Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

416 Pages « < 99 100 101 102 103 > »  
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora

bogdan2
post 30 Apr 2012, 17:38
Post #3001

Membru incepator

Group: Members

Tamango ce usor este sa vorbesti la rece...

Colegul a procedat foarte bine, a ales varianta cea mai usoara. Daca evita asa cum zici tu, ar fi riscat sa intre in stalp sau pe trotuar unde s-ar fi intamplat vreo nenorocire. Eu am facut cu zici tu si rezultatul: am intrat pe contrasens frontal intr-o camioneta. Norocul meu ca nu au fost victime in afara de mana mea dreapta si faptul ca respectivul m-a atins caci altfel eram bun de plata.
Asa ca stai flexat si nu da sfaturi aiurea....

This post has been edited by bogdan2: 30 Apr 2012, 17:39

--------------------
Renault Laguna 07: 2,0 Dci
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
Tamango
post 30 Apr 2012, 17:54
Post #3002

Biciclist

From: Bucuresti

Ti se pare aiurea ce-am zis ? As mai adauga un punct la cele de mai sus:

5. cand esti in punctul mort al unei masini tii piciorul deasupra franei wink.gif ii dai in goarna dupa ce treci de ea.

Nu zic ca bizonul cu Astra e nevinovat, parerea mea e ca se putea evita accidentul. Sper doar sa nu ma intalnesc in trafic cu niciunul din cei 2 din film ...

Cel mai amuzant a fost javra aia de la sfarsit care alerga dupa bizonul din Opel. Cred ca stia Codul Rutier mai bine ca el radmasa.gif

This post has been edited by Tamango: 30 Apr 2012, 17:59

--------------------
Suzuki Vitara 1,6 AT 2017
Confectionam fumigene direct din acordeoane ...
+
bogdan2
post 30 Apr 2012, 18:16
Post #3003

Membru incepator

Tamango,

Este clar, esti un guru al volanului. Astept cu interes alte sfaturi....

Cum moartea caprioarei iti dai tu seama ca esti un unghiul mort al unei masini ??
Insemna ca tu prin Bucuresti mergi numai in hopuri, accelerezi iei piciorul de pe acceleratie si tot asa. radmasa.gif

--------------------
Renault Laguna 07: 2,0 Dci
+
horyc
post 30 Apr 2012, 19:05
Post #3004

Membru

From: Gravesend

Eu zic sa inchidem subiectul ca vom face spam inutil, oricum fiecare in felul lui are dreptate.

--------------------
Renault Scenic - TX 6761 XC 1999
+
Tamango
post 30 Apr 2012, 20:32
Post #3005

Biciclist

@bogdan2, e clar ca bizonul cu Astra s-a asigurat in oglinzi dar n-a intors capul, faza clasica de unghi mort. Si sa nu ai impresia ca eu stau sa calculez diagonala masinii si unghiul retrovizoarelor ca sa-mi dau seama ca stau in unghiul mort. Asta se invata in timp. Merg doar de 3 ani cu conserva (40.000 km in bucuresti) dar am ani buni de motociclism in spate ca sa simt cand stau in unghiul mort si sa intru in alerta, nu mergand exact cum ai zis dar atent la manevrele celuilalt.

@horyc, ai dreptate, eu am incheiat subiectul asta, n-am fost acolo si probabil nu am luat in calcul toate conditiile producerii accidentului. Reparatii placute autorului.

This post has been edited by Tamango: 30 Apr 2012, 20:34

--------------------
+
papa_mulo
post 30 Apr 2012, 21:01
Post #3006

Membru autentic

QUOTE(Valy1 @ 30 Apr 2012, 17:38)
Pari prost , dar hai ca incerc sa-ti explic.

Mergi pe burta si invata din greseli, nu ii mai face prosti pe altii. Zi mersi ca ti-a iesit o masina in fata si nu un om...

