Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 106 107 108 109 110 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

iulia_boris
post 22 Jun 2012, 08:55
Post #3211

Membru autentic

Group: Members

la draq.. mad.gif planetele au fost aliniate dezastruos pt tir-uri..
din spusele colegilor mei E85 este f circulat si arata destul de bine pt a da 'bice' soferii prin zona..
soferii de tir-uri circula ca dementii..asa ca nu ma mira nenorocirile provocate de ei.. mad.gif

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
VladSoare
post 22 Jun 2012, 08:57
Post #3212

Membru autentic

From: Voluntari, pe stînga

QUOTE(pishky @ 21 Jun 2012, 15:15)
acum sincer sa fiu - la masina de munca daca zic ca vreau caciuc si sefu zice nu, merg cu ea asa, ce sa-i fac?(adica intr-o oarecare masura nu e exclusiv vina soferului)
*

Dacă șeful te pune să faci ceva ilegal, o faci pe răspunderea ta.

Văd că nimeni nu-și pune problema de ce a intrat pe contrasens. Toată lumea acceptă scuza cu cauciucul care a plesnit, fir-ar el al naibii, tocmai cînd nu trebuia. Dar dacă mașina circula cu viteza legală, nu era supraîncărcată, iar șoferul era atent la drum, atunci chiar și cu un cauciuc plesnit tot n-ar fi trebuit să scape de sub control. Deci trebuie să mai fi fost ceva la mijloc în afară de cauciuc, zic eu. nedumerire.gif

This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2012, 09:05

--------------------
Mondeo 2.0H 2016 / Kuga 1.5 2016
+
iulia_boris
post 22 Jun 2012, 08:57
Post #3213

Membru autentic

QUOTE(Mariusgl @ 21 Jun 2012, 15:36)
Din cazul de fata reiese ca un cauciuc a costat cam 4 vieti.
*

in final se pare ca-s 5..nu's pe unde am citit ca si al de-a provocat beleaua ar fi murit.. unsure.gif

--------------------
+
Tamango
post 22 Jun 2012, 08:59
Post #3214

Biciclist

From: Bucuresti

Nu-i mai injurati bre pe "colegi", au viata grea la nenorocitii astia de patroni, stiu ce zic ...

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
iulia_boris
post 22 Jun 2012, 09:00
Post #3215

Membru autentic

din pacate multi soferi se lovesc de zgarcenia si tupeul patronilor care refuza sau amana diversele schimburi,reparatii ale masinilor..
soferii risca si ies pe strazi..cand n-ai ce manca o faci si p-asta..
li se arata poarta imediat..
inconstienta crasa apare cand circula cu viteze mari stiind ca troacele nu-s sigure..

This post has been edited by iulia_boris: 22 Jun 2012, 09:02

--------------------
+
VladSoare
post 22 Jun 2012, 09:09
Post #3216

Membru autentic

Nu mă interesează cît de grea le e viața, atunci cînd o pun pe a mea în pericol.
Patronii își permit să țină mașinile în halul ăsta tocmai pentru că găsesc destui șoferi care să accepte să umble cu ele. mad.gif
cand n-ai ce manca o faci si p-asta..

Asta nu-i o scuză. Și ăla care îți dă în cap pe stradă ca să-ți fure poșeta poate să spună că are viață grea și că n-are ce mînca.
Dacă ești dispus să faci așa ceva pentru bani, atunci o faci pe răspunderea ta și nu te poți aștepta la nici un fel de milă sau înțelegere cînd o dai în bară.

This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2012, 09:10

--------------------
+
iulia_boris
post 22 Jun 2012, 09:20
Post #3217

Membru autentic

ho,omule,ca nu le tin partea..departe de mine asta.. ohmy.gif
vina trebuie impartita..eu asta zic..

