Care Laguna sa o cumpar?, Pareri si opinii !
![]() ![]() ![]() |
Care Laguna sa o cumpar?, Pareri si opinii !
ManeaVictor |
![]()
|
||
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 24 January 16 ![]() |
|
||
--------------------
Renault
Laguna
2002
- B22TVB
|
|||
bigigi |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 907 Joined: 29 September 06 From: Brasov ![]() |
Primul lucru de facut sa-i verifici dupa codul VIN istoricul la orice reprezentanta RENAULT.
Al doilea lucru este ca sa-i faci o inspectie exterioara a motorului,cu o lanterna buna,dupa ce-i dai jos capacul, pentru identificarea scurgerilor si a urmelor de pe baia de ulei.pe care probabil nu le-a spalat profesional, si inclusiv vizionarea tuturor cablajelor, la aceasta vechime o sa ai surprize. Al treilea lucru este testarea ,cu rabdare, a tuturor functiilor din dotare,. Al patrulea lucru fa-i o testare clip pentru depistarea eventualelor functii nefunctionale si suspendate. Al cincilea lucru o testare a comportamentului masinii pe un drum cat mai accidentat. Fiecare verificare o sa te scuteasca de cheltuieli suplimentare . Numai dupa aceste verificari eu as aprecia cat valoreaza o masina care se prezinta corespunzator la prima vedere. Cu stima. This post has been edited by bigigi: 24 Jan 2016, 09:01 |
--------------------
Renault
Laguna 1.9 dci , Laguna 2.0 dci
2006
- BV 07 UDL
|
|
ManeaVictor |
![]()
|
Membru incepator Group: Members Posts: 5 Joined: 24 January 16 ![]() |
Pai vreau sa o pun pe tester, asta daca trece testele metionate de tine mai sus, cat despre codul VIN, am un amic care lucreaza la Renault in Bucurest si ma ajuta el.
Banuiesc ca aici ai vorbit despre masina din 2002. Si daca este sa trag o concluzie, pe aia ma sfatuiesti sa o cumpar, nu? |
--------------------
Renault
Laguna
2002
- B22TVB
|
|
Lupu_Cadmiel |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 749 Joined: 9 October 14 From: Dumbrava Timis ![]() |
Cam da. Cea facelift ii cam foarte ieftina. Deci nustiu in ce stare poate sa fie.
|
--------------------
Renault
Laguna
2 2002 1.9dci 88kw 120cp 290.000km
- M 3185 BK Renault Talisman 2021, 2.0 blue dCi 160cp Intens 75.000km
Renault Trafic 2006 1.9dCi 100cp 268000k, |
|
todhiere |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 625 Joined: 8 June 09 ![]() |
Foarte util sfatul colegului de mai sus.
Eu as puncta concret la ce s-ar putea sa ai probleme: - telescoape fata, suportii telescop si rulmenti ( piesele respective sunt mancate la interior rulmentii daca sunt originali, chiar daca telescoapele nu par sa aiba nimic ) - bucsi spate punte semi-riginda - caseta de directie uzata (daca zdrangane la gropi cu geamul deschis, ca si cand ai trece peste sine de tramvai) - fire si cablaje imbatranite pe la motor (cum zicea mai sus), clante inghetate, murdarie si apa la interiorul usilor, telescoape hayon slabe etc. - scurgeri de antigel si lichid servo; scurgeri ulei la egr si epurator ( astea merg mana in mana, scurgerile de ulei ataca furtunele de cauciuc care se mananca ) - faruri matuite si cu urechi rupte, chedere parbriz uzate, gauri scurgere parbriz infundate (determina aparitia apei in masina, a mirosului de mucegai) - dotari nefunctionale gen macara geam defecta, panou climatronic care nu lumineaza sau nu afiseaza, volan piele uzat, jante strambe Daca "tragi lozul" si nimeresti o masina neingrijita sau mai uzata, poti adauga: - alternator si anexele lui - turbina care determina motorul sa "o ia pe ulei", astfel ca motorul nu se mai unge si se gripeaza, in principiu la cuzineti si vilbrochen; multi nu stiu sa omoare un motor luat pe ulei si au impresia ca e suficient sa schimbi turbina; din cauza asta cad multe 1.9 dci - volant cu kit ambreiaj A nu se intelege ca eu am ceva cu Renault sau cu Lagunele. Dimpotriva, mi se par masini complexe si elegante, dar in acelasi timp bine gandite si cu unele avantaje fata de concurenta. Problema e ca majoritatea Lagunelor 2 sunt praf; au circulat prea mult, si au fost intretinute necorespunzator. Sfatul meu e urmatorul: daca e sa iti iei laguna, ia-ti una cat mai noua si cu istoric real, binenteles cat mai buna, cu verificare in service. Din pacate asa ceva nu prea exista. As sugera un face-lift adus de afara ( chiar daca nu are km reali e mult mai intretinut ca un cazan ce a mers 4-5 ani pe drumurile noastre ). Daca vrei consum bun, 1.9 dci de pe face-lift e ideal, plus ca are cuplu mai mare ca prima generatie de 120 de cai, adica 300 fata de 270. La face-lift cea mai vizibila boala e ca se dezlipeste bordul sub parbriz pe partea pasagerului. Colegii cu phase 2 iti pot explica ce si cum, cert e ca majoritatea sunt afectate. Daca tu reusesti sa gasesti o Laguna 2 fara problemele de mai sus in 3000 de euro, considera-te fericit. Daca vrei o masina fara batai de cap orienteaza-te catre Focus 2 sau Astra G classic. Daca nu vrei sa ai deloc probleme, strange bani si ia-ti Logan nou sau de maxim 2 ani, cu istoric service. Your call. |
--------------------
Renault
Laguna
2004 dynamique 6 speed 1.9 dci 120 caluti Renault... Jean Renault
|
|
garc3a2000 |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 659 Joined: 1 November 09 From: Slatina ![]() |
Todhiere l-ai nenorocit, i-ai spulberat incrderea in Laguna( dreptate ai).