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
iulia_boris
post 30 Apr 2012, 21:32
Post #3007

Membru autentic

ei,las' ca uite-asa invatam sa conducem mai prudent pe sina de tramvai.. huh.gif io,cel putin,am invatat.. laugh.gif daca aveai viteza mai mica si un pic de anticipare nu te pupai cu el..voi sa fiti sanatosi..fiarele si plasticele se repara..

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Valy1
post 1 May 2012, 01:32
Post #3008

Membru autentic

QUOTE(papa_mulo @ 30 Apr 2012, 21:01)
Mergi pe burta si invata din greseli, nu ii mai face prosti pe altii. Zi mersi ca ti-a iesit o masina in fata si nu un om...
*

Asa cum grasul nu ar trebui sa se supere daca il numesti gras , nici prostul daca ii spui ca e prost. Sa zic mersi cui ?

Daca sustinea ca n-am reactionat 100% corect , bineinteles ca il aprobam , nici n-am sustinut asta. Daca zicea ca puteam sa rulez mai incet , il aprobam iar . Dar mister sustine ca n-am franat si ca n-am tras de volan , pe cand din momentul in care a inceput Opel-ul manevra eu eram urcat pe frana si de volan am rotit aproape de cap pana in mom. impactului. Si pentru asta eu as fi ala mai dobitoc ca el...

Pariu ca au mai vazut cativa filmul dupa precizarile mele si au realizat ca nu-i usor cum pare. Dar din fata laptopului...

--------------------
Renault Megane - B xx xxx 2007 80cp
Renault Megane 3 1.5 dCi 105cp , Dynamique , Noir Nacre.
+
T.rac3Er
post 1 May 2012, 08:33
Post #3009

cr8or

cred ca e momentul sa se inceteze cu cuvintele putin mai grele. si eu as sustine pe valy, dar el fiind asa atacat de peste tot nu ajunge decat sa se apere. daca e lasat in pace poate va intelege si el..

ce zice tamango este f corect cu mersul preventiv. ca pana la urma iti pazesti piele, chiar daca ala e vinovat. fiarele se indreapta

This post has been edited by T.rac3Er: 1 May 2012, 08:34

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
papa_mulo
post 2 May 2012, 11:00
Post #3010

Membru autentic

QUOTE(Valy1 @ 1 May 2012, 02:32)
Asa cum grasul nu ar trebui sa se supere daca il numesti gras , nici prostul daca ii spui ca e prost. Sa zic mersi cui ?

Daca sustinea ca n-am reactionat 100% corect , bineinteles ca il aprobam , nici n-am sustinut asta. Daca zicea ca puteam sa rulez mai incet , il aprobam iar . Dar mister sustine ca n-am franat si ca n-am tras de volan , pe cand din momentul in care a inceput Opel-ul manevra eu eram urcat pe frana si de volan am rotit aproape de cap pana in mom. impactului. Si pentru asta eu as fi ala mai dobitoc ca el...

Pariu ca au mai vazut cativa filmul dupa precizarile mele si au realizat ca nu-i usor cum pare. Dar din fata laptopului...
*

"din fata laptopului..." radmasa.gif Tu cred ca ai senzatia ca esti pe un forum de retete culinare, noi n-avem carnet si nu conducem, dar comentam aiurea patzania ta...puteai sa ii explici frumos ce aveai de explicat fara sa incepi postul cu "pari prost".

Sa zici mersi lui Dzeu, Allah, soartei sau cui crezi tu...nu stiu ce nu intelegi, daca lovesti un om fie si prin loc nepermis de traversare lucrurile sunt complicate din multe puncte de vedere si mai bine sa nu afli pe pielea ta. D-aia zic sa zici merci ca ti-ai luat vaccinul lovind o alta masina. Ala cu Astra e vinovat in fata legii dar "in fata ta" vinovatul esti tu...ala e un accident ce putea sa fie evitat, cand mergi bezmetic sansele cresc sa patesti astfel de lucruri. Tocmai din acest punct de vedre iti ziceam sa mergi pe burta, e nepotrivit sa ne faci teoria chibritului din pozitia asta.