--------------------
+
T.rac3Er
post 22 Jun 2012, 09:35
Post #3218

cr8or

in trecut am avut in responsabilitate livrarile de marfuri catre clienti.
am primit cu totul altceva decat mi se promisese, noroc ca la angajare am ales oameni care puteau conduce si peste3.5t.
si ce am primit era o duba rostogolita si refurbishata (in cadrul aceleiasi companii). ca una noua inca nu venise si momentan si etc...mi-au bagat-o pe gat.

veneam cu devizul de la iveco pt ce trebuie schimbat la revizii si constatari si mi se trimiteau anumite piese luate de dumnezeu stie unde si sa se faca pe unde se poate. oricat am facut scandal, patronatul decidea ca e mai ieftin si sa fac asa.

turbo, intercooler, totul la pamant. inca o data. noroc de oameni. de bun simt. i-ar rugat sa mearga cu grija si sa nu se puna in pericol cu nimic. daca simt orice mica problema sa traga pe dreapta.
intr-un final, dupa luni de certuri cu susul, fara rezultat, masina a ramas fara o roata fata in centrul orasului. oricum mai mult de 40-50kmh nu ducea, si doar daca chiar aveai dorinta de moarte.

i-am spurcat cu zgarcenia pixdii mamii lor.
in loc sa plateasca 3k euro pt devizul initial si-au batut joc in ultimul hal si tot a trebuit sa scoata banii cu toata balaria aia.

dar mentalitatea patronatului deficitar de rromania, de tip tzepar, e mai bine mai tarziu decat cand e cazul. mai bine bag "eu" in mercedes si in concedii decat in mentenanta firmei.

acum pt tir-isti care au sefi directi idioti care la randul lor sunt insensibili la problemele utilajelor si mai au si norme de timp de facut mi-e oarecum mila. ca sunt obligati, daca vor sa castige un ban, sa aaccepte riscuri. pt ei si pt altii.

soferii sunt usor schimbabili. nu vorbiti asa usor despre cum ar trebui soferul sa faca gura. daca are alternativa, sigur nu accepta asa ceva si pleaca.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
VladSoare
post 22 Jun 2012, 09:36
Post #3219

Membru autentic

ho,omule,ca nu le tin partea..departe de mine asta.. ohmy.gif
vina trebuie impartita..eu asta zic..

Știu, n-am zis că le ții partea. smile.gif
Doar că nu pot să simt vreo compasiune pentru un individ care, în mod conștient, pune în pericol viețile altora pentru bani. Cu atît mai mult cu cît nu cred că pneul a fost singurul vinovat.

This post has been edited by VladSoare: 22 Jun 2012, 09:37

--------------------
+
papa_mulo
post 22 Jun 2012, 09:45
Post #3220

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ 22 Jun 2012, 09:57)
Văd că nimeni nu-și pune problema de ce a intrat pe contrasens. Toată lumea acceptă scuza cu cauciucul care a plesnit, fir-ar el al naibii, tocmai cînd nu trebuia. Dar dacă mașina circula cu viteza legală, nu era supraîncărcată, iar șoferul era atent la drum, atunci chiar și cu un cauciuc plesnit tot n-ar fi trebuit să scape de sub control. Deci trebuie să mai fi fost ceva la mijloc în afară de cauciuc, zic eu. nedumerire.gif
*

Ce fixa ai si tu...parca ai sti toate datele problemei. Asa e, daca faci explozie pe o axa unde ai roti duble sunt sanse mici sa pierzi controlul, dar daca se intampla pe un viraj situatia se schimba. Si oricum nu zice nimeni ce roata i-a explodat aluia, poate i-a explodat pe fata...

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
iulia_boris
post 22 Jun 2012, 10:19
Post #3221

Membru autentic

tracer, up.gif

--------------------
+
buzasparta
post 22 Jun 2012, 11:42
Post #3222

Membru autentic

From: Judetul Romanica

@T.rac3Er: nici macar in mertul propriu nu baga.Sustine vreo piti care l-a agatat si vrea si ea Dubai si Viena si Milano ssi posete delea mijto cum are fetele tari si o masina calumea.Acolo se duc banii.

