Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
PhilipMorris |
![]()
|
||
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
|
||
--------------------
MK2
Black panther, sexiest hatchback ever
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|||
Tamango |
![]()
|
![]() Biciclist Group: Members Posts: 1.330 Joined: 30 January 07 From: Bucuresti ![]() |
Care e faza cu statiile radio si ce legatura au cu accidentul de mai sus ?
|
--------------------
Suzuki
Vitara 1,6 AT
2017 Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
|
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Dar, chiar asa: ce legatura au?
De ce nu vreti sa intelegeti odata ca legislatia este proasta, iar pietonii prost educati? De ce nu vreti sa intelegeti ca NU soferul este singurul vinovat! In astfel de situatii o parte din vina apartine celor care amenajeaza zona trecerilor de pietoni, iar alta parte apartine pietonilor... O MARE PARTE! Fiecare om are ochi: sa se uite dracu in stanga si-n dreapta, daca nu vin masini... sau daca vin, sa observe daca au incetinit, adica urmeaza sa se opreasca si apoi sa traverseze... Dar cine sa faca educatia copiilor? Aia care a fatat precum purceii, 8 copii? Cand un om normal abia are timp sa se ocupe de 1 sau 2 copii, cine sa le faca educatie la aia, care sunt 8? La 16 ani, o persoana deja ar trebui sa stie ce inseamna masa si inertia: un camion nu se poate opri in cativa metri! Pana mea... e trist accidentul, dar nimeni nu ia masuri sa nu se mai repete... Eu am propus de nenumarate ori o serie de masuri posibile... refuz sa le mai scriu si cu aceasta ocazie... caci degeaba le scriu, sunt luat in deradere... |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
PhilipMorris |
![]()
|
![]() dependent de internet banking Group: Members Posts: 708 Joined: 14 November 07 From: Where the streets have no name ![]() |
poate aveti dreptate. Ramane faptul ca fetele aveau prioritate, erau pe trecere, iar tiristului i se auzea din cabina: "pana la Ramnic liber colegu, drumuri bune colegu." Se si vede ce viteza avea colegu, doar era liber.
|
--------------------
MK2
TiVCT Dacă vrei să iti arati superioritatea și ți-e rușine ca nu intelegi cuvintele potrivite, posteaza un link.
|
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 14 Apr 2013, 20:36) pentru toti cei care folosesc statii radio ca antiradar, nu le doresc sa li se intample asta. Eu unul consider aceasta mojicie cu acceptarea statiilor radio drept o mascarada si un fel de a se ascunde multe mijmasuri prin tara noastra. Cei cu tirul ar putea supravietui si fara ele. ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
Asta e pe principiul...daca unul se imbata si se ia la bataie, hai sa interzicem total alcoolul. Ce treaba are statia cu condusul preventiv? Daca ai statie, inseamna ca gonesti cu 200 prin localitati? Si daca n-ar fi statii, n-ar mai fi accidente rutiere? Logica unora e inspaimantatoare
![]() |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Foaie verde loboda, curge apa-n lift. Beton, legatura dintre statii si accidentul ala.
Asa, la fel de bine s-ar putea interzice fumatul la volan fiindca atunci cand te uiti dupa tigari si bricheta, la 100 km/h in 5 secunde cat le cauti cu ochii faci 140 m. fara sa te uiti la drum. Am plecat de-acasa si am uitat logica pe masa... ![]() Da, accidentul e tragic si probabil tiristul e de vina (sigur poti fii doar daca ai fost cu el in cabina, ca si colegul PhilipMorris si stiai ce aude si ce face soferul), insa asta nu inlatura faptul ca, fie si pe trecerea de pietoni, majoritatea trec cu barbia-n piept pe principiul "io-s in dreptul meu, sa opreasca cretinii aia de soferi". Zici ca renunta complet la orice fel de instinct de autoconservare cand traverseaza strada. Da, e dreptul tau, insa uita-te-n stanga si-n dreapta, ca poate e vreun bou care in loc sa te vada, scrie SMS-uri de exemplu... Pe mine era sa ma zboare unu' in Cluj de pe trecerea de pietoni unde aveam verde (ala trecuse pe rosu) si daca nu cascam ochii, acuma probabil cantam la harpa sau eram ceva leguma intr-un spital oarecare. De atunci casc ochii si daca am verde la pietoni. My two cents... This post has been edited by Bwwlan: 15 Apr 2013, 09:22 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
PhilipMorris |
![]()
|
ce am inteles este ca statiile sunt montate degeaba pe masina, adica asa de fenta, si ca pietonii nu au dreptul total asupra trecerilor de pietoni. Si chiar poti sa te uiti la 100 la ora dupa tigari si bricheta. WTF? Ce draq e greu de inteles din postul ala? Eu unul m-am trezit cu fata la cerasaf dimineata si nu mai vreau aceste statii. Asta nu inseamna ca ele vor fi interzise.
Soferul ala de tir avea toata mintea acasa, nu avea viteza. Fetele sunt cele mai vinovate, din cauza ca nu aveau educatie. Tiristul terminase 2 facultati si se pregatea de doctorat daca nu se intampla asta. Bleah. A, de fapt statia radio era pentru a intreba unde se poate sustine doctoratul la inginerie nucleara. In germania sunt permise statiile? |
--------------------
MK2
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Da; fara sa fie nevoie de certificat TUV sau de vreun alt permis special. Singura chestie e ca nu-i nevoie de ele, fiindca aici drumurile-s altfel gandite decat la noi si Politia nu sta la mangleala, "sa te faca la buzunar."