This post has been edited by papa_mulo: 2 May 2012, 11:01

--------------------
Renault Megane Estate 2018 dci90
Megane Sedan dci85 - 2007
Vivaro/Trafic 8+1 dci125 - 2018
Clio 1.2 16v - 2014
---------
Foste:
R11 Spring 1.6D - 1987
Trafic dci115 - 2008
+
Tamango
post 2 May 2012, 15:23
Post #3011

Biciclist

Ce se poate intampla daca dai de un canal fara capac: http://www.realitatea.net/accident-cumplit...deo_938450.html

Atentie mare

--------------------
+
petre 1
post 2 May 2012, 23:59
Post #3012

Membru autentic

Din punctul meu de vedere reactia lui Valy 1 a fost una buna,la viteza pe care o avea nu ar fi putut opri pana la pomul de pe trotuar,deci nu avea rost sa vireze mai mult,cel cu Opel-ul l-ar fi lovit oricum in aripa dr. si usa dr.deci ar fi iesit mult mai sifonat.
Pe de alta parte sunt total de acord cu ceea ce au spus ceilalti mai inainte,viteza era prea mare pentru acea zona,si este principalul motiv pentru care accidentul nu a putut fi evitat.

--------------------
Renault Megane Sedan 1.5dci 2007
+
Valy1
post 3 May 2012, 09:40
Post #3013

Membru autentic

QUOTE(petre 1 @ 2 May 2012, 23:59)

Cu parerea asta sunt de acord , cu mentiunea ca eu cred ca puteam opri pana in copac , daca reuseam sa prind aderenta si sa ajung pana pe asfaltul de pe contrasens.

papa_mulo , zau daca inteleg unde te-am pierdut. Concluziile accidentului le-am tras singur , nu a trebuit sa intru pe forum ca sa imi dau seama ce s-a intamplat. De multumit n-am cui multumi in afara de mine , nu zeilor, ca nu trag ei de volan.

Apoi cand un destept vine si imi zice mie ca n-am franat si n-am tras de volan si ma si jigneste , desi orice om cerebral care se uita pe film vede ca n-are dreptate. Tie ti se pare corect ? Nu am sustinut ca nu am partea de vina si nici nu l-am jignit din cauza ca din punctul lui de vedere eu sunt vinovat , ci strict pentru exprimarea lui si faptul ca vorbeste gura fara el.
Nu stiu care sunt relatiile dintre voi , dar incearca sa fii obiectiv. Eu am bun-simt doar cu oamenii cu bun-simt si mi-e bine.

Pentru mine subiectul este inchis.

On-topic :
http://www.trafictube.ro/avut-masina-neaccidentata/
http://www.youtube.com/watch?feature=playe...d&v=fKpTugZb1Fk

This post has been edited by Valy1: 3 May 2012, 09:44

--------------------
+
bob737
post 3 May 2012, 11:53
Post #3014

Membru autentic

Tamango are 110% dreptate si mai trist este ca este doar 1 persoana dintr-un forum de cateva zeci de mii de soferi care circula zilnic de strazi atrage atentia asupra unor lucruri de bun simt, si anume;
2.daca tot circuli pe linia de tramvai ia in calcul ca perioada de franare este mult influentata de liniile de tramvai, de denivelarile si imbinarile intre prefabricatele care sustin linia de tramvai, daca e cazul, sau de catre asfaltul prin de praf care se afla pe banda tramvaielor, cu alte cuvinte daca iti asumi anumite riscuri, recunoaste-le si fi mai alert data viitoare!
3. de la secunda 1,5 se observa clar cum Opelul si dubita iti ocupa tot spatiul tau legal de mers iar singura ta "scapare" ramane pe linia de tramvai sau - varianta ingrozitor de simpla- sa reduci viteza incadrandu-te pe banda normala de mers. Aveai peste 25m aici
3.1 deja aproape de secunda 2 opelul este in paralel cu dubita iar aici oricarei persoane trebuie sa i se aprinda becul rosu si sa aiba o reactie, nu o nonreactie cum ai avut tu. chiar si aici daca incepi sa franezi eviti lejer un accident.
Nu am pus punctul 1...acesta este pt public
Daca va uitati, deja de la secunda 0 sau chiar secunda -1 (care nu e pe film, evident) se intrezareste foarte clar intentia Opelului iar totul pleaca exact de aici.
Dar deh, pe partea opusa circula masini pe 2 benzi pana in linia de tramvai, in cazul nostru datorita gropilor (care?) se circula direct si in plin pe linia de tramvai peste viteza legala ( btw, reactia de franare a unui sofer este intre 0,3 si 1 sec in functie de cat de talent sau antitalent este iar distanta de franare de la 50km/h la zero este de cca 15-17m sau chiar mai putin!, pe asta imi argumentez afirmatia ca avea peste 50km/h), nu se vede nici o intentie concreta de evita evidentul si acum soferul nostru este foarte suparat pt ceea ce i s-a intamplat! curat ghinion, ce sa mai!
Mie imi pare rau ca nu era un dulap colorat in opelul ala!! sa vezi atunci ghinion!