--------------------
renault megane sedan 1.6 110cp - GL06cxx 2007 expression
President Ronald +CRT Superstar ML 145
233 SP 94
+
VladSoare
post 22 Jun 2012, 11:51
Post #3223

Membru autentic

QUOTE(papa_mulo @ 22 Jun 2012, 09:45)
Ce fixa ai si tu...parca ai sti toate datele problemei. Asa e, daca faci explozie pe o axa unde ai roti duble sunt sanse mici sa pierzi controlul, dar daca se intampla pe un viraj situatia se schimba. Si oricum nu zice nimeni ce roata i-a explodat aluia, poate i-a explodat pe fata...
*

Păi probabil că a fost pe față. Dar chiar și așa, mă îndoiesc că pierzi total controlul atîta timp cît conduci legal și ești atent la drum. Bun, face poc și trage brusc într-o parte, dar dacă ești pe fază și ții bine covrigul nu zboară de pe drum. Numai prin filmele americane fac mașinile piruete pe trei benzi deodată cînd li se sparge un cauciuc. rolleyes.gif
După cît de "viteji" îi văd eu în general pe camonagii pe DN-uri, nu mi se pare deplasat să bănuiesc că nici ăsta nu era vreun model. Mă rog, poate că o fi fost tocmai el excepția, cine știe...

--------------------
+
buzasparta
post 22 Jun 2012, 12:20
Post #3224

Membru autentic

Departe de a le tine palma camionagiilor, exista uscaturi printre toate categoriile de conducatori auto sau moto.Ei trag tare sa ajunga la timp pentru ca patronu' stie el ca de la x la y tre sa ajunga in timpul z - cam atat face el cu masina- si considera ca si ala cu tirul tre sa faca cam acelasi timp.Nu il intereseaza ca are incarcatura peste limita admisa, nu conteaza ca i-a zis soferul ca are nu stiu ce fisura pe la remorca.Merge asaaaaa , banu sa iasa si daca se poate smenui si saiba e beton.Iar beleaua e pe capul soferului cat casa in cazul unui incident.Pana si soferii straini s-au prins ca la noi in tara se poate trage tare mai ales ca la noi nu e restrictia- sau poate ca ma insel- de circulatie in weekend pentru tiruri.

This post has been edited by buzasparta: 22 Jun 2012, 12:22

--------------------
233 SP 94
+
Tamango
post 22 Jun 2012, 12:37
Post #3225

Biciclist

Ba da, e restrictie

--------------------
+
papa_mulo
post 22 Jun 2012, 13:16
Post #3226

Membru autentic

QUOTE(VladSoare @ 22 Jun 2012, 12:51)
Păi probabil că a fost pe față. Dar chiar și așa, mă îndoiesc că pierzi total controlul atîta timp cît conduci legal și ești atent la drum. Bun, face poc și trage brusc într-o parte, dar dacă ești pe fază și ții bine covrigul nu zboară de pe drum.

Tu vorbesti ca un copil de 14 ani care n-a condus in viata lui...pe fata la masini grele esti 99% pierdut. La explozia pe fata pierzi controlul in majoritatea situatiilor si la autoturisme daramite masini de zeci de tone si 3-4 m inaltime...gandeste-te ca e vorba de axa directoare care intr-o fractiune de secunda cade intr-o parte 30 cm(provocand un balans fatal in general la tiruri si masini grele) si apoi janta te franeaza in asfalt doar pe respectiva parte...mai tine din covrig zeci de tone care se balanseaza stanga-dreapta(in cazul in care nu s-a rastunat la primele doua balansuri).

PS: pe autostrada soarelui de ce crezi ca sunt intepati parapetii in asa multe locuri? In general de la explozii ale autoturismelor produse la trecerea peste denivelarile alea de la imbinari cand anvelopa deja uzata e solicitata foarte tare si cedeaza.