Toate camioanele au (sau cel putin, toate pe care le-am vazut eu), insa pe masini mici n-am vazut. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 15 Apr 2013, 10:08) Tu nu vrei nici autostrazi...unde de exemplu nu sunt treceri de pietoni, ![]() Faptul ca unul iti zice in statie "colegu', e liber pana in Rai", asta nu inseamna ca tu ca sofer esti exceptat de la toate regulile rutiere. Tot tre sa fii cu ochii dupa pietoni, semne, semafoare, intersectii, viteza...etc. Nu-i de vina statia, pentru faptul ca ala n-a belit ochii mai bine la drum. Si ca tot vorbesc de belitul ochilor, ala se aplica si pietonilor. Nici ei nu trebuie sa fie exceptati de la belit (al ochilor evident) doar pentru ca au in fata o zebra. Da, tiristul ala e vinovat daca le-a lovit pe trecere, dar ma intreb: oare e moartea mai altfel atunci cand aveai dreptate decat atunci cand nu aveai? Nu mai incerca sa o dai la intors, ai dat-o cu logica in gard. Si buteliile sunt potential periculoase, hai sa interzicem aragazele. Si daca te curentezi mori, e de vina curentul sau meclul pentru ca s-a uitat in priza? Si daca mananci ciuperci otravitoare nu e in regula. Interzicem si ciupercile sau ne uitam (aka "belim ochii") la ce ne punem in farfurie? PS Daca in statia aia nu se auzea "colegu' e liber pana in Rai" si s-ar fi auzit "colegu', usurel ca e accident la km X" era mai ok statia? This post has been edited by vallixx: 15 Apr 2013, 11:06 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
- 2019 Ex. Renault Clio Symbol 1.4 16V - 2008 - 2022
Ex. Renault Clio Symbol 1.4 8V - 2003 - 2008 |
|
Bwwlan |
![]()
|
Statiile-s bune si la altceva, nu doar la anuntat ca nush'unde stau gaborii la milogeala.
De pilda, mergeam catre Oradea si, la coborare, am vazut ca pe contrasens, intr-o curba la dreapta pe sensul de urcare, ascuns de tufele care cresteau pe marginea drumului, era unu' cu un Sprinter in pana. I-am avertizat pe colegii cu TIRurile ca in curba e unu' care-si pusese triunghiul la 5 metri in spate si astfel nu l-au luat pe ala in brate. |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
PhilipMorris |
![]()
|
valixxx, am inteles aluzia. De fapt am baut 2 cafele de cand m-am trezit, parca sa zic ca mi-am revenit un pic. Tu ai parerea ta vizavi de autostrazi, eu cred ca sunt doar bani aruncati in vant. Dar sa incerce pooolea sa imi spuna mie ca a cumparat statia sa salveze vieti. De fapt sunt antipolitie. Cunosc destui oameni care si-au luat statii ca se saturasera sa plateasca radare, incat imi e greu sa iau exemple de astea solitare cu siguranta in trafic. Cand o fetita este in spital si pe alta o ingroapa azi, sa imi spui ca au fost vinovate, inseamna ca nu ai copii. Full stop.
|
--------------------
MK2
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Da' bre, n-a zis nimeni ca ele au fost vinovate. Tu ai fost singurul care i-a atribuit din oficiu vina soferului, ca ar fi vorbit la nuschce statie.
Si eu, si colegul valixx ti-am spus doar ca e posibil ca omul sa nu le fi vazut si asta, in combinatie cu educatia rutiera precara si o lipsa a instinctului de conservare general caracteristica pietonilor, sa fi dus la tragedia de fata. Soferul a fost vinovat? Probabil, insa nu e vorba de un Ferrari care gonea cu 200 km/h in localitate, ci de un camion care mergea cu o viteza x (legala? daca nu, cu cat peste? nici asta nu se stie) printr-o localitate intersectata de un DN, ca atatea zeci si sute de altele identice. Asta e un alt motv pentru care se cumpara statiile, fiindca daca e sa mergi legal de la Bucuresti la Oradea (50, hai 60 in localitati si 100-110 afara) iti ia cel putin 12 ore. Daca acelasi drum s-ar fi putut parcurge pe autostrada, - gradul de siguranta in trafic ar fi fost mult mai mare - DN-urile ar fi degrevate de trafic si ar scadea dramatic numarul accidentelor de tipul celui despre care vorbim - cantitatea de carburant consumat pe aceeasi ruta ar fi mai mic - mobilitatea bunurilor si a persoanelor ar fi mult sporita (avantaje logistice) - timpul necesar ar scadea la jumatate 6-7 ore fata de 12 (si aici, ma refer doar la masini mici, nu la camioane; practic, un TIR nu poate face legal distanta in 24 ore fiindca trebuie facuta si pauza de somn, pe cand, daca ar fi fost autostrada, cu 90 km/h constant s-ar fi putut face cei 596 km. in 7 ore). Inca o data: ceea ce s-a petrecut e, fara doar si poate, o tragedie, insa ce spun eu, e sa fim nitel mai precauti inainte sa atribuim vina din oficiu uneia sau celeilalte parti. Daca as fi fost direct afectat de cazul de fata, probabil ca i-as fi ceut moartea soferului, insa asa, beneficiez de avantajul neimplicarii in situatie si deci, ma pot considera un observator nepartinitor. My two cents... This post has been edited by Bwwlan: 15 Apr 2013, 12:22 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