--------------------
BMW M Tech 330 Xi
+
alexumf
post 3 May 2012, 12:14
Post #3015

MEMBRU CHELIOS

Mai capete luminate, Opelu nu stia daca vrea sa fie Gina sau Gigi...daca ar fi iesit cu intentia de a face stanga, situatia s-ar fi schimbat...omu ar fi redus viteza...sau si mai importat, conducatorul Opelului l-ar fi vazut si ar mai fi asteptat putin...

Mi se pare mai mult decat evident ca vina este exclusiv a conducatorului Opelului si mai mult de atat, chiar Valy1 a mentionat ca "s-au impacat" si si-au vazut de viata... Deci de ce sa mai continuam discutia?

Si inca o mica completare, in acea zona sunt mereu masini parcate pe bada, asa ca singura varianta este linia de tramvai

Tinundu-se cont de toate astea, va astept pe voi astia mai drepti ca sfantul sa-mi intoarceti in fata cand merg pe linia de tramvai cu Hiluxu'!!! (ma refer exclusiv la zonele din Buc, pe unde masinile sunt nevoite sa imparta drumul cu tramvaiele)

--------------------
Renault Megane Coupe 2006
RENAULT MEGANE COUPE 1.6 16v 2006
+
AndreiMR
post 3 May 2012, 12:36
Post #3016

Membru alfist

From: Pitesti

O fi legal vina Opelului, dar asa o lipsa de atentie si de prevedere, cand mergi pe linia de tramvai sunt la fel de periculoase...Eu cand merg pe linia de tramvai stau ca pe ace, cu ochii in toate partile si pregatit de manevre de evitare, e o situatie periculoasa. Iar limita de viteza o fi 50 in lege (mi se pare oricum evident ca avea peste 50), dar simtul de prevedere ar trebui sa iti zica sa mergi mai incet in anumite situatii. Eu zic ca accidentul asta se evita usor daca cel care filma avea un minim spirit de conservare si niste reflexe mai bune. E mai sigur sa fii pregatit sa ii feresti pe altii, decat sa te bazezi ca tu ai dreptate/prioritate. Bine macar ca nu a fost nimic grav

--------------------
2018 Mazda 3 G120 Challenge
2015 Land Rover Discovery Sport TD4 SE
2008 Mazda 2 TE
EX: Clio III dci Dynamique/Mazda CX-7 Revolution/ Alfa Romeo 159 2.4 jtdm
+
aleksanders
post 3 May 2012, 12:52
Post #3017

.

From: ...

nu vreau sa iau nimanui apararea dar sina de tramvai e singura banda libera de multe ori in acea zona - si ca sa eviti gropile si denivelarile de la semaforul din urma cu 50 de metrii sina de tramvai e singura solutie - acuma vorbind de viteza - daca mergi in zona aia cu 50 la ora e crima curata la cum sar pietonii printre masini si la cati intorc haotic - eu tind sa cred ca o vina o poarta si colegul nostru de forum...

