Forum RENO.RO

Welcome Guest ( Log In | Register )

2 Pages < 1 2 
Reply to this topicStart new topicStart Poll

Outline · [ Standard ] · Linear+

Problema scartait continuu, Scartait roti la viraj si mers normal

Cypry Brasov
post 3 Mar 2013, 19:05
Post #31

Membru autentic

Group: Members

Si eu schimbat placutele de frana si discurile anul trecut prin octombrie si de atunci cand pun frana incet scartaie ca dracu!Daca "ma dau mai tare la frana" nu mai scartie .La spalatorie mereu ii rog pe baieti sa insiste pe roti dar nici un efect!Sper sa nu am pb ceva!Acum urmeaza sa trec la gumele de vara iar cand o sa dau jos gumele de iarna o sa ma uit la discuri si pacute sa nu aiva ceva!Tin sa precizez ca am facut vreo 3mii de km.Toti zic ca tre sa "se aseje"dar cred ca o sa le asez eu cu altele!Poate exista compatibilitate inte placute si discuri?Astrept pareri!ms

--------------------
DACIA Duster 2017
User is offlineGalerie FotoPM
Go to the top of the page
+
petro_ionut
post 28 Apr 2013, 20:47
Post #32

Membru

Salut, revin si eu cu o problema veche, cam de 2 ani "o port" pe masina, si anume acel sunet ce se aude in fisierul din link-ul de mai jos.

Acel scartait se aude numai daca merg cu masina drept, daca apas frana, virez de volan la cateva grade, dispare, ieri am luat o groapa intentionat, dupa care la fel sunetul a disparut.

Placutele de frana le-am schimbat, acum 4 luni, dar si cu cele vechi facea la fel, indiferent de viteza, ce nu mi-au schimbat la service au fost acele tablite de ghidare la placute pe partea dreapta pe motiv ca cele noi trebuiau putin modificate. mad.gif
Masina nu "trage" dreapta sau stanga.

Asadar va intreb e posibil ca acele tablite sa fie cauza sau altceva! Mersi.

http://dl.fisier.ro/files/3m2713ddhc7jr3n/Sound.m4a.html

http://www4.zippyshare.com/v/64740360/file.html

This post has been edited by petro_ionut: 28 Apr 2013, 21:07

--------------------
Renault Megane 2.1 1.5 82CP dCI 2005
+
cipri_m78
post 9 Jul 2015, 23:36
Post #33

Membru incepator

Am un renault clio symbol 2008 si 52000km si am schimbat discurile si placutele de frana, marca ferodo, am mers cam 150 km, iar dupa o saptamana, acum am constatat, se aude un scartait la roti la viteza mica, cand pun frana acel scartait dispare. Este normal asa pana se mai uzeaza placutele, sau sa fie etrierle? Imainte de a le schimba nu se auzea nici un scartait.

This post has been edited by cipri_m78: 9 Jul 2015, 23:38

--------------------
renault clio 2008 symbol
+
CristyXXL
post 4 Jul 2016, 09:51
Post #34

Membru incepator

From: Resita

Salutare,

De ceva vreme am un scartait enervant, defapt mai nou, doua tipuri de scartait.
Am schimbat acum cateva luni placutele si discurile fata spate. La inceput aveam un scartait atunci cand puneam frana si era putin ud pe afara. Ceva normal pt discurile Textar.
De obicei folosec masina doar in oras pe distante scurte. La prima iesire pe un drum de vre-o 400km am observat un usor scartait in timpul rularii, nu conta viteza, era un scartait ascutit si se auzea din ce in ce mai tare. La intoarcere nu am avut timp sa merg la service sa vad ce se intampla. Dupa doua saptamani a trebuit din nou sa merg pe o distanta mai mare, cam de vre-o 200 km.
Pe durum am observat cu stupoare ca atunci cand virez stanga scartaitul este altfel, ceva mai gros, iar la un viraj mai mare disparea, adica tinea doar cand rotile erau virate intr-un anumit unghi, de cum incepeam sa virez si cam pana la sun unsfert de viraj volan.
Cand viram dreapta aparea acel scartait subtire, care era prezent si cand masina mergea drept, dar iar asa, doar pana la un anumit unghi.