Colegul todhiere a postat cea mai sumbra varianta de probleme care pot sa apara frecvent la Laguna( exploatare necorespunzatoare sau intretinere cu bani putini, gen - merge si asa) . Nu cred sa achizitionezi o Laguna (2002)si sa nu ai sau sa nu apara rapid o problema mentionata de el. Pe noi nu ne mai sperie nimic, se strica , o reparam si mergem mai departe. Problema e ca nu as schima Laguna cu Focus, Astra G sau Logan ( cu toate ca sunt deacord cu el) |
--------------------
renault laguna ll
2.2/110KW
2002 privilege
- es/4197-BVS
|
|
byby |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 489 Joined: 29 July 07 From: IASI ![]() |
Todhiere a facut un rezumat la toate problemele care apar la acest model, dar a uitat sa spuna ca nu apar toate la aceeasi masina in acelasi timp
![]() Laguna e o masina buna, peste medie la confort si dotari, la un pret accesibil ca second-hand, si accesibila la reparatii si intretinere; |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1,9 dci Privilege
|
|
tuddy93 |
![]()
|
![]() Membru Group: Members Posts: 175 Joined: 22 September 12 From: Sibiu ![]() |
Salut, intr-adevar Laguna este o masina pretentioasa, dar comfortabila si spatioasa.
Oricum, orice masina SH ai lua, trebuie sa bagi bani in ea. Aici ai un beneficiu din partea colegilor ca ti-au spus care sunt problemele cele mai grave si des intalnite. Parerea mea este ca o astfel de masina te va satisface atata timp cat nu o neglijezi. Revenind la subiect, cea combi e suspecta dpdv al km, iar cealalta are pretul parca prea mic. De obicei se vand astfel de masini neintretinute si de care s-au saturat proprietarii sa "bage bani" in ele, doar ca sa se scape de ele. Iti urez succes si bafta in gasirea unei masini cat mai OK. ![]() Bafta, Tudor B. This post has been edited by tuddy93: 24 Jan 2016, 15:59 |
--------------------
Renault
Laguna
2003 1.9 dCi 74 kW - Hatchback
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
Colegii ti-au descris destul de amanuntit toate problemele ce pot aparea si cred ca nu prea se pot adauga altele la fel de generale.
In cazul primei masini, putin probabil sa fie reali km. Daca sunt reali ai sanse mari sa poti afla printr-o verificare amanuntita a VIN-ului, pe care il ceri de la proprietar. Oricum se vede ca masina e pregatita pentru vanzare. 3 turbine schimbate se datoreaza unei proaste reconditionari, unui mecanic prost sau a riscului de a cumpara o turbina SH. Intr-adevar, turbinele astea de pe primele generatii de 1.9 dCi, nu sunt cele mai fiabile din lume, dar nici nu pica la 100k km. Facand o gluma, sa nu te mire ca are turbina schimbata la 128k km, avand in vedere consumul mixt de 5.5l/100km. ![]() Legat de pret, in raport cu nivelul de echipare si numarul de km, este printre cele mai ieftine masini de pe site-urile de referinta europene, de vanzari auto (luand in considerare si faptul ca masina e inmatriculata si aceasta fiind din 2002, taxa n-a fost chiar nesemnificativa). Legat de a doua Laguna, pare totusi destul de ieftina. Si doar stim cu totii ca Mos Craciun si masini bune si ieftine nu exista. Orice ai alege, ia in considerare ca a cumpara o masina SH (chiar si cu istoric si km reali), e o adevarata loterie si trebuie sa ai si un mic buget de rezerva. Daca ti s-a pus pata neaparat pe Laguna, urmareste sa vezi daca e vreo una de vanzare pe forum, caci colegii sunt de incredere si in general au masini destul de ingrijite. Iar daca nu sunt de incredere, macar ii poti denigra aici pe forum ![]() This post has been edited by Alexandar: 25 Jan 2016, 13:44 |
--------------------
Renault
Laguna II
1.9 dCi 88 kW Renault Laguna II GT 175
Renault Laguna II GT 205 |
|
cristianalin85 |
![]()
|
Membru Group: Members Posts: 188 Joined: 20 June 15 From: dr tr severin ![]() |
Daca esti din zona Olteniei mai bine ti.o vând eu cu 2200 euro, mai trebuie sa bagi in ea, doar o eventuală vopsite, a stat 3 ani si e vopseaua matuita. An 2003 i nmatriculata cu vama, dar o las numerele astea
Plus iti ofer si alte piese de rezervă, am mai dezmembrat una de bulgaria breck This post has been edited by cristianalin85: 25 Jan 2016, 13:39 |
--------------------
renault laguna 2
laguna 2
2003 Expression
- MH85CRS
|
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Daca esti interesat de Laguna 2 facelift , ma gandesc eu sa o vand pe ea mea.Are 178000km reali, a fost cumparata din Romania in martie 2007 si are 2 proprietari in acte (firma cat a fost in leasing si eu(maica-mea) dupa ce am terminat leasing-ul).Masina este in stare super buna, o parte din istoric si probleme le mai poti gasi si pe reno.ro iar mare parte din probleme au fost reparate la reprezentanta, fie Focsani, fie Bucuresti.
