Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
"Ori traim cu totii, ori va ia dracu' !" |
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(kissfm @ 17 Feb 2015, 01:21) Nu recomand asa ceva, dar curba aia se poate lua cu 100+ km/h cu orice Logan, atat timp cat este in stare tehnica cel putin buna. In conditii de carosabil perfect uscat si bineinteles cu taiere de curba (intrat pe b3 si iesit pe b1), altfel...no way, poate fi si mama loganului, ca la 100+ n-ai cum sa tii corect banda, indiferent care e ea. This post has been edited by Kojak: 17 Feb 2015, 09:10 |
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
Lampard |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.401 Joined: 7 April 13 From: ARAD ![]() |
Am pus rezerva ca sa o pot tracta ca era dauna totala
|
--------------------
renault
laguna
- AR 69 ***
2003 expression,1.9dci,107cp
|
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
sunt destul de multi care accelereaza inainte si curba aia pentru senzatii
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
Kojak |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.786 Joined: 18 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Nu mediatizeaza daca se lasa doar cu buseli intre 2-3 masini si nu sunt victime omenesti.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
bob737 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 334 Joined: 29 March 09 ![]() |
QUOTE(iulia_boris @ 16 Feb 2015, 15:25) Ha ha, lasa c-are Symbolu' meu la perne..Nici airbag-ul soferului nu-i functional ca s-a rupt spira..N-o mai dati in sus si jos cu Loganu' masina proasta ca nu masina-i proasta ci soferu'..Aia era sofer de week end si asta a costat-o enorm..La cum a fost lovita din nu's cate parti si la ce viteza o fi fost multe masini dadeau cu morti..Pacat de copilul ala care se zbate pt viata lui in spital.Nici macar lui nu i-au pus centura.Desi nu-s purtatoare de centura n-as rula cu copii fara centuri..Cand am auzit stirea,la cald,am prevazut scenariul si nu m-am inselat..Mosi mocaiti care merg sambata si duminica la piata si madame care conduc doar cand sotii beau..Tragic.. Gresesti enorm. Acum 2 ani un idiot a trecut pe rosu si m-a luat fix in portiera mea + cea din spate. Stalpul central bagat in scaun cca 1cm, stalpul din fata intrat in bord 2-3cm; airbagii laterali sariti. eu doar o vanataie de la airbagi. intotdeauna folosesc centura. daca aveam gandirea ta ori eram mort ori paralizat. This post has been edited by bob737: 18 Feb 2015, 14:48 |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
iulia_boris |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 434 Joined: 17 September 10 ![]() |
Doamne fereste da' nu cred c-ai fost lovit cu viteza cu care a fost lovit Loganul..Si-n plus de 2 masini odata..Practic Loganul a fost spulberat nu lovit..Normal ca din caroserie trebuie sa cedeze suficient pt a proteja calatorii,cum a fost cazul tau, si a prelua impactul asa cum si motorul trebuie sa zboare pe camp si nu in masina in caz de accident..Sigur ai vazut filmarea si ca sa crezi ca daca aveau centuri sau alta marca de masina nu murea cel putin 1 persoana inseamna ca esti visator..In plus o femeie implicata in accident,din alta masina,era plina de oase rupte semn ca si aia de-au lovit aveau viteze oricum peste 50km/h..Si ca airbagurile +centura au rostul lor la viteze rezonabile dar la impacturi nimicitoare,cum zic astia,este doar o chestie care poa' sa-ti si rupa gatu' la o decelerare brusca..Una peste alta copilul de-a zburat din masina are evolutie pozitiva a sanatatii..Cate zile ai pe mosor conteaza..
This post has been edited by iulia_boris: 19 Feb 2015, 14:00 |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
2016 Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
|
|
corneliassy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 August 14 ![]() |
Pai poate de asta nu poarta unii soferi centura. Pt ca la impact puternic poti scapa cu viata daca sari prin parbriz decat daca esti prins in masina cu centura si scapi fara fracturi dar cu creierii terci
|
--------------------
Renault
Laguna
2002
|
|
iulia_boris |
![]()
|
Centura te poate salva in anumite conditii.La fel si airbag-urile.Punct.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(corneliassy @ 19 Feb 2015, 13:52) Pai poate de asta nu poarta unii soferi centura. Pt ca la impact puternic poti scapa cu viata daca sari prin parbriz decat daca esti prins in masina cu centura si scapi fara fracturi dar cu creierii terci Ia fa tu un test si da cu ceva in parbriz, ca sa vezi de cata forta e nevoie ca sa-l spargi. Ai sa vezi ca desi nu pare, parbrizul e incredbil de tare si iti va trebui o forta mare ca sa-l spargi. Dupa aia, imagineaza-ti ca "chestia" cu care ai dat in geam ca sa il spargi, e capul tau. O sa vezi ca nu e asa de ok sa iesi prin geam la un impact. This post has been edited by vallixx: 19 Feb 2015, 15:26 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
andurs |
![]()
|
![]() membru Group: Members Posts: 612 Joined: 27 October 07 From: Iasi ![]() |
Poate ai noroc si se sparge parbrizul de la impact pana sa ajungi tu cu capul la el. Si-atunci iesi fara probleme. Eu spun ca merita incercat
![]() |
--------------------
Renault
Scenic 3
2014 1.5 dci
|
|
m3st_tce |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 504 Joined: 6 May 12 ![]() |
A purta sau nu centura, asta-i intrebarea.