VladSoare |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 4.716 Joined: 12 May 04 From: Voluntari, pe stînga ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 15 Apr 2013, 11:54) Păi dacă am avea mai multe autostrăzi, n-ar mai fi nevoie de stații, și nici pietonii n-ar mai muri pe trecere. Pe de o parte te revoltă accidentele, dar pe de altă parte ceva care le-ar combate într-o măsură foarte mare ți se pare o risipă de bani. ![]() Am observat că de cîte ori te scoli cu fața la cearșaf îți cășună pe cineva sau pe ceva. Într-o zi te supără ăia care vor autostrăzi, în alta tuni și fulgeri împotriva celor care vor să-și schimbe mașina (mai dă-i dracului, foarte bine le face că-i cocoșează cu taxe, n-au decît s-o țină în curte pînă cînd o mănîncă rugina), acum a venit rîndul stațiilor radio. ![]() Mă întreb, oare mîine pe cine o să mai ai boală? Poate pe telefoanele mobile (prea mulți nesimțiți uită să și le închidă la teatru sau la film, deci hai să le interzicem)? Sau pe vînzătorii de înghețată (că-i tentează pe copii cu lucruri care le strică dinții)? ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
![]() Membru nesuferit Group: Members Posts: 4.565 Joined: 28 January 08 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(PhilipMorris @ 15 Apr 2013, 11:54) Cand o fetita este in spital si pe alta o ingroapa azi, sa imi spui ca au fost vinovate, inseamna ca nu ai copii. Full stop. Mai omule, tu ai copii? Daca ai sa-ti traiasca, dar tu ca parinte nu iti inveti copilul sa se uite cand travereaza? Ca pe mine, ai mei asa m-au invatat. Sa ma uit bine cand traversez, indiferent daca sunt pe trecere sau nu, pentru ca poate sa vina unu' beat sau obosit dupa 12 ore de condus sau unu' care si-a facut revizia cu piese de 2 lei si are frane pe o roata sau unu' care isi aprindea tigara si nu m-a vazut. Daca ala ma spulbera pe trecere, evident ca el e vinovat, dar eu sunt mort. E mai bine asa? Nu mai bine mai uit, chiar si daca legea e de partea mea? Ala vine spre mine intr-o masina de minim o tona, daca e tir are vreo 24. Crezi ca daca el nu pune frana ii pune legea in locul lui. Nu sunt dator eu sa-mi apar propria viata? Cu ce ma mai ajuta pe mine, mort fiind, ca ala o sa faca X ani de puscarie, cu suspendare sau executare? Nu zice nimeni ca sunt alea vinovate si tiristul e nevinovat. Singurul lucru pe care-l zic este ca un pieton mai atent poate evita un accident. Si continui sa cred ca nu statia e de vina. Poate multi merg cu statia ca sa vada unde e radarul, dar sunt si multi care o folosesc sa vada cum e traficul, daca sunt pe undeva evenimente, daca e pe undeva blocat, aglomerat, daca sunt lucrari e drum, daca am rute ocolitoare.......etc. This post has been edited by vallixx: 15 Apr 2013, 12:53 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
PhilipMorris |
![]()
|
probabil ca maine o sa ma trezesc la fel si o sa imi casuneze pe playerele auto, ca si acolo trebuie sa te uiti in jos. Si de ce nu, si pe maneta de viteze, ca te face sa iei o mana de pe volan... Sper sa imi beau cafeaua inainte sa mai postez.
|
--------------------
MK2
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(PhilipMorris @ 15 Apr 2013, 12:55) probabil ca maine o sa ma trezesc la fel si o sa imi casuneze pe playerele auto, ca si acolo trebuie sa te uiti in jos. Nu-i musai, că mai nou au început să le facă cu comenzi pe (sau sub) volan. ![]() ![]() Cu schimbătorul nu zici rău, ar putea să ne impună cutii automate. Dar atunci ajungem la faze ca aia cu proasta din aria de clipuri video, care a căzut din mașină și mergea mașina singură. Nici automatele nu-s sigure dacă intră pe mîna cui nu trebuie... ![]() |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(supremeon @ 14 Apr 2013, 22:19) ai sotie? ai copii? tie cine ti-a facut educatia? <span class='edit'>15 Apr 2013, 14:24:</span> QUOTE(Bwwlan @ 15 Apr 2013, 11:45) Da; fara sa fie nevoie de certificat TUV sau de vreun alt permis special. Singura chestie e ca nu-i nevoie de ele, fiindca aici drumurile-s altfel gandite decat la noi si Politia nu sta la mangleala, "sa te faca la buzunar." suferi de mania persecutiei? vezi doar politisti care sa te faca la buzunar? eu cred ca nu a fost nimeni facut la buzunar in mod gratuit ... a fost prins incalcand legea si a dat spaga care i-a fost sau nu ceruta ca sa scape pentru ilegalitatea comisa; ma indoiesc ca a dat careva spaga conducand 100% legal ... cu alte cuvinte, soferii corecti nu pot fi facuti la buzunar ![]() iar daca gresesti, de ce contribui la bunastarea politistului si nu a statului???? ca sa-ti fie tot tie bine, sa scapi mai ieftin <span class='edit'>15 Apr 2013, 14:34:</span> QUOTE(vallixx @ 15 Apr 2013, 13:51) Mai omule, tu ai copii? Daca ai sa-ti traiasca, dar tu ca parinte nu iti inveti copilul sa se uite cand travereaza? Ca pe mine, ai mei asa m-au invatat. sincer, cred ca 99% din soferi nu reduc viteza in dreptul trecerilor de pietoni a reduce viteza inseamna a merge mai incet decat viteza legala pe acea bucata de drum ... care de regula, fiind vorba si de o trecere de pietoni in cazul de mai sus, este de 50km/h (si daca mai scadem ceva din 50ul ala ... ei?! ![]() faza e ca am vazut multi copii stand si asteptand ca prostii la marginea trecerilor si nimeni nu oprea ... de multe ori si eu trebuie sa fortez nota dupa o asteptare (care mi se pare absolut normala) si sa fac un pas pe trecere ca sa opreasca cineva deci da-l in ma-sa de tir ca daca soferul e atent, oricat de incarcat ar fi tirul ala, sub 50km/h poti face ceva si pt. un copil neatent This post has been edited by crisolro: 15 Apr 2013, 13:39 |
--------------------
Renault
Clio IV Life 2015, 1.2 16V/75 cp
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
Bwwlan |
![]()
|
Aavaaaaaai, me scuzatz, n-am stiut ca Maica Tereza activeaza pe forum...
