi pus intr-o situatie (mai nasoala, sa zicem) in care sa simta ca l-a ajutat ESP-ul? Intreb, pentru ca eu de cand am masini cu ESP, nu am fost pus in situatii de genul. Doar iarna, cateva drumuri montane, unde puteam sa am si mama ESP-urilor ca tot ma duceam dracului daca o gafam.
Ba mai mult, tin minte la primul drum montan cu o masina cu ESP, mai aveam de urcat vreo 50m pana la destinatie pe o poteca mai abrupta cu "sticla" pe jos. A trebuit s-o fac intr-un stil romanesc si haiducesc, cu luat avant. Evident ca pe la jumatatea potecii, aderenta aproape 0, se invarteau aproape in gol rotile, inaintam cm cu cm si pe la vreo 3500rpm, zbaaang, mi-a taiat ESP-ul acceleratia. Nici in ziua de azi nu le-am spus celor care au impins masina(evident cu ESP activat, ca habaaar n-am avut cum dracu' functioneaza tehnologia) cat sunt de prost si ca de fapt din vina mea au impins oamenii masina. |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
VladSoare |
![]()
|
S-a speriat și a acționat din instinct. Iar instinctul te îndeamnă să frînezi și să tragi de volan în partea cealaltă. Or astea două nu numai că nu te salvează, ci chiar dimpotrivă, agravează problema.
Oh well, shit happens. Poate că data viitoare o să se gîndească de două ori înainte de a face o depășire stil Schumacher în curbă. Personal nu, n-am fost în situația să fiu salvat de ESP (de altfel, nici n-am avut ESP decît în ultimii trei ani, pe Mondeo). Dar cine știe, poate că la un moment dat o să fac o prostie majoră și o să mă salveze. Mai e timp. De ajutat, mă ajută cîteodată cînd plec de pe loc mai tare. Mașina are tracțiunea pe față și prea multă putere, și adesea cînd am un "cedează" și vreau să profit repede de o mică pauză în trafic, mi se învîrt roțile în gol. Atunci intră ESP-ul și-mi ține mașina pe traiectorie ca și cum ar fi pe șine, chiar dacă sînt cu volanul bracat. Nu am nici un pic de torque steer. Ce spui tu e un caz clasic de ESP off. ![]() This post has been edited by VladSoare: 24 Apr 2015, 09:35 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
Carosabilu era alunecos si probabil cauciucuri din 1900....
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(Alexandar @ 24 Apr 2015, 10:21) A fost careva dintre voi pus intr-o situatie (mai nasoala, sa zicem) in care sa simta ca l-a ajutat ESP-ul? Da, pe la inceputurile soferiei mele am luat o data un viraj destul de tare, si era ceva nisip/pietris pe jos. Masina a derapat usor de spate, s-a aprins in bord led-ul de la ESP si s-a simtit destul de serios cum a taiat gazul si a franat masina. Fara ESP, ar fi fost mai complicata situatia, de pe drum nu saream dar posibil ieseam de pe banda si daca venea ceva din sens opus...cam nasol, mai ales ca nu aveam cine stie ce experienta. In rest, pe umezeala, in treptele 2 si 3 la acceleratii puternice licare in bord becul de ESP, dar ma rog, acolo e componenta de Traction Control care actioneaza |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
#Dino |
![]()
|
Nici pe mine nu am simtit sa ma fi ajutat vreodataESP-ul.
Am facut diverse ”incercari” pe zapada in parcarea unui hypermarket. Daca Loganul reusesc sa il intorc de spate doar din acceleratie si volan, uite ca Meganetele nu vrea deloc, daca simte ca pierde spatele taie acceleratia si face ce stie el acolo, dar de intors nu se intoarce. Ma rog, nici nu am dat ca apucatul in ea, am incercat la viteze rezonabile pentru un drum acoperit cu zapada si cu potential de pericol. Daca vii cu 100 km/h pe un drum acoperit de zapada/gheata si tragi de volan, evident ca nu te mai scoate nici mama ESP ului This post has been edited by #Dino: 24 Apr 2015, 14:02 |
--------------------
'22 Duster 1.0 Eco-G
/ Megane 3 1.6 16v 2013
/ Logan 1.4 MPI 2007
|
|
UXE |
![]()
|
Dezactiveaza-l
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.023 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
M-a ajutat (cred) o dată pe o porțiune de asfalt cu gheață. Iarnă, uscat, doar într-o curbă umbroasă era o peliculă de gheață pe câțiva metrii. Am rămas pe șosea, dar am fost inspirat să nu trag aiurea de volan. Da' spatele mașinii a intrat puțin în derapaj.
|
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.409 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
QUOTE(Alexandar @ 24 Apr 2015, 10:21) la primul drum montan cu o masina cu ESP, mai aveam de urcat vreo 50m pana la destinatie pe o poteca mai abrupta cu "sticla" pe jos. A trebuit s-o fac intr-un stil romanesc si haiducesc, cu luat avant. Evident ca pe la jumatatea potecii, aderenta aproape 0, se invarteau aproape in gol rotile, inaintam cm cu cm si pe la vreo 3500rpm, zbaaang, mi-a taiat ESP-ul acceleratia. La tine in acel caz a actionat ASR-ul ![]() ![]() This post has been edited by cj98czh: 24 Apr 2015, 14:44 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
|
--------------------
Renault
Laguna II
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
ESP-ul f. util. Mi-a intrat o singura data (prima zapada, proaspata insa transformata in gheata de trafic), probabil fara el ieseam pe camp.