Stie careva ce poate fi, sa stiu la ce amenda sa ma astept?

Multumesc

--------------------
Renault Megane Estate 1.6 16V 112cp Kadjar 1.5 110cp
+
nutu01
post 4 Jul 2016, 19:57
Post #35

Membru autentic

From: Brasov

glisierele de la etrieri sunt blocate
desfaci cureti si le ungi.
sau cumperi setuti noi
spor

--------------------
Renault Laguna 3 Grandtour - BV55YES 2014 / Start - Stop Bose Edition 2.0/96KW
+
CristyXXL
post 20 Aug 2016, 08:34
Post #36

Membru incepator

Am fost la service, în sfârșit, si am primit un fraspuns care nu mă prea mulțumește, adică nu prea îmi vine să cred, cică plăcuțele Textar sunt prea dure, adică materialul de fricțiune....s-au uitat la bursele de ghidare etrier si cică erau în ordine., Nu vreau să cumpăr alte plăcute, doar de dragul de a le cumpără si problema sa persiste. Sau mai bine să merg la alt service?

--------------------
+
valyyy
post 21 Aug 2016, 21:42
Post #37

Membru incepator

Placutele de frana sau ferodourile ieftine contin metal din abundenta

--------------------
renault megane 1 - vl 90 ysa 2001
+
Diac
post 21 Aug 2016, 23:41
Post #38

Membru autentic

From: Bucuresti.

La mine s-a rezolvat după ce am schimbat plăcuțele spate, deși mai aveau material. Erau rulate cam 30.000 km si pe marginea ei, suprafata de contact se cam măcinase. Probabil intraseră bucatele la etrier si de acolo zgomotul. Cu plăcute noi nu mai face. Plăcute Ate, discuri Ate. Plăcute tot Ate am pus.

--------------------
Renault Megane sedane/Nissan X-trail - HAN/AIZ/DIA 2005/2017 Influence/Tekna
Alexandru.
+
rombul
post 24 Aug 2016, 09:49
Post #39

Membru autentic

From: bucuresti

Se curata tot ansamblul cu un spray de curatat frane. Scartaie din cauza prafului adunat in decursul
multiplelor franari

--------------------
renault captur - B-21- .... 0,9 tce 90 cp
Vcker's Supermarine Spitfire IX B Motor Rolls ROYCE MERLIN
+
CristyXXL
post 24 Aug 2016, 14:57
Post #40

Membru incepator

Da, s-a curatat si cu spray si cu suflat cu compresorul, nu s-a rezolvat nimic...
Sper sa am timp saptamana asta si sa gasesc un service mai de doamne-ajuta si sa rezolv odata problema.
Tind sa cred ca nu au fost montate bine in etrier si pun pariu ca nici nu a fost curatat bine inainte de a pune accesorile....

--------------------
+
CristyXXL
post 29 Mar 2017, 09:35
Post #41

Membru incepator

Buna, cand tarziu vin cu o completare la "problema" avuta.
Totul s-a rezolvat dupa ce am fost la alt service si au fost date jos placutele, curatat tot si uns ce trebuia uns.

Insa problema a reaparut dupa vre-o 300km, am mers din nou la acel service, au demontat din nou placutele si le-au polizat putin, dar au schimbat si sliding shimurile (nu cunosc termenul in romana), care erau montate incorect si erau indoite (sunetul acela subrire vena de la ele, atingeau discul)

Deci in concluzie, evitati VelNat Resita, nu prea sunt priceputi, cel putin in montarea de discuri si placute noi...

--------------------
+
2 Pages < 1 2
Reply to this topic Topic OptionsStart new topic

1 User(s) are reading this topic (1 Guests and 0 Anonymous Users)
0 Members:

Lo-Fi Version  Harta site  Parteneri  Jocuri online  Curs Valutar  HRH Haine din lana merinos Time is now: 31st July 2025 - 21:29
Dacia