FYI, eu n-am data niciodata spaga niciunui militian, atat de mult ii urasc. Cand a avut dreptate, am platit amenda, cand nu, am castigat in instanta. De fiecare data. Mi s-a sugerat/insinuat ca "ne-am putea intelege" sau ca am putea face cumva "sa fie bine", insa am preferat sa vad cum isi baga unghia-n gat si scrie PV-ul ala stiind ca-l contest in instanta cu 100% sanse de reusita, decat sa-i "pice" ceva acolo... De acolo, insa si pana la a ma acuza ca sufar de mania persecutiei e cale lunga si parerea mea e ca ar trebui sa-ti masori cuvintele si sa pastrezi un ton cat de civilizat iti permite cultura ta civica. Scuteste-ma de morala gen 1+1 gratis. N-o sa ma apuc acum sa le dau exemple soferilor de duminica despre practicile Militiei Rutiere de a sta dupa tufe cu radarul in zone unde scrie 30 km/h, sau la panda dupa treceri de pietoni de 30 m. lungime, pe principiul "pietonul s-a angajat in trecere dinspre partea opusa, era de datoria Dvs. sa opriti" si exemplele ar putea continua. Ar fi inutil, fiindca piesa ramane aceeasi "batman, batman..." indiferent de argumente. Au fost n exemple in care TIR-ul era in oras, astepta la semafor si exact cand s-a facut verde, un pieton s-a gandit ca daca iuteste pasu', prinde primele secunde din rosu si tot reuseste sa treaca. Prinde o pereche de aripi, poate... Daca tirul a apucat sa plece de pe loc, soferul n-are cum sa te vada daca ii tai fata din scurt si ai mierlit-o, da' na, ce sa le ceri alora saraci cu duhul, ca marea majoritate a pietonilor care n-au carnet, nu doar ca nu inteleg problema din perspectiva unui sofer, ii si urasc pe aia cu masini. "Uite ba la ala cum accelereaza! uite ba la asta cum a parcat! si harsti cu cheia pe masina..." Nasoala treaba asta cu universalitatea valabilitatii propriului punct de vedere. Pana la proba contrarie. This post has been edited by Bwwlan: 15 Apr 2013, 13:58 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
crisolro |
![]()
|
![]() Posts: 1.435.866 Group: Members Posts: 1.884 Joined: 9 November 07 From: Bucuresti ![]() |
nu sunt Maica Tereza, ci pur si simplu imi asum modul in care conduc si nu caut vinovati in politie pt. amenzile pe care mi le iau
daca mi s-ar intampla sa incalc flagrant drepturile pietonilor, ar fi clar lipsa de atentie si/sau viteza (deci e vina mea, nu a politaiului care pandeste si m-asteapta sa gresesc sau sa "gresesc") cat despre cazurile castigate in fata politiei in instanta, majoritatea covarsitoare sunt castigate de soferi prin neprezentarea politiei sau prin specularea greselilor din PV-uri (si probabil as incerca si eu daca ar fi vorba de saltat permis nu doar de amenda, dar folosind mijloace legale - si recunosc ca nu mi-ar face prea mare cinste), eventual prin folosirea de declaratii false, marturii false cat despre semafoare, plecari de pe loc la treceri: una e sa-ti dea un branci ca treci tu ca tampitu si alta e sa te faca terci ca merge el cu viteza ca tampitu ... si da, am vazut cretini care alearga de pe trotuar si sar pe trecere exact cand se face rosu si in momentul ala eram clar martorul soferului 100% ... si invers ![]() This post has been edited by crisolro: 15 Apr 2013, 14:31 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
Ford Ecosport 2018, 1.0 125cp Daca vreodata ai impresia ca nu mai exista nimeni caruia sa-i pese daca mai traiesti, incearca sa nu platesti cateva rate la banca.
|
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 15 Apr 2013, 13:20) eu cred ca nu a fost nimeni facut la buzunar in mod gratuit ... a fost prins incalcand legea si a dat spaga care i-a fost sau nu ceruta ca sa scape pentru ilegalitatea comisa; ma indoiesc ca a dat careva spaga conducand 100% legal ... cu alte cuvinte, soferii corecti nu pot fi facuti la buzunar ![]() Serios? Nu de alta, dar am întîlnit destui polițiști care lipsiseră la lecția asta. ![]() Sau poate că vorbeai de Germania? ![]() This post has been edited by VladSoare: 15 Apr 2013, 14:27 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
crisolro |
![]()
|
chiar daca au lipsit unii politisti de la lectia asta, eu sunt convins ca sunt prea putini ca sa facem o generalizare asa cum fac unii mai sus.
