Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
![]() ![]() ![]() |
Accidente, Cu Renault si nu numai, ale noastre sau ale altora
Gil26 |
![]()
|
||
Membru autentic Group: Members Posts: 3.129 Joined: 10 May 20 ![]() |
|
||
--------------------
Dacia
Sandero Stepway 1.5dCi Easy-R(TS4)
2017
|
|||
MyKe89 |
![]()
|
![]() Membru RFG Group: Members Posts: 3.076 Joined: 16 December 07 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
'23 Honda
CR-V
e:HEV '02 BMW Z3 1.9i
'91 MB W124 230E |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
QUOTE(mars @ 16 Jul 2021, 20:29) Pai cine o(a) inceput? Eu nu... QUOTE(Bwwlan @ 16 Jul 2021, 10:18) romanii nu stiu cum se face deplasarea normala in regim de autostrada si nu au nici cum sa invete, decat cand au permisul in mana. Or din momentul ala, gata, mi-s Schumacher, rup asfaltu sa muara Bibi. Altii au ghinion, mie n-are cum sa mi se intample asa ceva, samd. Ce ceata, ce ploaie, ce zapada, io am SUV si cauciucuri bune, restu-s de vina QUOTE(MuciX @ 16 Jul 2021, 10:41) ![]() This post has been edited by wolfin: 16 Jul 2021, 23:06 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
QUOTE(Bwwlan @ 16 Jul 2021, 16:28) M-am tot gândit cât de mare o ai dar n-am reușit să mă edific. Am făcut o măsurătoare, dar n-am reușit să găsesc în lista un C5 de 2 litri și 135kw. Oricum, asta ar însemna vreo 180 cp și nu știu cât de aerodinamica sa fie încât să reușească 10-15 kmp in plus cu 15 cai in minus. Greutatea nu e relevanta la viteza maximă. Te-o fura ceasul? La mine nu are eroare fata de gps mai deloc - 190 pe ceas e cel puțin 189 pe gps - testat cu Waze, maps, etc. |
--------------------
-
-
- Un român emigrat este un român salvat.
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
doar ca al luii este C5 III, nu II .... si daca al meu tine 200 km/h pe CC fara treaba ... al lui zic ca duce mai bine un pic .. in plus C5-ul isi micsoreaza garda la sol la viteze mari, ceea ce probabill ajuta .. daca bine tin minte are VMax data de constructor ... 225 ..
This post has been edited by cj98czh: 17 Jul 2021, 07:38 |
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
MuciX |
![]()
|
![]() sunt un om bun Group: Members Posts: 9.559 Joined: 19 November 07 From: când în când ![]() |
N-au săracii ăștia C5 III. Mersi de lămurire.
17 Jul 2021, 07:44: Dar de ce nu ar tine al tău 200 pe CC? Poate doar sa fie limitat din soft, să nu îți mai des CC peste o anumită viteză. Ceea ce nu mi s-ar părea exagerat din partea producătorilor. This post has been edited by MuciX: 17 Jul 2021, 07:44 |
--------------------
-
-
|
|
b06fcn |
![]()
|
![]() DOCTOR Group: Members Posts: 5.905 Joined: 27 February 05 From: Bucuresti/Galati ![]() |
Asta cu plafonarea vitezei pe CC este o masura de siguranta, cel putin mie aia de la Toyota asa mi-au explicat cand am atras atentia ca nu se poate activa CC la peste 200.
|
--------------------
Renault
21
- B 06 FCN
1.9dT, 1989 MB C 220d 4MATIC
MB GLA 200 Renault 21 Turbo Renault Megane 1.9 dCi Opel Corsa 1.3 CDTI Toyota Avensis 2.0 D4D Lada 1200 Aro 10.4 4x4 |
|
UXE |
![]()
|
![]() Modelator Group: Members Posts: 6.733 Joined: 21 June 06 From: Bucuresti ![]() |
|
--------------------
Renault
Symbol
- UXE
2006 1.4 8v Subaru Forester 2.5 XT - 230 CP
|
|
cj98czh |
![]()
|
![]() Membru de la Cluj ... Group: Moderatori Posts: 23.388 Joined: 27 March 06 From: Cluj-Napoca ![]() |
bine ca a fost camion si nu auto ... cat despre tanti sofer ... ar face bine sa predea permisul ..
|
--------------------
Mazda 3
Zoom-Zoom
2018
|
|
Bwwlan |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 1.606 Joined: 16 September 09 From: .de, ex Cluj ![]() |
Maine plec din nou la Berlin si ma astept ca A9 sa fie destul de libera duminica dupamasa, asa ca o sa am ocazia sa mai incerc o data, documentat cu dashcam-ul, cat duce maxim. Cand revin acasa o sa vad daca pot incarca bucatica de film undeva, sa o fac accesibila.