--------------------
. . - . .
....
+
Valy1
post 3 May 2012, 13:11
Post #3018

Membru autentic

QUOTE(bob737 @ 3 May 2012, 11:53)
1. distanta de franare de la 50km/h la zero este de cca 15-17m sau chiar mai putin!, pe asta imi argumentez afirmatia ca avea peste 50km/h),
2. Mie imi pare rau ca nu era un dulap colorat in opelul ala!! sa vezi atunci ghinion!
*

Mi-am spus parerea mai sus , pacat ca ai sarit peste. Unde am zis ca n-am partea mea de vina ?

1. Nasol argument , nu prea tii cont de ce-i pe jos.
2. Va rog , in continuare cand va dati cu parerea , fara rahaturi de genul. Uite na , mie imi pare rau ca nu ti-a fost vreun apropiat si ca nu mergeam mai tare. E bine asa ? Incearca te rog sa ai bun simt in conversatiile cu mine pe viitor , Tamango l-a pierdut de mult , asta nu inseamna ca trebuie sa faca toti ca el.

This post has been edited by Valy1: 3 May 2012, 13:21

--------------------
+
L!nuX
post 3 May 2012, 13:16
Post #3019

Membru decent

Dau si eu cu parere :

1 ) Valy1 incerca sa ignori comentariile lui Tamango , in 90 % din ele e pe langa , eu il am la ignore .

2 ) Eu din ce vad banda 1 este ocupata de Loganul acela rosu , duba si probabil si de altele in spate , deci singurul loc pe unde mai ramane de circulat este linia de tramvai . Vina este absolut a celui cu opel pentru ca nu s-a asigurat si a incercat sa intoarca . Singura vina ce o are valy1 este ca nu a condus mai preventiv , daca se putea.

3) Incercati sa comentati situatia de fata , nu daca ar trebuii sa circulam sau nu pe linia de tramvai , in rahatu asta de oras de multe ori linia de tramvai este singura care te mai scuteste de niste gropi sanatoase sau este singura banda ramasa libera pentru a circula .

--------------------
Renault Megane - Numar personalizat ! 1.6 16v - 2007
+
aleksanders
post 3 May 2012, 13:28
Post #3020

.

From: ...

exact asta am zis si eu - in acea zona mai mereu linia de tramvai e singura alternativa -

--------------------
. . - . .
....
+
Tamango
post 3 May 2012, 16:40
Post #3021

Biciclist

QUOTE(Valy1 @ 3 May 2012, 09:40)
Apoi cand un destept vine si imi zice mie ca n-am franat si n-am tras de volan si ma si jigneste
*

QUOTE(Valy1 @ 3 May 2012, 13:11)
Incearca te rog sa ai bun simt in conversatiile cu mine pe viitor , Tamango l-a pierdut de mult
*

Scapi din vedere un lucru, amice: nu am nimic cu persoana ta si nu te-am jignit in mod special.
Am comentat initial clipul, fara sa stiu ca tu ai filmat si mi-am spus parerea mea sincera (ca autorul e un dobitoc). Ulterior m-a atentionat un coleg ca tu esti, apoi ai inceput sa ma jignesti, ca-s prost sau alte alea. Eu macar am avut bunul simt sa ma opresc din jigniri, am zis "sa fii sanatos" si asta e, mi-am mentinut parerea. Ring a bell ? Nu observi diferenta sau e prea subtil pentru tine? Ia poftim si tu la ignore ca nu meriti sa te bag in seama, alaturi de Alex si L1nux.

--------------------
+
Valy1
post 3 May 2012, 17:07
Post #3022

Membru autentic

QUOTE(Tamango @ 3 May 2012, 16:40)
Ia poftim si tu la ignore ca nu meriti sa te bag in seama, alaturi de Alex si L1nux.

O parte din mine a murit sad.gif .