spune-mi tu cu mana pe inima ca ai rulat 100% legal si au vrut si au si reusit sa te arda ... eu din contra, am auzit cazuri in care au fost mai blanzi decat trebuiau sa fie ![]() ![]() vad ca nimeni n-a mancat usturoi pe aici ![]() <span class='edit'>15 Apr 2013, 15:43:</span> QUOTE(Bwwlan @ 15 Apr 2013, 14:55) De acolo, insa si pana la a ma acuza ca sufar de mania persecutiei e cale lunga si parerea mea e ca ar trebui sa-ti masori cuvintele si sa pastrezi un ton cat de civilizat iti permite cultura ta civica. Scuteste-ma de morala gen 1+1 gratis. a fost o intrebare colega, nu o acuza dar vad ca rascolit ceva in tine ... intrebam si eu, ti-au facut ceva in mod deosebit, chiar erai 100% legal si te-au ars? si pe mine m-a oprit unu ca n-am dat prioritate la un pieton (discutabila faza, dovada si deznodamantul), i-am explicat punctul meu de vedere, m-a rugat sa am grija pe viitor si m-a lasat sa plec (n-am plans, nu l-am implorat etc.) deci nu vad de unde indarjirea asta impotriva politailor ... m-a prins cu viteza, am incercat politicos sa o dau cotita, nu a vrut sa ma ierte si am platit si nu-i port nici ce mai mica pica omului: si-a facut meseria; care e problema? <span class='edit'>15 Apr 2013, 15:45:</span> QUOTE(Bwwlan @ 15 Apr 2013, 14:55) urasti? ... e un cuvant greu, foarte greu ... mai ales generalizand iar eu trebuie sa-mi controlez cuvintele mea culpa This post has been edited by crisolro: 15 Apr 2013, 14:57 |
--------------------
Renault
- cu nr absolut normal
|
|
adip |
![]()
|
![]() Banned Group: Members Posts: 2.177 Joined: 12 July 06 From: Melbourne, Victoria ![]() |
Penibila discutia asta despre "cine-i de vina", "cine-i vinovat". E complet stupida si neproductiva perpetuarea continua a isteriei asteia cu aratatul cu degetul. Odata faptul consumat, pe cine credeti ca mai intereseaza a cui a fost vina, in afara celor care se ocupa sa imparta dreptatea in stanga si-n dreapta?
Mai bine v-ati concentra discutia pe ce s-ar putea face asa incat nimeni din cei implicati sa nu aiba ocazia de a ajunge in situatia asta. Uneori soarta e nenorocita rau si doar un moment de neatentie e suficient ca niste vieti sa fie distruse "din vina cuiva". |
--------------------
*
*
* What you live with you learn.
What you learn you practice. What you practice you become. What you become has consequences . |
|
Bwwlan |
![]()
|
Daca tii neaparat, pot sa-ti explic, insa e nevoie sa citesti pana la capat ca sa intelegi.
1. Veneam de la Brasov catre Bucuresti. La iesirea din Brasov era celebrul Jeep Cherokee al Militiei, Rutiere, inaintea mea unu' cu un BMW (ceva jeep), eu cu Golful si in spatele meu, 2 pupeze intr-un BMW cabrio. Cred (nu mai tin minte ) ca aveam cam 70 km/h la iesirea din localitate, ne trage pe toti pe dreapta. Era perfect in dreptul lui s-o faca. Intai s-a dus la ala cu X5(?)-ul din fata mea, i-a zis ceva, dupa max. 30 sec. ala a demarat si s-a carat. Nu PV, nu nimic. Trece pe langa mine in drumul lui catree masina din spate, zice: pregatiti actele. Le pregatesc si astept. Il vad in oglinda retrovizoare cum merge la alea, se uita la acte si incet-incet a dat-o-n "hihi, hahaha", la un moment dat am vazut si cum le face cu degetul ![]() Vine la mine. Zic: ce-am facut? Ala: lasa ca stiti Dumneavoastra. Zic: nu, ce? El: aveati 72. Zic: 72 de ce? kile, ani, ce? Ala: kilometri la ora. Bun, probabil, da' eram intre aia doi care tocmai s-au carat, si lor le-ati dat amenda? Ala: nu-i treaba dumitale. Zic: bun, recunosc, oi fi avut cat ziceti, da' avand in vedere faptul ca e prima mea abatere, puteti verifica, iar circumstantele contraventiei n-au fost de natura a pune in pericol participantii la trafic, nu se poate aplica un avertisment? Ala: nu, ca blabla, etc. Mi-a dat amenda. Legal, ar zice unii. M-am luat dupa alea din fata si le-am ajuns la intrarea in Sinaia. Le-am rugat sa ma lase sa fac o copie dupa PV-ul lor (pe care scria 68 km/h, sanctionare cu avertisment) si l-am contestat in instanta la BV, cerand proba video si anularea PV-ului pe motivul aplicarii unei pedepse disproportionate in raport cu fapta comisa. Instanta a apreciat ca am avut dreptate. Daca s-ar fi adus proba video de catre Militie, s-ar fi vazut ca ala din fata n-a fost sanctionat deloc, iar alea din spatele meu au primit o lovitura peste manuta. DE ASTA II URASC PE MILITIENI. 