This post has been edited by papa_mulo: 22 Jun 2012, 13:44

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
T.rac3Er
post 22 Jun 2012, 13:37
Post #3227

cr8or

QUOTE(buzasparta @ 22 Jun 2012, 12:42)
@T.rac3Er: nici macar in mertul propriu nu baga.
*

slr, r8, bentley..sa nu vorbesc de cls uri 500....si maybach....120 de milioane nici macar cant o jante de maybach nu fac, dar nu au fost de dat pt nevoile zilnice.
bleah...
am vrut doar sa prezint colegilor de aici ca eixta situatia e reala si nu e din povesti. soferul e sofer. cateodata patronul vrea, dar soferul face mismasuri. doar traim in romania. tre sa fure unul neaparat ca altfel nu ar fi in regula. si daca nici unul din ei nu fura, e statul care fura de la toti.

asta a fost cu acel accident. tuturor mare grija. in special la pietoni si motoristi. ca aia ne cauzeaza noua mari probleme zi de zi. apoi la drum intins, sa ne ferim de nebunii din jurul nostru.

chiar si azi dimineata am avut parte de inapti la volan. parca erau pe tarlaua lor cu visele lor. ca e intersectie, ca e cedeaza, ca aluneca intre benzi, ca merge defazat cu fluxul...bai si numai numere de bucuresti, si mergeau ca provincialii. (adica unii care nu stiu a merge dupa "regulile" din bucale)

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
buzasparta
post 22 Jun 2012, 19:55
Post #3228

Membru autentic

Normal ca fac magarii si soferii ca nu degeaba daca dai prin statie dupa"ceva economie" imediat sar ofertele.

--------------------
233 SP 94
+
Tamango
post 22 Jun 2012, 20:58
Post #3229

Biciclist

Nu prea mai sar la "economie", merg cu rezervorul sigilat ...

23 Jun 2012, 19:34:
http://www.gsp.ro/sporturi/altele/un-caiac...upe-341221.html

Ma intreb care salupa venea din dreapta ?

This post has been edited by Tamango: 23 Jun 2012, 19:34

--------------------
+
iulia_boris
post 24 Jun 2012, 09:29
Post #3230

Membru autentic

ce conteaza este ca i-a spart,da' rau de tot,mufarina sportivului.. sad.gif
are ala operatii de facut de o sa-i vina rau..de la maxilar pana la implanturi,rinoplastii,etc..curat ghinion..

--------------------
+
semit
post 24 Jun 2012, 10:50
Post #3231

Private Spice

Group: Moderatori

QUOTE(T.rac3Er @ 22 Jun 2012, 14:37)
slr, r8, bentley..sa nu vorbesc de cls uri 500....si maybach....120 de milioane nici macar cant o jante de maybach nu fac, dar nu au fost de dat pt nevoile zilnice.
bleah...

*

e clar ai lucrat la PiC icon_mrgreen.gif

This post has been edited by semit: 24 Jun 2012, 23:32

--------------------
Reno Megane GT line 1.5dCi '13
nu-ti face iluzii ca sa n-ai deziluzii.
+
Mariusgl
post 25 Jun 2012, 16:10
Post #3232

Membru

From: Galati

Poze de la locul accidentului finului meu...

Attached thumbnail(s)
IMAG0302.jpg ( Size: 1.37mb ) Number of downloads: 390
IMAG0304.jpg ( Size: 1.56mb ) Number of downloads: 423
IMAG0305.jpg ( Size: 1.55mb ) Number of downloads: 411

--------------------
Renault Megane Business Line - GL-35-MRS 1.6 16v 2008
Bă!Aprinde naibii farurile alea că-i noapte!
+
iulia_boris
post 26 Jun 2012, 08:42
Post #3233

Membru autentic

http://www.libertatea.ro/detalii/articol/a...iti-400798.html
inca o data mi se confirma faptu' ca romanii daca au sosele bune nu-s in stare sa le calce fara urmari tragice.. sad.gif

--------------------
+
T.rac3Er
post 26 Jun 2012, 09:16
Post #3234

cr8or

de fapt e altceva....soferii de tiruri sunt pericole majore.
orice cap tractor ar trebui dotat cu senzori pt depistarea oboselii la sofer, alcooltest si gps tracker. de asemenea si remorci cu senzori de greutate si stare a uzurii anvelopelor.