Oricum, sincer, la 235 ultima mea curiozitate e sa incerc daca pot actiona CC sau nu. ![]() This post has been edited by Bwwlan: 17 Jul 2021, 09:57 |
--------------------
VW
Golf Sportsvan
2017 1.4 TSI 150CP DSG Comfortline "Degeaba ai bani, dacă nu ai mulți."
Anonymous |
|
R19/16v |
![]()
|
![]() Oldschool Member Group: Moderatori Posts: 13.793 Joined: 2 December 04 From: Ploiesti ![]() |
Da' nu-i musai sa ajungi efectiv la viteza aia
![]() Cum nu-i Ferrari, indicatia de viteza setata va creste mai repede decat viteza reala. |
--------------------
DS
5H
VRSCA Screamin' eagle Scratch any cynic and you will find a disappointed idealist.
Take what you can - Give nothing back! |
|
wolfin |
![]()
|
![]() Haha Group: Members Posts: 9.018 Joined: 2 December 05 From: Bucuresti ![]() |
sa nu zica Mucix sau Bwwlan ca nu le dau dreptate cand au
![]() toata filmarea https://youtu.be/VQY6GOyRROo |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
... din 1980 si ceva. Urmeaza si 2020 Scuze Mucix, am gasit altul"În fata unei boli esti precaut sau prost", o stai ..Bici zice ca o gasit a buna...mis un cane rau dar cu suflet mare
|
|
MuciX |
![]()
|
Fake, bemveu sa semnalizeze?
Acum serios, l-ai cam presat pe Auris cand ati iesit din rond. Avea virsli in porcbagaj? Iar Auris e un imbecil, dar era mai mult decat evident ca o sa ii intre tirul pe banda si ca are nevoie de loc sa il lase. Puteti spune orice despre nemti, dar la faze de genul asta banda 2 reduce sa aiba loc banda 1 sa intre si sa faca loc bretelei de intrare. Pana acum nu am intalnit sa nu se intample asa decat o singura data, cand ala de pe bretea a oprit de tot pe bretea, pentru ca toate 3 benzile aveau pluton compact si nu aveau cum sa ii faca loc. Hyundai cu depasit pe dreapta, ala rosu, ce dracu o fi, casatorit cu banda 2 si cruise la 110, plm, deja nu imi mai e mila cand se intampla din astea pe autostrada. Poate ca nu se face scoala pe autostrada, dar chiar si asa se discuta despre circulatia pe benzi si cum se aleg ele. This post has been edited by MuciX: 19 Jul 2021, 10:59 |
--------------------
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
eram cu semnal ...si acceleram...tirul era departe..dar cel cu auris a accelerat.
din toti trei..doar eu am apasat frana...trebuia sa anticipez mai devreme.... eu cand vad ca se intra de pe bretea..dau semnal stanga si trec pe 2..daca se poate..sau frana daca nu This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2021, 11:11 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
psychoo |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 3.769 Joined: 23 August 07 From: Timisoara ![]() |
Toti 3 ati fost berbeci (nu mi-o lua cu suparare) dar si tu ai vazut ca ala accelereaza si ca nu te ajuta masina, puteai sa te bagi pe banda 1. Daca ala accelereaza de ce sa te iei cu el?
Apoi apare ala pe banda 2 care are aceeasi viteza cu tine pe banda 1...daca veneau altii din spate mai tare nu puteau trece nici pe b1 ca erai tu acolo, nici pe b2 ca era dobitocu ala rosu. Si uite asa apar nervii, injuraturile, sicanarile apoi stirile. |
--------------------
Ford
Focus
Titanium, 2.0 TDCI, 2013 You deserve what you tolerate!
|
|
wolfin |
![]()
|
eu nu am avut solutii...
in spate aveam i30, b1 1 intra tirul, aurisul statea pe 1 paralel... daca nu accelera aurisul pana la 150 nu era nici o problema. nu zic..n am anticipat. |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
TIR-ul a intrat, că așa fac ele. Toate! Cel cu Aurisul nu a fost luat prin surprindere, evident a forțat, în stil cocălăresc, că așa e pe la noi.