Pret:undeva la 4400 euro negociabil - taxa platita si nerecuperata Motor 1.9 dci 120 cp 300NM culoare negru perlat, echipare Dynamique + cateva optionale (scaune el + incalzite si interior semipiele).Daca te intereseaza, iti dau mai multe detalii pe PM. PS:din lista de mai sus cu piesele de inlocuit, le are pe toate schimbate ![]() Acum cateva zile am dus-o la Mival Mach1 ca se misca scutul de fier pe sub ea si au tras aia de toate si nu au gasit joc nicaieri.Eu as vinde-o pentru ca as vrea sa-mi iau un Koleos 2.0 dci. PS2:la a mea inca nu i s-a "sculat" bordul ![]() This post has been edited by ady_vasiloiu: 25 Jan 2016, 15:32 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Chestia cu VIN e irelevanta, eu nu am mai calcat prin reprezentanta de vreo 6 ani dar asta nu inseamna ca nu am facut reviziile sau mentenanta (ba chiar mai repede).
Ady, daca tu vrei 4400E pe ea cat sa cer eu pe a mea? ![]() |
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Alexandar |
![]()
|
Membru autentic Group: Members Posts: 345 Joined: 5 October 14 From: Timisoara ![]() |
Pai avand doar 130k km si fiind din 2001, nu e chiar irelevant. Ca s-ar putea sa descoperi ca prin 2005 a avut vreo intrare in service la 200k km, spre exemplu.
Evident ca e foarte posibil sa fie asa cum zici, dar fiind adusa din Olanda sau de unde naiba, banuiesc ca macar cat a fost in garantie a vazut service. |
--------------------
Renault
Laguna II
|
audiofilu' |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 5.886 Joined: 4 February 09 ![]() |
Eu mi-am tinut o evidenta paralela, am vreo 2-3 pagini A4 complete cu interventii, data si km. In plus postarile pe forum (inclusiv poze) sunt un argument.
|
--------------------
Renault
Laguna 2.0T
2005
|
|
Alexandar |
![]()
|
Stiu, dom'le. Te urmaresc din umbra!
![]() |
--------------------
Renault
Laguna II
|
ady_vasiloiu |
![]()
|
![]() Membru autentic Group: Members Posts: 946 Joined: 12 March 12 From: Ploiesti ![]() |
Audiofilu' ..nu stiu, m-am tot uitat pe net si sunt pe la 3500-4000 aduse de afara....dzeu stie starea lor, eu stiu cati bani am bagat in ea(am facturi) si starea ei din acest moment.Nu spun ca n-or fi mai dotate ca a mea alea aduse de afara, spun doar ca daca faci un calcul si mai pui taxa,rar,discuri,placute,amortizoare,ambreiaj.....sari mult de 5000.Eu daca as avea 2.0T as tine-o pentru fiul meu....acuma ori cu 180 mil, ori fara tot aia e.
PS:ma uit de asemenea pe la koleos 2.0dci aduse de afara si toate au 150-180.000km....si ma cam inspaimanta treaba(ca nu stiu daca sunt reali si nici ce-a fost schimbat pana atunci sau cum a fost intretinuta) PS:volanul de la facelift-ul de mai sus nu e cel original...nu asa arata cel de origine(el are ceasuri sport + interior semie piele) si volanul nu se pupa cu decorul...nici schimbatorul. This post has been edited by ady_vasiloiu: 25 Jan 2016, 22:33 |
--------------------
RENAULT
CLIO 3 1.5dci
dynamique
|
|
![]() ![]() ![]() |
Random Picture | Google search | Last addition |
---|---|---|
![]()
căutare personalizată
|
![]() |
|
Lo-Fi Version Harta site Parteneri Jocuri online Curs Valutar HRH Haine din lana merinos | Time is now: 12th May 2025 - 04:58 |