orice incalcare a standardului minim se lasa cu amenzi grave. sa vezi atunci ce drumuri sigure avem, cand tirurile nu vor mai rula cu 120kmh si depasiri cu balans.
domne. el merge cu 95kmh si tirul din fata cu 90kmh (pe autostrada). nu poate sa accepte asa ceva. e anormal. si se baga in depasire. dupa juma de ora reuseste sa efectueze manevra, si coada de 30 de turisme formata in spatele lui poate reveni la viteza de croaziera normala pt ele.

pe A1 diferenta de la 90 la 95kmh inseamna cateva minute "castigate". intr-adevar un timp imens a reusit acel sofer de tir nerabdator sa "castige"

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
Tamango
post 26 Jun 2012, 09:31
Post #3235

Biciclist

Pai ... daca colegii ar avea tahografe digitale, care sa mai fie si wireless nu si-ar mai permite sa mearga obositi la volan. In tarile civilizate nici nu-i opreste politia sa le ceara cartela cu timpii de odihna. Au un scanner si ii verifica din mers. La noi se fac tot felul de smecherii, de la dezactivarea limitatorului de viteza cu un magnet pana la manarirea discurilor cu filtre de tigara.

PE de alta parte, sunt de acord ca folosirea acestor metode de masluire a timpilor de conducere pot pune in pericol siguranta traficului, dar ce te faci ca sofer, cand pur si simplu nu gasesti o parcare decenta???Uitati ca traim in Romania si ca la capitolul parcari TIR stam poate cel mai prost in Europa, unii colegi transporta marfuri de zeci de mii de euro, cum sa-ti faci programul de somn intr-o zona in care sigur vei fi furat ? Ii fura si din mers, ati vazut la stiri ...

This post has been edited by Tamango: 26 Jun 2012, 09:32

--------------------
+
iulia_boris
post 26 Jun 2012, 09:32
Post #3236

Membru autentic

corect..da' si cand drumu-i ca-n palma nu o groapa,un sant ceva te ia cu somn.. biggrin.gif

26 Jun 2012, 09:35:
tamango,tu vorbesti despre oameni nascuti si traiti in tari cu civilizatie..
crezi ca parcarile i-ar responsabiliza?
asa cum spune si tracer,mare parte din ei sunt niste imbecili care au drept de viata si de moarte..asupra celorlalti participanti la trafic..ce pompos suna..

This post has been edited by iulia_boris: 26 Jun 2012, 09:35

--------------------
+
T.rac3Er
post 26 Jun 2012, 09:46
Post #3237

cr8or

http://www.stiridecluj.ro/social/accident-...ul-accidentului

si ca sa nu acuzam doar tir-istii
sunt si oameni decenti, dar sistemul te forteaza. eu inteleg asta. dar tinerei de 20 de ani NU au ce cauta pe vehicule de zeci de tone. pe langa lipsa experientei generale la condus, si varsta prea frageda ii predispune la actiuni necugetate.

toti vedem zi de zi, dube de 3.5 conduse in cele mai uimitoare moduri pe strazile urbelor. ca s anu vorbesc de minicamioane tot de 3.5 sau chiar de 7.5t...manevre din scurt care produc un balans periculos si la un moment dat, cu ajutorul unei denivelari din asfalt sau a unui amortizor obosit, soarta nu ii va mai slava. si apoi vor veni bocitoarele. vai saracii. erau buni si cuminti. nu raneau o musca.

daca sistemul e de vina asta nu inseamna ca noi tre sa ne pierdem umanitatea.
recunosc ca si eu mai pisc putin linia aia gri a legislatiei. cand totul e ok si nu as putea sa creez nefericiri unui nevinovat. sau cand pur si simplu un inapt care incurca intersectia mi-ar aduce prejudiciu direct prin ghinionul prezentei mele in spatele lui.