![]() Statistica spune ca ea salveaza vieti. Sau poate e doar o conspiratie a producatorilor de centuri. ![]() Practica spune ca airbag-ul si nepurtarea centurii e un mix nefericit. Evidenta spune ca(,) cazurile in care "a scapat ca nu purta centura" sunt rare. Eu am doar doua exemple: cand masina cade in apa, sau cand masina s-a blocat pe linia de tren. In rest a nu te face praf pt. ca NU porti centura e o chestie de noroc. Eu vad ca omiteti accidentele unde mortii erau imprastiati in afara masinii. Cazuri in care poate mai aveau o sansa daca purtau centura... Apropo, in Logan-ul facut praf acum cateva zile nici unul din masina nu purta centura. Unul din 4 a supravetuit. Daca aveau centura si 6 airbag-uri, probabil supravetuiau toti. |
--------------------
Renault
Megane 3 ST Prestige / Skoda Rapid Active ***
2011 1.4 TCe / 2014 1.2 TSI (86CP)
|
|
bob737 |
![]()
|
hello!! parbrizul este practic ceva prin care nu poti sa treci la masinile din ultimii 15-20ani. intre cele 2 straturi de sticla este o folie ingrozitor de rezistenta. la un impact puternic, intai si intai, iti rupi gatul de la lovitura capului cu parbrizul. deasemenea, airbagii iti poti fractura gatul daca nu porti centura (!).
|
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
corneliassy |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 92 Joined: 28 August 14 ![]() |
Ai dreptate, rectific, sari cu tot cu parbriz
|
--------------------
Renault
Laguna
2002
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(m3st_tce @ 19 Feb 2015, 17:38) Iti ia fix 2, maximum 3 secunde sa te eliberezi din centura. Citind topicul chiar am facut un test azi cu un coleg de la munca, m-a cronometrat sa vad in cat timp imi pot da jos centura. Pozitia normala de condus, mainile pe volan. N-am sarit niciodata de 2 secunde si un pic, iar in una dintre dati am reusit sub 2 sec. Daca esti dibaci si cu mana dreapta desfaci centura iar simultan cu stanga deschizi usa, am reusit sa si ies din masina in 3 sec sau poate 3 si un pic. In caz de panica sau ceva poate mai creste un pic timpul, asta clar. Dar nu centura e cea care te omoara. De precizat: n-am cotiera, aia te incurca un pic la centura. This post has been edited by vallixx: 19 Feb 2015, 23:43 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
Kojak |
![]()
|
Depinde de gravitatea traumei, cred ca poate sa-ti ia si de pana la 10 ori mai mult decat ti-a luat tie azi in conditii ideale.
|
--------------------
Dacia
Logan
2006
|
|
vallixx |
![]()
|
Pai care trauma?
Daca ai un accident care te-a incapacitat in asa mod incat iti poate lua 30 sec sa scoti centura, atunci cel mai probabil fara ea ai fi fost pa. Daca sari cu masina in apa n-ai cine stie ce trauma ca nu e chiar ca si cand te-ai izbit de zid. Bun, clar ca timpul creste...nu zice nimeni ca nu. Sau cand ti s-a oprit motorul pe sina de tren.....desi ma intreb ce cautai acolo daca trenul e atat de aproape incat nu ai timp sa iesi din centura......atunci nu centura te omoara, ci prostia. This post has been edited by vallixx: 20 Feb 2015, 00:10 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
iulia_boris |
![]()
|
vallixx,fusesi tare cu exercitiu' da' stii matale vorba aia'te-ai inecat ca tiganu' la mal'? Adica ce vreau io sa spun este ca la rece poti bate recordu' insa sub soc si stres se mareste drastic timpul.Si zicala aia releva situatii in care unii au inchis ochii zbatandu-se sa iasa din situatii nu foarte grele..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
betamax |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.343 Joined: 11 September 08 From: din lumea asta, prost făcută.. ![]() |
Desi in general nu port centura, sunt de acord ca in mult mai multe cazuri ajuta decat strica. Observatia lui vallixx cum ca nu prea aveai ce cauta pe calea ferata daca trenul e asa de aproape face toti banii. Da' daca se blocheaza dispozitivul ala care elibereaza centura ? Eu am patit odata chestia asta. Dar, spre corecta informare a publicului cititor, tre' sa precizez ca eu am fost berbecu': in drum spre casa am zarit doi politai la panda si rapid mi-am pus centura, dar am introdus-o gresit (cumva inclinat) fata de pozitia normala. Cand am ajuns acasa, m-am cam coit putin s-o desfac, dar cu cativa dumnezei si niste miscari mai energice am reusit.