|
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
mars |
![]()
|
![]() meow or never Group: Moderatori Posts: 7.309 Joined: 22 January 04 ![]() |
Ce va tot mirati atata ca va intra ESP pe gheata sau zapada? Pe mine m-a salvat la 140 kmh pe A2, cand mi-a iesit un caine in fata dintre stalpii balustradei ce separa sensurile, si am evitat cu "saritura" pe banda 1.
|
--------------------
Mercedes-AMG
A 35
(2023)
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Cel mai mare rahat.De cate ori fac unuia loc sa traverseze ii si fac semn cand sa treaca,Stiu,el trebuie sa se asigure dar cum vizibilitatea-i redusa,daca tot ii fac un bine il fac pana la capat,este mai greu..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
UXE |
![]()
|
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
Tamango |
![]()
|
Vaca la volan. Pacat de cei luati cu ea ...
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
|
|
UXE |
![]()
|
Chiar ca, s-a bagat ca vaca. Cred ca habar n-avea de regulile de circulatie. Fraer si barba-su ca a lasat-o la volan. Selectie naturala.
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
|
|
aqua |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.251 Joined: 24 February 05 From: Bucuresti ![]() |
e o vorba, sa te fereasca de ceasu' rau
cine stie, poate conducea foarte bine, da' uneori o singura data sa gresesti e indeajuns stateam o data la semafor, s-a facut verde si desi eram gata sa plec am mai ramas pe loc cateva secunde pana m am aplecat sa iau ceva de pe jos, cred ca o sticla de suc cand am ridicat capul din nou sa plec a trecut unul ca vantul prin fata mea pe rosu evident, am ramas prost si nu-mi reveneam, deci fusesem la cateva secunde sa ma ia pe sus |
--------------------
ex. megane dci,
ex. Sportage GDI
2017 Sportage 2020 AWD T-GDI
|
|
vasilecool |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 274 Joined: 25 March 09 From: Bucuresti ![]() |
Era designer de moda... Femeie de succes, maritata cu un barbat de succes.Aveau doi copii, unul a ramas orfan. Pacat... O secunda de neatentie si se alege prafu' de tot si de toate.
Din gura, au zis ca a facut o manevra gresita, dar la reprezentarea grafica, in stil PROTEVE, au aratat ca nu a dat prioritate la iesirea de pe o straduta. Cat p-aci s-o halesc si eu duminica, intre localitatile din drumul catre Targoviste. Aveam vreo 90, iar din fata venea o caruta. Am redus preventiv pe la vreo 70, iar cand mai aveam cam 100 de metri pana la ea, din spatele carutei, tasneste un Matiz, mai mult de jumatate pe banda mea(noroc ca ala cu caruta mergea jumate pe drum, jumate pe asfalt). Am tras draapta mult, am iesit cu partea dreapta pe acostament si am scapat cu bine. Daca aveam viteza mai mare, nu cred ca mai apucam sa scru pe forum... Asa ca, ochii mari, ca nu se stie niciodata de unde sare iepurele, f***-i urechile ma-sii ! This post has been edited by vasilecool: 28 Apr 2015, 07:27 |
--------------------
renault
symbol
- B-46-ANU
2005
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Iesirile de pe drumuri secundare sunt cele mai multe generatoare de morti..Este incredibil cum soferii nu se asigura si-i dau blana in orice conditii chiar daca ei au cativa cai prapaditi.Pacat c-a bagat in mormant nevinovati si-a lasat un copil orfan..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
Alexandar |
![]()
|
QUOTE(aqua @ 27 Apr 2015, 22:29) e o vorba, sa te fereasca de ceasu' rau cine stie, poate conducea foarte bine, da' uneori o singura data sa gresesti e indeajuns stateam o data la semafor, s-a facut verde si desi eram gata sa plec am mai ramas pe loc cateva secunde pana m am aplecat sa iau ceva de pe jos, cred ca o sticla de suc cand am ridicat capul din nou sa plec a trecut unul ca vantul prin fata mea pe rosu evident, am ramas prost si nu-mi reveneam, deci fusesem la cateva secunde sa ma ia pe sus Exact la fel am patit acum vreo 3-4 ani, cand visam la cai verzi pe pereti la un semafor. In momentul cand vroiam sa plec de pe loc a trecut unul atat de tare incat la urmatorul "politai culcat" (opritor la trecerea de pietoni) a pierdut controlul masinii (si s-a oprti intr-o bordura inalta) dupa ce a trecut naucitor peste el. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
gabize |
![]()
|
![]() DECONECTAT Group: Members Posts: 6.023 Joined: 21 July 08 From: ©City of Mini Roundabouts ![]() |
E bine să nu greșești, dar, din păcate, nu poți garanta asta.
Cu siguranță șoferița în discuție, având o mașină modestă (părea în imagini o Fiesta parcă), cu toată familia la bord n-a sfidat moartea, încercând să forțeze ieșirea. Cred că a fost un moment de neatenție. Păcat! |
--------------------
⚓ Am avut
cândva o... barcă...
acum doar un gândac H247 "Unde poți lega cu sârmă, e păcat să pui șurub!"
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 21st August 2025 - 18:17 |