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
+
Tamango
post 26 Jun 2012, 09:51
Post #3238

Biciclist

Cica se va schimba legea:

http://www.europarl.europa.eu/news/ro/head...83-rutier%C4%83

"Comisia pentru transport a Parlamentului European va vota joi câteva schimbări la regulile ce doresc prevenirea fraudei și reducerea birocrației în transportul rutier. Votul va pregăti introducerea tahografelor inteligente care vor monitoriza, cu ajutorul navigației prin satelit și a comunicării la distanță - timpul petrecut de șoferi la volan.

Noile reguli, dacă sunt aprobate, vor fi implementate din 2017. Conform acestora, registrele se vor baza pe poziționarea prin satelit, iar numărul inspecțiilor va scădea, grație controlului la distanță.

Tahografele for fi echipate cu interfețe armonizate, putând fi folosite și de alte aplicații, precum e-Call. Permisele de conducere și cartea de șofer vor putea fi reunite într-un singur document, ca șoferii să nu le mai poată schimba între ei. Instalarea tahografelor va fi monitorizată mai bine, companiilor de transport fiindu-le interzis să instaleze tahografe pe propriile mașini.

Înregistrare și interpretare

Scopul noilor reguli este prevenirea fraudei, în paralel cu reducerea birocrației în transportul rutier. Raportoarea Silvia–Adriana Țicău (Grupul Alianței Progresiste a Socialiștilor și Democraților din Parlamentul European, România) dorește dezvoltarea unor aplicații care să interpreteze datele înregistrate, ajutând astfel șoferii să respecte orele de condus și perioadele de odihnă. În momentul de față, tahografele doar înregistrează date, fără să le interpreteze.

Doamna Țicău mai cere consolidarea protecției datelor personale ale șoferilor în sistem și armonizarea interpretării datelor de către inspectori în diferitele state UE. Conform dumneaei, controlorii trebuie formați în domeniu și examinați. Deputații europeni cer categorii obligatorii și armonizarea sancțiunilor, în special a celor mai grave.

Context

Pentru ameliorarea siguranței rutiere, UE a fixat reguli legate de orele de condus și perioadele de odihnă pentru șoferii profesioniști.

Pentru a verifica respectarea acestor reguli, șase milioane de camioane au fost echipate cu tahografe - echipament ce înregistrează distanțele parcurse și activitățile șoferilor. Conform Comisiei Europene, 9% din vehiculele controlate în UE au încălcat regulile sociale, iar 25% din acestea aveau tahografe modificate. "

Deci magarii se fac si la ei

--------------------
+
iulia_boris
post 26 Jun 2012, 09:58
Post #3239

Membru autentic

atata timp cat legislatia permite soferului cu 'b' sa conduca pan'la 3.5t vom vedea si auzi d-astea la greu..
cat despre tir-isti de 25 de ani ma ia cu fiori pe sina spinarii.. mad.gif
imi dau seama de acumularea experientei dobandite.. radmasa.gif
aseara pe podu' Ciurel,pe la 12,era unu' de fan curier c-o masina de transport care,asa cum spui,avea un balans cam ciudat in curbe.. ohmy.gif
evident ca m-am departat de el..ca veni vorba de balans..
de piscat o piscam toti.. smile.gif

--------------------
+
horyc
post 27 Jun 2012, 00:00
Post #3240

Membru

From: Gravesend

Cand Taranul isi ia haudi si se da mare intr-un sens giratoriu (cu portiuni umede de la aspersoare).
Masina este intoarsa cu 180 grade, partea dreapta lipsete si in poza 2 se vede cum a cedat cel mai destept adica stalpul si cauciucul dreapta fata. Cel mai mult imi pare rau de acele jenti.

This post has been edited by horyc: 27 Jun 2012, 00:00

Attached thumbnail(s)
image.jpeg ( Size: 662.37k ) Number of downloads: 248
image__1_.jpeg ( Size: 756.59k ) Number of downloads: 265

--------------------
Renault Scenic - TX 6761 XC 1999
+
416 Pages « < 106 107 108 109 110 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th August 2025 - 04:19
Dacia