--------------------
+
Miria
post 3 May 2012, 20:30
Post #3023

Membru

Pana la urma va certati de pomana.Propietarul cu Megane si-a lovit masina din neatentie, dupa parerea mea acel incident se putea evita.Poate colegul nostru chiar a vrut sa isi schimbe bara si acum avea momentul oportun.Fraierul din toata povestea este cel cu Opel,nu avea dc sa intoarca din scurt.Asta e ,nu e cu victime, tabla se indreapta,colegul cu Megane probabil va avea partile revopsite alte nuante(stim cu totii cat de prost vospsesc astia de la Renault) sau de ce nu in timp exfoliate.Pana la urma e treaba lui!Sanatate!

--------------------
Renault /Range Rover xxx 2006/2011
http://medicaldiecast.weebly.com/index.html
+
Tamango
post 3 May 2012, 21:13
Post #3024

Biciclist

Evident ca e treaba lui, Miria, pe mine nu ma intereseaza daca a vrut sa-si vopseasca bara, s-o faca roz in picatele din partea mea.
Ma intereseaza in schimb ceva care ma afecteaza direct, pe mine si pe ceilalti participanti la trafic: stilul de condus la limita legalitatii. A se vedea si alte clipuri de pe trafictube puse de unii gen zoso, care se stie cum circula ba a facut chiar si un accident. Sa fiu sincer eu m-am saturat de acest stil smecheresc, cu viteza mare, depasiri pe linia de tramvai (a se vedea scuze puerile ca erau gropi pe banda 1, ca era o duba sau mai stiu eu ce). Probabil colegul e unul din aceia care ne ia de fraieri si depaseste coloana la semafor. Legal trebuie sa mergi pe prima banda, asta e. Repet, n-am nimic cu colegul Vali1, nu ma cert cu el... probabil ca om e jos palaria dar ca sofer ... mai bine ma abtin.

--------------------
+
BioHazarD
post 4 May 2012, 11:00
Post #3025

Gold member

QUOTE(Tamango @ 30 Apr 2012, 17:54)
5. cand esti in punctul mort al unei masini tii piciorul deasupra franei wink.gif ii dai in goarna dupa ce treci de ea.

QUOTE(Tamango @ 30 Apr 2012, 20:32)
@bogdan2, e clar ca bizonul cu Astra s-a asigurat in oglinzi dar n-a intors capul, faza clasica de unghi mort.

Daca in momentul in care Opelul trage de volan Meganul se afla in unghiul mort eu sunt popa...

Eu zic ca nu s-a sinchisit sa se uite undeva.

This post has been edited by BioHazarD: 4 May 2012, 11:01

--------------------
Renault ex-Clio Symbol 1.5 dci 2008
Megane 4 1.5 dci 2017
Austral mild-hybrid 2023
+
Dinu S
post 4 May 2012, 23:22
Post #3026

Membru incepator

--------------------
Renault Megane II 2005 1.6 16v
+
Tamango
post 5 May 2012, 12:36
Post #3027

Biciclist

Daca Jeep-ul nu avea carlig de remorcare probabil se infingea si Micra aia rosie sub el. In alta ordine de idei, Passat + Passat = Love, bine ca nu era nimeni in ele.

--------------------
+
T.rac3Er
post 5 May 2012, 15:33
Post #3028

cr8or

nu doar love, ci orgie

--------------------
Citro-mobil C4 2006 VTR+
Why waste energy on fighting the old when you can just use it to create something new. All life has the creation gift inside. Use it.
+
iulia_boris
post 9 May 2012, 09:30
Post #3029

Membru autentic

http://www.realitatea.net/o-tanara-a-fost-...ala_940621.html
am trecut p-acolo la vreo 5 minute dupa accident.. sad.gif am sperat ca nu va fi cu mortal..din pacate n-a fost asa..Dumnezeu s-o odihneasca in pace!

--------------------
Dacia Dokker Laureate 1,6.. - B 696 BUL 2016
Cu cat cunosc mai bine oamenii, cu atat iubesc mai mult cainii.
+
Tamango
post 9 May 2012, 12:47
Post #3030

Biciclist

Pariu ca ia 2-3 ani cu suspendare ?

--------------------
+
416 Pages « < 99 100 101 102 103 > » 
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

2 User(s) are reading this topic (2 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 20th August 2025 - 17:05
Dacia