2) Tot in Brasov: veneam de la Bucuresti, mergeam spre cas. La iesirea din Feldioara, la coborare, este o curba larga, larga la stanga, dunga continua pe mijloc. Pe drum, in fata mea, la vreo 10 m., un camion. Alti participanti la trafic: zero, nici din fata, nici din spate. Vara, orele 16, soare, vizibilitate excelenta. Ne deplasam amandoi cu ~50 km/h. Cred ca ma uitam la ceva prin bord, fie sa reglez clima, fie sa caut o tigara sau ceva de genul, nu retin exact. Cand ridic ochii, i-am vazut aluia stopurile aprinse si ma apropiam de el. In loc sa franez, am tras de volan stanga, l-am depasit PE LINIE CONTINUA si am trecut de el. Jos, de dupa o tufa, hop! Militia. Ala care m-a oprit avea undeva pe la 26-28 ani... Opresc, zic: da? Ala: Prezentati actele, blabla. Eu:Ce-am facut? El: Ati depasit pe linie continua, amenda de nush'cat dracu si retinerea permisului 30 de zile. Bun, da' ala din fata mi-a franat, am vrut sa-l evit si in plus, n-am pus pe nimeni in pericol, nu mai era nicio masina pe drum. El: Lasati ca stim noi, e plin de cruci pe marginea drumurilor din cauza voastra, astia cu numere de Bucuresti. ![]() Bun, el avea perfecta dreptate legal, da' i-am zis: oare rolul Politiei n-ar trebui sa fie intai acela de a preveni si de-abia dupa aceea de a combate contraventiile si infractiunile? Daca imi retineti carnetul, parerea mea e ca pedeapsa e disproportionata in raport cu fapta comisa. Ala brusc a devenit surd. Mi-a scris PV-ul si l-am semnat, in fond avea dreptate, insa mi-a lasat un gust amar. DE ASTA II URASC PE MILITIENI. Am plecat destul de suparat si cum eram absorbit de ganduri, in Rotbav era un echipaj cu radarul. Ala inca a sarit din masina cand a vazut ca aveam aproape 100. Ma opreste, zice: actele, va rog, permis, talon buletin. (asta avea undeva pe la 45-50 de ani) Zic: talonu' si buletinu' le am, da' pentru permis tre' sa vorbiti cu colegii din Feldioara. Ala: de ce? I-am explicat si i-am zis "scuze ca n-am vazut cu cat mergeam, aveti dreptate, da' ma gandeam ca ajung acasa si ma omoara nevasta daca aude ca mi-a luat Politia permisul" A inceput sa rada si zice, bine, mergeti, da' fiti mai atent la drum, ca daca erau altii in locul nostru, pe langa alea 30 de zile va retineam si dovada si va mai adaugam 60. Asta am stat-o pe bara. 3. Pe E85, la iesirea din Urziceni catre Buzau. Sambata noaptea pe la orele 23. La iesirea din localitate aveam cam 70-80 km. Imi face semne unu' de la Politia Rutiera sa opresc. Era singur. El: Agent blabla, actele va rog Eu: Poftiti, va rog. Ala: Mergeati cam repede (aici m-am enervat). Eu: zau, cam cat de repede mergeam? Ala: se uita la mine, nu zice nimic. "RCA aveti?" Zic: da, e in parbriz (ii arat in dreapta, hartia aia patrata care se punea in buzunarul lipit pe parbriz; tocmai se introdusesera alea rotunde care se lipesc) El: de ce nu-i rotunda? Zic: conteaza forma sau valabilitatea? Nu-i rotunda ca-i patrata, da' expira in toamna, deci e buna. Mormaie ala ceva, dupa care: rovigneta ai? (deja ma tutuia) Zic: nu, n-am. Pai de ce? Fiindca nu platesc rovigneta ca sa circul pe gropile astea. Daca vrei, scrie-mi PV ca n-am rovigneta ca-i singurul lucru la care ma poti agata, da' il contest in instanta fiindca sigur pe ordinul de serviciu nu scrie verificarea rovignetei si in plus, esti singur, fara coleg sau ARR si chiar daca as fi avut rovigneta si n-as fi depasit viteza legala, parca vad ca m-ai fi controlat sa vezi daca presiunea din roata de rezerva e in limitele admise. Nu vrei tu sa imi dai actele inapoi si sa te obisnuiesti cu gandul ca nu-ti dau nicio atentie? Ala: ce, ca daca vreau, iti demonstrez ca ramai pieton 3 luni. I-am zis: tu scrie PV-ul pentru ce crezi tu ca am facut, eu iti spun ce sa scrii la observatii si dupa aceea, vedem in instanta cum sta treaba. Mi-a dat actele inapoi si s-a carat. DE ASTA II URASC PE MILITIENI. 4. Am mai avut diferente de opinie cu Militia din Bucuresti legate de neacordarea prioritatii pietonilor angajati in traversare prin loc marcat si nesemnalizat (!, asa scria in PV, martorul lor: spatiu), cu aia din CJ legat de depasirea vitezei, etc |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
VladSoare |
![]()
|
QUOTE(crisolro @ 15 Apr 2013, 14:34) Da, de mai multe ori. Sigur că am luat-o și pe drept cînd a fost cazul, nu zic că aș fi vreun sfînt, dar de mai multe am dat peste un Garcea chitit să-mi inventeze ceva. Ba că ar fi fost un pieton pe trecere (nu era nici unul, nici măcar pe sensul opus), ba că aș fi trecut pe roșu, ba că aș fi depășit linia continuă, chestii din astea. Dar nu le dau niciodată nimic, așa, de-al dracu', ca să crape de ciudă. Mai bine dau la stat. E drept că din totalul opririlor, astea au fost doar un procent foarte mic. Majoritatea au fost "pe bune" și polițistul a fost corect. Astea în stil Garcea au fost puține; totuși, existența lor e clară, nu se poate nega. This post has been edited by VladSoare: 15 Apr 2013, 16:50 |
--------------------
Mondeo 2.0H 2016
/
Kuga 1.5 2016
|
|
vallixx |
![]()
|
Apai vezi tu colegu' Bwwlan ca si matale esti un pic carcotas? Nu ca m-as da maica Tereza da' asa ca fapt divers:
"El: aveati 72. Zic: 72 de ce? kile, ani, ce?" Stiai foarte bine ce-s aia 72, da' ai vrut si tu sa faci un pic de misto, nu te supara atunci daca nici el nu mai e 100% intelegator sau amabil. "Ala: Mergeati cam repede (aici m-am enervat). Eu: zau, cam cat de repede mergeam?" ........................... Idem mai sus. Nu e vorba sa cazi in genunchi si sa plangi sau sa ceri iertare, dar daca vorbesti frumos si respectuos si interlocutorul se simte oarecm obligat sa adopte aceeasi maniera. Eu recunosc ca spaga n-am dat, cand am facut-o am incercat sa scap cu vorba buna. De multe ori, chiar am reusit. Sa stii ca unii sunt chiar de treaba cand le vorbesti frumos. Am scapat si de linie continua si de mers invers pe sens unic si de pietoni .... Cand n-a mers deloc, aia e , mi-am asumat, am platit amenda si aia e. Au fost, e adevarat si situatii cand am luat amenda desi parca prea fortat, la chestii care abia daca impuneau un avertisment, dar legea era la ei. Ca situatia putea fi inteleasa.....la fel de adevarat. This post has been edited by vallixx: 15 Apr 2013, 16:46 |
--------------------
Renault
Megane 4 Hatch TCe 140
|
AndreiMR |
![]()
|
![]() Membru alfist Group: Members Posts: 3.828 Joined: 15 January 09 From: Pitesti ![]() |
QUOTE(crisolro @ 15 Apr 2013, 15:34) spune-mi tu cu mana pe inima ca ai rulat 100% legal si au vrut si au si reusit sa te arda ... Daca n-ai patit asa ceva, ori ai fost foarte norocos, ori nu faci foarte multi km. Eu am patit-o, 100% nevinovat, m-a tras militianul pe dreapta...chipurile sa imi ia permisul. Pentru cine cunoaste zona, in Bucuresti, la intersectia Mihai Bravu cu Ferdinand este semafor pentru facut stanga. Eu veneam dinspre Iancului si vroiam sa intru pe Ferdinand. Am trecut frumos, pe verde, dupa mine inca 4 masini...si pe langa mine, prin dreapta un "smecher" care a venit de pe banda de mers inainte...venind din unghi mort, l-am vazut cam tarziu dar am franat si l-am lasat sa se bage in fata, mai ales ca drumul se ingusteaza in dreptul refugiului de tramvai. Nu l-am incomodat cu nimic, el nu a redus viteza si nu a schimbat directia, cred ca magarul nici n-a realizat ca eu l-am ferit. Dupa cateva zeci de metri, m-a tras pe dreapta un politist. Reiau dialogul cat se poate de exact...el: "ce faci ma? de ce faci asa in intersectie?" eu: "dar...ce am facut?" el: "actele la control" i-am dat actele... el: "o sa ai amenda de x lei si permisul suspendat 30 de zile" eu: "pentru ce, ma rog?" el: "ai trecut pe rosu" eu: "am trecut pe verde, dupa mine au mai trecut 4 masini, in niciun caz nu am trecut pe rosu, sunt si camere in intersectie asa ca..." el:"...pauza...da, dar nu ai dat prioritate" eu: "cui? aluia pe care l-am ferit ca s-a bagat aiurea in intersectie?" el: "nu, ca era acolo inainte sa se faca verde si si nu l-ai lasat sa paraseasca intersectia" eu: "nu mai era nimeni in intersectie, ala a facut stanga de pe banda de mers inainte, nu se punea problema sa nu il las, ba chiar l-am ferit pentru ca altfel intra peste mine. Eu il feresc pe unul care face o manevra ilegala si tot eu raman fara permis?" A plecat la masina, s-a apucat sa scrijeleasca PV-ul, eu deja imi faceam planuri de a contesta amenda...intr-un final, s-a intors, mi-a dat PV in care mi-a trecut o amenda de 70 de lei pentru ceva gen centura, oricum, nu ce ma ameninta el pe mine. Mi-a dat actele, m-a intrebat ce fac prin zona, ca nu am numere de B, i-am zis ca lucrez prin apropiere...si mi-a urat drum bun cu un "aveti grija, ne mai vedem noi pe-aici". Eu ce sa inteleg din faza asta? Vinovat pentru trecut pe rosu sau neacordare de prioritate nu am fost, nici permisul nu mi l-a luat (daca chiar era clara treaba, nu avea de ce sa ma ierte), de spaga nu s-ar fi pus problema, ce-i drept nu a facut nicio aluzie, deci daca trebuia sa ma simt...ghinion. In cazul asta, mie mi se pare ca politia, in loc sa il opreasca pe cel care a incalcat o regula de circulatie, a incercat sa speculeze o situatie mai "ciudata" in care a fost implicata o masina cu numere de provincie... De cazuri cu masini cu radar ascunse in zone de drum european cu limita de 40 km/h, in afara localitatii, zone in care nu e niciun pericol, nu vrreau sa mai pomenesc, am vazut destule. Deci, dpmdv, de cele mai multe ori, politistii nu stau pentru a preveni accidentele sau a fluidiza circulatia, ci stau la ciupeala, in locuri unde au "vad". Daca ar exista autostrazi, inutile cum le considera unii, nu s-a mai pune problema nici de accidente cauzate de oboseala, depasiri neregulamentare, pietoni etc., si nici de abuzuri ale politiei gen "ai calcat linia continua, ai avut viteza etc" |
--------------------
2018
Mazda 3 G120
Challenge 2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm |
|
Bwwlan |
![]()
|
@valixx: stii de ce le-am vorbit asa? Fiindca si ei m-au luat la d-alde "buey, aveai 72" sau ala de la Urziceni care clar statea la o spagutza mica de sambata seara, "mergeati cam repede". Dom'le, daca ma opresti si le zici colegilor cu radaru' "raportati pentru B69NGB" si dupa aia imi da statia sa aud cat zice operatorul radar ca aveam, da, n-am nimic de comentat; altfel, pe faze de gen "mergeati cam repede" n-avem ce discuta. Cum poti aprecia tu ca mergeam "cam repede"? Si "cam cat" aveam peste viteza legala?