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
2000, 1.998 l, 16 V, 102 kW "... imi place sa lucrez cu intelectuali, astia pricepe repede."
|
iulia_boris |
![]()
|
Asta ar fi extrem ghinion sa fie prinsa aiurea centura.Karma..
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
betamax |
![]()
|
Pai daca mi s-a intamplat mie, probabil se poate intampla si altora (ca ar fi trist sa fiu eu singurul prost...).
|
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
iulia_boris |
![]()
|
Nu esti singur ca si barbata-meu a patit-o ca tine.Tot la vederea unui echipaj de politie.
|
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(vallixx @ 20 Feb 2015, 00:09) Daca sari cu masina in apa n-ai cine stie ce trauma ca nu e chiar ca si cand te-ai izbit de zid. Bun, clar ca timpul creste...nu zice nimeni ca nu. Sau cand ti s-a oprit motorul pe sina de tren.....desi ma intreb ce cautai acolo daca trenul e atat de aproape incat nu ai timp sa iesi din centura......atunci nu centura te omoara, ci prostia. Exista solutii: eu am lipit cu arici de scaun un ciocanel din ala de spart geamul care are si lama pentru taiat centura in caz de ceva. |
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
vallixx |
![]()
|
QUOTE(iulia_boris @ 20 Feb 2015, 05:51) Clar ca se mareste, n-am afirmat nici eu altceva, insa daca in situatia " de test " o poti face in 3 secunde, crezi ca o faci in 30 sub stres? Ma indoiesc ca creste timpul de 10 ori, ca in definitiv n-ai de facut cine stie ce operatii complicate.....ai doar un buton mare si rosu de apasat. De multe ori nici nu te mai uiti la el ca tot manevrandu-l zilnic de cateva ori, deja te duci cu mana pe el fara sa te mai uiti. QUOTE(betamax @ 20 Feb 2015, 06:08) Nu e imposibill, eu n-am patit-o niciodata pana acum la nicio masina. Insa poate fi posibil, atunci e "curat ghinion. Daca in singura data cand ai un incident si trebuie sa desfaci repede centura , tocmai atunci ea se blocheaza probabil Doamne Doamne are alte planuri cu tine. ![]() This post has been edited by vallixx: 20 Feb 2015, 08:40 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
MMVI |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 611 Joined: 4 April 06 From: Ilfov ![]() |
ati vazut prea multe filme gen Destinatie Finala... ca adrys cu justitiari
![]() |
--------------------
renault
clio III
- B-xx-ELF
2007 1.6 16V dynamique
|
|
betamax |
![]()
|
Pai la destinatia aia ajungem toti, mai devreme sau mai tarziu. Aia grabitii au prioritate.
QUOTE(Tamango @ 20 Feb 2015, 07:20) Exista solutii: eu am lipit cu arici de scaun un ciocanel din ala de spart geamul care are si lama pentru taiat centura in caz de ceva. O alta solutie ar fi scaunul (ala pe care stai, nu altu') ejectabil. Sau pistolul ( asta e multifunctional). |
--------------------
renault
Scenic Rx4
|
bob737 |
![]()
|
ce inseamna centura... si o masina care se comporta bine la accidente.
probabil, daca nu o avea, scapa mai ieftin, nu? http://www.libertatea.ro/detalii/articol/a...ada-525234.html |
--------------------
BMW M Tech
330
Xi
|
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Cand se declanseaza pretensionarile pirotehnice in urma unei tamponari centura devine mai greu de scos, eu cred ca nu va dati seama cat de mult se strange.
Ce-ai facut tu, vallixx, acolo, e complet irelevant. This post has been edited by R19/16v: 20 Feb 2015, 10:44 |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
iulia_boris |
![]()
|
QUOTE(bob737 @ 20 Feb 2015, 10:06) ce inseamna centura... si o masina care se comporta bine la accidente. probabil, daca nu o avea, scapa mai ieftin, nu? http://www.libertatea.ro/detalii/articol/a...ada-525234.html Adevaru-i ca o revenire din coma este parfum..Daca e sa ma iau dupa Labartatea..Si Schumacher si-a revenit din coma dar tot leguma se cheama.Cele 2 sisteme de siguranta sunt bune si n-au decat sa le foloseasca toti soferii si pasagerii..Chiar este indicat insa nu-mi pot garanta viata in orice situatie.Cum vrei tu sa insinuezi..Si eu mai folosesc centura pe autostrada c-acolo mai alerg si io..Cat despre masina nu pot comenta pt c-am vazut masini bine cotate zobite rau din impacturi usoare si masini ieftine avariate rau dar din buseli zdravene..Si cu oameni vii iesiti din ele..Asta pt c-am stat destul prin service auto si-am vazut ceva masini lovite.. |
--------------------
Dacia
Dokker Laureate 1,6..
- B 696 BUL
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 20th August 2025 - 17:45 |