Dar tu, ai selecta din start banda doi ca să... ce? Rolul tău, în filmare, fie-mi iertat, e de electron liber, poziționat fix unde nu trebuia, poziție care, uneori, e fix cea care generează haosul. Să nu înțelegi greșit, legal erai OK, erai pe 2, cu intenția clară să devansezi și așa cum se vede, să te retragi apoi pe 1. Doar că în dinamca lucrurilor, apropiindu-se o bretea de intrare, trebuia ori s-o calci și să lași aurisului loc să treacă pe 2, în spatele tău, ori să renunți la devansarea eșuată și să stai în spatele aurisului. |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
wolfin |
![]()
|
vei ce am zis mai sus,
toata autoastrada 200 km..am facut o cu acc la 130. am iesit pe 2 ca 1 era ocupata seria 1 si mcv ul de ag. cum sa ma bag pe b1 cu tirul? sub el sau cand gresala mea e ca nu am anticipat mai devreme ca nu ma lasa sa depasesc. desi initial a dat semnal s a dus la 150 cand eram in depasire. a dat semnal cand a vazut tirul la 20 m exact cand am luat piciorul de pe gaz si am apasat frana. eu zic ca a fost surprins de tir ... am pus filmarea inclusiv sa accept obs. This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2021, 11:53 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
MuciX |
![]()
|
Da, de apreciat ca ti-ai dat seama unde ai gresit si ca acum reflectezi asupra situatiei.
Drept sa spun creca si eu eram taliban de bretea precum Auris inainte sa ma mut din Ro. Nu sunt cretin sa accelerez in timp ce cineva incearca sa ma depaseasca, nu la aia ma refeream, dar era la modul banda mea, sunt deja aici, ma vezi venind si ca am viteza, astepti sa trec si dupa aia intri si tu. Si odata ce am vazut la altii cat de mult ajuta de fapt un gest din asta minor, sau umpic de rabdare cu ceilalti in general mi-am dat seama si cat de ghiolban am fost si m-am corectat. |
--------------------
-
-
|
|
GBX |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 621 Joined: 26 May 13 From: aproape de Cluj ![]() |
În Ungaria, de la prima ieșire pe autostradă, acum mulți ani, am învățat două lucruri:
- Când te apropii de bretea, pe care intră mașini, apoi ălea intră, ar fi bine din timp să te muți pe o bandă superioară. Derogare e doar când e supraaglomerat, atunci merge regula fermoarului. - Dacă ești pe banda 2, în depășire, și te duci încet, creând probleme celor de pe prima bandă ce vor să depășească și ei pe unul încet, apoi când semnalizează stânga, se și bagă. Îl lași să treacă în fața ta, va depăși ce are de depășit și-și mută iar curu pe banda unu, nu te-ncurcă prea tare. Nu-s învățați cu coca mioritici ce accelerează doar pentru că e banda lor și pot, așa că poate ieși rău. Cu aceste două reguli asimilate, am parcurs mulți km europeni, fără probleme. A, și ar mai fi una... Dacă ești pe banda 2 (3) iar mașina din spate stă cuminte la aspirație, apoi sigur nu e român, dar ar vrea, când poți sau vrei, să-l lași să treacă. ![]() This post has been edited by GBX: 19 Jul 2021, 12:15 |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(GBX @ 19 Jul 2021, 12:11) și te duci încet, creând probleme celor de pe prima bandă ce vor să depășească și ei pe unul încet, Nu-s învățați cu coca mioritici ce accelerează doar pentru că e banda lor și pot, așa că poate ieși rău. defineste incet? 150 e ok? Regula asta nu se aplica si la tiruri ..mai ales alea de PL. ![]() This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2021, 12:41 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
GBX |
![]()
|
E greu de definit. Spre exemplu, de multe ori, în Ungaria, sunt mașini care circulă cu 100-110 km/h, pe banda 1. De asemenea, sunt cei ce merg cu 120-130, tot pe banda 1, și care intră uneori în depășirea celor anterior amintiți. Și care nu o calcă, la propriu, se "scurg" în ritmul lor, cu viteză legală. E, dacă în coloana depășită mai sunt și alții care vor să facă aceeași manevră, semnalizează stânga și intră.