Asa mi-a vorbit un nene politist la Patarlagele (BZ). M-a oprit frumos, mi-a cerut actele, a cerut raportul de radar pe statie, m-a intrebat daca am ceva de obiectat, cu el m-am purtat frumos, ne-am vorbit civilizat, cu pronumele de politete, nu de genul "de-aia-s pline drumurile de cruci"... Oricum, se vedea pe el ca are experienta, ca era mai in varsta si stia foarte bine procedura. Acolo am recunoscut, mi-am platit amenda, ura si la gara! Se poate si frumos, civilizat, omeneste. Asa, orce pulake de-asta cu cascheta se crede boier pe mosia lui si cand te are la mana cu ceva, indiferent cat de nesemnificativ, te face sa te simti mic si umil in fata "Mariei Sale, Organu' " si au grija sa te faca sa pricepi asta, vorbindu-ti direct la pertu. Imi pare rau, insa chiar cu militienii n-am ajuns sa ma tutuiesc. Cand or face si ei o facultate si-un masterat, o sa inteleaga si ei de ce e bine sa folosesti pronumele de politete cu strainii. Pana atunci, cu aia care ma iau de "auzi, pustiule,..." imi permit sa vorbesc si io mai lejereanu', asa. La un moment dat, stateau doi sobolani de-astia cu radarul la iesirea din Resita catre Garana, unde iesi efectiv din oras si mergi de ti se acreste pana dai de tabla de iesire din Resita, care-i efectiv in mijlocul padurii. Realizati, sper, ca acolo nimeni nu merge cu 50. Ei bine, unde stateau ei (repet: legal, in oras, da?): in padure, dupa o curba. Virezi stanga, ai undeva pe la 70-75 si te pomenesti cu radaru'. No, apuca-te sa-i zici ca acolo nu-s case, ca e padure-padure, ca... de fapt, n-ai ce-i spune. Practic, esti in oras si ai obligatia legala sa mergi cu 50 kmh, maxim 59. Te-a prins cu 60, te-a fript. Daca nici aia nu steteau pandaci, ci vezi Doamne, combateau fenomenul de depasire a limitelor legale de viteza, nu mai zic nimic. ![]() This post has been edited by Bwwlan: 15 Apr 2013, 17:26 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
Anonymous |
|
supremeon |
![]()
|
![]() cam rareori membru... Group: Members Posts: 503 Joined: 28 July 07 From: din inima țării... ![]() |
Foarte interesante povestiri... dar iti uzezi gura degeaba: ESTE UN ADEVAR GENERAL VALABIL FAPTUL CA POLITIA STIE NUMAI SA PANDEASCA, PENTRU BANI... nu face nimic pentru a imbunatati siguranta circulatiei...
Cine vrea, poate cauta in paginile din urma, cand un tren a taiat in doua un autobuz RAT Brasov, sa vada ce anume actiuni NU a intreprins politia zeci de ani la rand, desi sunt clare atributiunile lor: sa propuna administratorilor drumurilor luarea de masuri pentru imbunatatirea sigurantei... Personal, cel mai tare m-am ofticat cand am luat o amenda pentru ca am mers cu 65 km/h la iesirea din Tg Mures, pe drum cu 4 benzi, liber-cuc; nu am pus in pericol pe nimeni. Eu nici nu realizasem ca merg ilegal. Pentru ca in Brasov cu 65 la ora circul uneori IN CENTRUL ORASULUI (pentru ca limita e 60), iar la iesire merg uneori cu 75 (pentru ca limita e 70)... nici prin gand nu ma asteptam sa fiu oprit pentru 65 la ora la iesirea din tg mures, pe drum lat, cu 4 benzi si bun... Dar nu am comentat; am platit-o la mine in oras, caci stiu ca se face venit la bugetul orasului meu ![]() Daca ar fi sa fim constructivi, ar trebui sa redactam o serie clara de masuri care s-ar putea intreprinde si sa le innaintam unui senator, pentru a initia un proiect de lege... Iar pentru cei care il tot ticaloesc pe soferul de tir: daca erati voi in locul lui, la fel gandeati? In conditii normale (nu e baut sau obosit etc), orice sofer incearca sa opreasca la trecere, daca vede ceva... nefiind acolo, nu putem sti ce si cum a fost... haideti sa nu il acuzam atat de mult... sunteti atat de ridicoli, incat imediat ajungeti sa acuzati mecanicii de locomotiva ca nu opresc cand vreun sinucigas se arunca pe sine... Si mie imi pare sincer rau dupa fetitele acelea. Dar singurul lucru care il pot face este sa concep modalitati de a preveni... Insa, cineva aici pe forum ma intreba cine mi-a facut mie educatie... eu de la gradinita veneam singur acasa, pe jos, prin oras... traversand, cu grija, pe la trecere... cred ca asta spune totul. |
--------------------
Iubesc mersul domol
pe o sosea fara gropi si alte masini,
- pur pretutindeni!
primavara cu verde crud si albastru
|
|
99AIM |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 2.134 Joined: 26 June 05 ![]() |
Voi va plangeti de Pol Romana dar sa-i vedeti pe unguri daca mai comentati asa cu contestatii...te salta direct si la sediu-veneam de la Praga cand am vazut o faza din asta in care un tigan de DJ cu fite e tras pe dreapta,eu in spate dupa semn am crezut ca ma opreste si pe mine si opresc in spate iar tiganul cu tupeu comenta tipa...era pe intunecate pe la Mako si ungurii l-au luat pe sus si in masina de Politie cu el,unul a intrat langa el si au plecat...tiganul mai era cu cineva in masina care se da dupa aia jos si venea injurand la mine,l-am lasat draq acolo sa se invete minte ca nu suntem in Ro sa injuram Politia.
Sa mai zic cum controleaza sarbii masinile de Ro?eu in Ro mi-am luat amenzi numai pe bune zic eu,am depasit viteza am platit dar cel mai rau am comis-o pe la Deva cand am depasit o coloana de vreo 3 masini pe linie continua intr-o panta,m-a tras pe dreapta si pt. ca mi-am recunoscut fapta mi-a dat de centura ceva lejer. This post has been edited by 99AIM: 15 Apr 2013, 19:27 |
--------------------
Clio III ph 1
Renault Fluence ph 2
- CT 99 xxx
1.6 dci Sufletele mari au intalnit intotdeauna opozitie din partea mintilor mediocre. (Albert Einstein)
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 16th August 2025 - 04:04 |