Evident, dacă vine unul lansat pe banda 2, nu se bagă nici ei, așteaptă. ![]() |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
MuciX |
![]()
|
QUOTE(wolfin @ 19 Jul 2021, 12:30) Incet nu se refera la viteza ta "absoluta" ci la cea relativa fata de a celui de pe banda 1. Deci daca tu ai 150, iar el 145, atunci da, te apropii incet; si te poti astepta sa iti iasa in fata. Si sa nu te superi, e cumva de inteles. This post has been edited by MuciX: 19 Jul 2021, 13:20 |
--------------------
-
-
|
|
GBX |
![]()
|
![]() |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
MihaiF3 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 136 Joined: 14 April 13 From: bucurești ![]() |
Ala cu TIR-ul putea sa iasa mai repede in banda 1 de pe banda de accelerare, asa a facut-o fix in fata Aurisului, deci a incalcat semnul de cedeaza trecerea.
Aurisul avea prioritate, acum ca facut stanga, a facut-o deodata cu TIR-ul. Se pune intrebarea, daca TIR-ul ceda trecerea se mai intampla asta? banuiesc ca nu |
--------------------
reno
clio
2016 rs trophy
|
|
MuciX |
![]()
|
Evident ca nu, dar chiar crezi ca e cazul sa dai lectii de legislatie pe A2 la 150 kmph?
|
--------------------
-
-
|
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 19 Jul 2021, 13:19) Incet nu se refera la viteza ta "absoluta" ci la cea relativa fata de a celui de pe banda 1. Deci daca tu ai 150, iar el 145, atunci da, te apropii incet; si te poti astepta sa iti iasa in fata. Si sa nu te superi, e cumva de inteles. QUOTE(GBX @ 19 Jul 2021, 13:21) pai se aplica in cazul asta? aurisul mergea constant cu 145 si eu l am depasit cu 150?? vorbim teorie (asta o stim toti se pare) sau punctual. pe filmare se vede ca ma apropii de el si apoi accelereaza la 150 m 200 m de tir nu am de ce sa ma supar...poate doar de apelativele care nu isi au rostul... din punctul meu de vedere am gresit la anticipatie...si pana la urma am evitat in timp o coleziune...etc PS ati obs ca sonorul nu e taiat This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2021, 13:34 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
MuciX |
![]()
|
Sincer nu am ascultat ce ai zis pe filmare.
Vad ca niciunul dintre noi nu o spunem, asa ca o sa fiu eu primul: dintre toti aia de acolo tu ai fost primul si cam singului care a dat dovada de cumparare si a cedat. Ai reactionat tarziu, dar corect. P.S. auris a fost clar un dobitoc, tirul inconstient, deci esti singurul care poate fi receptiv la discutie, asa ca pica pe tine. ![]() This post has been edited by MuciX: 19 Jul 2021, 13:37 |
--------------------
-
-
|
|
GBX |
![]()
|
QUOTE(MihaiF3 @ 19 Jul 2021, 14:21) Ala cu TIR-ul putea sa iasa mai repede in banda 1 de pe banda de accelerare, asa a facut-o fix in fata Aurisului, deci a incalcat semnul de cedeaza trecerea. Aurisul avea prioritate, acum ca facut stanga, a facut-o deodata cu TIR-ul. Se pune intrebarea, daca TIR-ul ceda trecerea se mai intampla asta? banuiesc ca nu Câte tiruri ai văzut, intrate de pe bretea, adică pe așa numita "bandă de accelerare", ca la finalul ei să oprească mastodontul... Eu prefer să nu aflu pe pielea mea. This post has been edited by GBX: 19 Jul 2021, 13:37 |
--------------------
ex. Dacia/ Renault
1300/ 19 Europa
- 5-MS-8258
1972/ 1997
|
|
wolfin |
![]()
|
QUOTE(MuciX @ 19 Jul 2021, 13:36) nimic..n am zis nimic. mi am dat semama ca am trecut printr o situatie care nu trebuia sa se intample si totusi s a intamplat. urmeaza atv ul pe contrasens jumate pe bordura jumate pe sosea cu paharule de vin in mana...putin mai devereme de filmarea de mai sus ![]() This post has been edited by wolfin: 19 Jul 2021, 13:44 |
--------------------
pegas
3120
- Curand de provincie
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]() |
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 2nd August 2025 - 23:04 |